Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



* Adobe Reader letöltése (PDF fájlokhoz)

 
4.24 MB
2018-03-01 11:27:23
 
 

application/pdf
Nyilvános Nyilvános
671
1425
Rövid leírás | Teljes leírás (80.56 KB)

A nagykanizsai m. kir.
állami el. népiskolák
három igazgatósági körzetének
értesítője
az 1941-42. tanévről.
XLIII. évfolyam
Közlik:
a körzeti igazgatók.
Nagykanizsa - 1942.
Kiadták az áll. elemi népiskolák igazgatóságai Nagykanizsán


A következő szöveg a füzetből keletkezett automata szövegfelismertetés segítségével:

A NAGYKANIZSAI M. KIR.
ÁLLAMI EL. NÉPISKOLÁK
HÁROM IGAZGATÓSÁGI KÖRZETÉNEK
AZ 1941-42. TANÉVRŐL.
XL1II. ÉVFOLYAM
KÖZLIK.
A KÖRZETI IGAZGATÓK
NAGYKANIZSA - 1942.
Kiadták az áll. elemi népiskolák igazgatóságai Nagykanizsán
ÉRTESÍTŐJE
A NAGYKANIZSAI M. KIR.
ÁLLAMI EL. NÉPISKOLÁK
HÁROM IGAZGATÓSÁGI KÖRZETÉNEK
ÉRTESÍTŐJE
AZ 1941-42. TANÉVRŐL.
XLIII. ÉVFOLYAM
I f
v
\\
KÖZLIK:
A KÖRZETI IGAZGATÓK
NAGYKANIZSA - 1942.
Kiadták az áll. elemi népiskolák Igazgatóságai Nagykanizsán
■■ <
89498 Közgazdasági R.-T. Nagykanizsa nyomdája Felelős kiadó: vitéz Filó Ferenc igazgató
A nyomdáért felel: Zalai Károly,

\\
Jelentés
az 1941—42. tanévről.
A hála és szeretet szava szálljon a messze idegenben küzdő hős honvédeinkhez, akik életükkel és vérükkel védik édes hazánkat, otthonunkat. A Mindenható áldása kísérje hős küzdelmüket, segítse őket a harcban és engedje meg, hogy mihamarább győzedelmesen hazatérhessenek.
Iskoláink — mint állami jellegű iskolák — a folyó tanévvel fennállásuknak 43. esztendejét töltötték be.
Beíratások. A rendes beíratások 1941. június 13-án és 14-én, a pótbeíratások szeptember 1-én és 2-án voltak. Veni Sancte és tanévnyitó ünnepély szeptember 3-án volt. A tanítások szeptember 4-én kezdődtek, kivéve a VII-VIII. osztályokban, ahol az I-II. körzetben október 1-én, a III. körzetnél az V-VI. oszt.-ban szeptember 20-án, a VII-VI1I. oszt.-ban október 16-án, az ált. továbbképző iskolában pedig október 21-én kezdődött.
Beiskolázás. Az 1941—42. tanévre beiratkozott:
A mindennapi iskolába: Az ált. továbbképző iskolába:
I. körzetben 497 fiu- és 301 leánytanuló; — fiu- és — leánytanuló.
II. „ 381 „ „ 555 „ — „ „ 10
III. „ 475 „ „ 419 „ 34 „ „ 44
Összen: 1353 fiú- és 1275 leánytanúló. 34 fiú- és 54 leánytanuló.
A tankötelesek — kevés kivétellel — rendesen jártak iskolába.
Az Iskola lelső tagozata. Az I. körzetnél as 1938—39. tanévben indultak először az életbe a VIII. osztályt végzett fiútanulók. A II. és III. körzetben a folyó tanévben épült ki az iskola teljes VIII. osztályúvá. Ebben a tanévben hagyták el először a Vili-osztályt végzettek az iskolát. Minden remény meg van arra, hogy a felső tagozatban szerzett értékes gyakorlati ismeretekkel az életbe lépő tanulók hasznos tagjai lesznek a társadalomnak.
Személyi változások. Nyugdíjazás. A VKM úr Erdélyi Jánosné Ábrahám Katalin II. körz. áll. tanítónőt saját kérelmére 1942. február l.-ével nyugalomba helyezte, aki négyévtizedes értékes tanítói munkát végzett. Távozásával az iskola szorgalmas és lelkiismeretes oktatót és nevelőt, a tanítótestület pedig szerető kartársat veszített.
Áthelyezések. A VKM úr 1941 augusztus 1-i hatállyal saját kérelmükre Bőczy Antalné Német Jolán áll. tanítónőt Pécsre; Fricsovszky László áll. tanítót Kaposvárra; Dr. Vásárhelyiné Fogarasy Erzsébet áll. tanítónőt Nagykárolyra; Asbóth Ilona kübekházai, — Csernochné Martin Leontin diósgyőri, — Fedorcsák Vladimír harcosi, — Koronczy Rudolf kaposvári, — Vandra Jenő rozsnyói és Versényi Ilona kóspallagi áll. tanítókat Nagykanizsára helyezte. A tanker. kir. főigazgató úr Cseténé Müller Erzsébet oki. tanítónőt ideiglenes beteghelyettesítéssel bízta meg.
4
Rendesi Kálmán I. körz. kisegítő szolga a csabrendeki áll. iskolához, Fésűs István II. oszt. altiszt Nagytétényről az I. körzeti áll. iskolához lett áthelyezve.
Szolgálati beosztás. Kir. tanfelügyelő úr Asbóth Ilona, Cser-nochné Martin Leontin, Koronczy Rudolf, Fedorcsák Vladimír, Vandra Jenő áll. ianítókat a III. körzethez; Versényi Ilonát a II. körzethez; Borvári József és Kerkápolyi Ferenc III. körzeti áll. tanítókat pedig az I. körzethez osztotta be szolgálattételre.
A megyés püspök úr Orbán József rk. hitoktatót hitoktatói teendők alól felmentette és helyére Horváth Józsefet helyezte a II. körzethez rk. hitoktatónak.
Szabadságolások. A tanév folyamán hosszabb ideig tartó szabadságon voltak az I. körz. iskolától: Lehoczky Mária, Berti Gizella, Sikabonyi Dezső, a II. körzettől Ortutay Gyuláné Lovass Laura, a III. körzettől Kovács Illés, Bogdán Dezső és Dr. Tardosné Klacskó Erna áll. tanítók, illetve tanítónők.
Katonai szolgálatot teljesítettek: Zsigmond József igazgató, Danitz Sándor, Tomajy Károly, Németh Jenő, Kemenesy István, Szépudvary László, Pádár Károly, Nagy Miklós, Kovács Miklós áll. tanítók, Orbán József rk. hitoktató és Szemes János iskolaszolga.
A helyettesítéseket a tantestületek tagjai végezték. Az I. körzeti igazgatót Horváth József I. körzeti áll. tanító helyettesítette.
Vallásos nevelés. A tanítótestületek a hitoktatókkal karöltve nagy gondot fordítottak a vallásos nevelésre.
A tanulók erkölcsi élete és iskolai fegyelme. A házirendet sikerült betartatni a gyermekekkel. Súlyosabb fegyelmi vétség nem fordult elő. A fegyelem jó volt.
Iskolaorvos. A II. körzetnél a folyó tanévben is igen értékes és preventív egészségügyi munkát végzett az iskolaorvos. Az iskolaorvosi munkát nagy hozzáértéssel és szeretettel dr. Morandininé dr. Fodor Erzsébet gyermekorvos végezte. Az iskolaorvosi intézményt az iskola a szülők áldozatkészségéből tartja fenn.
Hazafias és iskolai ünnepélyek. A tanítótestület nagy gonddal nevelte a gyermekeket a hazaszeretetre és a haza iránti kötelességek pontos teljesítésére. Ezt a célt szolgálták a megtartott iskolai ünnepélyek is, melyeket a szülők nagy érdeklődése kisért.
Értekezletek. Minden körzet a saját kebelében tartotta meg értekezleteit, melyeken pedagógiai kérdéseket tárgyaltak, gyakorlati tanításokat mutattak be és ismertették a Néptanítók Lapját és hivatalos rendeleteket. A szépen látogatott szülői értekezleteken nevelői-, egészségügyi előadások hangzottak el és a szülők a gyermekeik előmeneteléről, magaviseletéről és szorgalmáról nyertek tájékozódást.
Iskolalátogatások. A tanév folyamán meglátogatta az iskolákat dr. Medve István kir. tanfelügyelő és Lippenszky Árpád körz. iskolafelügyelő. A körzetek igazgatói pedig minden hónapban meglátogatták az osztályokat.
Az iskolák tanszemélyzete. A három körzet iskoláiban 54 tanerő működött, kik közül 3 igazgató és 51 osztálytanító. A körzeti beosztás a következő volt:
I. körzetnél 1 igazgató és 18 osztálytanító (8 nő, 10 férfi)
II. „ 1 „ „ 17 „ (9 „ 8 „ ) III- „ 1 „ „ 16 „ (6 „ 10 „ )
összesen 3 igazgató és 51 osztálytanító (23 nő, 28 férfi)
5
Állami isk. gondnokság. Az iskolák gondnoksága a szükséghez képest tartott üléseket, ahol a költségvetést, számadásokat és egyéb iskolai ügyeket tárgyalt, illetve intézett el.
Diákkaptár. A III. körzeti iskolánál a diákkaptár eredményesen működött Németh Béla áll. tanító vezetésével.
A tanítótestületi tagok iskolánkívüli működése. Vitéz Filó Ferenc igazgató az I. és II. kerület népművelési gondnoka, a központi járási ismeretterjesztő előadások vezetője. A megtartott analfabéta- és a négy alapismeretterjesztő tanfolyam előadói voltak: Vandra Jenő, Pá Ifi József, Tóth Ferenc, Koronczy Rezső és Pádár Károly III. körzeti áll. tanítók.
Népkonyha. Zöldkeresztes tej- és cukorakció. A Keresztény Jótékony Nőegylet vezetése alatt álló népkonyhán 1942. február 4-től 240 szegénysorsú tanuló kapott naponta ízletes ebédet a tanév végéig. Körzetenként 100—100 tanuló kapott a zöldkeresztes akció keretében díjtalanul cukrot és tejet. A II. körzetnél a tejtízórain naponta 120 tanuló ivott tejet.
Jótékonyság. Pénzbeli adományt adtak: özv. vitéz Borsfay Józsefné 60\'— P-t, a Dunántúli Gazdasági Szeszgyárosok Szeszfinomító Rt. 50"— P-t, Nagykanizsai Takarékpénztár Rt. 40-— P-t, Zalamegyei Gazdasági Takarékpénztár Rt. 30-— P-t, Sólymos Antalné 5 — P-t és Dezsi Lajos 5"— P-t.
A jótékonysági egyesületek természetbeni ruhaadományaikkal tették lehetővé, hogy többszáz szegény gyermek zavartalanul járhatott iskolába. Sajnos, a rendelkezésre álló kevés pénz miatt szűkre szabott értesítőben nincs módunkban a nemesszivű adakozókat névszerint felsorolni.
Fogadják ezúton is a Tanítótestületek hálás köszönetét
Jutalmazások. Az egyes körzetek az adományokat Írószerek, füzetek beszerzésére fordították. Több szorgalmas és jómagaviseletű tanuló könyvjutalomban részesült.
Ifjúsági egyesületek működése. Mindhárom körzetben igen szépen működtek az Ifj. Vöröskereszt Csoportok.
A III. körzetnél a Szivgárda tagjai P. Solymos Rezső vezetésével igen értékes munkát végeztek. Igen szép volt a zászlószentelési ünnepük.
Cserkészet. Az I. körzetnél a 375. sz. Kanizsai István, a II. körzetnél a 377. sz. Rozgonyi István cserkészcsapat fejtett ki eredményes munkát.
Igen értékes munkát végzett a II. körzetnél a folyó tanévben megalakult 266. sz. Ildikó tündérke leánycserkész csapata. A f. évi május 14-én megtartott első avatóünnepélyen a fogadalmat Lindenmeyer Antónia országos elnöknő vette ki.
