Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



* Adobe Reader letöltése (PDF fájlokhoz)

 
5.18 MB
2022-12-14 10:39:57
 
 

application/pdf
Nyilvános Nyilvános
235
432
A nagykanizsai Zsigmondy Vilmos Kőolajbányászati és Mélyfúróipari és a Winkler Lajos Vegyipari Technikum
évkönyve
az 1966-67. iskolai tanévről, a technikum fennállásának 16. évéről
A tantestület tagjainak közreműködésével összeállította Meixner Béla tanár

A következő szöveg a könyvből keletkezett automata szövegfelismertetés segítségével:

A NAGYKANIZSAI • ZSIGMONDY VILMOS KŐOLAJBÁNYÁSZATI ÉS MÉLYFÜRÖIPARI ÉS A WINKLER LAJOS VEGYIPARI TECHNIKUM
ÉVKÖNYVE
AZ 1966-67. ISKOLAI TANÉVRŐL, A TECHNIKUM FENNÁLLÁSÁNAK 16. ÉVÉRŐL
A TANTESTÜLET TAGJAINAK KÖZREMŰKÖDÉSÉVEL ÖSSZEÁLLÍTOTTA
MEIXNER BÉLA TANÁR
A NAGYKANIZSAI ZSIGMONDY VILMOS KŐOLAJBÁNYÁSZATI ÉS MÉLYFÚRÓIPARI ÉS A WINKLER LAJOS VEGYIPARI TECHNIKUM
ÉVKÖNYVE
AZ 1966-67. ISKOLAI TANÉVRŐL, A TECHNIKUM FENNÁLLÁSÁNAK 16. ÉVÉRŐL
A TANTESTÜLET TAGJAINAK KÖZREMŰKÖDÉSÉVEL ÖSSZEÁLLÍTOTTA
MEIXNER BÉLA TANÁR
Felelős kiadó: Meixner Béla
Készült 300 példányban — A/5 alak (4,3/4 ív) 67 3182 Zala megyei Nyomda Vállalat, Nagykanizsai Telepe — Felelős vezető: Pusztai Ferenc

Á Nagy Októberi Szocialista Forradalom 50. évfordulójára
1917. október 25-én Oroszországban győzött a szocialista forradalom. A februári polgári demokratikus forradalom következtében kialakult ket-itős hatalom megszűnt. A fegyveres harc eredményeképpen megbukott a Kerenszkij-kormány, és a néphatalom képviselője, a felfegyverzett proletariátus ragadta kezébe a hatalmat.
Mindez hallatlanul nagy erőfeszítések eredménye volt.
A forradalmi harcok tüzében megedzett kommunista párt célkitűzéseiért az oroszországi munkásság és parasztság vállalta a nagy történelmi feladatot: a szocialista forradalmat.
Enélkül a 400 ezer tagot számláló kommunista párt magára maradva elvérzett volna.
A győztes forradalom másnapján, október 26-án (november 8-án) a II. Szovjetkongresszus határozatot hozott a békéről és a földesúri földek megváltás nélküli kisajátításáról.
A hazai és külföldi ellenforradalmi erők azonban nem nyugodtak bele a vereségbe, s kezdetét vette a polgárháború és ezzel összefonódva 18 imperialista hatalom intervenciója. 1922-ben sikerült csak hatalmas áldozatok árán a forradalom győzelmét biztosítani.
A polgárháború végén Szovjet-Oroszország ipari termelése csak hetedrésze volt az 1913. évi termelésnek; a mezőgazdaság fele annyit termelt, mint a háború előtt. A hadikommunizmus, majd az új gazdaságpolitika átvezette az első szocialista köztársaságot a kezdeti nehézségeken. A hatalmas ország földjében rejlő kimeríthetetlen természeti kincsek és a szovjet emberek áldozatvállalása, hősi erőfeszítése meghozta a kívánt eredményt. Sikeresen oldotta meg az elkövetkező ötéves tervek teljesítésével a szocialista iparosítás programját és a mezőgazdaság kollektivizálását. 1936— ban lerakva a szocializmus alapjait — az emberiség történetében először megvalósult a felépült szocializmus oszága.
A világ első és sokáig egyetlen szocialista államát, úttörő feladata teljesítése közben érte a második imperialista háború megpróbáltatása. Mint az SZKP Központi Bizottságainak téziseiben (1967. június 21.) olvashatjuk: „... megtették a magukét azok a számítási hibák, amelyeket a hitleri Németország ellenünk irányuló támadása időpontjának meghatározásában elkövettünk, továbbá az, hogy ezzel kapcsolatosan elmulasztottuk a kellő felkészülést az első csapások visszaverésére."
A fronton és a hátországban küzdő szovjet emberek a „Mindent a frontért, mindent a győzelemért!" jelszónak megfelelően cselekedtek. Az ipar és a mezőgazdüaság termelését a front szolgálatába állították, s ennek következtében kétszer annyi haditechnikai eszközt termeltek, mint a hitleri Németország. A fasiszta agresszorok a sztálingrádi csata veszteségeit nem tudták kiheverni, s végül 1945. május 8-án feltétel nélkül megadták magukat a szövetséges hatalmaknak.
3
Mint a tézisekben olvashatjuk: „A Szovjetunió Nagy Honvédő Háborújának eredményei a legmeggyőzőbb módon megmutatták, hogy nincsenek a világon olyan erők, amelyek meg tudnák buktatni a szocializmust... Ez az eredmény félelmetes figyelmeztetés az agresszorok számára, a történelem kemény és félelmetes leckéje."
A Szovjetunió a fasizmus szétzúzásával megnyitotta az utat a demokratikus erők kibontakozása számára, s a felszabadított országok munkásosztálya általában élni tudott a történelmi lehetőséggel. A kialakult szocialista átbort barátsági, gazdasági és kölcsönös segélynyújtási szerződések láncolata köti össze. Mindez megkönnyíti a szocializmus építésének munkáját, a gyarmati és félgyarmati népek felszabadító mozgalmát, a kapitalista országok munkásosztályának a demokratikus jogok megvédése, életszínvonaluk emelése érdekében folytatott harcát. Ez az erő rettenti vissza korunk imperialista agresszorait a harmadik világháború kirobbantásától.
Sajnos, a Kínai Kommunista Párt szakadár, nagyhatalmi politikája megosztja a szocialista tábor egységét, és gyengíti harcának hatékonyságát a nemzetközi imperializmus ellen.
Mi, magyarok, a szocialista forradalom győzelmének pillanatától kezdve testvéri együttérzéssel kísértük a Szovjetunió küzdelmét, s példája nyomán a Magyar Tanácsköztársaság létével bizonyítottuk, hogy a szocialista forradalom nem orosz sajátosság.
A második világháború befejezése után a Szovjetunió nyújtotta nagy történelmi lehetőséget, a proletárdiktatúra mgeteremtését megragadta dolgozó népünk; s amikor veszélybe került a néphatalom 1956-ban, ismét a Szovjetunió nyújtott testvéri segítséget az ellenforradalom felszámolására.
A Nagy Októberi Szocialista Forradalom 50. évfordulóján köszöntsük valamennyien a világ első és leghatalmasabb szocialista államát: az emberiség békéjének, biztonságának, a boldogabb emberi jövendő kiformálásának hordozóját, a Szovjetuniót!
Matus István
tanár alapszervi párttitkár
4
Technikumunk jövője a szakközépiskola
Az oktatási reform kétféle iskolatípust hozott létre: azí általános ismereteket nyújtó gimnáziumot és a szakmai képesítést biztosító szakközépiskolát.
A technikum, mint iskolatípus fokozatosan megszűnik, s helyette tartalmában és céljában új iskolatípus születik. A Kőolaj bányászati és Mélyfúróipari, valamint a Vegyipari Technikum minden valószínűség szerint a jövő tanévben alakul át szakközépiskolává. Ennek az átszervezésnek tulajdonképpeni célja: középiskolai rendszerünk korszerűbbé tétele, s népgazdaságunk érdekeinek, igényeinek teljesebb kielégítése.
A szakközépiskolai képzés feladata, hogy jó alapokat biztosítson a termelőmunka végzéséhez, a technikusi cím megszerzéséhez és a felsőfokú továbbtanuláshoz. Ezeknek a követelményeknek csak úgy tud megfelelni, ha korszerű szakmai képesítést nyújt, ha nem csupán a mai műszakitechnikai állapotokra alapoz, hanem a jövő igényeire is. Különösen fontosnak bizonyul ez az óriási mértékben fejlődő olaj- és gáztermelés területén, de a legalább ilyen ütemben fejlődő vegyipar területén is. Ami a technikusi címet illeti, ezt a jövőben a szakközépiskolát végzettek az üzemben szerezhetik meg, mégpedig tanfolyamokon, vagy külön-vizsgával. Arra azonban számítani kell, hogy a frissen végzettek közül — éppen gyakorlati tapasztalatuk hiánya miatt — viszonylag kevesen kerülnek vezetői munkakörbe. A szakközépiskola elsősorban sokoldalú, művelt szakmunkásokat képez, s az alapját, lehetőségét adja annak, hogy valaki felsőbb tanulmányokat folytatva, technikus legyen. Továbbtanulás esetén elsősorban a megfelelő szakon továbbtanulni szándékozóknak ad előnyt a gimnáziumot végzettekkel szemben, éppen a speciális szakismeretek terén. A jelenlegi gyakorlat azt mutatja, hogy a végző tanulók fele szeretne tovább tanulni, ám ezek közül mintegy 35—40% juthat csak be a felsőoktatási intézményekbe. A szakközépiskolának elsősorban az ipar igényeinek megfelelő létszámú szakember utánpótlást kell biztosítani.
A már működő szakközépiskolák máris sok mindent megvalósítottak a hozzájuk fűzött reményekből, holott tárgyi és személyi feltételeiket illetően nem volt minden hiánytalan. Közismereti tananyaguk korszerű, ami pedig a szakmai képzést illeti: jobbat kívánunk nyújtani, mint ami a technikumok formájában biztosítható volt. Azok, akik egy szakmára képesítő szakközépiskolába járnak, nagyon jól megtalálhatják helyüket az életben. Hasznosítható tapasztalaotkat gyűjthetnek a nyári termelési és évközi szakmai gyakorlatokon, üzemlátogatások alkalmával. Feladatunk az oktatásügyi reformban lefektetettek maradéktalan végrehajtása, s támogatása egy olyan elképzelésnek, mely a népgazdaság érdekeivel összhangban, a felnövekvő ifjúság érdekeit is szolgálja.
Pervein Tibor
igazgató
5
Iskolai ünnepségek és megemlékezések az 1966—67. tanévben
Iskolai ünnepélyeinket és megemlékezéseinket a RENDTARTÁS és a HÁZIREND erre vonatkozó rendelkezéseinek szellemében tartottuk meg.
Céljuk a szocialista hazafiság és az internacionalista érzések felkeltése, elmélyítése, a közösségi összefogás erősítése volt.
Az ünnepélyek külső formája dekoratív, látványos, az érzelmi tartalomnak megfelelően komoly. Ez szép és tiszteletre méltó hagyománya már iskolánknak. Az ünnepélyeket egy-egy osztály KISZ alapszervezete rendezte előre meghatározott program és terv alapján az osztályfőnökök segítségével. Ezért volt mindegyik külön is más, vonzó és élményt nyújtó.
Időrendben:
1966. szeptember 1-én Tanévnyitó III. a rendezésében
szeptember 29-én A Fegyveres Erők Napja III. a rendezésében
október 6-a Az aradi vértanúkról
megemlékezés osztályonként
november l-e A Nagy Októberi Szocialista
Forradalom évfordulója IV. e
1967. február 5. Iskolabál III. d
március 8. Nemzetközi Nőnap Kuti Éva tanár
március 15. III. c
március 21. Iskolanap II. d
április 3. Felszabadulási évforduló III. c
április 11. Költészet napja Meixner Béla
május 1. A Munka ünnepe II. d
május 8. Ballagás III. osztályok
május 13. Vietnámi tiltakozó KISZ Bizottság
gyűlés
május 20. Winkler emlék- Horváth László
ünnepély tanár
június 8. Tanévzáró ünnepély II. a
Biró Ferenc
tanár
6
A kollégiumok szerepe iskolánk életében
Iskolánk tanulói közül az 1966—1967-es tanévben a Zrínyi Miklós Állami Fiúkollégiumban 103, a Hámán Kató Állami Leánykollégiumban 10 tanulónk kapott helyet. Az iskola területén ideiglenes jelleggel működő diákszállás 42 fiú tanulónak nyújt elhelyezést. Ezek a tanulók valameny-nyien a Nagyalföldi Kőolaj termelő és a Nagy alföldi Kőolaj fúrási Vállalat szerződtetett ösztöndíjasai.
Most tekintsük meg közelebbről a kollégiumok szerepét iskolánk életében. A kollégiumokban működő diáktanácsok segítik a nevelők, a pedagógusok munkáját a tanulók öntevékenységének fejlesztésében. A tanulókat önálló munkára, majd az önigazgatásra folyamatosan, kisebb közösségi megbízásokon, a csoportélet feladatain keresztül nevelik a kollégiumok.
Az iskolai diákszállás az ún. kiskollégium szerepét és feladatát ugyan úgy betölti, mint a két állami kollégium, hiszen a higiénikus és kulturált körülmények lehetővé teszik a tanulók jó munka végzését, szórakozási lehetőségét. Rendelkezésükre állnak a sportpályák, a televízió, a magnetofon, a rádió, a lemezjátszó, a könyvtárak, a kedvezményes színház- és mozibérlet, stb. Iskolánk és a diákjainkat befogadó kollégiumok között hagyományosan jó az együttműködés. Ennek alapja az együttes nevelőmunkához elengedhetetlen kölcsönös segítés. Tanulóink szeretik, megbecsülik második otthonukat, a kollégiumot, bár tapasztalhatók e téren negatív jelenségek is. Vannak, akik semmibe veszik a rájuk fordított társadalmi juttatásokat, elégedetlenek, követelődzők, munkájukat hanyagul végzik, s a figyelmeztetések leperegnek róluk. Ezeket a tanulókat fokozott figyelemmel kísérjük, s a szülők és a KISZ útján megpróbáljuk jobb belátásra bírni őket. A kollégiumok lényeges feladata a tanulók folyamatos politikai tájékoztatása. Ebből a célból rendszeres sajtótájékoztatókat és vitákat tartunk. Színes, kedves élmény tanulóink számára a KISZ által rendezett minden egyes kollégiumi est. Megszervezte a diáktanács a KISZ-re támaszkodva a külföldi levelező akciót, mely a nyelvi ismeretek gyarapítása mellett az internacionalista érzések felkeltésének is jó eszközéül szolgált. Kollégistáink a kommunizmust építő Szovjetunió és a testvéri szocialista országok fiataljaival kapcsolatba lépve, közvetlen élmények alapján mélyebb és határozottabb álláspontot alakíthattak ki önmagukban a szocialista tábor egységének kérdésében. Eddigi eredményeinkkel nem lehetünk elégedettek. Tovább kell munkálkodni kollégistáink közösségi életének szocialista tartalommal való megtöltésében.
Háromszéki Ferenc
tanár

A Kállai Éva KISZ szervezet 1966—67. évi munkája
A KISZ-nek igen fontos szerepe van az ifjúság életében. Mivel iskolai KISZ-szervezetről van szó, ez bizonyos értelemben sajátos feladatokat állít elénk. Még elég fontos területet lehet megkülönböztetni, amelyek megszabják az elvégzendő munka kereteit:
1. Világnézeti-politikai nevelés.
2. Tanulmányi munka.
3. Kulturális tevékenység.
4. Sport.
Természetesen nem választhatók szét élesen. Mindegyik területnek vannak olyan vonatkozásai^ amelyek szorosan összefüggnek a többivel. Ezek a vonatkozások biztosítják a KISZ-szervezet munkájának egységét.
Ifjúsági szervezetünk nevelő munkája a marxizmus—leninizmus eszméinek terjedését segíti elő technikumunk tanulói között. Meg kell tanítani tanulóinkat szocialista módon élni, dolgozni és gondolkodni. A fiatalok között végzett rendszeres nevelő munka alapján érti meg mindenki a párt politikáját. A világnézeti nevelés területén elértük, hogy az iskola tanulóink 95 százaléka részt vett. „Az ifjúság a szocializmusért" próbákon, és a követelményeket teljesítették. Ezek a tanulók részt vettek a KISZ által szervezett akciókban. Megismerték a KISZ célkitűzéseit, az egész magyar ifjúság érdekében végzett munkáját.