Népiskolai leventecsoport. 1941. október havában megalakult a népiskolai leventecsoport az I. és II. igazgatói körzet leventeköteles tanulóiból. A csoport két őrsben folytatta munkáját. Az I. őrs parancsnoka Nádor György, a II. őrs parancsnoka Kováts Miklós áll. tanítók, leventeoktatók. Létszám: 120 levente. Fogadalmat tett: 74 levente.
Tanítói és ifjúsági könyvtár. Mindhárom körzetnek van tanítói és ifjúsági könyvtára. A könyvtárak állománya:
I. körzetnél a tanítói könyvtár 750 kötet, 708 mű; az ifjúsági könyvtár 265 kötet.
II. körzetnél a „Nagykanizsai II. körz. áll. el. népiskola Brauner
6
Lnjos nevét viselő tanítói könyvtár" 1950 kötet, 1888 mű; az ifjúsági könyvtár 745 kötet.
III. körzetnél a tanítói könyvtár 909 kötet, 795 mű; az ifjúsági könyvtár 403 kötet, 372 mű.
Az iskola kezelésében levő népkönyvtár 441- kötet, 421 mű; a Dunántúli Közművelődési Egyesület 5. számú vándorkönyvtára 344 kötet, 286 mű.
Kölcsöntankönyvtar. Örömmel állapítható meg, hogy a kölcsön-tankönyvtárak segítségével mind a három körzet minden szegény tanulóját el tudta látni tankönyvvel.
Kirándulás, nyaraltatás. Az egyes osztályok gyakran tettek kirándulásokat, hogy a várost és a környékét minél jobban megismerjék.
A II. körzeti iskola növendékeinek egy csoportja kirándult Csáktornyára, másik csoport el volt a Badacsonyba, az énekkar a homokkomáromi kegyhelyet nézte meg.
A III. körzet VII—VIII. oszt.-os tanulói Keszthely nevezetességeit nézték meg.
A missiós nővérek felügyelete alatt, a város jóvoltából, 30 szegénysorsú tanuló négyhétig Balatonberényben nyaralt.
A tanév tartama. A tanév 1941. szeptember 3-tól 1942. június 21-ig tartott.
Iskolai hatóságok.
a) Szombathelyi tankerület:
Tankerületi kir. főigazgató: Dr. Simon László.
b) Kir. tanfelügyelőség:
Kir. tanfelügyelő: Dr. Medve István.
Körzeti Iskolafelügyelő: Lippenszky Árpád áll. el. isk. igazgatótanító.
c) Gondnokság:
Elnök: bogáti dr. Hajdú Gyula kormányfőtanácsos, ügyvéd. Gondnok vitéz Filó Ferenc. Gondnoksági jegyző Zsigmond József.
Kinevezett tagok: Bagonyai Lászlóné, v. Bentzik Lajos, Barbarits Lajos, özv. dr. Csete Antalné, Dobrovits Milán, dr. Fülöp György, dr. Fodor Aladár, P. Gulyás Gellért, dr. Hegyi Lajosné, Horváth Ferencné, dr. Krátky Istvánné, Kovács Illésné, Kenedi Imre, ifj. Knortzer György, Polai Győri László, Polonyi György, Papp Péter, dr. Szabó Istvánné, Szomolányi Gyuláné. dr. Tamás János, Vegele Károlyné.
Hivatalból: Dr. Krátky István polgármester, dr. Solymár István esperes-plébános, Horváth Olivér ág. ev. lelkész, Kádár Lajos ref. lelkész, dr. Winkler Ernő főrabbi, dr. Desseő Mihály m. kir. tisztiorvos, dr. Szabó István, dr. Bittera Zoltán városi orvosok, Zsigmond József I. körz., vitéz Filó Ferenc II. körz. és Kovács Illés III. körzeti igazgatók, Horváth József, Nádor Györgyné, Arató Boldizsár, Óvári József, Bogdán Dezső és Nagy Miklós áll. tanítók a tantestületek képviselői.
7
I. Igazgatói körzet.
Igazgató: Zsigmond József. Tantestület: AJ A Vécsey Zsigmond-utcai iskolában:
1. Zsigmond József igazgató, körzeti iskolafelügyelő. Működési éveinek száma Nagykanizsán 12, összesen 32.
2. Németh Jenő, al. fiúosztály tanítója. Működési éveinek száma Nagykanizsán 21, összesen 31.
3. Horváth József, az I. fiúosztály tanítója. Működési éveinek száma Nagykanizsán 23, összesen 38.
4. Tabányi Margit, a II. fiúosztály tanítónője. Működési éveinek száma Nagykanizsán 19, összesen 19.
5. Kemenésy István, a IV. fiúosztály tanítója. Működési éveinek száma Nagykanizsán 20, összesen 22.
6. Horváthné Pécsy Margit, az I. leányosztály tanítónője. Működési éveinek száma Nagykanizsán 23, összesen 34.
7. Nádorné Szabó Mária, a II. leányosztály tanítónője. Működési éveinek száma Nagykanizsán 31, összesen 31.
8. Dénes Gizella, a III. leányosztály tanítónője. Működési éveinek száma Nagykanizsán 23, összesen 25.
9. Kenedi Aura, a IV. leányosztály tanítónője. Működési éveinek száma Nagykanizsán 26, összesen 26.
B) Teleki-uti iskolában:
10. Gábossy Gizella, az I. vegyesosztály tanítónője. Működési éveinek száma Nagykanizsán 23, összesen 26.
11. Lehoczky Mária, a II. vegyesosztály tanítónője. Működési éveinek száma Nagykanizsán 18, összesen 18.
12. Juhász István, a III. vegyesosztály tanítója. Működési éveinek száma Nagykanizsán 15, összesen 35.
13. Berti Gizella, a IV. vegyesosztály tanítónője. Működési éveinek száma Nagykanizsán 22, összesen 33.
14. Bozvári József, október 30-tól—április 19-éig a II. vegyes, április 19-étől a V. IV. fiúosztály tanítója. Működési éveinek száma Nagykanizsán 5, összesen 19. ,
C) Petőfi-utcai iskolában:
15. Kerkápolyi Ferenc, az osztály tanítója. Működési éveinek száma Nagykanizsán 6, összesen 23.
16. Kováts Miklós, a VI. fiúosztály tanítója. Működési éveinek száma Nagykanizsán 20, összesen 24.
17. Sikabonyi Dezső, a VII. fiúosztály tanítója. Működési éveinek száma Nagykanizsán 5, össszesen 37.
18. Nádor György, a VIII. fiúosztály, március 1-től a VII—VIII. fiúosztály tanítója. Működési éveinek száma Nagykanizsán 18, összesen 23.
D) A barakk-telepi iskolában:
19. Szerdahelyi Győző, az I—IV. vegyesosztály tanítója. Működési éveinek száma Nagykanizsán 4, összesen 6.
8
Hitoktatók: P. Horváth Adorján, P. Farkas Valér, Orbán József róm. kat., Horváth Olivér az ág. hitv. ev., Pomothy Dezső ref. és Lázár Artúr az izr. vallású tanulók hitoktatója volt.
Iskolaszolgák: Fésűs István II. o. altiszt a Vécsey-utcai, Viola Gyula kisegitő szolga a Petőfi-utcai és Sajóvölgyi Frigyes (szegődmé-nyes) a Kávégyári iskolában.
ÉRDEMSOROZAT
az I. körzeti állami elemi fiú- és leányiskolában.
Vécsey Zsigmond-utcai I. fiúosztály.
Osztályvezető: Németh Jenő.
Kitűnők: Besskó Tibor, Kiss Lajos Béla, Murányi Lajos, Nagy Zoltán, Németh János, Palotás Antal, Ritter Endre, Szittár Antal, Tegzes László.
Jelesek: Bozzay István, Dérfalvi Imre, Dézsi Lajos, Dömötör László, Gerócs Árpád, Kósa Pál, Lohel László, Lengyel László, Lőrincz István.
Jók: Bálits Kálmán, Bányai György, Bondor József, Cseke : József, Horváth Béla, Kovács János, Papp Ferenc, Pintér István, Szabó Lajos, Szép Ottó, Varga József.
Elégségesek: Holecz László, Horváth Ferenc, Kiss Lajos, Tóth Béla, Tóth Emil.
Elégtelenek: Gunther Hermann, Serfőző István.
Nem osztályozhatók: Belasits Rudolf, Járosi István, Lukács Lajos, Németh György, Virág István.
Elköltöztek: Bajzik Károly, Borsos József, Harcz Lajos, Kovács József, Lovasi Sándor, Tavaszi Árpád, Varga Mihály.
Összesen: 48.
Vécsey Zsigmond-utcai II. fiúosztály.
Osztályvezető: Horváth József.
Kitűnők: Agulár János, Czulek László, Kenedi Pál, Kopár József, Nádasi László, Schrammel Imre.
Jelesek: Bogdán Dezső, Fischer Kálmán, Gálos Pál, Gerócs József, Herendi Rezső, Kelemen Ferenc, Kósa László, Márkus Zoltán, III. Németh László, Soproni Tibor, Szermek Ottó, Scheiberhoffer Miklós, Vass Ottó, Várfalvi Ferenc, Várszegi Tibor.
Jók: Arnóczy Zoltán, Erdélyi Lajos, Gorza István, Nagy György, I. Németh László, II. Németh László, Nóvák Miklós, Szepesi Sándor, Varga Ferenc.
Elégségesek: Bányai György, Dianiska Béla, Horváth István, Horváth János, Jakab Gergely, Rezsőfi László, Varga János.
Elégtelenek: Csontos Imre, Dömötör György, Halász Ferenc, Szabó Mihály.
Elköltöztek: Böröcz János, Deák József, Herjavecz István. Herjavecz József, Horváth Antal, Samu Zoltán, Tar József, Wagner Ottó.
Az osztály létszáma: 49.
9
Vécsey Zsigmond-utcai III. fiúosztály.
Osztályvezető: Tabányi Margit.
Kitűnők: Boross Antal, Dobri Ferenc, Fendler Károly, Gyimesi .Tibor, Horváth Ferenc, Kenedi Imre, Orbán József, Szabó József, Szunyogh László.
Jelesek: Biró Ferenc, Dombos László, Gellén József, Katona János, Kövesi József, Krausz Tibor, Lehel Ferenc, Saskőy Alfonz, Szép Miklós, Szőke István, Szuromi János, ifj. Varga István.
Jók: Cseh Antal, Dancs László, Galambos Pál, Gerencsér Ottó, Ferenc, Hajas Kálmán, Kiss János, Németh Ferenc, Ozsváth Lajos, Simonits Imre, Szakái IGéza, Vékási József, Wohlráb Tibor Sándor.
Elégségesek: Fregán György, Gyuricza István, Horváth János, Horváth Lajos, Rácz István, Sötét Ervin, Steinauer János, id. Varga István.
Elköltöztek: Balogh Tibor, Belasics József, Deák Ferenc, Lomoga. Mátyás, Magyar Károly, Pataki Ferenc, í\'Hha István.
Nem, osztályozható: Földes József.
Az osztály létszáma: 49.
Vécsey Zsigmond-utcai IV. fiúosztály.
Osztályvezető: Kemenessy István.
Kitűnők: Csetneki István, Dezső László, Endrei Ferenc, Tatai Tamáp.
Jelesek: Balogh Tibor, Bondor Antal, Hege László, Járosi Károly, Kiss László, Molnár József, Móricz János, Tóth József, Vass Iván, Vaska Zoltán, Viola István. 1
Jók: Arnóczi László, Benkő János, Gsesztregi József, Devecseri József, Galambos Ferenc, Hetyei Tivadar, Herbert Ágoston, Kele Ottó, Kovács József, "Nagy Lajos, Nemecz József, Soós László, Szabó László, Tóth Tibor, Tulézi István, Vass János. \\
Elégségesek: Altman István, Bálits Lajos, Bolin László, Göllesz ,Ferenc, Harasztos Ferenc, Iván István, Kozinc^ky József, Kurverger János, sMalek Artúr, Mártonfalvy Béla, Márku sJózsef, Németh Imre, Pintér László, Vas Béla, Zabb József.