Bekapcsolódtunk a „Vádoljuk az imperializmust" mozgalomba. Tiltakozó gyűlést tartottunk, és tiltakozó táviratot küldtünk az Országos Béketanácsnak. Tudjuk, hogy ezzel a szolidaritással is erkölcsileg támogatjuk a hős vietnámi népet.
Az alapszervezetek az ősszel segítettek a mezőgazdaság betakarítási munkáiban, s felajánlották keresetük egy részét a vietnémi nép segítségére. Bár ez a segítség csak egy csepp a végtelen sok szenvedés enyhítésében, de mégis kifejezi iskolánk egész KISZ-tagságának mélységes együttérzését a vietnámi néppel.
Több alapszervezeti taggyűlésen kifejezték fiataljaink, hogy igénylik a politikai tájékoztatást.
Ezt az „Ifjúsági akadémia" szervezésével próbáltuk megoldani, de a várt siker elmaradt. Ez nagyrészt a tagság passzivitásával magyarázható.
A hazafias-honvédelmi nevelés érdekében az idén is sokat tettünk. Segítségünkre voltak a Kossuth-laktanya tisztjei, katonái, közülük is leginkább Bojtos István őrnagy-elvtárs. Itt említem meg, hogy a május elsejei felvonuláson a második helyezést értük el a dr. Mező Ferenc Gimnázium után.
Ebben az évben is központi feladatként kezeltük a tanulmányi munkát. Fő feladataink közé tartozik, hogy mindenki jól képzett technikussá váljon. A tanulmányi eredmény javítását KISZ-mnukának tekintettük.
8
Az alapszervezetben tanulópárokat szerveztünk, és azokat ellenőriztük. Több osztályban heti egy alkalommal a tárgyat legjobban tudók vezetésével korrepetálásokat szerveztünk.
A félévi nagyon rossz tanulmányi átlag után bevezette a tantestület a KISZ-bizottság egyetértésével és támogatásával a tanári korrepetáláson való kötelező megjelenést. A hiányzókat szigorúan felelősségre vonták a tanulmányi felelősök útján.
Iskolánkban a KISZ-szervezet támogatásával több szakkör működik: foto-szakkör, fizika—kémia szakkör, matematika szakkör, elektrotechnika szakkör, irodalmi színpad, kémia szakkör és turisztikai szakkör.
Szeptember végén megindult az osztályok közti tanulmányi verseny. Februárban iskolánkban is megrendeztük a fizika „Ki Miben Tudós?" versenyt. Röviddel ezután került sor a matematika és fizika tanulmányi versenyre. Márciusban bonyolítottuk le a KMBT-ben méyfúrásból, a WLVT-ben fizikai kémiából és szervetlen kémiai technológiából a tanulmányi versenyeket.
Az 1966—67-es tanév kulturális munkájának fő feladata, illetve célkitűzése a Helikonra való felkészülés volt. Ennek jegyében már ősszel rendeztünk szavalóversenyt, amelyen a legjobbak kiválasztása történt meg. A szavalókat Meixner Béla tanár készítette fel. Noll Ferenc zeneiskolai tímár az énekkar és szimfonikus zenekar felkészítésével foglalkozott. A Helikon elődöntőn iskolánk négy számban és több műfajban volt képviselve. Énekkarunk bronzérmet kapott. A szavalók közül Tóth Katalin és Hüveli Mária ezüstérmet, Zsidó Katalin bronzérmet szerzett. Szabó Györgyi pedig tovább jutott a Keszthelyen megrendezett Helikon döntőjébe.
Ugyancsak tovább jutott szimfonikus zenekarunk, valamint Horváth Mária énekszólóval. A Helikonon Horváth Mária énekszólóját és Tóth Mária Eszter tanulmányát aranyéremmel, szimfonikus zenekarunk sze-leplését bronzéremmel jutalmazta a zsűri.
Irodalmi színpadunk az idén Szerb Antal „Ex" című háromfelvonásos vígjátékát tanulta meg. A városi bemutató március 21-én volt, melyet több előadás követett.
Az idén is rendeztünk osztály és iskolai klubdélutánt. A IV. a. klubdélutánjára meghívta a patronáló katonai alakulat tagjait. A klubdélutánon műsorral és tánccal szórakoztatták a katonákat, akik nagyon jól érezték magukat. Itt kell megemlíteni, hogy a Kossuth-laktanya egyik KISZ-alapszervezete is meghívta iskolánk tanulóit a tiszti-klubban; rendezett klubdélutánra. A rendezvény nagy sikerére utal, hogy az ilyen kapcsolatokat a katonák szeretnék rendszeresebbé tenni. A hagyományos technikusbálon iskolánk tánczenekara szórakoztatta az ifjúságot. A bált tombolasorsolás tette hangulatosabbá.
Ebben az évben március 21-én iskolanapot tartottunk, melynek programja rendkívül színes volt. Reggel 9 órakor az elsősök KISZ-taggá avatásával kezdődött a műsor. Az ünnepségen szovjet vendégek is részt vettek. Délelőtt nyilvános szakkör-ülések bizonyították a szakkörök munkájának eredményességét. Az orosz szakkör „Ki mit tud a Szovjetunióról?" címmel versenyt rendezett, amely szovjet vendégeinknek is nagyon tetszett. Iskoláink tanulói leveleznek szovjet középiskolásokkal. Ez a levelezés a két nép barátságának kifejezője.
9
Á műsort sportvetélkedők is változatossá tették. Záróakkordként az iskola tornatermében egy jól sikerült klubdélután zajlott le, melyen a szovjet vendégek és iskolánk zenekara felváltva szolgáltatta a zenét.
KISZ-szervezetünk tagsága sok kulturális rendezvényen vett részt. Ennek megszervezésében jelentős szerepet vállalt Biró Ferenc tanár. Ezek a műsorok jelentősen segítették a tanulók kulturális tájékozottságának szélesítését pl. Veres Péter, Illyés Gyula szerzői estje, a „modern dráma" című előadássorozat.
Ebben a tanévben igen magas színvonalú sportmunka jellemezte iskolánk sportéletét. Ezt a magasfokú munkát Kollmann Pál testnevelő tanár irányításával, az atlétikai és kosárlabda szakosztály Kocsi Tibor tanár és Bojtos István őrnagy irányításával, a turisztikai szakosztály és a lövész-szakkör sikerei bizonyítják.
Az iskolai sportéletet a házi bajnokságok megrendezése nagymértékben fellendíti. Nem szükséges most aprólékosan részletezni a sportélet minden vonatkozását, hiszen sok oklevél bizonyítja az eredményességet. Elég ha megemlítem, hogy az ODOT Zala megyei versenyén iskolánk a megye valamennyi középiskolája közül az első helyet szerezte meg.
Eredményként szeretnék itt utalni arra, hogy a sport is mennyire segítheti a hazafias nevelést, hiszen Bojtos István őrnagy segítségével honvédelmi jellegű sportágakkal is megismerkedtek a tanulók, s sikereket is értek el.
KISZ-szervezetünk a négy fontos alapterületen kívül is végzett munkát. Igen jelentős az a szervezési munka, amelyet el kell végezni ahhoz, hogy az iskolai KISZ-szervezet eredményesen tevékenykedhessen. A szervezet munkáját meg kell tervezni. 1966—67. évi munkatervünket a KISZ KB által kiadott munkaterv alapján készítettük el4 Az alapszervezetek ezeri munkaterv alapján készítették el saját munkaterveiket november 5-ig, figyelembe véve a szeptemberi alapszervezeti taggyűlések javaslatait, Ennek a szervező munkának jelentős állomása volt az elsősök felvétele a KISZ soraiba. A harmadikos alapszervezetek patronálták az elsősöket. Előzetes tájékozódás alapján a legmegfelelőbb 5—6 elsőosztályos tanulót már szeptember végére felvették a KISZ-be. Hasonló módon jártunk el a következő hónapokban is. Október végére létrehoztuk az első osztályokban a KISZ-csoportokat. Az ünnepélyes fogadalomtétel a márciusi iskolanapok alkalmával történt meg.
Az alapszervezeti gyűléseket, s általában mindazokat a rendezvényeket, amelyek a KISZ-szervezet életével szorosan összefüggnek, péntek délután tartottuk. Minden vezetőségi és taggyűlésről jegyzőkönyv készült.
Fontos szerepet vállalt KISZ-szervezetünk a mezőgazdasági társadalmi munkában is. Az első, második és harmadik osztályosok tanulónként 24 óra társadalmi munkát végeztek.
Végső összegezésként a taglétszám alakulásáról szeretnénk beszámolni. Taglétszámunk 1966. szeptember 15-én 370 fő volt, vagyis az iskola létszámának 70 százaléka. Az év végére sikerült elérni, hogy a KISZ tagjainak száma 496 főre emelkedjék, ami az össz tanulóifjúság számának 92 százaléka.
Az a legfontosabb feladat, hogy a KISZ aktívan szolgálja pártunk által által meghatározott célkitűzések megvalósítását.
10
Ólyan embereket neveljen, akik egyéni céljaikat alárendelik a közösség érdekeinek, szeretik a munkát, örömet lelnek a tanulásban, ragaszkodnak szocialista rendünkhöz, a szocialista hazafiság és a proletár internacionalizmus alapján állnak. Ebben a munkában sok segítséget kapott a KISZ a nevelő testülettől. Ezen az úton szeretnék köszönetet mondani az egész tanári karnak, az igazgató elvtársnak áldozatos munkájáért.
Szojka Judit
iskolai KISZ-titkár
11
Arcképvázlat egy leendő olajipari technikusról
Sok gondot okoz a szülőknek gyermekük jövőjének biztosítása. Legnagyobb körültekintéssel kell megválasztani azt az iskolát, amelybe elküldik gyermeküket az általános iskola befejezése után. Figyelembe kell venni a lehetőségeket, a gyerek képességeit, hajlamait, érdeklődési körét.
Hazánk gazdasági élete a felszabadulás után jelentősen átalakult. Az ipar is elfoglalta az őt megillető helyét a gazdasági életben. Az ipar fejlődéséhez szakképzett, művelt emberekre van szükség. A technikumok és szakközépiskolák feladata, hogy ezt az igényt kielégítsék. Kőolajiparunk az ország energiaszükségletének jelentős hányadát fedezi. A távlatok is igen biztatóak. Sok-sok fiatal találja meg boldogulását itt, s vállalja mindazon nehézségeket, amelyek ezzel a szakmával járnak. A nehézségek mellett nem szabad megfeledkeznünk arról sem, hogy szép is ez az életpálya. Aki szeret tanulni, s hasznos tagja akar lenni társadalmunknak, az bebizonyíthatja ezen a területen, hogy mire képes. A gyerekeket vonzza a romantika. A fúrótornyok az ember győzelmét hirdetik a természet erői felett. A gyenge ember behatol a föld gyomrába, s felszínre hozza társadalmunk éltető elemét, az olajat. A szabad természet ölén égbenyúló tornyok arról az alkotó kedvről tanúskodnak, amellyel az emberiség meghódít mindent, s uralma alá kényszerít.
Ezt látta és érezte Meidl Antal is, amikor először járt kinn a zalai olaj mezőkön. Nem volt most már nehéz eldönteni: merre tovább? A szülők is helyeselték döntését. így találkozott az élet és a gyermek képzeletvilága, s vált valósággá.
1964 őszén, egy szép szeptemberi napon lépte át először Antal a technikum küszöbét. Az ő szemében is megcsillant az ijedtség: most mi lesz? Az első bátorító szavak hatása nem maradt el. Lassan megszokta az új légkört, s úgy érezte, jól választott.
12
Antal szerény és csendes gyerek. Tisztában van azzal, hogy szüleinek is tartozik, akik segítik és támogatják a tanulásban. Édesapja egyedül keres. Van egy testvére is, akiről éppúgy kell gondoskodni, mint őróla. Anyagilag ez nagy megterhelést jelent.
Antal már az általános iskolában is bizonyított. Tapolcán végezte el az általános iskola nyolc osztályát. Minden osztályban kitűnő eredményt ért el. Talán ez is sarkallta szüleit arra, hogy a nehézségeket vállalva, gyermeküket középiskolába küldjék. Bíztak Antalban. A bizalom nem volt hiábavaló. A középiskola nagyobb követelményeket állított eléje. Sok, eddig ismeretlen tantárgy titokzatos birodalmát kellett meghódítani. A tanárok is újak voltak. Senkit sem ismert. Szinte egyedül érezte magát. Lassan azonban rájött arra, hogy tanárai szeretik. Tisztelettudó magatartása, szerénysége, szorgalma kivívta mindenki szeretetét.
Felvetődhet a kérdés: társai is szeretik-e? A jó tanulók általában nem a legnépszerűbbek. Ez természetes is. hiszen a gyengébbek kicsit irigyen nézik azt, hogy neki minden sikerül.
Antal esetében erről egyáltalában nem beszélhetünk. Az osztályközösségbe zökkenőmentesen illeszkedett be. Társai bármikor kérhettek tőle segítséget, mindig készségesen megmagyarázott mindent, amit tudott.
Jó közösségi emberré válásában igen sokat köszönhet második otthonának, a kollégiumnak. A kollégiumnak nagy szerepe van a közösséghez való tartozás érzésének kialakításában. A meghatározott napirend pontosságot s önfegyelmet követel. A fegyelmet sokan szeretik áthágni. Antal ritkán követett el vétségeket. A tanulási időt maximálisan kihasználta. Nem tanult többet, mint társai, de kötelességét a lehetőségekhez mérten teljesítette. Nála is előfordultak kisebb kisiklások. Ö is kapott gyengébb jegyet, de nem esett kétségbe. Mindig volt ereje ahhoz, hogy javítani tudjon.
Néha előfordult, hogy valamit nem értett az osztály. Különösen a szaktárgyak okoztak nehézséget a tanulóknak. A képletek mint megannyi fogaskerék illeszkednek egymásba. Az ok és okozat kegyetlen; logikája érvényesül. A feladatok megoldása Antalnak is problémát okozott. Az osztály szektekintélye azonban mindig kiokoskodta a megoldást. így telt el három év. Nyáron a termelési gyakorlatok kötötték le szünidejének egy részét. A romantika, amely őt az iskola falai közé hozta, semmit sem veszített fényéből. Saját szavait idézem: „Tetszik nekem a nomád életmód, ezért választottam élethivatásomul az olajipari szakmát."
A termelési gyakorlat bőven nyújtott alkalmat arra, hogy megismerkedjen a reá váró feladatokkal. Ma is azt vallja, nem érzi magát pályatévesztettnek. Ezt jó megemlíteni, mert nemcsak ő, hanem sok más fiatal is ezt vallja.
A fizikai munka nem fárasztja ki. Minden nyáron segít otthon édesapjának. Az utolsó nyár is így telt el. A három év is elszállt, mint a madár. Antal megerősödött, megférfiasodott, s készül az utolsó nagy erőpróbára, az érettségire.
Ez a rövid portré nemcsak mint jó tanulót, jó barátot, hanem mint egész embert akarja bemutatni őt. Neki is van magánélete. Szeret ő is szórakozni. A sportot nagyon kedveli. Az első két évben atlétizált a Bányász Sportkörben. Harmadikos korában megpróbálkozott egy újabb sportággal, a cselgánccsal. Sokszor a tanulási időből kellett elvennie, hogy eljár-
13
hasson az edzésekre. Ez szabadidejének teljes kihasználását is jelentette, mert akkor kellett tanulnia, nehogy elmaradjon az anyagban.
Olvasni is nagyon szeret. A szépirodalom érdekli különösen. Kifejezőképessége, helyesírása arra vall, hogy a sok könyv olvasása segítette hozzá a megfelelő intelligencia megszerzéséhez. Érzéseiben, gondolkodásában nem felszínes.
Politikailag tájékozott. Erről tanúskodik a KISZ-ben végzett munkája. Osztályában, mint tanulmányi felelős dolgozott két éven át. A KISZ-tagság Antalt eredményei és magatartása alapján az iskola KlSZ-szerve-zetének végrehajtó bizottságába jelölte. Itt, mint jegyző teljesíti a rábízott feladatokat.
A róla nyújtott kép még így sem teljes, akik őt közelebbről ismerik, még tudnának egy-két szép jellemvonásáról beszámolni.
További tervei is arról tanúskodnak, hogy szeretne még többet adni társadalmunknak. A Miskolci Nehézipari Egyetem olaj mérnöki szakát akarja elvégezni. Reméljük, hogy ez sikerül, s egy jó szakemberrel több áll népgazdaságunk rendelkezésére, s ő is hozzájárul ahhoz, hogy még több fúrótorony emelkedjék a magyar olajmezőkön, s a kutak ontsák a drága kincset, az ásványolajat.
Bertalan Péter
tanár
)l
t
Arcképvázlat egy vegyésztanulóról
Három, évvel ezelőtt egy kis Vas megyei fiú felvételre jelentkezett iskolánknál. A felvételi vizsgán feltűnt értelmes feleleteivel, kissé tartózkodó modorával, ízes falusi kiejtésével. A felvételi bizottság bízott a 14 éves fiúban, így lett a Winkler Lajos Vegyipari Technikum tanulója.
Már elöljáróban megmondhatjuk, hogy Fekete Jenő rászolgált a bizalomra. Olyan tanulója lett iskolájának, akinek eddigi életét is érdemes nyomon követni, portréját felvázolni. Nem egyszerű dicséretképpen, hanem okulásul, példaképül.
Kisrákos 400 lelkes kisközség a határmenti Őrség szélén. Szülei néhány holdon állták a sarat, sokszor szószer int, mert az a vidék nem híres kövér földjeiről, gazdag terméseiről. Bár a körülmények mostohák voltak, a szülőkben élt a vágy megküzdeni a villanyhiánnyal, kevés iskolázottságukkal. Olvastak, ha volt idejük, újságot, a falusi könyvtár kínálta olvasnivalókat. Talán innen ered Jenő széles érdeklődési hajlama.
Az iskola, melybe járt, osztatlan volt, két tanerővel. Egyik tanított 25—30 gyereket az I—IV., a másik ugyanennyit az V—VIII. osztályban. Jenőnek kis szerencséje is akadt. A VI. és VIII. osztályt már összevontan öt falu tanulóival, a szomszéd faluban, Pankaszban végezte, osztott tantárgyas rendszerben. A mélyről indult tanuló nem könnyen vette az akadályokat. Az első négy évben jórendű volt, a VI. osztálytól jeles, a VlII-ban kitűnő.
Igazán a VI. osztályban nyiladozott értelme. Érezte, jó tudni, minél többet megismerni a környező és távolabbi világból. Persze mint falusi gyermek, közvetlen tapasztalásból is sokat gyarapodott. Korán megismerte a fizikai munkát, tudja, hogy eredmény nincs erőfeszítés nélkül. — Nagy örömet okozott neki, amikor a fizika- és kémiaórákon végzett kísérleteket látta. Érezte, milyen pontos törvények uralkodnak a természetben. Rájött,
15
hogy a természettudományok egzaktsága nem tűr mellébeszélést, csak precíz fogalmakat, törvényeket. Ez tetszett neki. Amikor felmerült a pályaválasztás kérdése, a döntés nem okozott sok gondot. Jó tanácsban sem volt hiány, esze, ösztöne is jó volt. így került Nagykanizsára. Otthon helyett a kollégiumban talált második otthonára.
A hátrányos indulás, a falusi nyelv, az egyszerű ruházat s a túlzott szerénység bizony nem volt jó ajánlólevél a csiszoltabb és „vagányabb'' városi fiúk között. Jenőnek gyermekes csúfolódásokat, rossz „viccek" nyomán kisebb-nagyobb megaláztatásokat kellett elszenvednie. Közben az osztályok nekilendültek, hogy meghódítsák a tudományt. Amilyen mértékben múlt az idő, olyan mértékben nőtt Jenő önbizalma, tudása, s csökkent a társak gúnyolódása. Ma már Fekete Jenő nevének súlya van, magának tekintélye, s ha néha akad még le- vagy elnéző mosoly, a mosolygóra vet rossz fényt. Mert Jenő, már az első osztályban 4,5-ös átlaggal végzett. A második osztályban tovább fejlődött, 4,7-del zárta a tanévet. S most a harmadik év végére sem csökkent a fokozatosság, eredménye 4,9. Bizonyosak vagyunk benne, hogy az idő továbbra is számára dolgozik, ö pedig önmagáért, társaiért, a célért, mely lelkesíti.
Kedvenc tárgyai továbbra is a fizika, kémia, a kémiai technológia, elektrotechnika. De nem mellőz egy tantárgyat sem. Éppen úgy szeret fogalmazni, mint atlétizálni. Természetes esze szorgalommal párosul. Nem akar az eszéből „megélni". Napi 3—4 órát foglalkozik a tananyaggal. Dolgozatírás előtti napokon ennél is többet. Alaposságra törekszik, mert tudja, arra lehet bizton építeni. Tanulási módszere: megírja a házi feladatokat. Az iskolában írt vázlat képezi tanulása gerincét. Azon végighaladva, biztos megértésre törekszik. Ezt követi a tankönyv megfelelő fejezetének többszöri elolvasása, önmagának való elmondása. Kiegészítésül fordul a szakirodalomhoz, melyet a városi és iskolai könyvtárban szerez meg. Az ismétlésről ő is vallja, hogy az a tudás anyja.
Érdekes, milyen hamar rájött, hogy csak a szakirodalom tanulmányozásával érhet el az átlagosnál magasabb szintet. Már elsős korában elolvasta a könnyebb, számára is érthető, főleg népszerű tudományos, ismeretterjesztő kémiai vonatkozású könyveket. Ebben a tanévben tanulmányozta Erdey-Gruz Tibor: A fizikai kémia alapjai című művet, szorgalmasan oldotta meg Náser fizikai-kémiai számpéldáit, Varga-Polinszky könyvéből egészítette ki technológiai hiányosságait, Preisichéből is tanulta a műtrágyagyártást. A motorhajtó anyagokról jónéhány könyvet ismer, s kedvelt témája a különféle kötéstípusok.
Szabadidejében sakkozik, sportol, eszmecserét folytat társaival, előadásokra készül, folyóiratokat böngész. Rendszeresen bejár a könyvtárba, hol elolvassa a Természettudományi Közlönyt, az Élet és Tudományt.
Előadásait a szakkörökben tartja. Ebben a tanévben tagja volt a fizikai—kémiai szakkörnek, a szakmai önképzőkörnek. Három előadást tartott, egyet Kötéstípusok, kettőt Gázállapot, gáztörvények címmel.
Osztályának kezdettől fogva egyik legjobb tanulója. Akivel fej-fej mellett halad éppen a barátja. Városi gyerek. A két más-más irányból érkező tanuló nagyszerűen kiegészíti egymást, egymás fejlődésére jó hatással vannak. —Jenő az elmúlt három év alatt jó közösségi emberré kovácsolódott. Korábban osztályában mint tanumányi felelős tevékenykedett. De nem formálisan. Valóban jó példájával hatott. Rendszeresen szervezte a gyengébbek megsegítését, ő maga gyakran magyarázta el társainak
16
a nem egészen világos matematikai és fizikai-kémiai anyagot. Bizonnyal része van abban, hogy osztálya 0,3—0,4-del magasabb tanulmányi átlagot ért el a párhuzamos osztályénál. — A tavaszi KISZ vezetőségválasztás után az iskola tanulmányi felelősi tisztét látja el. Nagy tervei vannak a jövő tanévre. A kollégiumban is — ahol havi 125 forintot fizet — fontos poszton áll. Ö az összekötő az iskola felé s mint ilyen, a diáktanács tagja. Természetesen rendszeres újságolvasó, a napi politikában is járatos. Világnézete ezekben az években kapta szilárd alapjait. Tisztában van azzal, hogy honnan jött, a magyar nép milyen lehetőségeket kínál neki és mit vár tőle. Egyetlen testvére szintén középiskolás, számára is kollégiumot, tanulási lehetőséget biztosít államunk.
Két nagy élménye volt, mióta technikumi tanuló. Az egyik: amikor felismerte a kémia és határterületei beláthatatlan távlatait. A másik: az osztálykirándulások és az idei Helikoni Ünnepségek. Utóbbiak folytán az ország olyan részeit ismerhette meg, melyeket még nem látott, s szépségeiről csak könyvekből olvasott.
Nyaranta üzemekben szélesítette látókörét. Az idén a zalaegerszegi Kőolajlepárlóban végez termelési gyakorlatot s anyagot gyűjt szakdolgozata megírásához. A jól megérdemelt vakációra szüleihez utazik, kicsiny falujába, ö az egyetlen, aki onnan vegyipari technikumba került. A falusi gyerekek bizonyára csodálkoznak, mikor megkérdezik, s ő mesél, mi mindent ismert meg a kémia birodalmából.
Fekete Jenő nem csodagyerek. Hogy a portré-vázlat kedvező róla, szorgalmának, emberségének köszönheti. Kerek arca, sötét, csillogó szemei mindig készek az új befogadására. Nagyon jól tudja, hogy minél többet tud, annál több lesz előtte az ismeretlen. Tudja, hogy több szépirodalmat kell olvasnia, nyelveket kell elsajátítania, a zenéhez is jobban kell értenie. E célok elérése érdekében fáradozik.
Nem dohányzik. 30—40 forint zsebpénzéből megvásárolta részletre Obádovics Matematika című könyvét. Mindent elkövet, hogy az egyoldalúság látszatát is elkerülje.
Távolabbi terveiben első helyet foglal el, hogy tudását a veszprémi vegyipari egyetemen gyarapítja. Hisszük, hogy elgondolásait siker koronázza.
Vázlatunk nem akar eszményképet megjelölni. A rokonszenves vonásokat átvenni, követni okos és érdemes.
Tapolczay Miklós
tanár
2 Évkönyv
17
Az iskola anyagi ellátottsága, gyarapodása
A kőolajbányászati és mélyfúróipari, valamint a vegyipari technikum tanépületeiben az elmúlt évben 9 kőolajbányászati és 8 vegyipari nappali tagozatos osztály nyert elhelyezést. Helyiség hiányában egy osztálynak nem jutott tanterem, s vándorosztályként működött.
Iskolánk évek óta megoldatlan problémája a diákotthoni elhelyezés. Az olaj lelőhelyeknek az Alföldre való áttolódása következtében megnőtt az olajüzemek környékén lakó ifjúság érdeklődése technikumunk iránt, de főleg az ottani üzemek szorgalmazzák alföldi ösztöndíjas tanulók beiskolázását, középkáder utánpótlásuk biztosítása érdekében. Diákotthon hiányában az elmúlt évben már 42 alföldi tanuló nyert 3 osztályteremben, mint ideiglenes diákszálláson elhelyezést, s 1967 őszére ez a létszám kb. 60—70 főre növekszik. Ez azt jelenti, hogy ha a Városi Tanács által a végleges diákotthon felépítéséig (1968. őszig?) felajánlott, az iskola közvetlen közelében levő lakóépületet ideiglenes diákszállás céljára ez ev szeptemberéig nem kapjuk meg, legalább 2 újabb tantermet, vagyis ösz-szesen már 5 tantermet kell a jövő évben szállás céljára az oktatástól elvonni. A felajánlott lakóépület kiürítése viszont az épülő bérház átadási időpontjától függ. Az említett okok miatt tehát a 17 osztály (ebből 3 vándorosztály) és kb. 70 fő ún. kiskollégista elhelyezése nyomasztó teherként hárul iskolánkra.
A NIM Pénzügyi és Revizori Főosztálya által jóváhagyott költségvetés alapján a korábbi évekhez hasonlóan, az iskola fenntartásához, fejlődéséhez szükséges pénzügyi fedezet, kereken 3 millió forint, ez évben is biztosítva volt. Külön beruházási keretet csak egy előző évről áthúzódó 45 ezer forintos laborműszer fedezetére biztosítottak. A költségvetésből 1966. évben 130 ezer forint értékű állóeszközt és egyéb berendezési tárgyat vásároltunk.
Az iskolaépületek karbantartása, fenntartása a gazdaságossági és takarékossági szempontok figyelembevételével, a szükségletnek megfelelően történt. 1966. év folyamán ingatlanfenntartásra 280 ezer, ingófenntartásra 252 ezer, felújításra 50 ezer forintot fordítottunk.
Az elmúlt évben az iskolaudvart tettük rendbe. A kocsiutat bitume-neztük, a járdákat aszfaltoztuk. Az egész udvart parkíroztuk, gyöngykaviccsal felszórtuk, a betonszegélykővel ellátott röplabda- és futópályát pedig vörössalakkal borítottuk. Az esővíz elvezetésére beton lefolyócsatornákat építettünk. Most már a tanulóifjúságon van a sor, hogy szép, kulturált udvarát megbecsülje, tisztaságát, rendjét óvja.
Az A. és C. épület között fedett átjáró készült, mely a rossz időben az alatta közlekedőknek védelmül szolgál. Jelenleg pedig a C. épület lépcsőházát és folyósóit látjuk el lambéria-deszkaborítással, amely az egyébként szűk folyósok falát, lábazatát védi a letöredezésektől és az egész épület belsejének szép, kellemes külsőt kölcsönöz. Ismét a tanulóifjúság
18
\
rendszeretetére és tisztaságérzetére kell hivatkoznunk akkor, amikor kérjük őket, hogy vigyázzanak nagy anyagi áldozattal és fáradsággal széppé varázsolt iskolájukra, vigyázzanak a tantermek, mellékhelyiségek, folyosók, fürdők, öltözők, általában minden helyiség, valamint az udvar rendjére és tisztaságára.
A fegyelmezetlen és kárt okozó tanulókat felelősségre vonjuk és megbüntetjük, az okozott kárt (ablaktörést, bútorrongálást, falak beszennyezését, felszerelési tárgyak, rajzeszközök megrongálását, elvesztését stb.) megtéríttetjük. Az osztályokban keletkezett károkért, meg nem állapítható személyi felelősség esetén, az osztály közösen felel.
Az iskola takarító személyzetét munkájukban a tanulók a rend és tisztaság megtartásával segítsék.
A társadalmi tulajdon védelme mindannyiunk hazafiúi kötelessége.