Elégtelen: Timár Gyula.
Nem. osztályozhatók: Bencze Istvái, Jlollender Ferenc. Elköltöztek: id. Kiss László, Pirity Sándor, Tislér István, Viola Kálmán.
Magántanuló: Surányi Jenő.
Az osztály létszáma: 53.
Vécsey Zsigmond-utcai I. leányosztály.
Osztályvezető: Horváthné Pécsy Margit.
Kitűnők: Grósz Éva, Janda Klára, Jung Irén, Lampert Márta, Magyar Éva, Pinke Mária, Puha Ágnes, Rácz Mária, Szigethy Helga, Tóth Éva, Vodinák Anna, Vuscher Anna.
Jelesek: Balogh Emilia, Harasztos Anna, Pacsics Vali, Pulai Klára, Szalay Mária, Szakácsics Margit, Tóth Livia, i Vörös Rozália, Vuk Jda.
Jók: Acs Anna, Baranyai Teréz, Dianiska Zisuzsi, Hajdú Ilona, Imrei Anna, Kovács Erzsébet, Kozinczky Mária, Markotán Irén, Németh Mária, Simon Ilona.
Elégségesek,: Jakabfi Magda, Kopházi Mária, Mihácsi Éva, Szűcs « Ilona, Szabó Mária.
10
Elégtelenek: Márkus Mária, Mátyás Mária, Szomi Margit.
Nem osztályozhatók: Eckl Mária, Kiss Anna.
Elköltöztek: Magyar Ilona, Schweitzer Jolán, Worthmann Györgyi.
Az osztály létszáma: 44.
Vécsey Zsigmond-utcai II. leányosztály.
Osztályvezető: Nádorné Szabó Mária.
Kitűnők: Alpár Zsuzsa, Borsányi Éva, Dittmayer Klára, Tamás Margit, Udvarlaki Györgyike, Varga Blanka, Vámos Mária, Vida Magdolna.
Jelesek: Aradi Anna, Bakonyi Piroska, Boda Györgyike, Gazda Éva, Gerócs Magda, Kalmár Éva, Kovács Mária, Németh Erzsébet, Petermann Magdolna, Pujcsek Magdolna, Simon Katalin, Simon Márta, Trejer Magdolna.
Jók: Cserép Erzsébet, Csóka Erzsébet, Dely Erzsébet, Erdődi Ilona, Gallai Irén, Királyfalvi Katalin, KövesVáli Teréz, Németh Ilona, Pataki Mária, Pauer Zsuzsa, Pintér Mária, Subics Magdolna, Szabadi Anna, Tihanyíi Erzsébet, Vékási Mária, Vida Margit.
Elégségesek:\' Bősze Margit, Bujtor Erzsébet, Érsek Renotta, Halász Margit, Kurverger Katalin, Németh Magdolna, Németh Mária, Tollár Gizella, Tóth Teréz.
Elégtelenek: Dianiska Szidónia, Gerencsér Rozália, Holecz Anna, Schleger Anna.
Elköltöztek: Belasits Gizella, Pataki Valéria, Rohs Klára.
Az osztály létszáma: 53.
Vécsey Zsigmond-utcai III. leányosztály.
Osztályvezető: Dénes Gizella.
Kitűnők: Bányai Gabriella, Csetneki Zsuzsanna, Golenszky, Éva, Hegedűs Rózsa, Kemenesy Erzsébet, Nóvák Emma, Rábai Teréz, Szittár Mária, Szvetecz Mária.
Jelesek: Goron Katalin, Kovács Ilona, Kun Anna, Petermann iErzsébet, Radics Katalin, Tamás Ilona.
Jók: Balogh Ibolyka, Béli Mária .Magdolna, Cseh Magdolna, Havasi Ilona, Hegyi Erzsébet, Horváth Emma, Hóbor Mária, Köveskáli Margit, Labritz Ilona, Lehel Mária, Marschner Klára, Palkó Veronika, Siklósi Ilona, Vincze Jolán, Vincze Margit, Vincze Mária, Virág Magda.
Elégségesek: Bányai Anna, Béres Mária, Farkas Éva, Fésűs Júlia, Hegyi Rózsa, Kelemen Valéria, Labritz Irén, Sasvári Gizella, Skernyák Anna, Szabó Anna.
Elégtelenek: Horváth Anna, Nyirő Mária, Vastag Klára.
Elköltöztek: Bajzik Margit, Böröcz Magda, Dolmányos Mária.
Az osztály létszáma: 48.
Vécsey Zsigmond-utcai IV. leányosztály.
Osztályvezető: Kenedi Aura.
Kitűnők: Agulár Éva, Bognár Ilona, Böröcz Irén, Farkas Gizella, Hajdú Margit, Kemenesy Éva, Matics Rózsa, Németh Magda, Szvetecz Erzsébet, Tegzes Erzsébet Tóth Mária.
11
Jelesek: Anda Katalin, Balázs Erzsébet, Balogh Piroska, Bróz Anna, Bujtor Anna, Gábor Zsuzsanna, Grünvald Magda, Hirt Magda, Koczán Ilona, Molnár Zsuzsanna, Sümeghy Jolán, Tislér Magda, Weinrich Éva.
Jók: Árkus Julianna, Entz Teréz, Farkas Emma, Galántai Mária, Kiss Mária, Papp Anna, Rácz Teréz, Ruha Ilona, Sáfár Katalin, Soós Mária, Szabó Mária, Varga Mária, Veren Katalin, Végvári Ilona, Vidéki Etelka, Wiedermann Viktória. 1
Elégségesek: Kelemen Ilona, Kiss Erzsébet, Lakatos Etelka, Nagy Margit, Oszkó Magda, Sasvári Mária, Szabadi Júlia, Szekrény Magda, Szekrény Zsuzsanna, Tillinger Magda, Vajkó Mária, Zábó Erzsébet.
Elköltözött: Dolmányos Zsuzsanna.
Az osztály létszáma: 53.
Teleki-úti I. vegyesosztály.
Osztályvezető: Gábossy Gizella.
Kitűnők: Balog Alajos, Czvetkó Tamás, Harsay György, Simon József, Vokoun József.
Jelesek: Gurdon István, Koplár István, Szélig József, Tuboly István, l\'omasics József, Bencze Rozália, Fata Anna, Hári Ilona, Horváth Júlia. Kovács Teréz, Lőrincz Rozália, Metz Anna, Metz Erzsébet.
Jók: Búzás István, Csere János, Marton Gyula, Molnár István, Szabó Feerenc, Takács Ferenc, Takács István, Boros Klára, Takács Mária, Tóth Mária.
Elégségesek: Molnár József, Pánczél Károly, Rázmán Zoltán, Gécsek Mária, Gregál Magdolna, Szabó Mária, Szlávecz Rozália.
Elégtelenek: Németh Tivadar, Hollender Rozália, Kula Mária.
Elköltözött: Fejes Sándor, Szokol Károly, Takács István, Virág János, Balha József, Dani Anna, Dömötör Katalin, Szokol Katalin.
Nem osztályozható: Kovács János, Farkas Magdolna.
Az osztály létszáma: 48.
Teleki-úti II. vegyesosztály.
Osztályvezető: Lehoczky Mária.
Kitűnők: Benkő György, Farkas Ferenc, Horváth Zoltán, Mikó Éva, Sabján Magda, Tóth Magdolna.
Jelesek: Gerócs Lajos, Guta László, Soós József, Árok Mária, Bráda Margit, Szúrom illöna.
Jók: Fuksits István, Horváth Károly, Németh Imre, Takin Ferenc, Gyöngyösi Erzsébet, Kálmán Anna, Kulcsár Márta, Metz Teréz, Péter Gizella.
Elégségesek: Feiler László, Göttinger József, Horváth István, Kovács József, Kribusz Béla, Németh Miklós, Páros József, Pintér István, Vadász József, Vass József, Farkas Júlia, Herczeg Mária, Honfi Erzsébet, Kupovics Anna, Nagy Anna, Spingár Margit.
Elégtelenek: Böcskei Béla, Kula János, Németh Veronka, Sipos Júlia.
Sok mulasztás miatt nem .osztályozható: Kovács Károly.
Elköltözött: Varga László, Virág Dezső.
Az osztály létszáma: 45.
12
Teleki-uti III. vegyesosztály.
Osztályvezető: Juhász István.
Kitűnő: Kaufmann Margit.
Jelesek: Kiss László, Lőrincz István, Pőcze János, Metz Mária, Szekszárdi Erzsébet, Varga Anna.
Jók: Ágoston Ferenc, Borosán László, Honfi Ernő, Horváth Ferenc,, Horváth István, Joós Lajos, Kósek László, Lakatos Béla, Madarász János1, Reseterics Lajos, Sebestyén János, Szőke Fcrcnc, Vlasits Imre, Bráda Jolán, Gether Mária, Gécsek Éva, Hegedűs Gizella, Hollender Ilona, Kovács Margit, Kustán Rozália, Sáfár Erzsébet, Takács Gizella, Takács Györgyi, Vei Iák-Mária. \' .
Elégségesek: Görcsi László, Horváth Sándor, Kolongya János, Kovács László, Kribusz István, Nóvák Károly, Túri László, Kontrecz Sándor, Sipos János, Szabó József.
Sok mulasztása miatt nem osztályozhatók: Kankó Mária, Németh Ilona.
Elköltöztek: Lovrencsics Ferenc, Tóth László, Kovács Irén, Tóth Etel.
Az osztály létszáma: 47.
Teleki-úti IV. vegyesosztály.
Osztályvezető: Berti Gizella.
Kitűnők: Hegyi Pál, Bojtor Ilona, Fuksics Ilona, Simon Anna.
Jelesek: Horváth József, Keller János, Mohácsi László, Szerdahelyi József, Gerócs Erzsébet, Horváth Anna, Horváth Erzsébet.
Jók: Czoífeer József, Dolmányos István, Kálmán Pál, Kribusz György, Rózsa József, Sasvári Jenő, Selák Sándor, Spingár József, Takács László, Tomasics Károly, Velner Sándor, István Hona, Pintér Júlia, Tahin Erzsébet, Vass Anna, Vokoun Mária.
Elégségesek: Bognár István, Seláf József, Wieland János, Tollár Ferenc, Farkas Erzsébet, Gécseg Ilona, Horváth Ágota, Kele Rozália, Kustán Erzsébet, Salamon Ilona, Vida Éva, Farkas Mária, Vesztróczi Rozália, Szabó Erzsébet.
Elégtelenek: Fata József, Horváth Károly.
Nem osztályozható: Kormos Mária.
Elköltözött: Fejes Ferenc, Takács Mária, Vizvári Rózsi.
Az osztály létszáma: 47.
Petöfi-utcai V. fiúosztály.
Osztályvezető: Sikabonyi Dezső.
Jelesek: Gerics László, Geszler József, Mátyás László, Nagy Tibor, Sabján Ferenc, Serfőző Ferenc.
Jók: Bizony József, Deák Károly, Fábián József, Gaál János, Gazda József, Gábor József, Gölles Jenő, Hári Tibor, Ivusza József, Katona László, Szabó Imre, Szabó József, Takács Géza.
Elégségesek: Angyal László, Büki István, Cindrich Gyula, Horváth Tibor, Jordán Ferenc, Kiss Béla, Kövesi József, Lukvár László, Mendli
13
Ferenc, Pintér József, Raffay Ottó, Széchényi István, Topler László, Tóth János, Varga József I., Varga József II., Vida János, Virág Imre, Vojko-vics György. .\' {
Elégtelenek: Bozsics Ferenc, Etel vári György, Kappel György, Magyar Imre, Nyakas Károly, Simonics György, Tislér László.
Nem osztályozhatók: Bécs Ferenc, Cser József, Dómján István, Horváth András,Hircz Lajos, Műik Sándor, Nagy Károly, Paizs László, Sümegi Lajos.
Elköltöztek: Tiller József, Stagl János, Vincze Ferenc.
Az osztály létszáma: 57.
Petöfi-úti VI. fiúosztály.
Osztályvezető: Kováts Miklós.
Kitűnő: Stróber Sándor.
Jelesek: Gazda István, Lakatos Vilmos, Lábecz József, Olasz Lajos, Seebestyén István.
Jók: Altmann Lajos, Barbély János, Büki József, Csontos Ferenc, Dobos György, Dobos István, Fodor Ferenc, Halász István, Horváth Gyula, Leveli János, Lukvár Ferenc.
Elégségesek: Balogh János, Benedek László, Farkas János, Farkas Tibor, Fischer László, Galambos János, Gáspár László, Gáspár Miklós, , Gerencsér János, Gyuricza József, Horváth István, Horváth Sándor, Ivankovics Jstván, Kasza Tivadar, Musil Ferenc, Nagy Dezső, Nagy György, Németh Sándor^ Papp István, Pintér Ernő, Skvorcz Ferenc, Stankovics Miklós, Szabó József, Szakáll Árpád, Tuboly Gyula, Vimmer Ferenc, Vlasics Lajos, Weiszenstein László, Zadravecz Ferenc.
Elégtelen: Bognár László.
Nem. osztályozhatók: Csutorás József, Károsi Tibor, Mihácsi Ernő.
Elköltöztek: Fiiak Géza, Gudricza Ferenc, Vlasics Ferenc.
Az osztály létszáma: 53.
Petőfi-utcai VII. fiúosztály.
Osztályvezető: Kerkápoly Ferenc.
Kitűnők: Fekete Ferenc, Fésűs Károly.
Jeles: Jóna György.
Jók: Benczik György, Erdődi János, Jóna János, Kovács József, Lakatos Géza, Mihalics Sándor, Strényi György.
Elégségesek: Bali Ferenc, Beke István, Gudovics Károly, Horváth József, Kállai József, Kiss Ferenc, Kovácsovics László, Lukács József, ódor Tibor, Pál János, Turkoly László, Sternberg Andor, Szabó Kálmán, Vida Antal, Zákonyi Alajos. \'
Nem, osztályozhatók: . Ferencz István, Ficzkó Ervin, Hegybíró László, Kormos László, Sáfár István, Schermann József, Simonics Sándor, , Sipos Ferenc, Sohár Ferenc, Tollár Ferenc, Werner Ferenc.
Elköltöztek: Gazdag János, Gál Gyula, Hegedűs József, Polgár István.
Az osztály létszáma: 40.
14
Petőfi-utcai VIII. fiúosztály.
Osztályvezető: Nádor György.
Kitűnők: Fordán Lajos, Illés Károly, Unger József.
Jelesek: Benkő István, Németh Antal, Szekszárdi József, Szokol József, Tóth József, Tóth Károly, Vincze Károly.
Jók: Farkas \'Ferenc, Kálcsics János, Kiszelák István, Pintér József, Simon László, Tánczos János, Tillinger Ferenc.
Elégségesek: Arnóczi József, Benedek János, Farkas Imre, Halász György, Hársing Jenő, Horváth Sándor, Kucskó Lajos, Török Jenő.
Elégtelenek: Galambos József, Tota Károly.
Nem osztályozhatók: Bogár Ferenc, Metz Ferenc.
Kimaradt: Boros József.
Az osztály létszáma: 30.
Kávégyári I—IV. vegyesosztály.
Osztályvezető: Szerdahelyi Győző.
I. vegyesosztály:
Kitűnő: — Jeles: — Jók: Dómján László, Dóra Sándor, Kovács Magdolna. Elégséges: Gyimesi Klára. Elégtelenek: Virág János, Kulcsár Róza, Nagy Teréz. Elköltözött: Tóth Anna.
II. vegyesosztály:
Kitűnő: Kovács József. Jelesek: Lébár Ferenc, Hársing Margit, Tokai Magda. Jó: Kovács Mária. Elégségesek: Arnóczi Magdolna, Paizs Vilma, Tálosi Margit, Zákonyi Irma. Elégtelenek: Glavák József, Virág Dezső. Elköltözött: Tóth Aranka.
III. vegyesosztály:
Kitűnő: — Jeles: Lébár Margit. Jók: Gyimesi Antal, Kovács Máriai. Elégségesek: Arnóczi László, Kulcsár Lajos. Elégtelen: Kulcsár Mária.
IV. vegyesosztály:
Kitűnő: — Jeles: Matics Erzsébet. Jó: — Elégségesek: Dómján Imre, Dóra István. Elégtelen: — Elköltözött: Tóth Erzsébet.
í—IV. vegyesosztály létszáma: 30.

15
II. Igazgatói körzet.
Igazgató: vitéz Filó Ferenc. Tantestület.
1. vitéz Filó Ferenc igazgató, körzeti iskolafelügyelő. Működési éveinek száma Nagykanizsán 21, összesen 32.
2. Arató Boldizsár, a Rozgonyi-utcai I. fiúosztály tanítója. Működési éveinek száma Nagykanizsán 23, összesen 31.
3. Béres János, az Arany János-utcai III. vegyesosztály tanítója. Működési éveinek száma Nagykanizsán 24, összesen 37.
4. Özv. Cavalloni Sándorné Szalay Ida, a Rozgonyi-utcai V. vegyesosztály tanítónője. Működési éveinek száma Nagykanizsán 34, ösz-szesen 34.
5. Danitz Sándor, a Rozgonyi-utcai IV. fiúosztály tanítója. Működési éveinek száma Nagykanizsán 18, összesen 26.
6. Erdélyi Jánosné Ábrahám Katalin, a Rozgonyi-utcai VI. leányosztály tanítónője. Működési éveinek száma Nagykanizsán 40, összesen 40. 1942. február 1.-én nyugalomba vonult.
7. Gogl Mária a Rozgonyi-utcai I. leányosztály tanítónője. Működési éveinek száma Nagykanizsán 23, összesen 29.
8. Iványi János, a Rozgonyi-utcai II. vegyesosztály tanítója. Működési éveinek száma Nagykanizsán 11, összesen 18.
9. Megla Terézia, a Rozgonyi-utcai VIII. leányosztály tanítónője. Működési éveinek száma Nagykanizsán 7, összesen 26.
10. Nagy Béláné Kun Renée, a Rozgonyi-utcai II. leányosztály tanítónője. Működési éveinek száma Nagykanizsán 32, összesen 37.
11. Nuzsy Stefánia, a Rozgonyi-utcai III. leányosztály tanítónője. Működése éveinek száma Nagykanizsán 23, összesen 31.
12. Ortutay Gyula, körzeti iskolafelügyelő, a Rozgonyi-utcai II. fiúosztály tanítója. Működési éveinek száma Nagykanizsán 26, összesen 32.
13. Ortutay Gyuláné Lovass Laura, a Rozgonyi-utcai IV. leányosztály tanítónője. Működési éveinek száma Nagykanizsán 26, ösz-szesen 35.
14. Óvári József, a Rozgonyi-utcai III. fiúosztály tanítója. Működési éveinek száma Nagykanizsán 21, összesen 39.
15. Schmidt Rezső, az Arany János-utcai I. vegyesosztály tanítója. Működési éveinek száma Nagykanizsán 6, összesen 24.
16. Tomajy Károly, a Rozgonyi-utcai I. vegyesosztály tanítója. Működési éveinek száma Nagykanizsán 9, összesen 23.
17. Tomajy Károlyné Anda Ilona, a Rozgonyi-utcai V. leányosztály tanítónője. Működési éveinek száma Nagykanizsán 10, összesen 23.
18. Versényi Ilona, a Rozgonyi-utcai VII. leányosztály tanítónője. -Működési éveinek száma Nagykanizsán 1, összesen 4.
Hitoktatók: Meisl István, Orbán József, Horváth József intézeti hitoktatók a róm. kath., Horváth Olivér az evang., Pomothy Dezső a ref. és Lázár Artúr az izr. vallású tanulók hitoktatására.
Iskolaszolgák: Magyar József és Fenyves József I. oszt. altisztek és Heffer Géza szegődményes szolga.
16
ÉRDEMSOROZAT
a II. körzeti állami elemi fiú- és leányiskolában.
Arany lános-utcai I. vegyesosztály.
Osztályvezető: Schmidt Rezső.
Kitűnők: Ehmann Gizeila, Halász Ilona, Jerausek Éva, Kohn Mária, Krisztián Mária, Papp Lujza, Iiachol Ilona, Tóth Rozália, Unger Katalin, Vereczkei Amália, Beko Tibor, Kebelei Karoly, Málék József, Máté Gyula, Péterfi Mihály, Sebesy Sándor, Tóth Tibor.
Jelesek: Jóna Mária, Neumann Berta, Sebestyén Hona, Skvorcz Jenő.
Jók: Benczek Magdolna, Lukács Margit, Petőfi Éva, Skvorcz Rozália, Behm János, Gazsi István, Harcz Lajos, Horváth János, Leitner Ferenc, Mogyorósi József, Skvorcz István, Szmodics Ferenc.
Elégségesek: Bognár Margit, Boha Katalin, Fülöp Anna, Horváth Margit, Kubát Jolán, Nyerki Ágnes, Oláh Rozália, Tóth Anna, Zsirai Anna, Horváth István I., Kollarics Imre.
Elégtelen: Oszvald József.
Felmentve: Horváth István II.
Eklöltöztek: Szlávecz Rozália, Végh Mária, Dene Dezső, Hegybíró János, Simon Mihály, Tóth Emil.
Sok mulasztás miatt nem osztályozhatók: Farkas Erzsébet, Kovács Mária, Szöcs András.
Az osztály létszáma: 55.
Rozgonyi-utcai I. fiúosztály.
Osztályvezető: Arató Boldizsár.
Kitűnők: Biba Sándor, Győrvári János, Hári László, Hollósi Alajos, Hökkön Gyula, Kőfalvi Ottó, Nyitrai László, Tornyos Ferenc.
Jelesek: Bencze László, Francsik Simon, Futó Zoltán, Puchmeiszter Gyula, Réti Csaba, Simon Péter, Tüchert Lajos, Vit Gábor, Zámbó László.
Jók: Balázs Sándor, Flumbort Imre, Horváth György, Horváth Lajos, Kispál Gyula, Kósa Miklós, Lödri Imre, Madár Endre, Páternoszter Jenő, Proszonyák László, Ritter Andor, Sipos József, Vesztei\' László.
Elégségesek: Bánfi László, Etelvári László, Gréger Győző, Halál János, Koltai József, Markó István, Mukli Sándor, Németh Ferenc, Pinterics István, Szulák Gyula, Takács István.
Elégtelen: Albert Lájszló, Loggó József, Pintér János, Vidovies György, Vidovics László.
Felmentve: Főző Zoltán.
Betegség miatt nem osztályozható: Takó István.
Sok mulasztás miatt nem osztályozhatók: Horváth József, Magyar Ferenc.
Elköltöztek: Fejes Sándor, Goór László, Kertész János, Kinvó Sándor, Kopun Antal, Lonkai Géza, Perczel Attila, Péri László.
Az osztály létszáma: 58.
17
Rozgonyi-utcai VIII. leányosztály.
Osztályvezető: Gogl Mária.
Kitűnő k:Borvári Ágota, Gaál Gabrieila, Keszler Anna, Móger Magda, Orbán Erzsébet, Schless Mária Magdolna, Tibolt Márta, Tillinger Éva, Tóth Zsuzsanna, Vecséra Mária, Zsifkovics Ágnes.
Jelesek: Farkas Ilona, Harcz Mária, Horváth Anna, Karafiát Margit, Kovács Ildikó, Marton Ilona, Mátyás Paula, Róth Henrietta, Sebessy Mária, Vass Magdolna, Vincze Teréz.
Jók: Balassa Ilona, Balogh Katalin, Beke Ilona, Deák Mária, Galántai Ilona, ifj. Horváth Mária, id. Horváth Mária, Horváth Zsuzsanna, Sebesi Mária, Simon Mária, Thury Verona, Tomasics Mária, Topiák Anna, Vajda Rozália.