Ruzsinszky Ede
gazdaságvezető
2*
19
Áz 1966—67-es tanév tanári testülete
Sorszám A tanár neve, beosztása, képesítése Szolg. éve Kitüntetése Milyen tárgyakat tanit? Heti óraszám
összesen ennél az intézetnél
1. PERVEIN TIBOR olajmérnök, igazgató 24 14 A nehézipar kiváló dolgozója olajtermelés műhelygyakorlatok 1»
2. MEIXNER BÉLANÉ igazgatóhelyettes tanár 16 16 Az oktatásügyi kiváló dolgozója szerves kémiai technológia, szerves kémia, laboratóriumi gyakorlatok 24
3. CSERFALVI JÖZSEF igazgatóhelyettes tanár 30 14 A nehézipar kiváló dolgozója szerves kémiai technológia, szerves kémia, laboratóriumi gyakorlatok 24
4. AIPAR GYÖRGY technikus-tanár 10 5 automatika elektrotechnika gépelemek szakrajz műhelygyakorlatok 40
5. BALOGH ALAJOS technikus, tanár 16 6 <»éDelemek vegyipari géptan műhelygyakorlatok fizika, kémia. laboratóriumi gyakorlatok 40
6. BALOGH LÁSZLÓ tanár, vegyészmérnök 3 1 32
7. BALOGH LASZLÓNÉ tanár, vegyészmérnök 2 1 kémia, laboratóriumi gyakorlatok 26
8. BANGÓ ZOLTÁN tanár, gépészmérnök 15 9 elektrotechnika, géptan, műhelygyakorlatok 32
9. BENE JOZSEFNÉ tanár 14 14 fizika, laboratóriumi gyakorlatok 27
10. Dr. BENTZIK FERENC tanár, vegyész 15 3 szervetlen kémiai technológia, laboratóriumi gyakorlatok 21
11. BERTALAN PÉTER 3 3 magyar, orosz, történelem 28
12. BIRO FERENC tanár 14 14 orosz 31
13. GAYER MIHALYNÉ technikus, tanár 10 4 laboratóriumi gyakorlatok 36
14. HÁNCS LAJOSNE technikus, tanár 12 7 laboratóriumi gyakorlatok 36
15. HAROMSZÉKI FERENC technikus, tanár 29 3 műhelygyakorlatok 34
16. HORVÁTH LASZLO tanár, gyógyszerész 8 4 laboratóriumi gyakorlatok 32
17. INKOVICS LASZLO technikus, tanár 10 5 laboratóriumi gyakorlatok 36
20
Szolg. éve
Sorszám A tanár neve, beosztása, képesítése összesen ennél az iskolánál Kitüntetése Milyen tárgyakat tanít? Heti óraszám
18. KISS GIZELLA tanár 19 16 magyar, történelem 28
19. KOCSI TIBOR tanár 11 7 ásványtan, kémia, földtan, geodézia 26
20. KOLLMANN PAL tanár 14 14 testnevelés 34
21. KUTI ÉVA tanár 5 5 matematika, fizika 28
22. KÜRONYA ISTVÁN tanár, laborfőnök 33 16 kiváló tanár Az oktatásügyi kiváló dolgozója, laboratóriumi gyakorlatok 22
23. MATUS ISTVÁN tanár 10 6 matematika, ábr. geometria 32
24. MEIXNER BÉLA tanár 15 15 magyar, történelem 28
25. NAGY EMIL technikus, tanár 9 1 matematika, műhelygyakorlatok 28
26. RADICS ISTVÁN technikus, tanár 10 6 laboratóriumi gyakorlatok 35
27. RACZ OSZKARNÉ technikus, tanár 14 14 laboratóriumi gyakorlatok 37
28. SZABÓ GÉZA gépészmérnök, műhelyfőnök 10 7 géptan, műhelygyakorlatok 23
29. SZOMJAS ÉVA tanár 5 5 fizika, fizikai kémia, kémia laboratóriumi gyakorlatok 25
30. TAPOLCZAY MIKLÓS technikus, tanár 21 14 A nehézipar kiváló dolgozója laboratóriumi gyakorlatok 38
21
Óraadó tanárok
Tanár neve Tanított tantárgyak
BÁLINT VALÉR olajmérnök olajtermelés
BUDA ERNŐ bányamérnök gyakorlat
BARABÁS LÁSZLÓ olajmérnök mélyfúrás
CSIGO JÓZSEF bányamérnök mélyfúrás
DOBRI SÁNDOR művezető műhelygyakorlat
Fábián József gépészmérnök szakrajz
FÓNAGY LÁSZLÓ olajmérnök mélyfúrás
HOJDAR JÁNOS gépészmérnök vegyipari géptan
HARKÁNY LÁSZLÓ tanár magyar
JÁSZBERÉNYI ZSOMBOF olajmérnök olajtermelés
KELEMEN LÁSZLÓ művezető műhelygyakorlat
KOVÁCS GERGELYNÉ tanár magyar
MEGYERI MIHÁLY olajmérnök gyakorlat
MOHÁCSI FERENC gépészmérnök szakrajz
NÉMETH LÁSZLÓ kollégiumi igazgató munkaegészségtan
SZABÓ GYÖRGY olajmérnök gyakorlat
SZABÓ LÁSZLÓ gépészmérnök rajz
SZITTAR ANTAL olajmérnök olajtermelés
TÓNK VILMOS főkönyvelő üzemgazdaságtan
I/A osztály
Osztályfőnök: Balogh Alajos
A tanuló neve Magatartás Szorgalom Magyar nyelv és irodalom Orosz nyelv Történelem Matematika Fizika Kémia Ábr. geometria Testnevelés Munkaegészségt. Ásv. és kőzettan Laborgyakorlat Műhelygyakorlat Tanúim, átlag
Bánhegyi László 4 4 3 2 3 2 4 3 3 4 4 3 3 4
Bogár János 5 5 5 5 4 4 5 5 5 5 4 5 5 5 4,7
Buglyó Imre 5 5 4 4 3 4 5 4 4 4 4 4 4 4 4,0
Czika Zoltán 4 3 3 2 3 1 2 3 3 5 3 3 2 4 1
5. Dani László 4 4 4 4 4 2 3 3 3 5 3 4 3 4 3,5
Dávid János 4 5 4 3 4 2 4 4 4 4 5 4 4 4 3,3
Faragó László 4 4 3 4 4 2 3 3 3 4 4 4 4 4 3,5
Friesl Ottó 3 3 2 3 2 2 4 4 3 4 2 4 3 4 3,0
Fuzák István 4 4 3 2 3 2 3 3 2 4 3 4 3 4 3,0
10. Grób Katalin 4 3 2 2 2 1 2 2 2 3 3 3 2 4 1
Grófsits László 5 3 3 2 3 2 2 2 "3 3 2 2 2 4 2,5
Hopp Viktor 5 3 4 5 3 2 2 3 2 5 3 3 2 3 3,0
Horváth Csaba 5 5 5 3 4 3 4 4 4 3 4 3 4 4 3,7
Horváth Éva 5 5 5 5 3 2 3 4 3 4 4 4 3 4 3,7
15. Horváth Mária 5 5 5 5 4 2 4 3 3 4 4 4 3 4 3,7
Józsi István 3 4 3 2 3 . 2 2 3 4 5 3 3 2 4 3,0
Kenesei István 3 3 2 2 2 2 2 2 2 3 3 3 3 3 2,4
Koczka György 4 3 2 2 3 2 2 2 2 3 2 2 2 3 2,2
Mátrai Ágota 5 5 5 4 5 2 3 3 4 3 4 3 4 5 3,7
20. Megyimórecz József 5 4 3 3 3 2 3 3 4 4 3 3 2 5 3,1
Ott András 5 5 3 3 4 3 4 3 4 4 3 4 4 4 3,5
Perei András 4 5 4 2 3 3 3 3 4 5 3 4 4 5 3,5
Pintér Ferenc 4 4 4 3 3 2 2 2 2 5 4 3 3 3 3,0
Putnoki Rózsa 5 4 4 4 3 2 2 3 2 3 2 4 3 4 3,0
25. Rózsa Sándor 4 2 2 2 3 1 2 2 2 5 2 2 2 4 1
Schattier Zsuzsa 3 2 3 2 2 1 2 2 1 5 4 3 2 3 1
Szöllősy Gábor 1 E i m a r a d t
Tóth László 5 4 3 2 2 2 2 2 3 5 2 4 2 4 2,7
Varró Klára 5 5 3 3 3 4 4 3 5 5 3 4 4 5 3,8
30. Németh Péter 3 3 2 2 2 2 2 3 2 4 2 2 2 3 2,3
23
I/B osztály
Osztályfőnök: Nagy Emil
A tanuló neve Magatartás Magatartás Magyar nyelv és irodalom Orosz nyelv Történelem Matematika Fizika Kémia | Ábr. geometria Testnevelés Munkaegészségt. Ásv. és kőzettan Laborgyakorlat Műhelygyakorlat Tanúim, átlag
Angyal István 4 4 3 3 3 2 3 3 3 4 3 3 3 4 3,0
Antal László 5 5 4 4 4 3 4 3 3 fm 3 4 4 4 3,6
Ádám Béla 5 4 4 3 3 2 3 3 3 4 4 3 3 4 3,2
Ács András 5 4 3 3 2 2 2 3 2 5 3 3 3 5 3,0
5. Békési László 4 3 2 2 3 1 1 2 2 4 2 2 2 2 1
Czapa János 4 4 2 2 2 2 2 3 2 4 3 3 3 3 2,5
Dávid Tamás* 4 4 3 2 4 4 4 4 3 4 3 4 3 4 3,5
Dobrossy Károly 4 3 2 2 2 2 2 2 1 4 2 2 2 3 1
Dóka Tibor 4 4 2 2 2 2 2 2 4 4 2 2 2 3 2,4
10. Dómján István 4 4 2 2 3 2 2 2 2 4 2 3 2 2 2,3
Farkas József 4 3 2 2 4 1 2 2 1 4 4 2 2 2 1
Fülöp Gyula 5 4 4 3 3 2 3 4 3 3 4 4 4 3 3,3
Glegyák István 2 3 2 5 3 1 2 2 2 5 3 3 2 4 1
Harangozó László 3 4 3 2 3 3 3 3 5 5 4 3 3 4 3,4
15. Kiss József 5 5 4 4 4 3 3 3 3 5 5 4 4 4 3,7
Kovács Lajos k i m a r a d t
Kohán István 5 4 4 4 5 3 4 3 3 5 4 3 5 4 3,9
Kottlár Géza 4 3 2 3 2 1 2 2 2 4 2 2 1 3 1
Kövér Tamás 3 3 2 2 2 2 2 2 3 5 2 2 2 3 2,4
20. Mayer Péter 4 3 2 2 2 1 3 3 3 4 2 3 2 3 1
Magyar Lajos 5 5 3 3 3 3 4 4 3 5 3 4 3 5 3,5
Nyizsnyik László 4 4 3 3 2 2 3 2 3 3 3 3 3 3 2,7
Sasvár Árpád 4 3 3 4 3 2 2 2 1 4 3 3 3 4 1
S;:abó József 4 4 2 3 2 2 2 2 2 4 2 3 2 4 2,5
25. Szalontai Béla 4 4 2 2 2 1 2 2 2 5 3 2 2 4 1
Tóth György 4 4 2 2 2 2 2 2 3 3 3 3 2 3 2,4
Váraljai Jenő 4 3 3 2 2 1 2 2 2 5 3 2 2 4 1
24
l/e osztály
Osztályfőnök: Háncs Lajosné
A tanuló neve Magatartás Szorgalom Magyar nyelv és irodalom j Orosz nyelv Történelem Matematika Fizika Testnevelés Munkaegészségt. Kémia szerves Rajz Labor, elmelet és gyakorlat Tanúim, átlag
Bekk Erzsébet 5 5 3 5 4 2 4 4 4 4 4 4 3,8)
Bencze Ferenc 5 4 3 4 3 3 3 fm 3 4 4 4 3,4
Czuczka János 5 5 2 2 3 2 2 4 3 3 2 2 2,5
Csányi Éva 5 5 4 4 4 2 4 3 4 4 4 4 3.7
5. Deák Zsuzsa 4 3 2 2 2 2 2 3 3 3 4 3 2,6
Érces György 4 3 2 2 2 2 2 4 3 2 2 2 2,3
Farkas Erika 5 4 3 4 4 2 3 5 4 3 4 3 3,5
Gergó Zoltán 5 4 3 4 3 4 5 4 5 4 5 5 4,1
Gyenes Tibor 3 2 2 2 2 1 2 3 2 1 2 2 1,0
10. Halász Ede 4 4 2 2 2 2 3 3 2 2 3 2 2,3
Illés István 5 5 4 3 4 3 '' 4 3 4 4 3 3 3,5
Kaszás Tamás 4 3 2 2 2 2 2 5 3 2 2 2 2,4
Kelemen Károly 4 4 3 2 3 2 2 5 3 3 3 3 2,9
Keszei Éva 5 5 5 5 4 4 5 5 5 5 5 5 4,8
15. Kiss Ágnes 5 5 5 5 4 2 4 5 5 4 5 4 4,3
Kiss Tamás 4 4 3 4 3 2 2 5 4 3 2 3 3,1
Komjáthy István 4 4 3 3 3 2 4 2 4 4 3 4 3,2
Kovács Jenő 4 4 3 3 3 3 4 3 3 2 3 3 3,0
Köcse Katalin 5 5 4 5 4 3 4 5 3 4 5 4 4,1
20. Lelovics Károly 4 4 4 3 3 2 2 5 3 3 4 3 3,2
Lutter Mária ] k i m a r a d t
Paksa Zsuzsa 4 4 3 3 2 2 3 3 3 3 3 3 2,3
Papp László 4 3 2 2 2 2 2 4 3 2 2 2 2,3
Papp Sándor 5 3 3 3 3 2 3 4 3 2 3 3 2,9
25. Péter Mária 4 4 3 3 3 3 3 4 4 3 4 4 3,4
Pölöskei Piroska 5 5 4 4 3 3 4 fm 5 4 5 4 4,0
Plander György 4 3 3 2 3 2 3 4 4 3 2 3 2,9
Rábaközi Katalin 3 3 2 3 2 1 2 3 3 1 2 2 l
Somogyi András 5 4 3 2 3 3 4 3 4 4 3 4 3,3
30. Szakács Jenő 5 5 4 4 4 3 4 4 4 4 3 4 3,8
Szentesi Márta 5 5 4 5 4 3 4 4 5 5 5 4 4,3
Teleki Márta 4 4 4 3 3 2 2 4 3 3 3 3 3,0
Tóth Erzsébet 5 5 5 5 5 3 5 5 5 5 5 5 4,8
Tóth Katalin 5 4 4 5 3 2 3 fm 4 3 2 3 3,2
35. Udvari Judit 4 3 2 3 2 2 2 4 3 2 2 2 2,4
Windisch Erzsébet 5 5 4 5 4 2 4 5 5 4 4 4 4,1
Windisch Katalin 4 5 4 5 5 2 4 5 5 4 4 4 4,2
25
I/D osztály
Osztályfőnök: Rácz Oszkámé
A tanuló neve Magatartás Szorgalom Magyar nyelv és irodalom Orosz nyelv Történelem Matematika Fizika Testnevelés Munkaegészségt. Kémia Rajz Labor, elmélet és gyakorlat Tanúim, átlag
Alvégi Ildikó 5 5 5 5 5 5 5 5 5 S 5 5 5
Arató Endre 5 4 3 4 3 4 3 fm 3 4 5 4 3,6
Baján Imre 4 3 2 2 2 1 2 3 2 2 3 2 1
Bali Ferenc 4 5 2 2 2 2 2 4 2 2 3 2 2,3
5 . BiróÁgnes 5 5 4 5 5 4 5 5 5 5 5 4 4,7
Boa János 4 4 3 3 4 3 3 3 4 5 5 3 3,6
Döklen András 4 3 3 2 3 2 2 3 3 3 2 2 2,5
Fábián Ferenc kimaradt
Garai Frigyes 5 5 4 3 4 4 4 4 4 5 5 5 4,2
10. Haász Konrád 5 4 3 2 4 2 3 4 4 3 3 3 3,1
Hajdú Tibor 4 4 3 2 3 2 o 4 3 3 3 2 2,7
Halász László 5 5 4 5 4 5 5 4 4 5 4 4 4,4
Horváth Gyula 5 5 3 3 4 3 3 4 4 4 4 4 3,6
Horváth László 4 3 2 2 2 2 2 5 2 3 4 3 2,7
15. Horváth Margit 5 4 3 3 2 2 2 5 3 3 4 3 3,0
Hüveli Mária 5 4 4 3 4 2 2 5 4 4 3 3 3,4
Jakab Erzsébet 5 4 3 4 4 3 3 5 3 3 4 3 3,5
Jordán Árpád 4 3 3 2 3 2 2 4 4 4 3 3 3,0
Kiss Tibor 4 3 2 2 3 2 2 5 3 2 3 2 2,6
20. Kulcsár Gyula 5 5 3 5 4 4 4 4 5 3 4 4 4,0
Lakatos Ilona 4 4 2 2 2 2 2 5 3 2 4 2 2,6
Lukács Mária 4 5 3 2 3 2 4 4 4 3 4 3 3,2
Mazzag Mária 5 4 4 3 4 3 3 5 3 3 4 3 3,5
Molnár Magdolna 5 4 4 4 4 2 2 4 4 3 4 3 3,4
25. Péntek Sarolta 5 4 4 4 3 2 3 5 4 3 4 S 3,5
Pus Mária 5 4 4 3 3 3 4 4 4 4 4 5 3,8
Rózsás Ottó 4 3 2 2 2 1 2 5 2 3 2 2 1,0
Subosits Ernő 4 3 3 2 3 2 2 3 3 2 2 3 2,5
Srágli Lajos 5 4 3 3 3 2 2 fm 4 3 3 3 2,8
30. Szabó Katalin 5 5 3 3 4 3 4 4 5 4 4 4 3,8
Szabó Tibor 5 5 4 3 4 2 3 4 5 3 3 3 3,4
Szekrény József 5 5 4 3 3 3 4 4 4 4 4 4 3,7
Szupper Pál 4 3 2 2 2 3 3 4 3 5 5 2 3,1
Temesvári Tamás 5 3 2 2 2 2 2 3 3 3 3 3 2,5
35. Toplak Margit 5 5 4 5 3 4 5 5 5 5 5 5 4,6
Varga Ágnes 5 4 3 5 3 3 3 4 4 5 5 4 3,9
Vass Lajos 4 2 2 2 3 2 2 2 2 2 3 2 2,4
Visi Ildikó 4 5 3 3 3 2 2 4 4 3 3 3 3,0
26
II/A osztály Osztályfőnök: Kocsi Tibor
A tanuló neve Magatartás ! Szorgalom Magyar nyelv és irodalom Orosz nyelv Történelem Matematika 1 Fizika Kémia Szabadk. rajz Mérősz. ábr. Szakrajz Földtan Testnevelés Gépelemek Kőolajb. alapism. Laborgyakorlat Műhelygyakorlat Tanúim, átlag
Balogh Gyula 5 4 4 3 3 2 3 3 4 3 4 3 4 2 2 2 4 3,0
Belenta Péter 4 4 O O 2 4 2 3 2 4 3 3 3 4 3 4 2 4 3,0
Bernáth Kálmán 4 4 2 2 4 2 3 2 3 2 2 O 4 3 3 3 3 2,7
Bojtor István 5 5 2 3 5 4 4 4 5 4 4 4 4 5 5 3 4 4,0
5. Dóró Gyula 5 5 3 3 3 2 4 3 4 4 5 3 5 4 5 3 5 ,37
Egri Imre 5 5 3 3 3 3 3 4 4 5 4 3 4 3 4 3 4 3,5
Ferecskó Kálmán 4 4 3 3 3 2 2 3 3 2 3 3 4 3 3 2 3 2,8
Fucskó Lajos 4 3 2 1 2 1 2 2 2 2 2 2 3 2 2 2 3 1,0
Gombkötő Gyula 4 4 2 2 3 2 2 2 4 3 3 2 4 2 2 2 3 2,5
10. Győrfi László 4 4 2 2 3 2 3 3 4 2 3 2 5 4 3 2 4 2,9
Hegedűs Gábor 4 3 2 2 2 2 2 2 3 2 3 3 4 2 4 3 3 2,6
Hodoscsek József 5 5 3 3 4 4 4 4 3 3 3 4 4 5 4 3 3 3,6
Horváth Albert 5 5 5 3 5 4 5 3 5 4 4 4 4 5 5 5 4 4,3
Horváth István 4 4 3 2 4 2 2 2 3 2 3 3 3 2 3 3 3 2,6
15. Jónás Béla 4 :: 3 2 3 2 2 2 3 2 3 2 5 3 3 2 3 2,6
Káli István 5 5 4 4 4 3 4 4 5 3 4 4 5 3 4 3 4 3,8
Kiss Kálmán 5 5 3 2 3 2 2 2 3 2 3 3 5 4 3 3 3 2,8
Kolozsvári Károly 4 4 2 2 2 2 2 3 4 3 3 3 5 2 3 2 3 2,7
Kovács István 4 4 2 2 3 2 2 2 3 2 3 2 4 2 3 2 3 2,4
20. Kovács János 5 5 4 5 4 2 3 3 4 2 3 4 3 4 4 4 4 3,5
Körtvélyes József osztályozó vizsgát tesz
Kunkli József 5 5 4 4 5 4 3 5 3 3 4 4 4 4 4 4 3 3,8
Nóvák Lajos 4 4 2 2 4 2 3 4 3 3 3 3 4 4 4 2 4 3,1
László Béla 5 5 3 2 5 2 2 2 4 3 3 2 5 3 3 2 4 3,0
25. Lukácsy Béla 4 4 4 4 5 3 3 4 5 3 4 4 5 3 3 3 3 3,7
Mikló János 4 4 4 4 5 2 3 3 4 2 2 4 4 4 3 2 3 3,2
Nyizsnyik József 4 4 3 3 4 3 3 3 3 2 3 2 5 4 2 2 3 3,0
Pataki Attila 4 5 3 2 3 3 4 3 3 2 3 3 5 5 4 3 4 3,3
Spanczér István 5 5 4 2 5 3 4 4 4 3 4 4 5 5 5 4 5 4,0
30. Tarr Ernő kimaradt
Turai László 4 4 2 2 2 3 2 3 5 3 5 3 4 3 3 2 4 3,0
Varga Imre 4 3 2 2 2 2 2 3 2 2 3 3 2 3 2 3 2 2,3
Varga István 5 5 4 4 5 4 4 4 4 3 4 5 5 5 3 4 4 4,1
Zakar István 4 4 t 3 2 3 2 2 3 3 3 3 4 3 3 2 3 3 2,8
27
II/B osztály
Osztályfőnök: Radics András
A tanuló neve Magatartás Szorgalom Magyar nyelv és irodalom Orosz nyelv Történelem Matematika Fizika Kémia Szabadk. rajz Mérősz. ábr. Szakrajz Földtan Testnevelés Gépelemek Kőolajb. alapism. Laborgyakorlat Műhelygyakorlat Tanúim, átlag
Andor Mariann 4 3 3 4 5 2 2 3 3 3 3 3 5 4 4 4 3 3,4
Baranyai Izabella 4 4 2 3 3 2 3 3 3 3 3 3 5 3 4 2 3 3,0
Barkovics László 4 3 2 2 2 1 2 2 3 3 3 2 3 3 1 2 3 1,0
Bécsi László 4 4 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 4 2 2 2 2 2,1
5. Bors Györgyi 4 3 2 2 1 2 2 2 3 2 3 2 fm 2 2 2 2 1,0
Böjti Katalin 4 4 2 2 2 2 2 3 4 2 4 3 4 5 4 4 5 3,2
Czimmermann Béla 5 4 3 3 4 4 4 4 5 3 4 4 4 4 3 3 4 3,7
Dara Ferenc 4 4 2 2 2 3 2 3 3 3 3 3 4 4 4 3 4 3,0
Domaföldi Mária 4 3 2 2 2 1 2 2 3 2 4 2 4 2 2 2 4 1,0
10. Egyed János 2 2 2 2 2 1 1 1 2 2 2 2 3 2 2 2 3 1,0
Farkas Éva 4 4 2 2 2 2 3 3 4 2 4 3 fm 4 3 3 4 2,9
Férhezly Károly 4 2 2 1 1 1 1 1 2 2 2 2 3 1 2 1 3 1,0
Gyűrűssy Katalin k i m a r a d t
Horváth Károly 4 4 3 3 5 3 4 4 5 4 4 3 5 3 5 4 4 3,9
15. Horváth Tibor 4 4 2 2 3 2 2 3 4 2 4 3 4 2 4 2 4 2,8
Kázsmér József 3 2 2 1 2 1 2 2 4 2 3 2 3 2 2 2 4 1,0
Kiss Mihály 5 5 3 3 3 3 4 3 4 4 4 3 4 3 5 4 3 3,5
Kolonics Anna 5 5 4 5 5 4 4 4 4 3 3 4 4 5 5 5 4 4,2
Kovács Lajos 4 3 2 2 3 2 2 3 4 3 3 2 3 3 4 3 4 2,8
20. Kovács Mária 3 3 2 2 2 2 2 2 3 2 3 2 3 2 2 2 3 2,2
Koó Zsuzsa 2 3 2 2 2 1 1 2 2 1 2 2 3 2 2 2 3 1,0
Lukács László 5 4 3 4 3 3 3 3 4 3 4 3 4 4 4 4 5 3,6
Markovics György 2 3 2 2 2 2 2 2 3 2 2 2 3 2 3 2 3 2,2
Nagy Mária 4 3 3 2 3 2 3 2 4 2 3 2 4 2 2 2 3 2,6
25. Németh István 4 4 2 2 3 3 3 4 4 3 3 3 fm 4 5 4 4 3,3
Ormay Tamás 4 3 2 2 2 2 3 3 3 2 3 2 5 2 3 3 4 2,7
Perendy Mária 4 4 3 3 5 2 2 4 4 2 4 4 3 3 4 3 3 3,2
Pálfi Irma 4 3 2 2 3 3 3 3 4 2 4 3 fm 4 4 3 3 3,0
Putics Aranka 2 2 2 2 2 1 1 1 2 2 2 2 fm 1 3 2 2 1,0
30. Ribarics Miklós 4 2 2 1 2 1 1 1 2 1 2 2 5 1 1 1 3 1,0
Ruzsinszky László 5 4 5 2 4 2 2 3 5 3 4 3 5 3 4 3 4 3,4
Széki György 4 4 3 3 3 2 3 4 4 3 5 4 5 5 4 4 4 3,7
Szőcs Endre 4 3 4 3 5 2 3 3 3 2 3 3 5 4 4 4 4 3,4
Varró Ferenc 5 4 2 2 2 5 5 5 5 5 4 3 4 4 5 5 5 4,0
35. Varga Edit 4 4 4 3 3 2 2 3 4 2 3 2 fm 3 3 3 3 2,8
28
II/D osztály
Osztályfőnök: Bentzik Ferenc
A tanuló neve Magatartás Szorgalom Magyar nyelv és irodalom Orosz nyelv Történelem Matematika Fizika Testnevelés Kémia szerves Szer veti. kém. tecnol. Ált és vegyip. géptan Labor, elm. és gyak. Tanúim, átlag
Balogh Gyula 4 3 2 3 3 2 2 3 2 4 3 2 2,6
Bánkuti László 2 3 2 3 3 2 2 4 2 3 3 2 2,6
Béres Márton 4 3 4 4 4 3 3 5 3 4 3 4 3,7
Bicsák Imre 4 5 4 4 5 2 3 5 3 5 3 4 3,3
5. Borsos Péter 5 5 4 4 4 3 4 4 3 4 5 3 3,8
Cserfalvi György 5 4 3 3 3 4 4 5 5 4 3 4 3,8
Czinki Mária 4 5 5 4 4 4 5 4 4 5 5 4 4,4
Cziráki Árpád 4 3 3 3 3 2 2 4 3 3 3 3 2,9
Czugh Mária 5 5 5 4 5 3 4 fm 5 4 4 4 4,2
10. Dárdai Cecilia 5 4 4 3 3 2 3 4 3 3 4 3 3,2
Fatér István 4 5 3 4 4 3 2'' 3 3 4 3 4 3,3
Gábriel Mária 4 5 5 4 5 2 2 4 2 4 4 3 3,5
Háromszéki Attila 4 5 2 3 3 2 3 3 2 3 2 2 2,5
Kalocsai Vera 5 4 5 4 5 4 4 fm 3 4 4 5 4,2
15. Kaposi Nándor 3 3 2 3 4 2 3 5 3 4 3 3 3,2
Kendli Jenő 4 4 3 2 2 2 3 4 3 3 3 3 2,8
Lendvai Tamás 4 4 2 3 2 2 2 3 2 2 2 2 2,2
Lóránt Rita 4 3 4 3 4 2 2 3 2 3 3 3 2,9
Németh István 3 4 2 3 4 2 3 5 3 3 3 3 3,1
20. Ónodi József 4 3 3 3 3 2 3 5 4 4 3 3 3,3
Pál Ferenc 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5,9
Pervein Ervin 4 5 3 3 3 3 4 5 3 4 3 3 3,4
Seregélyes Márta 4 5 5 5 4 2 4 4 4 4 5 4 4.1
Szabó Éva 2 2 3 4 1 1 1 4 1 2 2 1 1,0
25. Szántó István 3 4 3 3 4 2 2 3 3 4 4 3 3,1
Széchenyi Lajos 3 3 3 3 4 2 4 3 3 4 4 3 3,3
Takács Gyula 4 3 3 2 5 4 5 4 4 4 5 4 4,0
Takács Ibolya 5 5 4 4 4 3 4 4 4 4 4 3 3,8
Tapolczai Márta 4 3 3 2 2 2 2 4 2 2 2 2 2,3
30. Temesvári Endre 3 3 3 2 2 2 2 3 2 3 3 2 2,4
Temesvári Sándor 2 3 3 2 3 3 2 4 3 3 4 3 3,0
Trenka István 5 5 4 4 4 3 5 4 4 5 5 4 4.2
Vadvári Ferenc 5 4 3 3 2 3 4 4 3 4 3 3 3,2
Vándor Zsuzsa 5 4 3 4 4 2 3 5 3 3 3 4 3,4
35. Virágh Ildikó 4 3 3 3 2 2 2 4 2 3 3 3 2,7
Weier Tibor 4 4 4 2 3 3 3 3 2 4 3 4 3,1
Winkler László 4 3 3 3 3 2 2 3 3 3 3 3 2,8
Zsimoly Erzsébet 4 5 5 5 5 4 4 5 4 5 5 5 4,7
29
II/E osztály Osztályfőnök: Balogh László
A tanuló neve Magatartás Szorgalom Magyar nyelv és irodalom Orosz nyelv Történelem Matematika Fizika Szerves kémia Testnevelés Szervetlen kém. technológia Ált. és vegyip. géptan Laborgyakorlat Tanúim, átlag
Bellovics Anna 3 2 3 4 4 2 2 2 4 3 2 4 3,0
Bicsák Ágnes 3 4 2 3 2 3 3 2 3 4 4 3 2,9
Bogdán János 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5,0
Böjti Balázs 5 5 3 5 3 4 4 3 5 3 4 4 3,0
5. Gubri Éva 5 4 2 5 3 3 2 3 5 3 3 3 3,2
Hajdics László 5 5 5 4 5 4 5 5 5 4 5 4 4,1}
Harcz Lajos 2 4 3 2 2 2 2 2 5 3 2 2 2,5
Havasi Klára 5 5 3 3 3 2 2 3 fm 3 2 4 2,7
Hortobágyi Zsuzsanna 5 4 3 4 4 3 2 4 5 4 3 4 3,6
10. Illés Imre 4 3 3 2 4 2 3 3 4 4 4 3 3,2
Kahutek Magdolna 3 4 4 3 4 2 3 2 4 3 2 2 2,9
Keleti Miklós 4 3 2 2 2 2 2 2 4 4 3 3 2,6
Keményfi Tamás 4 5 3 4 3 3 4 3 9 3 3 3 3,4
Kigyóssy Zoltán 4 5 2 4 3 3 3 2 3 4 2 3 2,9
15. Kiss Edit 5 4 5 5 4 3 3 4 4 4 4 4 4,0
Kocsis József 4 3 3 3 2 2 2 2 5 3 3 3 2,3
Kolip Gizella 5 4 3 3 3 2 2 2 4 4 2 4 2,9
Kovács Éva 3 4 3 3 3 2 2 2 frr í 3 2 2 2,4
Lázár László 3 3 2 2 2 1 2 2 5 2 2 2 1,0
20. Lévák János 2 2 2 3 3 2 2 2 4 4 4 2 2,3
Liszi János 3 2 2 1 2 2 2 2 4 3 2 2 1,0
Nagy János - 2 4 3 2 3 3 5 3 4 4 4 4 3,5
Neusinger Zsuzsanna 4 4 3 3 4 3 2 3 4 4 4 4 3,4
Sebestyén József 3 2 3 1 3 3 2 2 3 4 2 3 1,0
25. Simon Csaba 3 4 3 3 4 3 3 3 4 4 3 3 3,3
Szabó György 4 4 3 3 3 2 2 2 4 3 3 2 2,7
Szentes Erzsébet 3 3 3 3 2 2 2 2 5 3 2 3 2,7
Szentes István 2 4 3 2 2 2 2 2 4 3 2 2 2,4
Szertics László 4 3 3 2 3 2 2 2 5 3 3 3 2,8
30. Szojka Judit 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5,0