Elégségesek: Bakonyi Erzsébet, Büki Erzsébet, Büki Ilona, Gál Magdolna, Kovács Erzsébet, Molnár Margit, Moór Anna, Szipőcs Anna, Vár-halmy Anna, Városi Katalin.
Elégtelenek: Erdélyi Mária, Halász Erzsébet.
Elköltöztek: Grósz Éva, Kulcsár Rozália, Maráczi Mária.
Sok mulasztás miatt nem osztályozhatók: Knábel Ilona, Simongáti Aranka, Vlasits Mária.
Az osztály létszáma: 54.
Rozgonyi-utcai II. fiúosztály.
Osztályvezető: Ortutay Gyula.
Kitűnők: Benedek József, Kapoli István, Kovács Miklós, Magasházi József, Morandini Tamás, Noll Ferenc.
Jelesek: Ács János, Bodnár Béla, Feiler Lajos, Fenyves János, Győrvári István, Hauk József, id. Horváth József, Horváth (Papp) Sándor, Pichler József, Petri Vilmos, Pusztai György, Szakonyi János.
Jók: Deák Tibor, Fehér Lászly, Horváth János, ifj1. Horváth József, Kálcsics János, Kovács György, Laski Ferenc, Nagy Tivadar, Perkó József, Skánecz István, Városi József.
Elégségesek: Bali István, Békés József, Boncz Sándor, Büki Ferenc, Csutorás Béla, Egri Alfréd, Gálosházi Imre, Horváth Ferenc, Horváth Lajos, Kálovics Ferenc, Kertész István, Kincses László, Leveli István, Lukvíár Tibor, Molnár István, Nagy Gyula, Noll József, Pájer József, Récsei József, Sziva József, Szokol Károly.
Elköltöztek: Barabás József, Kinyó Gábor, Kopun István, Kovács László, Németh József, Rittér Róbert, Schreiber István.
Sok mulasztás miatt nem osztályozh Uók: Magyar János, Sztojkó Károly.
Hcsszas betegsége miatt nem osztályozható: Takács János.
Az osztály létszáma: 60.

Rozgonyi-utcai II. leányosztály.
Osztályvezető: Nagy Béláné Kun Reneé.
Kitűnők: Antalics Márta, Böjtös Klára, Gyimóthy Éva, Haám Anna, Jeszenszk yMária, Kenyeres Éva, Koronczy Edit, Krug Mária, Nyerki Magda, Revitz Györgyi, Tamás Róza, Tóth Magda, Török Erzsébet, Závár Klára.
18
Jelesek: Fürjes Etel, Lakner Magda, László Karolin, Néber Erzsébet, Pappert Judit, Pozvári Zsuzsanna, Simon Mária, Sipos Mária, Szűcs Márta, Tóth Mária.
Jók: Bánáti Mária, Dene Vilma, áGl Hona, Göntér Anna, Horváth Júlia, Koltai Mária, Koronya Anna, Kovács Ernő, Kovács Erzsébet, Mikó Anna, Németh Mária, Paizs Erzsébet, Peresztegi Mária, Sümegi Mária, Ujlaky Ilona, Völgyi Irén.
Elégségesek: Angyal Anna, Benkő Magda, Győrvári Franciska, Lakatos Rozália, László Mária, Mészáros Ilona, Németh Mária, Peterka Erzsébet.
Elégtelenek: Fábián .Rozália, Hor áth Anna, Horváth Mária, Szuromi Anna, Vas Ilona. !
Elköltöztek: Csornai Brigitta, Lakatos Ilona, Nagy Anna, Simon Magda, Szilvási Matild, Tokai Magda, Zalaváry Piroska.
Sok mulasztás miatt nem osztályozható: Szabó Katalin.
Az osztály létszáma: 61.
Rozgonyi-utcai II. vegyesosztáiy.
Osztályvezető: Iványi János.
Kitűnők: Büky József, Kirschner István, Szejtli József, Tóth István.
Jelesek: Hosszú István, Fodor Ibolya, Horváth Mária, Krajcsovics Márta, Sólyom Klára, Timár Magdolna.
Jók: Baranyai Ferenc, Bereczki József Kopecskó József, Kovács József, Nagy Tibor, Németh György, Sebők Antal, Tóth István László, Tóth Zoltán, Vlaszák Flórián, Balogh Rozália, Klinger Margit, Protár , Ilona, Tizedes Klára, Vas Mária.
Elégségesek: Balázs Ferenc, Bauer István, Biczó Lajos, Bognár János, Dobri István, Hertelendi György, Hertelendi József, Horváth István, Horváth József, Horváth Mihály, Jánoska Gyula, Kator Béla, Németh Lajos, Szentes József, Szép József, Tóth László, Zsivai László, Horváth Júlia, Jánoska Mária, Kribusz Borbála, Magyar Erzsibet, Németh Magdolna, Tóth Aranka, Vlasies Ilona, Zsankó Erzsébet.
Elégtelenek: Farkas István, HorvátR Margit.
Elköltöztek: Lakatos István, Papp Gyula, Fillér Margit, Kalmár Éva.
Hosszas betegségük miatt nem osztályozhatók: Vernéi\' Emil, Kovács Magdolna.
Az osztály létszáma: 59.
Rozgonyi-utcai III. fiúosztály.
Osztályvezető: Óvári József.
Kitűnők: Böjti László, Filipovits László, Lukács Ottó. Németh Lajos, Reisch Béla, Vas István, Vit Ferenc.
Jelesek: Bedő László, Joós István, Kun Ernő, László Tibor, Lentz Mihály. Medityánszky Sándor, Schmidt Róbort, Simon László, Tompelv Alajos, Varga Imre.
Jók: Andri József, Balázs Miklós, Bognár Lajos, Főző Endre, Henczler Ferenc, Horváth Ferenc, Koltai Károly Nemes Ferenc, Orbán Lajos, Pataky József, Skodnik László, Somogyvári László, Vereckei Nándor, Zábó Tivadar.
Elégségesek: Ács Albert, Babos Pál, Beke Ferenc, Csutorás László, Dominik Árpád, Domonkos Zoltán, Etelvári József, Gazda Ferenc, Horváth
19
Rezső, Kálcsics József, Kispál Miklós, Kutasi László, Leveli József, ifj. Magyar Károly, Markó József, Menyhárt József, Metz Ferenc, Molnár Ferenc.
Elégtelenek: Kertész Lajos, Magyar Károly, Nemes Ernő, Odor .Rezső, Rózsavölgyi István, Vlasics György, Zsirai József.
Elköltözött: Pető István.
Az osztály létszáma: 57.
Rozgonyi-utcai III. leányosztály.
Osztályvezető: Nuzsy Stefánia.
Kitűnők: Gábriel Ilona, Gombás Mária, Horváth Mária, Hübner Hedvig, Kaszly Zsuzsanna, Vargyas Margit
Jelesek: Andri Gabriella, Borpataki Margit, Buza Ibolya, Czvetkó Erzsébet, Gróf Éva, Hencz Anna, Héjjas Éva, Horváth Erzsébet, Horváth Gizella, Jordanics Mária, Mátyás Jrma, Padányi Márta, Pál . Katalin, Sebestyén Magdolna, Sipos Klára, Sólyom Ibolya, Szűcs Margit, Tóth Irén.
Jók: Balogh Mária, Bárány Gabriella, Beke Anna, Fehér Mária, Holló Anna, Horváth Gabriella, Kiss Magdolna, Kovács Mária, Orbán V a lé Pia, Sikabonyi Teréz, Szomi Mária.
Elégségesek: Csákányi Mária, Halász Mária, Horváth Ilona, Kovács Ágnes, Kovács Rozália, Málék Mária, Sebesi Teréz, Seres Erzsébet, Takó Mária.
Elégtelenek: Bali Mária, Páli Mária.
Elköltöztek: Kopun Júlia, Marschner Klára, Roléder Rozália, Varga Margit.
Sok mulasztás miatt nem osztályozhatók: Kósa Erzsébet, Pergel Mária.
Az osztály létszáma: 53.
Arany János-utcai III. vegyesosztály.
Osztályvezető: Béres János.
Kitűnők: Bencze Károly, Döme László, Günsberger György, Máté Károly, Pozvári Árpád, Ehmann Anna.
Jelesek: Bodnár Miklós, Hegyi József, Szakony Gyula, Behm Anna, Ehmann Katalin, Göntér Magda, Horváth Juliska^ Horváth Rozália, Szűcs Mária.
Jók: Birkás Sándor, Erdődi Ferenc, Geyer Sándor, Lelkó Jenő, Man-tuanó József, Marosfalvi József, Simon János, Dene Erzsébet, Farkas Erzsébet, Tóth Teréz.
Elégségesek: Beke József, Csiszár István, Dénes Jenő, Erdődi József, Karafiáth Mihály, Kovács Ferenc, Lakatos István, Lakatos Rezső, Lancsák István, Magyar József, Műik Pál, Nóvák Ferenc, Oszvald Lajos, Pápai, József, Solymosi István, Szalai László, Széchenyi Tivadar, Várhalmy Antal, Vimmer László, Hári Anna, Marton Margit, Pergel Anna, Siket Erzsébet.
Elégtelenek: Ifjú Ferenc, Verner Zoltán.
Elköltöztek: Domschitz Lénárd, Kulcsár Lajos, Németh Lajos, Punger József, Kovács Irén, Kulcsár Mária, Nyirő Mária.
Sok mulasztás miatt nem osztályozható: Bedő József.
Az osztály létszáma: 58.
20
Rozgonyi-utcai VIII. leányosztály.
Osztályvezető: Danitz Sándor.
Kitűnők: Andris György, Bán László, Bogdán György, Deák Gábor, Garami Gyula, fletesi Endre, Jeszenszky Ernő, Kesken István, Kocsis István, Mohácsi László, Skrivalits Béla, Tarján Pál, Tóth László.
Jelesek: Balázs József, Boncz László, Farkas Károly, Hencz Ferenc, Kiss József, Lelner Ernő, Nagy Vitold, Proszonyák Ferenc, Szabó Károly, Szűcs Zoltán.
Jók: Bedő László, Dervalics László, Dobos László, Hóbor József, Kis-gergely László, Lindner Miklóp, Perendi Gyula, Richl Béla, Verhár Ferenc.
Elégségesek: Csor István, Dénes Ernő, Gazdag László, Grafl János, Kovács István, Magyar István, Német József, Pinterics József, Bittér József, Stankovich László, Schwarcz József, Szűcs Jenő, Török József, Yida Károly.
Elköltöztek: Fejes Ferenc, Maráczi László, Pető János, Szabó Elemér, Sztankovszky József, Tóth István.
Az osztály létszáma: 52.
Rozgonyi-utcai IV. leányosztály.
Osztályvezető: Ortutay Gyuláné Lovass Laura.
Kitűnők: Bérces Mária, Horváth Gizella, Madarász Éva, Paulovits Gabriella, Strem Margit, Tüttő Amália.
Jelesek: Arany Teréz, Berényi Jolán, Büki Éva, Ferencz Edit, Gombás Klára, Herlicska Magdolna, Kelemen Kata, Németh Rozália, Szemes Margit, Tomajy Éva. t
Jók: Békés Mária, Borpataki Anna, Fahner Anna, Gerócs Magdolna, Issa Júlia, Kertész Teréz, Kékkövi - Mária, Kőbán Ida, Kósa Mária, Ladeczky Erzsébet, Páternoszter Mária, Bittér Margit, Szatai Márta.
Elégségesek: Bánáti Rozália, Győrvári Erzsébet, ifj. Kiss Anna, id. Kiss Anna, Kovács Mária, Kőszegi Mária, Leveli Irma, Pintér Katalin, Skvorcz .Margit, Soós Erzsébet, Solymosi Anna, Szintai Erzsébet, Vidovics Irma.
Elégtelenek: Dezsényi Gizella, Szabó Margit, Szentes Hona, Tóth Erzsébet
Felmentve: Mészáros Zsuzsanna.
Elköltöztek: Polgár Piroska, Sándor Erzsébet.
Hosszas mulasztás miatt nem osztályozható: Szép Etel.
Az osztály létszáma: 50.
i
Rozgonyi-utcai IV. vegyesosztály.
Tanította: Tomajy Károly és Versényi Ilona.
Kitűnők: Felső Gizella, Kovács Emil, Niczinger János, Okváth Nándor, Zlatniczki István.
Jelesek: Balogh Ilona, Jakab Sándor, László Lajos, Péter Rudolf, Pózvári Miklós, Szerecz László.
Jók: Benedek Mária, Kállai Mária Pejer Magdolna, Tanberger Erzsébet, Babos István, Balassa Imre, Fekete József, Hachlofszki László, Horvátli György, Kubát Miklós, Mátyás Ferenc, Németh József, Protár József, .Rez-neki László.
21
Elégségesek: Horváth Teréz, Frecska Olga, Simon Anna, Simon Mária, Bedi István, Büki László, Gálosházi József, Hódosi Ferenc, Horváth István, Horváth János, Kovács József, Masnyák József, Németh László, Sümegi Aladár, Vajdai György, Várhalmy Béla.
Elégtelen: Csik György. Elköltöztek: Topler Gizella, Gud
ricza Imre, Tulezi István.
Sok mulasztás miatt nem osztályozhatók: Illés Ilona, Sárközi Mihály, Szuromi József, Wimmer József.
Az osztály létszáma: 49.
Rozgonyi-utcai V. leányosztály.
Osztályvezető: Tomajy Károlyné Anda Ilona.
Kitűnők: Kálcsics Júlia, Orbán Anna.
Jelesek: Fésűs Etelka, Fuksics Mária, Hajdinás Rozália, Horváth Aranka. Jobbágy Erzsébet, Ladeczky Mária, Metz Erzsébet, Móger Mária, Spingár Mária.
Jók: Bereczky Mária, Dominik Mária, Gazda Margit, Gráf Gertrúd, Halasi Mária, Halász Anna, Horváth Elvira, Kálovics Gizella, Kelemen Mária, Kiss Teréz, Kosek Katalin, Pólai Anna, Salamon Mária, Szamosuj-vári Erzsébet, Szerdahelyi Erzsébet, Tóth Anna, Tóth Rozália, Varga Magdolna.
Elégségesek: Benkő Júlia, Bezák Erzsébet, Cser Rozália, Csóka Margit, Hegedűs Mária, Herczeg Ilona, Horváth Margit, Horváth Rozália, Kálmán Mária, Komanovics Anna, Kovács Magda, Lábesz Mária, Magyar Margto, Mattersdorfer Ilona, Papp Anna, Péter Erzsébet, Pintér Mária, Szőke Má^ía, Virág Anna.
Elköltözött: Popovics Júlia.
Sok mulasztás miatt nem osztályozhatók: Sánta Margit, Sárecz Mária.
Az osztály létszáma: 51.
Rozgonyi-utcai V. vegyesosztály.
Osztályvezető: özv. Cavalloni Sándorné Szalay Ida.
Jelesek: Buvári Anna, Egri Ottilia, Hársing Erzsébet, Horváth Lujza, Németh Viktória.
Jók: Átvai Ilona, Balázs Teréz, Békés Magda, Bézsenyi Erzsébet, Gazda Ilona, Haron" Irén, Koczor Anna, Lábritz Magda, Németh TeréjáJ Skvorcz Ilona, Szentes Anna, Szmodics Mária, Unger Erzsébet, Unger Hona, Takács Katalin, Horváth Zoltán, Mogyorósi István, Németh István, Zweig István.
Elégségesek: Bán Gabriella, Bognár Anna, Burka Mária, Gál Irma, Ilertelendi Anna, Hertelendi Erzsébet, Horváth Anna, Horváth Irén, ifj. Horváth Júlia, id. Horváth Júlia, Illés Margit, Németh Ilona, Sebesi Anna, Sebők Róza, Györkös József, Horváth József, Kovács István, Németh József, Sásdi Lajos, Szépudvari Lajos, Tóth János.
Felmentve: Árok János.
Elköltöztek: Borsos Teréz, Földes Gizella, Sárközi Anna, Horváth Gyula
Az osztály létszáma: 50.
22
Rozgonyi-utcai VIII. leányosztály.
Tanította: Erdélyi Jánosné Ábrahám Katalin, Csete Ferencné Mül-ler Erzsébet, özv. Cavalloni Sándorné Szalai Ida és, Megla Terézia.
Kitűnők: Farkas Margit, Herczeg Mária, Kovács Erzsébet, Móger Erzsébet.
Jelesek: Deutsch Éva Hegyi Mária, Kis Erzsébet, Kovács Anna, Kustán Mária, Lukács Erzsébet, Simon Teréz, Szabó Margit, Szabó Ilona, Varga Júlia.
Jók: Bagó Katalin, Baj Erzsébet, Benc-zek Anna, Fullér Erzsébet, Hóbor Mária, Tmre Zsuzsanna, Kis Irén, Kincses Bozália, Kecsis Anna, Németh •Júlia, Németh Irén, Schwarz Mária, Simonics Erzsébet, Szabó Irén, Tán-czos Anna, Tomasics Anna, Tompos Margit, Tóth Ilona, Tóth Mária, Varga Anna, Vlasics Ilona.
Elégségesek: Baranyai Anna, Benkő Anna, Birkás Margit, Gergelics Hona, Kostvankó Éva, Laski Mária, Lusztig Hildegard, Rikli Erzsébet, Sásdi Mária, Sebesi Erzsébet, Szabadi Margit, Tálosi Irén, Tomasics Erzsébet Turi Margit, Vokoun Erzsébet.
Elégtelenek: Büki Anna, Farkas Anna, Gécsek Ilona, Honfi Magda, Miilei Margit, Nagy Mária, Sáfár Ilona, Sásdi Róza, Szépudvari Mária.
Felmentve: Gazdag Júlia, Nagy Emma, Simon Ilona.
Elköltöztek: Kosztyankó Klára, Ollár Mária, Sztankovics Katalin, Györkös Anna.
Sok mulasztás miatt nem osztályozhatók: Borsos Mária, Fábián Katalin, Galambos Rozália, Gáspár Ilona, Király Erzsébet, Tálosi Margit, Kovács Anna.
Az osztály létszáma: 73.
Rozgonyi-utcai VII. leanyosztaly.
Osztályvezető: Versényi Ilona.
Kitűnők: Ac\'s Mária, Árkus Mária, Borpataki Ilona, Hoffer Ilona, Kálo-vics Mária, Miháczi Mária, Mogyorósi Jolán, Vojkovics Gizella, Völgyi Tlona.
Jelesek: Ifj. Horváth Mária, Kolarics Mária, Miháczi Anna, Németh Ilona, Pintér Mária, Soós Irén, Tomasics Ilona.
Jók: Bedő Etelka, Hegyi Ilona, Horváth Klára, Horváth Kornélia, Soós Margit, Kiss Erzsébet, Knábel Mária, Kurverger Ilona, Nemes Anna, Perkó Anna, Szabó Magdolna, Tóth Erzsébet, Végh Ilona.
Elégségesek: Horváth Irén, Kincses Ilona, Mantuanó Gizella, Petőházi lloona, Ruha Mária, Simon Teréz, Verner Júlia.
Elégtelenek: Bárdos Gizella, Bor Irma, Gál Ilona, Tóth Piroska.
Felmentve: László Mária.
Elköltöztek: Farkas Sarolta, Izsa Gizella.
Sok \'mulasztás miatt nem osztályozhatók: Bagó Erzsébet, Tóth Margit.
Az osztály létszáma: 45.
23
Rozgonyi-utcai VIII. leányosztály.
Osztályvezető: Megla Teréz.
Kitűnők: Gazda Anna, Horváth Margit, Katona Aranka, Kovács Anna.
Jelesek: Bakos Ilona, Benedek Rozália, Hof\'fer Gizella, id. Kovács Mária, Lancsák Margit, Leitner Anna, Mohácsi Mária, Móricz Zsófia, Nemes Magdolna, ifj. Németh Erzsébet, Németh Vera, Pliha Mária, Veszter Mária, Zábó Anna.
Jók: Árkus Ilona, Babos Mária, Büki Magdolna, Csapó Magdolna, Horváth Katalin, Kálovics Mária, Kisgergely Hona, Menyhárt Ilona, Rohoska Katalin, Sáfár Mária, Sipos Aranka, Tóth Ilona.
Elégségesek: Büki Gizella, Kis Aranka, ifj. Kovács Mária, Modrovics Katalin, Nóvák Mária, Szekrény Etel, Vida Mária, Vinczek Katalin.
Elköltöztek: Földes Anna, Var^a Katalin.
Hosszas betegsége miatt nem osztályozható: Wieland Eszter.
Sok mulasztás miatt nem osztályozhatók: id. Németh Erzsébet, Németh Mária.
Az osztály létszáma: 43.
/
24
III. Igazgatói körzet.
Igazgató: Kovács Illés. Tantestület.
1. Asbóth Ilona, a Templom-téri III. leányosztály tanítója. Működési éveinek száma Nagykanizsán 1, összesen 5.
2. Bogdán Dezső, a Templom-téri III. fiúosztály és ideiglenesen az V. fiúosztály tanítója. Működési éveinek száma Nagykanizsán 12, összesen 32.
3. Bogenriederné Pelcz Amália, a Nagyrác-utcai VII—VIII. leányosztály és ideiglenesen a Templom-téri III. fiúosztály tanítója. Működési éveinek száma Nagykanizsán 5, összesen 5.
4. Csernohné Martin Leontin, a Templom-téri V. leányosztály tanítója. Működési éveinek száma Nagykanizsán 1, összesen 12.
5. Czeglédyné Hanty Júlia, a Templom-téri IV. leányosztály tanítója. Működési éveinek száma Nagykanizsán 5, összesen 12.
6. Fedorcsák Vladimír, a Templom-téri II. fiúosztály tanítója. Működési éveinek száma Nagykanizsán 1, összesen 11.
7. Kissné Körmendy Karolin, a Nagyrác-utcai VI. leányosztály tanítója. Működési éveinek száma Nagykanizsán 12, összesen 25.
8. Koronczy Rudolf, a Nagyrác-utcai I. vegyesosztály tanítója. Működési éveinek száma Nagykanizsán 1, összesen 12.
9. Kovács Illés igazgató. Működési éveinek száma Nagykanizsán 24, összesen 35.
10. Krafftné Lakos Erzsébet, a Templom-téri II. vegyesosztály tanítója. Működési éveinek száma Nagykanizsán 2, összesen 16.
11. Nagy Miklós, a Nagyrác-utcai VII—VIII. fiúosztály tanítója. Működési éveinek száma Nagykanizsán 4, összesen i3.
12. Németh Béla, a Templom-téri I. fiúosztály tanítója. Működési éveinek száma Nagykanizsán 2, összesen 2.
13. Pádár Károly, a Templom-téri V. fiúosztály tanítója. Működési éveinek száma Nagykanizsán 3, összesen 24.
14. Pálfi József, a Templom-téri I. leányosztály, ideiglenesen a Nagyrác-utcai VI. fiúosztály tanítója. Működési éveinek száma Nagykanizsán 2, összesen 3.
15. Szépudvary László, a Nagyrác-utcai VI. fiúosztály tanítója. Működési éveinek száma Nagykanizsán 20, összesen 24.
16. Dr. Tardosné Klacskó Erna, a Templom-téri V. leányosztály, ideiglenesen a II. fiúosztály tanítója. Működési éveinek száma Nagykanizsán 2, összesen 5.
17. Tóth Ferenc, a Nagyrác-utcai II. vegyesosztály tanítója. Működési éveinek száma Nagykanizsán 2, összesen 4.
18. Vandra Jenő, a Templom-téri IV. fiúosztály tanítója. Működési éveinek száma Nagykanizsán 1, összesen 26.
Hitoktatók: P. Halmos Fortunát és P. Sólymos Rezső róm. kat.
Iskolaszolgák: Búzás József és Szemes János a Templom-téri iskolában. Altiszt: Szekeres József a Nagyrác-utcai iskolában.