Szőke István 2 4 2 2 3 2 3 2 5 4 3 3 2,9
Ternyák László 4 2 3 3 3 2 2 2 3 3 3 3 2,7
Tóth Erzsébet 5 3 2 3 3 4 2 3 4 4 3 3 3,1
Vadas Tibor 2 4 4 4 4 3 4 3 5 4 4 4 3,9
35. Várfalvi Zsuzsanna 4 3 : 3 3 3 2 2 2 fn 1 3 2 2 2,4
Vida Antal 5 4 3 3 4 2 2 2 5 4 4 4 3,3
Zentai György 5 4 3 2 2 3 3 2 4 3 2 3 2,7
30
Itt/A osztály Osztályfőnök: Bangó Zoltán
A tanuló neve Magatartás Szorgalom Magyar nyelv és irodalom Orosz nyelv Történelem Matematika Elektrotechnika Szakrajz Testnevelés Geofizika Kőolajtermelés géptan Mélyfúrás Műhelygyakorlat Tanúim, átlag
Ádász Sándor 5 5 2 3 2 2 4 4 5 4 3 2 3 4 3,1
Balogh István 5 5 4 5 4 2 5 5 5 5 3 3 4 5 4,1
Bécsi János 5 5 4 4 3 2 3 4 5 3 3 2 3 4 3,3
Botos János 5 5 5 4 5 3 3 3 5 3 4 3 3 4 3,7
5. Cziczeli Mária 5 4 2 4 2 2 2 3 4 2 2 2 2 3 2,5
Dely Lajos Csaba 5 5 4 3 4 3 3 3 5 3 3 4 2 3 3,3
Erdős Ferenc 5 5 2 3 3 4 5 4 4 3 2 4 3 4 3,4
Horváth István 5 4 3 3 5 1 2 2 3 2 2 2 2 3 1,0
Horváth Mihály 5 4 5 5 3 2 2 4 4 3 2 3 2 4 ?,2
10. Kabódi Józseí 5 5 2 2 2 3 3 4 3 3 3 2 4 5 3,0
Jalsovecz Anna 5 4 2 2 2 2 3 2 4 2 2 2 2 3 2,3
Kerekes Géza 4 4 2 2 3 2 2 4 5 3 2 3 2 4 2,8
Meidl Antal 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 4 4 5 4,8
Mihalovics Teréz 5 4 2 3 2 2 2 2 4 2 2 2 2 3 2,3
15.Miklóssy Gábor 5 4 2 3 2 2 2 3 5 3 2 2 2 3 2,5
Nagy László 4 2 2 5 2 1 1 1 5 2 1 1 2 3 1,0
Németh Viktória 4 4 4 3 4 2 2 3 4 2 2 2 3 4 2,9
Ocskó Ferenc 5 5 2 3 3 3 3 5 5 3 2 3 3 5 3,3
Parragi Zoltán 5 5 4 3 4 3 5 5 5 4 3 4 4 5 4,1
20. Simon Rudolf 5 5 5 5 5 3 3 4 5 3 3 3 3 4 3,8
Sipeki János 5 5 2 3 3 4 4 5 4 3 2 2 4 4 3,3
Soós Gyula 3 3 2 2 2 2 2 2 4 3 2 2 3 3 2,4
Szabó István 5 5 4 4 4 5 4 5 5 5 3 5 3 5 4,3
Szajlay Rudolf 3 4 3 2 3 2 2 3 4 3 2 2 3 3 2.6
25. Vajda Györgyi 5 4 2 3 2 2 2 2 3 2 2 2 2 3 2,2
31
ÍII B osztály
Osztályfőnök: Matus István
A tanuló neve Magatartás Szorgalom Magyar nyelv és irodalom Orosz nyelv Történelem Matematika Elektrotechnika Szakrajz Testnevelés Geofizika Kőolajtermelés géptan Mélyfúrás Műhelygyakorlat Tanúim, átlag
Bada János 5 4 3 3 4 2 2 3 5 3 2 2 4 4 3,0
Barbócz Gábor 4 3 3 3 2 2 2 3 5 3 2 2 3 4 2.8
Bogdán Győző 5 5 4 5 5 5 5 4 5 5 5 5 5 5 4.8
Csomor Lajos 5 4 2 2 2 3 3 3 4 2 2 3 2 4 2,6
5. Csordás Katalin 4 3 2 4 3 2 2 3 fm 2 2 2 2 3 2,4
Flumbort András 4 4 2 4 5 2 3 3 3 3 2 2 4 4 3,0
Hrivnák Béla 3 2 2 2 3 1 1 2 5 3 1 1 2 3 1,0
Jámbor Ferenc 4 4 3 5 4 3 3 2 4 3 3 2 3 4 3,2
Kalmár Tibor 2 3 3 4 2 2 2 2 5 2 2 3 2 4 2,7
10. Kocsis Imre 4 3 2 2 2 2 2 2 5 2 2 2 2 4 2,4
Lukács József 4 4 2 3 2 2 2 4 3 3 2 3 3 4 2,7
Matajsz János 4 4 2 4 3 2 3 3 4 2 2 2 2 3 2,6
Osztroluczky István 4 4 3 2 4 4 4 5 5 4 4 4 5 4 4.0
Pécsi László 5 5 3 3 4 3 3 4 4 5 4 4 4 4 3,7
15. Polákovics István 4 3 2 2 3 2 2 2 5 2 1 2 2 4 1,0
Remport Lajos 4 3 3 3 3 3 2 2 5 3 3 3 2 4 3,0
Somlyai Károly 5 4 3 3 4 3 3 3 4 3 3 3 4 4 3,3
Sütő János 3 4 3 3 3 2 2 3 5 3 3 3 4 5 3,2
Szabó Endre 4 3 2 2 4 2 2 3 5 2 2 2 2 5 2,7
20. Szabó Erzsébet 5 4 3 4 3 3 3 3 5 3 2 3 3 4 3,2
Takács Károly 4 4 4 3 3 2 2 2 4 3 3 3 4 4 3,0
Tenke András 3 2 2 2 2 1 1 1 3 2 2 1 2 3 1,0
Tóth Lajtos 4 4 3 3 2 2 3 4 3 4 2 2 4 4 3,0
Végh Gyula 4 3 3 2 2 2 3 3 3 2 2 3 3 4 2,6
32
III/C osztály
Osztályfőnök: Bertalan Péter
A tanuló neve Magatartás Szorgalom Magyar nyelv és irodalom Orosz nyelv Történelem Matematika Elektrotechnika Szakrajz Testnevelés Geofizika Kőolajtermelés géptan Mélyfúrás Szakt. gyak. Tanúim, átlag
Borányi Magdolna 4 3 3 3 2 3 2 2 fm 2 2 2 2 3 2,3
Böjti István 5 4 3 2 2 2 2 3 5 2 2 2 2 4 2,4
Csöntör József pótló vizsgára utasítva
Gaál László 4 5 3 2 3 2 3 3 5 3 2 3 2 3 2,3
5. Gelencsér Mihály 4 5 3 2 3 3 3 3 4 3 4 4 4 4 3,3
Gyarmati Ernő 5 4 4 4 3 3 4 3 5 3 2 3 4 4 3,2
Hajdú Lajos 2 2 3 4 4 2 2 2 5 3 2 2 2 3 2,8
Horváth Ferenc 4 5 3 3 3 3 3 3 4 3 2 4 4 4 3,2
Kaiser László 4 4 3 2 2 4 2 4 4 2 2 2 3 3 2,7
10. Kápolnás Zoltán 3 2 2 2 2 2 1 2 4 2 1 1 2 3 1,0
Kunkli Júlia 4 4 3 3 3 2 4 3 4 3" 2 3 5 4 3,5
Laki István 4 5 4 3 3 4 4 3 4 5 3 4 3 4 3,6
Lovas Béla 5 4 3 3 3 2 3 4 5 3 3 2 2 4 3,0
Mátyás József 4 4 3 3 3 2 4 3 4 4 2 4 2 4 3,1
15. Miklósvári János 4 3 3 2 3 2 2 3 5 2 2 2 2 4 2,6
Nagy Károly 4 4 2 2 4 2 2 3 5 3 2 4 2 4 2,9
ölbei Anna 5 4 4 4 5 2 2 4 fm 3 2 3 3 4 3,2
Seregély Sándor 2 2 3 3 2 2 2 2 5 3 2 3 2 4 2,7
Szöllősi Béla 5 4 5 3 4 2 2 5 5 4 2 3 3 5 3,5
20. Takács István 4 5 3 3 3 3 3 5 5 4 3 2 5 4 3,5
Takács József 5 4 2 2 2 3 2 2 3 3 2 3 3 4 2,5
Zöldvári Antal 5 3 3 3 2 2 2 2 5 2 2 2 2 3 2,5
Zsidó Katalin 5 4 3 4 4 2 2 3 5 3 2 2 3 4 3,0
Gönczi József 3 4 2 3 3 2 2 3 5 2 2 3 3 4 2.8
Stepán György kimaradt
3 Évkönyv
33
III/D osztály
Osztályfőnök: Gayer Mihályné
A tanuló neve Magatartás Szorgalom Magyar nyelv és irodalom Orosz nyelv Történelem Matematika Testnevelés Szervetlen kém. technológia Szerves kémia technol. Fizikai, kémia Ált. és vegyip. géptan Ált. elektrotechn. Labor, elmelet és gyakorlat Tanúim, átlag
Antalics Dezső 5 5 5 5 4 5 5 5 5 5 5 5 5 4,9
Balogh Rozália 4 5 5 5 2 3 5 4 5 3 5 3 3 3,9
Bányai Klára 4 4 4 3 4 2 4 5 3 3 5 4 4 3,7
Benczik József 5 5 4 3 9 3 5 4 4 3 4 4 4 3,9
5. Böröcz Gyula 3 3 3 3 2 2 4 2 2 2 2 2 3 2,4
Bukovics János 3 3 3 2 3 2 4 3 2 2 4 2 3 2,7
Csiba László 4 5 3 3 4 3 5 4 4 3 4 4 4 3,7
Csondor Györgyi 4 5 3 3 3 2 5 3 3 2 3 3 2 2,H
Deme Zoltán 5 5 5 5 4 4 4 5 4 4 4 4 4 4,2
10. Egyed Ferenc 4 4 3 3 4 3 5 4 3 2 4 3 3 3,3
Farkas Györgyi 5 5 5 5 5 3 9 5 4 5 5 3 4 4,4
Fekete Jenő 5 5 5 5 5 4 5 5 5 5 5 5 5 4,9
Gaál Sándor 4 5 4 4 4 4 fir i 4 3 3 5 4 3 3,8
Galambos Árpád 4 5 3 3 3 4 4 5 3 3 4 4 3 3,5
15. Gerencsér Erzsébet 4 4 5 4 3 2 frr í 3 2 3 5 4 4 3,5
Gergely Ilona 3 3 4 3 4 2 3 3 3 1 3 2 3 1.0
Horváth István 4 5 3 3 3 2 5 3 4 2 4 3 3 3,2
Horváth Mária 4 4 4 4 3 3 4 4 2 2 4 3 3 3,2
Ivanics Ágnes 4 4 3 3 3 3 fm 3 3 2 3 3 2 2,7
20. Kertész Tamás 4 3 2 3 3 3 4 3 3 2 3 3 3 2,9
Keszei Ferenc 4 5 5 4 4 3 5 5 4 3 5 3 4 4,0
Koszów Katalin 5 5 4 3 4 3 5 5 4 4 5 5 4 4,1
Négy Róbert 4 4 2 2 3 2 4 4 3 3 4 2 3 2,9
Nyári Mária 5 5 4 4 4 4 4 5 4 4 4 4 4 4,0
25. Paizs Márta 4 5 3 2 3 2 Irr í 3 4 2 3 3 3 2,8
Póczak Róza 4 5 5 5 3 5 4 5 5 4 5 5 4 4,5
Réti Tamás 5 5 5 3 5 3 5 5 4 3 4 5 4 4,1
Szekeres Miklós 4 3 2 3 2 2 4 3 2 2 3 2 2 2,4
Szijjártó György 5 5 4 4 3 4 4 5 4 5 4 4 5 4,0
30. Takács Ágnes 5 5 5 3 4 3 í IT i 5 5 4 4 3 4 4,0
Tóth Mária Eszter 5 5 5 3 4 5 5 5 4 4 5 4 5 4,4
Udvari Károly 4 5 4 3 4 2 4 4 5 3 5 3 3 3,6
Ulrich Miklós 5 4 4 4 3 3 5 4 4 3 5 3 3 3,7
34
III E osztály
Osztályfőnök: Meixner Béla
A tanuló neve Maglatartás Szorgalom Magyar nyelv és irodalom Orosz nyelv Tortenelem Matematika Testnevelés Szervetlen kem. technológia Szerves kémiai techn. Fizikai, kémia Ált. és vegyip. géptan Labor, elm. és gyak. Ált. elektrotechn. Tanúim, átlag
Ambrózy Tamás 3 2 2 2 2 2 4 2 2 2 3 2 1 1.0
Balla József 3 2 2 2 2 2 4 3 2 1 4 2 2 1,0
Belényessy Csiba 4 4 4 5 5 4 3 5 4 4 5 3 4 4,1
Berta Mária 4 3 4 3 3 3 4 2 2 2 4 2 2 3,0
.5 Büki Éva 4 3 3 2 3 2 4 2 2 3 3 2 3 2,6
Chrapek Éva 5 4 3 3 4 2 fn l 3 4 2 4 3 3 3,1
Dóra János 4 3 3 3 2 3 5 3 2 3 3 2 2 2,8
Felső Géza 4 3 4 4 4 4 fn a 3 2 4 3 2 5 3,3
Ferenczy Miklós 5 5 4 3 4 4 5 5 4 4 4 4 5 4,0
10. Gaál Csaba 4 3 3 2 3 2 fm 3 3 2 4 3 2 2,7
Gyergyák József 4 3 3 4 3 4 4 4 4 2 5 2 3 3,4
Hegedűs Edit 4 4 4 3 4 3 4 4 4 4 5 3 3 3,1
Horváth Ákos 4 4 3 2 3 2 4 3 4 2 3 3 2 2,8
Horváth Zoltán 4 3 3 3 2 2 4 3 2 2 4 2 2 2,6
15. Lengyel Ágnes 4 3 4 5 5 4 5 4 3 4 4 3 3 4,0
Merkly Belus József 4 4 4 3 4 4 4 4 4 3 5 3 4 3,8
Mezei Mária 4 4 4 5 4 3 4 4 4 3 4 3 4 3,8
Nagy Ágnes 4 3 4 3 3 2 fn i 3 3 3 4 3 2 2,7
Nagy Ágota 4 4 4 5 5 4 5 5 5 5 5 4 5 4,7
20. Nagy János 4 3 2 2 2 3 ír a. 4 2 2 4 2 2 2,5
Ocskay Zsuzsanna 4 3 4 3 3 2 5 3 3 2 4 3 3 3,1
Papp Ferenc 4 4 4 3 4 3 4 4 5 3 4 3 4 3,7
Szabó Györgyi 5 4 5 4 5 4 5 4 4 4 5 3 3 4,1
Szendrő István 5 3 4 3 3 3 4 4 3 3 4 4 2 3,3
25. Szőke Attila 4 3 4 3 3 3 5 3 3 3 4 2 3 3,2
Takács Erzsébet 4 4 3 2 2 1 fn i 2 2 2 3 2 2 1,0
Tóth Mária 4 4 5 4 4 4 5 4 4 3 4 3 3 3,9
Tóth Sarolta 4 3 4 3 2 3 4 2 2 2 2 3 2 2,6
Török László 4 3 3 2 4 3 4 4 3 4 4 3 3 3,3
30. Vanics Károly 3 2 4 2 3 3 2 3 3 2 3 2 2 3,0
Vass István 4 4 5 5 5 5 fn i 4 5 5 5 4 5 4,8
Vigli Tamás 3 2 2 2 2 2 5 3 2 2 3 2 2 2,4
Vörös Zsuzsanna 4 4 4 5 3 3 4 5 4 4 4 4 2 4,0
Wolí Éva 5 4 3 2 3 2 4 2 3 2 3 3 3 2,7
35. Zalamek József 5 4 4 3 4 4 5 4 4 4 4 4 4 4,0
3*
35
IV/A osztály
Osztályfőnök: Bíró Ferenc
A tanuló neve Magatartás Szorgalom Magyar nyelv és irodalom Orosz nyelv Történelem Matematika Szakrajz Testnevelés Üzemgazdasági. Géptan Kőolajtermelés Mélyfúrás Szakt. gyak. Tanúim, átlag
Brxsics Mária 3 3 2 2 2 2 3 fm 3 2 2 2 3 2,3
Békési János 5 4 2 3 3 2 4 4 3 2 3 3 4 3,0
Bodó István 4 4 3 3 3 3 4 5 3 3 4 4 4 3,5
Borbiró Ferenc 5 4 3 3 3 3 3 5 3 4 4 3 4 3.4
5. Bödei Sándor 5 4 3 4 5 3 4 5 4 4 4 3 5 4,0
B. Varga János 4 4 3 3 5 3 4 5 4 2 4 3 4 3,6
Farkas József 4 3 2 2 2 2 3 4 2 3 3 3 4 2,7
Hersits László 2 2 4 2 2 2 3 5 2 2 2 2 2 2.5
Héjjas Lajos 3 3 3 3 3 3 4 5 3 3 4 3 5 3,5
10. Horváth Ferenc 5 5 4 5 5 4 4 5 4 3 4 2 5 4,1
Horváth Gizella 5 4 5 4 3 2 4 5 4 3 4 3 4 3.7
Ivanics Géza 4 4 3 2 2 2 4 4 4 3 4 4 4 3,2