25
ÉRDEMSOROZAT
a III. körzeti állami elemi fiú- és leányiskolában.
Templom-téri I. fiúosztály.
Osztályvezető: Németh Béla.
Kitűnők: Bolf György, Fenyvesi János, Kiss József, Lenkovics Ferenc, Papp Péter József, Tuboly István.
Jelesek: Anek Sándor, Benczik Ferenc, id. Horváth Sándor, Hóbor László, Jáger László, Kovács Tibor, Lajki Ferenc, id. Miilei József, Ötvös Ferenc.
Jók: Andri Antal, Godina Ferenc, Hartai Ferenc, Jakabfi György, Kálo-vics László, Kovács János, Kummer József, ifj. Miilei József, Muczer László, Németh Lajos, Szukovics György, Varga Tibor József.
Elégségesek: Ács György, ifj. Horváth Sándor, ifj. Kepe Ferenc, id. Kepe Ferenc, Kálmán János, Liplin László, Simon Lajos, Sneff Ferenc, Szépfalusi Gyula, Tarsoly János.
Elégtelenek: Dávidovics György, Gál Antal, Horváth László, Kepe László, Nviresi Ferenc, Petőfi József, Szilajka György, Szmodics György.
Felmentve: Kele Ferenc.
Nem osztályozhatók: Németh József, Vörös Ferenc.
Az osztály létszáma: 48.
Templom-téri I. leányosztály.
Osztályvezető: Pálfi József.
Kitűnők: Bagonyai Mária, Fülöp Anna, Polai Mária, Szalai Mária, Szmodics Ilona, Szokol Anna, Tóth Ágnes, Varga Anna, Varga Teréz.
Jelesek: Dervalics Katalin, Muczer Anna, Nagy Erzsébet, Nagyidai Mária, Tóth Blanka, ifj. Varga Katalin, id. Varga Katalin.
Jók: Bácskai Katalin, Csondor Teréz, Endrei Erzsébet, Farkas Mária, Jámbor Erzsébet, Kurucz Mária, Nagy Anna, Pápai Ilona, Szabó Margit.
Elégségesek: Kisgergely Mária, Lenkovics Gizella, Miilei Anna, Simonka Julianna, Szabó Julianna, Szerdahelyi Ilona, Szőllőskei Teréz, Varga Mária.
Elégtelenek: Márkus Teréz, Niczinger Júlia, Pati Erzsébet, Pete Mária, Szijiártó Magdolna, Szűcs Magdolna, Tóth Margit, Wieder Hilda.
Nem osztályozhatók: Bedők Ilona, Daróczi Veronika, Saskői Mária, Tamás Júlia. i"
Az osztály létszáma: 45.
Nagyrác-utcai I. vegyesosztály.
Osztályvezető: Koronczy Rudolf.
Kitűnők: Anek József, Dolmányos Boldizsár, Molnár József, Mózsi\\Imre, Lakatos Éva, Mátés Anna Kózsa.
26
Jelesek: Gyergyák György, Knausz József, Szollár László, Czethoffer Katalin, Mátés Anna, Miilei Anna, Rózsahegyi Katalin.
Jók: Knausz Boldizsár, Mihalecz Boldizsár, Temesi László, Kovács Anna, Lukács Mária, Papp Katalin, Vajda Anna.
Elégségesek: Busa László, Cserfő László, Flinger Ferenc, Godina György Godina József, Hokmann Ferenc, Szabó Lajos, »Szerdahelyi József, Tesincki György, Csertán Mária, Igri Mária, Lábodi Anna, Szélig Ilona.
Elégtelen: Busa Lajos, Miilei L. Boldizsár, Németh Ferenc, Gödinek Mária. Pálfi Anna, Varga Júlia.
Nem osztályozhatók: Endrei György, Miilei László, Szélig Elemér, Szokol Károly, Szunits István, Cserfő Erzsébet, Sajóvölgyi Teréz, Szent-györgyvári Júlia, Szokol Katalin.
Az osztály létszáma: 48. /
Templom-téri II. fiúosztály.
Osztályvezető: Fedorcsák Vladimír.
Kitűnők: Horváth Béla Géza, Pap György, Peresztegi Gyula, Somogy-vári Ferenc, Tóth Ferenc, Vágó László.
Jelesek: Borbély Ferenc, Fülöp Antal, Horváth Ferenc, Horváth József, Kepe Miklós, Kiss László, Kovács József, Kunics György, Kunics István, Kurucz Ferenc, Magyar Ferenc, Polai Antal, Tóth Antal, Vörös István.
Jók: Farkas József, Hegedűs György, Horváth Lajos, Kisfürjesi József, Kisfürjesi László, Marton Károly, Samu László, Simon Ferenc,\'Sneff Ferenc. Soós Tibor, Szomolányi István.
Elégségesek: Adonyi László, Farkas László, Herczeg Ferenc, Imrei József, Laki József, Pőcze Sándor, Szokol János, Szokol József.
Elégtelenek: Aur Vendel, Dávid György, Godina Antal, Hokmann László, Kepe Boldizsár, Mujasics József, Szmodics József.
Elköltözött: Peti József.
Más iskolába ment: Horváth István.
Az osztály létszáma: 48.
Templom-téri II. vegyesosztály.
Osztályvezető: Krafft Lajosné Lakos Erzsébet.
Kitűnők: Acs Ilona, Grátz Éva, Grózner Zsuzsanna, Herczeg Irma, Horváth Erzsébet, Kiss Katalin, Kuzsnor Mária, Sneff Ilona.
Jelesek: Dani Anna, Fülöp Mária, Gólya Mária, Gyergyák Rozália, Horváth Anna, Horváth Julianna, Kiss Erzsébet, Kovács Anna, Ladványi Terézia, Miilei Mária, Plander Mária, Szilajka Mária, Szokol Magdolna, Zsiga Ilona, Albert Ferenc, Sneff László.
Jók: Búzás Mária, Ferk Magdolna, Kangyalics Rozália, Polai Erzsébet, Szollár Katalin, Bézsenyi József, Hegedűs József, Kunics Ferenc.
Elégségesek: Dávidovics Mária, Fedorek Aranka, Hegyi Mária, Kisdeli Mária, Magyar Julianna, Patakfalvi Katalin, Szijártó Julianna, Szmodics Erzsébet.
Elégtelenek: Anlauf Julianna, Daróczi Emilia, Peti Rozália, Szentes Mária.
Sok mulasztás miatt nem osztályozható: Zsohár Anna.
Felmentve: Hahn Emilia.
Az osztály létszáma: 46.
27
Templom-téri II. vegyesosztály.
Osztályvezető: Tóth Ferenc.
Kitűnők: Flórián Gyula, Horváth Mária, Kiss Erzsébet, Radanovics Sándor. ,
Jelesek: Furdán Julianna, Gödinek György, Godina Mária, Neumajer György, Tiszai Gizella, Varga György, Zalavári Anna.
Jók: Busa György, Dómján Mária, Horváth Boldizsár, Kovács János, Mátai György, Meggyes Julianna, Nagy Katalin, Paszinger János, .Somodi János, Szmodics Mária.
Elégségesek: Borbély Anna, Dómján Ferenc, Fuksz József, Godina Antal, Hársfalvi Mária, Hóbor Béla, Kálovics Boldizsár, Krisztián Erzsébet, Knausz Ferenc, Marton Katalin, Rózsahegyi László, Szabó Kálmán, Szollár Erzsébet, Vajda Ferenc.
Elégtelenek: Büki Antal, Bencze László, Bolf Ferenc, Harangozó Ferenc, Mihalecz József, Sajóvölgyi Lajos, Varga Katalin.
Nem osztályozhatók: Szélig Ferenc, Tóth Lajos.
Elköltöztek: Kálovics Ferenc, Kovács Mária, Kovács József.
Az osztály létszáma: 48.
Templom-téri III. fiúosztály.
Osztályvezető: Bogdán Dezső, április hó 16-tól Bogenrieder Károlyné
Pelcz Amália.
i *
Kitűnők: Grácz Endre Béla, Kurucz István, Radanovics Károly.
Jelesek: Bencze Ferenc, Dénes Ferenc, Farkas Gábor, Gémes Ferenci, Horváth Ferenc, Kálovics László, Pápai Károly, Polai Sándor, Sárai László, Szerdahelyi Imre.
Jók: Balog György, Bartol Antal, Dolmányos László, Erdélyi György, Erdélyi Károly, Flinger József, Fülöp György, Fülöp József, Kálovics Ferenc, Kiskőrösi Jenő, Lakner István, Major László, Németh Lajos Gyula, Szabó József, Szóllár György.
Elégségesek: Csordás József, Dervalics József, Fürdős Lajos, Gaáfl György, Galambos Gyula, Horváth József II., Horváth József III., Kisdeli Imre, Kovács István, Milei József,\' Milei József Miklós, Németh Lajos, Sinkovics Tibor, Szabó István, Szokol Ferenc, Vadász József, Vincze Zsigmond, Pető István^ Varga István.
Elégtelenek: Daróczi Jenő, Grácz Ferenc, Horváth József I., Kovács Ferenc, Kurucz János, Lenkovics László, Lovász Ferenc, Saskői György, Tarsoly Ferenc, Véber József, Vörös György.
Felmentve: Makói József. 1
Elköltözött: Lendvai József.
Az osztály létszáma: 60.
Templom-téri III. leányosztály.
Osztályvezető: Asbóth Ilona.
Kitűnők: Bolf Katalin, Godina Rozália, Horváth Anna, Krisztián Júlia, Mátés Mária, Nováth Magdolna, Sülé Rozália, Széputi Ilona, Végvári Mária.
Jelesek: Bolf Júlia, Dolmányos Júlia, Gál Margit, Gyöngy Katalin,
28
Horváth Mária, Kapoli Mária, Kis Rozália, Muczer Katalin, Nagy Terézia, Nyakas Jolán, Pati Mária, Szlavecz Rozália, Szöllőskei Júlia, Vilq Júlia,,
Jók: Adonyi Katalin, Bagonyai Júlia, Fülöp Mária, Gudlin Mária, Kálovics Terézia, Lepsényi Mária, Nagyidai Erzsébet, Parti Mária, Petőfi Anna, Polai Mária, Szalai Mária, Szedő Mária, Szmodics Anna, Varga Júlia.
Elégségesek: Biliege Mária, Dávidovies Mária, Horváth Erzsébet, Jgri Mária, Imrei Rozália, Juhász Anna, Kangyolics Rozália, Kocsis Mária, Kontor Katalin, Kuzma Katalin, Nagy Mária, Neumaier Erzsébet, Szabó Margit, Szélig Júlia, Szentes Mária, Szentgyörgyvári Mária, Varga Mária.
Elégtelenek: Daróczi Rozália, Gyergyák Mária, Magyar Mária, Munkácsi Anna, Proszonyák Anna, Szmodics Júlia, Tamás Mária, Véber Mária.
Nem osztályozhatók: Kakócz Erzsébet, Tóth Rozália.
Elköltözött: Farkasfalvi Katalin.
Más iskolába ment: Hári Anna.
Az osztály létszáma: 66.
Templom-téri IV. fiúosztály.
Osztályvezető: Vandra Jenő.
Kitűnők: Grozner István, Kuzsner Ferenc, Mikó József, Nagy Lajos, Tóth Szaniszló.
Jelesek: Anek József, Bencze József, Dávidovies Gyula, Gudlin Boldizsár, Mihalecz Károly, Pálmai György.
Jók: Id. Anek József, Dani László, Grácz József, Horváth György, Horváth Győző, Horváth József, Horváth László, Imrei Ferenc, Kunics Sándor, Krisztián György, Marton József, Osvald László, Pókecz Tivadar,, Polai László, Szerecz György, Szilajka Sándor, Tislér József, Tóth József, ifj. Tóth József, Tóth István,. Viass László, Vincze József.