Kondár Ilona 4 3 2 2 2 2 3 4 3 2 3 3 3 2,3
Kiss Árpád 4 3 3 2 4 2 4 5 3 2 3 3 3 3,0
Kiss József 4 4 3 3 4 4 4 5 3 3 5 3 4 3,7
Kisfürjesi Mária 5 5 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4,0
Kovács József 5 5 4 4 5 4 5 5 4 4 5 5 5 4,5
Kunecz Lajos 2 2 2 2 2 1 3 5 2 2 2 1 3 1,0
Nagy Mária 4 3 3 3 2 2 4 5 3 2 3 2 3 2,9
20. Pápai Gyula 4 4 3 4 3 2 4 5 3 2 4 3 4 3,3
Sárdi Péter 4 4 4 4 5 3 4 5 4 2 4 3 3 3,7
Spanczér György 5 4 3 3 2 3 4 5 3 5 4 4 5 3,7
Szabó Teréz 5 5 4 4 3 3 5 5 4 3 4 3 5 3,9
Szász György 4 4 3 2 3 2 3 5 3 3 3 4 4 3,1
25. Tóth László 5 5 4 4 4 5 5 5 5 5 5 5 5 4,7
Varga Lajos 4 4 3 4 3 3 3 5 4 3 4 3 4 3,5
Zakó Teréz 5 5 5 5 5 5 5 5 5 4 5 5 5 4,9
36
1V/B osztály Osztályfőnök: Horváth László
A tanuló neve Magatartás Szorgalom Magyar nyelv és irodalom Orosz nyelv Történelem Matematika Szakrajz Testnevelés Üzemgazdasági. Géptan Kőolajtermelés Mélyfúrás Szakt. gyak. Tanúim, átlag
Boncz András 5 4 3 5 5 4 4 5 4 5 5 5 4 4,4
Császr Péter 4 5 5 4 5 4 4 fm 5 4 5 4 4 4,4
Csigó Gábor 4 3 2 3 2 2 4 5 3 3 4 5 4 3,3
Csizinszky István 4 3 2 2 3 2 3 5 3 3 4 3 3 3,0
5. Dinda Balázs 4 4 3 3 2 2 4 5 3 4 3 3 4 3,2
Dobrossy Ferenc 4 3 3 2 2 2 3 5 3 2 3 2 3 2,7
Erdélyi János 4 3 3 3 3 2 4 5 3 2 3 2 3 3,0
Fuisz László 3 2 2 2 4 2 3 5 3 3 3 2 3 2,9
Héjjá Anna 4 3 4 2 3 2 3 4 3 2 3 2 3 2,8
10. Horváth Ferenc 3 2 2 3 3 4 3 4 4 4 4 3 4 3,4
Horváth János 4 4 2 3 2 2 4 5 - 3 2 3 5 4 3,1
Iváncsics Lajos 4 3 3 2 4 2 5 5 2 2 3 2 4 3,0
Kovács Ágnes 4 3 4 2 2 2 3 4 2 2 2 2 3 2,6
Marton Éva 4 3 3 3 2 2 3 5 2 2 2 2 3 2,6
15. Miholcsek István 4 3 2 3 2 2 3 4 2 2 2 2 3 2,4
Nemes László 5 5 4 4 4 5 5 5 4 5 5 5 5 4,6
Németh Mária 5 5 5 5 5 4 4 4 5 3 5 5 4 4,4
Patkós Gyula 4 2 2 2 3 2 3 5 3 2 2 2 2 2,5
Rövid Kálmán 5 4 3 4 3 3 5 5 4 4 5 5 5 4,1
20. Sashalmi Mária 4 4 3 2 3 2 3 4 2 3 3 2 3 2,7
Seiber György 4 3 4 3 2 2 3 5 2 2 3 2 3 2,8
Solymos Erzsébet 4 4 4 3 3 2 5 fm 4 3 4 4 4 3,6
Sörlei Tibor 4 3 3 2 3 3 4 4 4 3 4 3 3 3,2
Szak Gábor 4 2 2 2 2 2 3 5 2 2 3 2 3 2,5
25. Szász Mária 4 4 4 3 2 3 4 4 3 3 4 3 4 3,3
Szekeres Sándor 4 4 3 3 5 2 3 fm 3 3 5 3 4 3,4
Tóth Zoltán 4 3 2 3 3 2 4 5 3 3 4 5 4 3,4
Török István 4 4 4 4 5 2 3 4 5 3 B 3 3 3,7
37
IV D osztály
Osztályfőnök: Tapolczay Miklós
A tanuló neve Magatartás Szorgalom Magyar nyelv Orosz nyelv Történelem Matematika Testnevelés Szervetlen kém. technológia Szerves kémia technol. Fizikai, kémia Automatika Üzemgazdasági. Labor, elmelet és gyakorlat Tanúim, átlag
Agg János 5 5 4 4 5 5 5 5 5 5 5 4 4 4,6:
Benedek Sándor 5 4 3 3 4 4 4 4 3 3 3 S 3 3,5
Berta Anikó 5 4 4 4 4 3 fm 4 3 4 4 4 3 3,7
Gazdag Géza 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 * 5 5 5
5. Godina Zsuzsanna 4 4 3 4 3 2 4 3 4 2 3 4 3 3,1
Hajmási Zoltán 4 2 3 2 2 2 5 3 3 2 2 3 2 2,0
Hegedűs Anna 4 4 4 4 4 3 4 4 4 4 4 4 3 3,3
Heim László 4 3 3 2 3 2 5 3 4 3 4 4 3 3,3
Horváth Mária 5 4 4 4 3 2 fn [ 2 2 3 3 4 2 2,9
10. Jáki István 5 4 4 4 5 4 4 5 5 4 5 5 4 4,4
Katona Csaba 5 3 3 4 4 3 5 4 3 3 4 4 3 3,6
Kenete Mária Éva 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5
Kiss Mária 5 5 4 4 3 3 5 4 5 3 5 4 4 4,0
Kocsis Tibor 5 3 3 4 3 2 5 3 2 3 3 3 3 3,0
15. Kovácsovics Erzsébet 4 2 4 4 2 2 5 4 3 2 2 4 3 3,1
Mátrabérci Zoltán 5 4 4 3 4 3 5 4 3 3 5 5 4 3,9
Megyeri Dénes 5 4 3 2 2 3 5 3 3 2 4 3 3 3,0
Molnár Nándor 4 2 2 2 3 2 5 2 2 2 2 3 2 2,4
Monok György 4 3 r> 3 4 4 5 4 5 3 5 4 3 4,0
20. Pánovics István 4 4 4 4 5 5 55 4 5 4 4 4 4,4
Rácz Sylvia Mária 5 5 4 5 4 3 fm i 5 5 4 4 5 4 4,3
Rohs Györgyi 4 3 4 4 3 2 4 2 3 3 3 3 4 3,1
Szabó Lászó 4 4 5 4 5 3 5 4 4 4 5 5 4 4,3
Szakács Ilona 5 3 4 3 3 2 5 3 3 2 4 4 3 3,2
25. Szalai Irén 5 4 4 3 3 3 5 3 3 3 4 5 3 3,5
Szamos Jenő 5 5 5 4 4 5 5 4 5 5 5 4 4 4,5
Szennay Ferenc 4 2 3 2 2 2 5 2 2 2 2 3 2 2,4
Takó Ilona 5 5 4 5 5 4 5 5 5 4 4 4 4 4,4
Tapolczay Tibor 5 5 5 4 5 4 5 5 5 3 5 5 4 4,5
30. Tábori Judit 4 3 5 4 4 2 fm 4 5 3 2 5 3 3,7
Tóth Istvá n 4 3 5 4 4 5 5 4 5 5 3 4 4 4,3
Varga Margit 5 5 3 3 3 2 5 3 4 3 2 4 3 3,3
Vaskó Margit 5 5 4 4 3 3 5 4 4 3 3 4 4 3,7
Wolf István 4 3 2 2 2 2 4 2 3 2 3 3 2 2,4
38
IV/E osztály Osztályfőnök: Kiss Gizella
A tanuló neve Magatartás Szorgalom Magyar nyelv Orosz nyelv Történelem Matematika Testnevelés Szervetlen kém. technológia Szerves kémia technol. Fizikai, kémia Automatika Üzemgazdasági. Labor, elmelet és gyakorlat Tanúim, átlag
Baki Mária 5 5 5 5 5 3 fn í 4 5 4 4 4 4 ,43
,Buda István 5 5 2 4 3 2 5 4 3 3 3 4 3 3,2
Csatos Zsuzsanna 5 5 4 5 4 3 5 5 5 4 4 5 4 4,3
Csetey János 5 4 2 2 3 2 5 3 2 3 3 3 3 2,3
5. Domonkos Sándor 5 5 2 3 3 3 4 4 3 2 3 3 3 3,0
Dudás György 3 4 2 3 3 3 4 3 3 3 3 3 3 3,0
Fehér Lajtos 5 5 5 4 5 5 fn 1 5 4 r> 5 4 4 4,6
Ferincz János 4 4 3 3 3 2 4 4 2 3 3 3 3 3,0
Gaál János 5 5 5 5 5 4 5 5 5 5 4 3 4 4,7
10. Halmos Ágnes 4 5 2 3 2 2 4 2 3 2 2 3 3 2.5
Herceg Margit 5 5 4 5 5 3 fn 1 5- 5 4 3 5 3 4,2
Jakab Márta 4 3 4 3 2 2 5 3 3 3 2 2 3 3,1
Kandler László 4 3 2 3 2 2 5 2 3 2 2 3 2 2,5
Kállay Sándor 4 3 2 2 2 2 4 3 3 2 4 3 2 2,6
15. Kálóczy János 5 5 3 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4 3,9
Kiss László 5 5 4 4 5 4 fn 1 5 5 5 4 4 4 4,4
Légrádi Katalin 5 5 4 4 4 3 5 4 4 4 3 5 4 4,0
Magyar István 5 5 5 5 5 3 5 4 4 4 5 5 5 4,5
Mazzag Pál 5 5 5 5 5 4 5 5 5 5 4 5 5 4,3
20. Nagy László 4 4 3 3 3 3 5 3 4 3 4 3 3 3,3
Pais István 4 4 3 3 3 2 5 3 2 3 3 3 3 3,0
Pál Judit 5 4 4 3 4 2 5 3 3 3 3 3 3 3,2
Péter Andrea 5 5 5 4 4 4 fit i 3 5 5 5 4 4 4,1
Pintér Árpád 4 4 3 4 3 2 4 4 4 4 3 4 4 3,5
25. Pusztai Péter 4 3 3 2 5 2 fn í 2 3 3 2 2 2 2,7
Serman Erzsébet 5 4 4 5 4 2 5 4 4 3 2 3 3 3,6
Söjtör Sándor 5 5 3 4 4 2 5 4 4 3 4 3 3 3,7
Szabó András 5 4 4 3 4 3 fn i 4 3 3 4 4 4 3,5
Szabó Gizella 5 5 4 4 4 3 5 4 4 4 4 4 4 4,0
30. Szántó Jolán 4 4 2 ?> 2 2 4 2 2 2 2 2 2 2,3
Székely Anna 5 5 4 3 4 3 fn i 4 5 4 4 3 3 3,9
Tóth Mária 5 5 5 5 5 3 fn i 4 4 3 4 3 3 4,0
Tőke István 3 3 2 3 4 2 4 3 2 4 4 2 2 3,0
Zabb Csaba 5 5 5 4 5 5 In 1 5 5 5 5 5 5 4,9
39
A Zsigmondy Vilmos Kőolaj bányászati és Mélyfúróipari Technikum statisztikai adatai
I. Létszámalakulás:
Beiratkozott 257
Ebből leány 46
Tanév folyamán kimaradt 5
kizárt 2
Évvégi létszám 250
Ebből leány 46
II. A tanulók lakhely szerinti megoszlása:
Helybeli 56
Szálláson elhelyezett 52
Kollégiumban lakó fiú 101
leány 10
Bejáró 29
III. Szociális juttatások:
"Társadalmi ösztöndíjas 78
Tanulószobát használó 17
Menzás 55
Externátusi elhelyezett 70
Állami gondozott —
; »
IV. Rendkívüli tantárgyat tanulók:
Német nyelv 12
V. Tanulmányi eredmény szerinti megoszlás:
5-ös átlagú tanuló —
4,7—5,0 átlagú tanuló 5
Javítóvizsgára bukott 21
Osztályismétlésre bukott 9
40
A Winkler Lajos Vegyipari Technikum statisztikai adatai
I. Létszámalakulás:
Beiratkozott 286
Ebből leány 117
Tanév folyamán kimaradt 2
kizárt —
Évvégi létszám 284
Ebből leány 116
II. A tanulók lakhely szerinti megoszlása:
Helybeli 113
Szálláson elhelyezett 55
Kollégiumban lakó fiú 49
leány 32
Bejáró 35
III. Szociális juttatások:
Társadalmi ösztöndíjas 3
Tanulószobát használó 9
Menzás 45
Externátusi elhelyezett 48
Állami gondozott 1
IV. Rendkívüli tárgyat tanuló:
Német nyelv 40
V. Tanulmányi eredmény szerinti megoszlás:
5-ös átlagú tanuló 6
4,7—5-ös átlagú tanuló 11
Javítóvizsgára bukott 11
Osztályismétlésre bukott 1
A Zsigmondy Vilmos "Kőolajbáuyászati és Mélyfúróipari Technikum képesítő vizsgája
A jelentkezett tanulók száma:
IV/A IV/B
27 jelölt
28 jelölt
Az írásbeli képesítő vizsga ideje: május 10—13. A szóbeli képesítő vizsga ideje: június 12—17.
Elnökök:
a IV/A osztálynál Varga József főmérnök, Budapest a IV/B osztálynál Lendvai László mérnök, Budapest
Társelnökök:
a IV/A osztálynál Kamuti Gyula igazgatóhelyettes, Zalaszentgrót, a IV/B osztálynál Tánczos Frigyes igazgatóhelyettes, Lenti
A képesítő vizsgák eredményei: a IV/A osztály:
jeles jó
közepes megfelelt
4 10 10
3
a vizsga átlaga 3,5
a IV/B osztály:
jeles jó
közepes megfelelt
4 8 12 3
nem felelt meg 1 a vizsga átlaga 3,4
42
A Winkler Lajos Vegyipari Technikum képesítő vizsgája
A jelentkezettek létszáma:
a IV/D osztályban 35 jelölt a IV/E osztályban 32 jelölt
Az írásbeli képesítő vizsgák ideje: május 10—13 A gyakorlati képesítő vizsgák ideje: május 15—16 A szóbeli képesítő vizsga ideje: június 12—17 között
Elnökök:
a IV/D osztályban Besze György vegyészmérnök, Budapest a IV/E osztályban dr. Győrbíró Károly vegyészmérnök, Budapest
Társelnökök:
a IV/D osztályban Sümegi Béla igazgatóhelyettes, Zalaegerszeg a IV/E osztályban Kóbor Vilmos szakfelügyelő, Zalaegerszeg
A képesítő vizsgák eredménye: a IV/D osztályban:
jeles jó
közepes
megfelelt
vizsgaátlag
8 9
14 4
3,5
a IV/E osztályban:
jeles jó
közepes megfelelt nem felelt meg vizsgaátlag
5 11 11
2 3 3,4
43
írásbeli képesítő tételek az 1966—67-es tanévben
1. Magyar nyelv- és irodalomból:
or
A) Az embert nem lehet legyőzni
Solohov: Emberi sors, Hemingway: Az öreg halász és a tenger c. művek összehasonlítás elemzésével.
B) Szilveszter és Pável Vlaszov
Petőfi: Az apostol, Gorkij: Az anya c. művek összehasonlító elemzése alapján.
2. Matematika:
A) Három szám mértani sorozatot alkot. Ha a harmadikból elveszünk 64-et, számtani sorozatot kapunk; ha pedig most ennek a számtani sorozatnak a középső tagját csökkentjük 8-cal, ismét mértani sorozathoz jutunk. Határozzuk meg a három számot.
B) Egy szabályos négyoldalú gúla alapéle 32 cm, a szomszédos oldallapok 120 fokos szöget zárnak be egymással. Mekkora a gúla térfogata és felszíne?
A Zsigmcndy Vilmos Kőolajbányászati és Mélyfúróipari Technikum szakmai írásbeli képesítő vizsga tételei:
Kőolajtermelés:
A) Ismertesse a mélyszivattyús kutaknál alkalmazott műszeres méréseket.
B) Méretezze az indítószelepek helyét egyszerű packeres megoldásnál, ha L=1300 m, Pr =35 att, A=2,64; y att=0,9 kg/dm3, a szelepek mélybeni kamranyomása Pki— 34 att, Pt2 =32 att, Pk3=30 att, az alkalmazott indítónyomás P=45 att, az első szelep magasságában kialakuló ellennyomás Pei =12 att, a második szelep magasságában kialakult ellennyomás Pe2=15 att. Határozzi meg a szelepek felszíni töltőnyomásait (20 C-fokra vonatkoztat" va), ha az első szelep beépítési helyén uralkodó hőmérséklet ti=60 C-fok, a második szelep mélységében uralkodó hőmérséklet t2=68 C-fok, a harmadik szelep helyén uralkodó hőmérséklet 73 C-fok!
14
N s
Mélyfúrás:
A) Milyen ellenőrző műszereket használnak a fúrásnál, milyen adatokat szolgáltatnak az egyes műszerek?
B) Meg kell határozni azt az olajmennyiséget, amely az alábbi körülmények mellett megszorult fúrószár szorulási helyének +100 m-es biztonsággal az elárasztásához szükséges.
A fúrólyuk átmérője 8V2 coll.
Fúrás közben 2120 m-es talpmélységnél a 41/2 collos Ftl fúrószár megszorult.
A fúróoső 10,95 mm falvastagságú, űrtartalma 6,594 cm. A fúrócsövek végén 102 m 4x/2 collos súlyosbítórakat van. A súlyosbítok külső átmérője: 146,0 m belső átmérője: 73,0 m Miközben a fúrószárt 50 t-ról 75 t-ig meghúzták, 575 mm nyúlást mértek.
A Winkler Lajos Vegyipari Technikum szakmai írásbeli képesítő vizsgatételei:
Kémiai technológia:
Az ammónia szintézis: Feladat:
Ammónia üzemünk a szintézisgázt metánból állítja elő, vízgőzzel. Mekkora az üzem napi teljesítménye tonnákban, ha a napi felhasználás 500 m;i metángáz, normál állapotú gáz esetében. Üzemi veszteség 2%.
Kémiából:
A) Az atomok szerkezete és a periódusos rendszer felépítése anyagszerkezeti alapokon.
B) Benzol és aminószármazékai.
Feladat: Az 1,094 n hangyasav fajlagos vezetőképessége 5,5 • 10~3 crn"1, a határ vezetőképessége 362 cm2 ekv. Számítsuk ki a hidrogénion koncentrációt!
45
Levelező tagozat munkája az 1966—67. tanévben
Ebben a tanévben felvételi vizsgát csak az olajbányász tagozaton tartottunk.
Vizsgára jelentkezett 48 dolgozó megjelent 36 dolgozó megfelelt 36 dolgozó
Beiratkozás:
I. osztály
II. osztály
III. osztály
IV. osztály
Kőolajbányász
40 tanuló 24 tanuló 16 tanuló 16 tanuló
Vegyész
14 tanuló
összesen: 96 tanuló
14 tanuló
Az első osztály 40 tanulója közül 36 eredményes felvételi vizsga alapján, egy ismétlőként, egy tanulmányhalasztási után és 2 tanuló más iskolából lépett át. Ebből az osztályból kimaradt 19 tanuló, az osztály 47,5 százaléka, 4 tanuló katonai szolgálat miatt tanulmányhalasztást kapott.
A második osztálybol kimaradt 6 tanuló: 25 százalék, egy tanuló tanulmányhalasztást kapott.
Az olajbányász harmadik osztályból nem maradt ki senki, egy tanulmányhalasztást kapott.
A vegyész harmadik osztályból más iskolába való átlépés miatt kimaradt 1 tanuló: 7,1 százalék.
A negyedik osztályból egy tanuló maradt ki, az osztály 6,25 százaléka. Az összes kimaradottak száma 26 tanuló, a tagozat 27 százaléka.
A fentiekből jól látszik, hogy az első osztályban a legnagyobb fokú a kimaradás ami — nyilván — annak felismerése, hogy eredményesen végezni csak rendszeres és kitartó munkával lehet. Aki erre nem tudja elszánni magát, az inkább a kimaradást választja.
A tanév folyamán — az előző évekhez hasonlóan — rendszeres konzultációkat tartottunk a hét szerdai napján. Ezek a foglalkozások csak a beszámolók és a nappali tagozat téli, valamint tavaszi szünetében szüneteltek. A konzultációs foglalkozások látogatottsága általában kielégítő, kivételt képezett az olajbányász III. osztály, ahol a látogatottság igen gyatra volt. A jövő tanévben ebben az osztályban konzultációs foglalkozásokat nem tartunk.
A laboratóriumi és szaktárgyi gyakorlatokat ebben az évben is a múlt évhez hasonlóan tartottuk meg a téli és tavaszi szünetben. Ezeken a foglalkozásokon hiányzás nem volt, mert ezek kötelezőek. Ennek elmulasztása az osztályvizsgáktól val óeltiltást vonja maga után.
46
A beszámolókat valamennyi osztályban november 23-án, február 22-én és — a IV. osztály kivételével — május 17-én tartottuk.
Az olajbányász első osztály alföldi csoportja részére a beszámolókat decemberben és februárban Budapesten, május 17-én Nagykanizsán tartottuk meg. Itt említem meg, hogy ezen csoport számára Budapesten kon-kultációs foglalkozásokat is szerveztünk. Április 1-ével azonban a részvétlenség miatt be kellett szüntetni.
A beszámoló eredmények gyengék. Zömük csak közvetlen a beszámoló előtti napokban tanulnak intenzívebben, ami természetesen rányomja bélyegét az érdemjegyekre.
A tanévvégi osztályvizsgákat a IV. osztályban május 17 és 20, a többi osztályokban június 19 és 26 között tartottuk meg.
Az egyes osztályokban vizsgát tett tanulók száma és az osztályok átlaga:
Kőolaj bányász:
I. osztály 12 tanuló 2,0 átlag
II. osztály 17 tanuló 1,2 átlag
III. osztály 15 tanuló 1,4 átlag
IV. osztály 15 tanuló 3,1 átlag
Vegyipar:
III. osztály 12 tanuló 1,9 átlag
Cserfalvi József
igazgató h. a levelező tagozat vezetője
47
Az osztályok névsora: Tagozatvezető: Cserfalvi József Kőolajbányászati és Mélyfúróipari Technikum
I. osztály
A tanuló neve Magyar Történelem Matematika Fizika Kémia Szabadkézi rajz Ábr. geometria Munkaegészségtan Ásvány-kőzettan Labor. gyak. Tanulmányi átlag
Bagosi György fm fm 2 4 4 4 3 3 2 2 3,0
Baráth Lászlóné 4 4 3 3 O l> 4 2 3 3 3 •3,2
Hegedűs Péter nem vizsgázott
Hermán Márta 3 3 3 2 3 2 1 2 2 3 1,0
5. Hoós István nem vizsgázott
Horváth József 2 2 2 1 2 2 2 2 1 4 1,0
Kedves Gyuláné nem vizsgázott
Magasi Gyula nem vizsgázott
Molnár István 2 2 2 2 2 3 1 2 2 2 1,0
10. Némethy Boldizsár 2 3 2 1 2 2 1 3 2 3 1,0
Nóvák József 2 2 2 2 1 4 2 2 1 3 1,0
Nóvák Zoltán fm fm 2 2 3 4 2 3 2 2 2,5
Petri László 2 3 3 2 2 4 2 2 2 2 2,4
Szabó József fm fm 4 4 5 4 4 4 5 4 4,2
15. Ujfalusi Endréné nem vizsgázott
Varga Ferenc 2 3 1 2 2 3 1 2 3 2 1,0
Visontai László 3 2 3 2 3 3 2 2 4 4 2,8
* „fm" érettségizett, jelzett tárgyból felmentve
48
II. osztály
A tanuló neve Magyar Történelem Matematika Fizika Kémia Mérősz. ábr. Mechanika Gépelemek Föld- és őslénytan Kőolajb. alapism. Labor, gyakorlatok Tanulmányi átlag
Bali György 1 2 1 1 2 2 2 2 2 1 2 10,
Balogh Lajos fm fm 3 3 1 2 2 2 2 2 2 1,0
Benedek György nem vizsgázott
Farkas József 2 2 1 2 2 2 3 3 2 1 2 1,0
5. Fitos László 2 3 1 1 2 3 2 4 2 1 3 1,0
Furdi József 3 3 2 2 1 2 2 2 3 2 2 1,0
Gyurgyik Béla fm fm 2 2 2 2 2 1 2 2 2 1,0
Kovács Áron fm fm 1 2 1 2 2 2 2 1 3 1,0
10. Lackó György 4 4 2 3 1 3 2 4 2 2 3 1,0
Marton János 3 3 4 2 3 2 3 3 3 3 3 2,9
Segesdi Ferenc 2 3 2 1 3 2 1 2 2 2 4 1,0
Sólyom Lídia fr n f n ni 2 3 2 1 2 2 3 4 1,0
Szatucsek Tibor fm fm 2 2 1 2 2 2 2 1 3 1,0
15. Tótiván Ferenc 2 3 3 2 2 3 2 3 2 2 2 2,3
Tóth Tibor 2 2 2 2 3 3 1 2 2 2 3 1,0
Tuli István fm fm 3 4 1 2 2 3 5 3 4 1,0
Zsillé Lajos 1 2 1 2 2 2 1 1 2 2 2 1,0
* „fm" érettségizett, jelzett tárgyból felmentve
III. osztály
A tanuló neve Magyar Történelem Matematika Szakrajz Alt. és szakgéptan Ált elektrotechn. Földmt. geofiz. Mélyfúrás Kőolajtermelés Gyakorlat Tanulmányi átlag
Bereczki Rózsa fm [fm 3 2 2 3 2 4 3 5 3,0
Dominek István 2 2 2 2 3 2 2 4 1 5 1,0
Dömötör István fm ta . 4 1 2 2 2 3 2 3 1,0
Fecske Sándor fm fm 3 2 2 1 3 2 3 4 1,0
5. Földi László 2 3 2 2 2 1 2 4 2 4 1,0
Csigor György 2 4 1 2 3 2 3 3 2 4 1,0
Kálmán Géza 2 2 2 1 2 2 3 2 2 4 1,0
Kigyós Lajos 2 2 1 1 3 1 2 2 1 3 1,0
Kiss László 2 3 1 2 2 2 2 3 2 3 1,0
10. Kurin István 2 3 1 2 2 3 3 3 2 3 1,0
Lakatos Ernő 4 3 3 2 5 3 3 5 3 5 3,6
Lukács János fm fm i 2 3 4 2 2 4 2 4 2,3
Magyar Ernő 2 1 3 1 2 2 2 3 2 3 1,0
Szalai János 1 2 1 2 1 2 2 3 1 3 1,0
15. Varga László fm fm [ 2 2 1 2 2 2 1 3 1,0
50
IV. osztály
A tanuló neve Magyar Történelem Matematika Szakrajz Alt. és szakgéptan Mélyfúrás Kőolajtermelés Üzemgazdaságtan Gyakorlat Tanulmányi átlag
Bécsy Kálmán fm fm i 2 2 3 4 3 2 4 2,7
Boa Márton 5 5 5 4 5 5 5 5 4 4,7
Czeglédi Imre 2 2 2 2 2 2 2 2 3 2,1
Horváth Imre 4 2 2 3 4 5 4 4 4 3,5
5. Horváth Zsigmond fm fm L 4 3 3 4 4 4 4 3,7
Jakab Alajos fm frr i 2 2 2 4 4 3 4 3,0
Kernács Kálmán fm frr [ 2 2 2 4 3 3 5 3,0
Pesti Sándor 3 3 3 2 4 5 3 2 3 3,1
Pölöskei Kálmán 3 2 2 2 4 4 3 2 3 2,7
10. Róber István 3 2 2 2 4 4 3 2 3 2,7
Rőth Lajtos 4 4 3 3 4 4 3 3 3,4
Sörlei Tibor 3 4 3 5 4 5 4 4 4 4,0
Végh Teréz 3 1 1 1 1 1 2 2 2 1,0
Vincze Imre 4 4 3 2 3 5 4 3 4 3,5
15. Zalatnai István 3 4 2 2 4 4 2 3 3 3,0
* „fm" érettségizett, jelzett tárgyból felmentve
51
III. osztály
Vegyipari Technikum:
A tanuló neve Magyar Történelem Matematika Fizikai kémia Ált. elektrotechn. Szervetlen k. techn. Szerves k. techn. w Vegyipari géptan Labor, gyakorlatok Tanulmányi átlag
Czuppon Árpádné 3 2 1 1 2 1 1 2 3 1,0
Csörgits Jánosné fm fm 2 2 1 1 1 1 2 1,0
Göncz Ferenc fm fm 1 2 1 1 1 2 2 1,0
Greller Gyula fm fim . 2 3 3 3 3 3 4 3,0
5. Kiss Gyula 2 1 1 1 1 1 1 1 3 1,0
Kiss József fm fm 3 3 2 1 2 3 2 1,0
Mészáros Éva fm fm 5 5 2 3 3 1 3 1,0
Nagy Sándor 4 4 2 4 4 4 4 5 4 3,8
Péntek Irén fm fm 4 3 2 2 2 2 3 2,5
10. Radics Andrásné fm fm 3 4 3 4 3 4 3 3,4
Róka Ferenc fm fm 3 4 3 3 3 4 3 3,2
Szász Józsefné 2 3 1 2 2 1 2 2 2 1,0
* „fm" érettségizett, jelzett tárgyból felmentve
52
Képesítő vizsgák eredménye
1. Bécsy Kálmán közepes
2. Boa Márton jeles
3. Czeglédi Imre nem felelt meg
4. Horváth Imre közepes
5. Horváth Zsigmond jó
6. Jakab Alajos jó
7. Kernács Kálmán közepes
8. Pesti Sándor megfelelt
9. Pölöskei Kálmán. közepes
10. Róber István megfelelt
11. Rőth Lajos jó
12. Sörlei Tibor jó
13. Vincze Imre jó
14. Zalatnai István megfelelt
























-


TARTALOMJEGYZÉK
A Nagy Októberi Szocialista Forradalom 50. évfordulójára..................3
Technikumunk jövője a szakközépiskola............... ............5
Iskolai ünnepségek és megemlékezések az 1966—67. tanévben............3
A kollégiumok szerepe iskolánk életében..........................................7
A Kállai Éva KISZ szervezet 1966—67. évi munkája........................8
Arcképvázlat egy leendő olajipari technikusról..............................12
Arcképvázlat egy vegyésztanulóról................................................15
Az iskola anyagi ellátottsága, gyarapodása....................................18
Az 1966—67-es tanév tanári testülete ............ ................20
Óraadó tanárok ........................................................................22
Osztály névsor és osztályzatai ......................................................23
A Zsigmondy Vilmos Kőolaj bányászati és Mélyfúróipari Technikum
statisztikai adatiai..................................................................40
A Winkler Lajos Vegyipari Technikum statisztikai adatai..................41
A Zsigmondy Vilmos Kőolaj bányászati és Mélyfúróipari Technikum
képesítő vizsgája ..................................................................42
A Winkler Lajos Vegyipari Technikum képesítő vizsgája..................43
Írásbeli képesítő tételek az 1966—67-es tanévben..............................44
Levelező tagozat munkája az 1966—67. tanévben..............................46
Az osztályok névsora..................................................................48
Képesítő vizsgák eredménye............................................................53

Insert failed. Could not insert session data.