Elégségesek: Baj Károly, Bakon László, Bakonyi György, Bézsenyi Ferenc, Bognár István, Borsits József, Buspataki László, Czinderics György, Cserfő József, Dani Ferenc, Dávidovies György, Dolmányos György, .Gerócs Antal, Gödinek Antal, Holl Ferenc, Hóbor Ferenc, Hóbor Gyula, Imrei Antal, Jutassi László, Kancsalics Győző, Kálmán János, Kiss Jenő, Kovács József, Kurucz József, Liplin Ferenc, Lutár József, Németh Sándor, Óvári Tibor, Pető János, Pintér Ferenc, Szedő István, Szépligeti József,, Szijártó József, Szokol László, ifj. Vjarga, Ferenc, Varga Ferenc, Varga György, id. Varga György, Varga József, Varga Nándor, Véber Boldizsár, Vio\'ia Kálmán, Vörös István.
Elégtelenek: Baj Ferenc, Nagy István.
Sok■ mulasztása miatt nem osztályozhatók: Szukovics Károly, Tóth György, ifj. Varga József, Zsohár Vendel.
Felmentve: Godina Antal.
Elköltöztek: Mocsári Lajos, Tollár Ferenc.
Magánvizsgát tettek: Gerócs József, Nagy István, Nagy Ferenc.
Az osztály létszáma: 88. ,
Templom-téri IV. leányosztály.
Osztályvezető: Czeglédy Lajosné Hanty Júlia.
Kitűnők: Gyöngy Erzsébet, Imrei Anna, Simon Anna.
Jelesek: Dávid Erzsébet, Endrei Katalin, Gyergyák Mária, Horváth Mária, Kiss Erzsébet, Kiss Mária, Mihálecz Katalin, Plánder Júlia, Sneff Anna, Schvarcz Teréz, Szerecz Mária, Szollár Anna, Tiszai Katalin.,
29
Jók: Andri Anna, Ács Gizella, Cserfő Mária, Dávidovics Mária, Farkas Mária, Fülöp Erzsébet, Gerócs Anna, Pintér (Gödinek) Erzsébet, Gyimesi Mária, Horváth Anna, Igri Júlia, id. Kovács Mária, ifj. Kovács Mária, Miháleez Anna, Magyar Mária, Parti Rozália, Papp Teréz, Simonka Anna, Szómolányi Mária, Újvári Mária.
Elégségesek: Bagonyai Mária, Bogár Ilona, Borbély Rozália, Bolf Anna, Bolf Júlia, Dani Erzsébet, Fekete Katalin, Godina Mária, Igri Katalin, Kangyalics Mária, Kisgergely Ilona, Kovács Erzsébet, Marton Anna, Matalics Júlia, Nagy Mária, Szabó Katalin, Szalai Júlia, Tiszai Mária, Varga Mária I.
Elégtelenek: Auer Anna, Hokman Margit, Horváth Júlia, Kálovics Mária Major Katalin, Nyiresi Mária, Sinkovics Erzsébet.
Elköltöztek: Csicsvári Eszter, Szabó Margit.
Felmentve: Németh Mária, Varga Mária II.
Nem osztályozhatók: Hóbor Mária, Tóth Anna.
Az osztály létszáma: 68.
Templom-téri V. fiúosztály.
Osztályvezető: Bogdán Dezső és Pádár Károly.
Jelesek: Anek Ferenc, Farkas Antal, Ferk Árpád, Szollár László, Varga Ferenc, Végvári Ferenc.
Jók: Bagonya iFerenc, ifj. Bolf László, id. Bolf László, Búzás. József, Csuka Gyula, Erdélyi Péter, Faics Antal, Hegedűs Gyula, Hegyi József, Hóbor János, Horváth Ferenc, Kálovics Boldizsár, Kálovics György, Kátai László, Kepe István, Kovács József, Knausz József, Kunics Ferenc, Magyar József, Miilei József, Németh Ferenc, Óvári Jenő, Saskői János, Sárecz György, Sneff József, Szerdahelyi Lajos, Vajda Ferenc, ifj. Varga József, id. Varga József, ifj. Varga László, id. Varga László, Vinczek Károly.
Elégségesek: Balog Ferenc, Pintér (Gödinek) Ferenc, Horváth György, Kertész László, Knausz László, Kunics József, Kuzsner József, Molnár József, Patakfalvi István, Tésinszki Lajos.
Elégtelenek: Góber Ferenc, Liplin József, Marton Ferenc, Papp Lajos, Szabó József, Tóth Árpád.
Sok mulasztás miatt nem osztályozhatók: Dávidovics László, Munkácsi Lajos, Tóth József, Zalavári Lajos.
Az osztály létszártia: 58.
Templom-téri V. leányosztály.
Osztályvezető: Csernoch Ágostonná Martin Leontin.
Kitűnők: Horváth Erzsébet, Horváth Rozália, Jakopánecz Mária, Jáger Terézia, Kálovics Katalin, Kiss Júlia, Némieth Anna, Polai Anna, Simonka Anna, Varga Mária L, Vimmer Erzsébet.
Jelesek: Dolmányos Teréz, Gudlin Katalin, Gudlin Mária, Kók Katalin, Varga Mária III.
Jók: Czupi Magdolna, Dolmányos Katalin, Horváth Mária Magdolna, Kiss Anna, Major Mária, Martőn Júlia, Németh Julianna, Pete Katalin, Varga Mária II., Vidovics Mária.
Elégségesek: Bánkuti Mária, Fürdős Mária, Igri Katalin, Imrei Mária, Jáger Erzsébet, Marton Anna, Pati Katalin, Sneff Erzsébet.
30
Elégtelenek: Hollender Borbála, Sneff Katalin, Tóth Erzsébet, Tóth Katalin, Vajda Rozália.
Felmentve: Peti Mária. j
Az osztály létszáma: 40.
Nagyrác-utcai VI. fiúosztály.
Osztályvezető: Pálfi József.
* \\
Kitűnő: Lenkovics György.
Jelesek: Balogh György, Bedőlt István, Dénes Sándor, Illés István, Kurucz József, Törő Ferenc.
Jók: Endrei János, Farkas László,, Gerócs József, Horváth Lajos, Pápai Jenő, Tóth Boldizsár, Vadász György, Vargha György, Rózsás György, > Elégségesek: Bali Károly, Baj József, Csertán József, Csöndör József, Dávid László, Farkas Ferenc, Fekete József, Gaál József,\' Gerócs István, Gödinek László, Horváth György, Kálmán Ferenc, Kiss Sándor, Knausz József, Kökényes Zoltán, Kuzma Ferenc, Marton József, Mujzer Ferenc, Neumajer Ferenc, Szélig László, Török György, Vargha Gyula.
Nem osztályozhatók: Polai József, Soós József.
Az osztály létszáma: 40. )
Nagyrác-utcai VI. leányosztály.
Osztályvezető: Kiss Péterné Körmendy Karolin.
Kitűnők: Horváth Rozália, Kiss Teréz, Kontor Magdolna, Kovács Júlia, Pávics Mária, Sneff Júlia, Somogyvári Rozália, Tiszai Katalin, Török Mária, Turzó Katalin.
Jelesek: Bartol Anna, Benczik Rozália, Fülöp Rozália, Gémesi Mária, Illés Anna, Kele Júlia, Peti Anna, Sneff Mária.
Jók: Albert Katalin, Aur Mária, Csondor Mária, Dervalics .Mária, Erdélyi Katalin, Endrei Rozália, Gál Anna, Klinger Mária, Kovács Mária, Kunics Júlia, Mázsa Katalin, Milei Magdolna, Németh Erzsébet, Niklesz Anna, Polai Júlia, Polai Magdolna, Szalai Mária, Szlávecz Anna, Tarsoly Mária, Tiszai Erzsébet, Vild Anna, Vugrinecz Erzsébet.
Elégségesek: Godina Erzsébet, Jakabfi Katalin, Kálmán Anna, Kálovics Erzsébet, Kiss Rozália, Kovács Rozália, Kunics Magdolna, Plánder Magdolna. Tiszai Júlia, Vucsák Teréz. (
Nem osztályozhatók: Bánkuti Erzsébet, Borom isza Anna, Gödinek Anna, Polai Teréz, Sinkovics Rozi.
Elköltözött: Fekete Mária.
Felmentve: Németh Erzsébet, Varga Anna, Varga Mária.
Az osztály létszáma: 59.
Nagyrác-utcai VII—VIII. fiúosztály.
Osztályvezető: Nagy Miklós.
Kitűnők: Gyergyák György, Horváth vFeronc, Nagypataki Imre, Paizs István, Sándor József.
Jelesek: Bencze Károly, Farkas Károly, Horváth György, Horváth László, Hokmann Ferenc, Jakabfi József, Kurucz Ferenc, Lenkovics Zoltán,
31
Magyar József, Mázsa György, Polai László, Szerdahelyi György, Vida Ferenc.
Jók: Ágoston József, Baj* Károly, Bali József, Bolf József, Dolmányos Boldizsár, Fehér Antal, Dávid József, Férhezli Károly, Fürjesi Boldizsár, Gödinek József, Hársfalvi Imre, Jankovics Ferenc, Jámbor Ferenc, Jutassi József, Kangyalics Ferenc, Kangyalics József, Károsi József, Kálovics \\József, id. Kiss József, ifj. Kiss József, Kunics József,\'Kuminecz József, Lenkovics Sándor, Liplin Ferenc, Pálfi József, Pecsics József, Rózsahegyi • György, Sneff József, Saskői Árpád, Soós József, Tislér József,\'Tóth Károly, Varga Ferenc. -
Elégségesek: Gáspár György, Gudlin László, Harangozó Gyula, Igri Ferenc, Jakabfi Ferenc, Martinecz László, Német János, Neumajer József, Neumajer Sándor, Mátés László, Martinecz László, Samu József, Varga Sándor.
Nem osztályozhatók: Kisgergely Ferenc, Sárecz Ferenc, Szőllőskei .József,
Magántanulók: Imrei Ferenc, Jakupánecz Jenő, Varga Boldizsár, Varga Ferenc.
Az osztály létszáma: 71.
Nagyrác-utcai VII—VIII. leányosztály.
Osztályvezető: Bogenrieder Károlyné Pelcz Amália.
Kitűnők: Baj Mária, Baj Rozália, ifj. Bolf Katalin, Dani Júlia, Groszner Mária, Horváth Katalin, Kálovics Katalin, Kálovics Mária, Kálovics Erzsébet, Kovács Ilona, Knausz Erzsébet, Lancsák Ilona, Lancsák Mária.
Jelesek: Ifj. Baj Erzsébet, id. Bolf Katalin, Balog Rozália,. Büki Júlia, Dani Erzsébet, Jáger Anna, Tomasics Rozália.
Jók: Balog Rozália, Bolf Mária, Furdán Mária, Godina Júlia, Gödinek Klára, Gudlin Júlia, Jakopánecz Katalin, Kovács Teréz, Krisztián Katalin, Kövesi Júlia, Kuzsner Júlia, Kummer Magda, Major Erzsébet, Patakfalvi Erzsébet, Török Juliska, Rózsafi Katalin, Sneff Katalin, Szélig Edit, Varga Katalin, Varga Magdolna, Varga Júlia.
Elégségesek: id. Baj Erzsébet, Bakonyi Katalin, Bolf Mária, Dervalics Rozál, Gyergyák Anna, Hokmann Etel, Horváth Erzsébet, Landesz Terézia, Pintér Júlia, Szokol Margit, Zalavári Mária.
Nem osztályozhatók: Kiss Júlia, Kuzma Mária, Kovács Irén, Soós Anna, Szukovics Anna.
Felmentve: Bunczom Mária.
Az osztály létszáma: 58.
Általános továbbképző iskola. III. fiúosztály.
Osztályvezetők: Németh Béla és Pálfi József.
Jelesek: Horváth János, Horváth Károly, Kele Antal, Kunics Ferenc, Simonka József.
Jók: Andri Boldizsár, Bolf József, Büki Lajos, Gál György, Igri József, Kiskőrösi Ferenc, Krisztián József, Liplin Antal, Marton György, Milei László, Ország János, Övári János, Sasvári Győző, Szilajka Antal, Tislér György.
32
Elégségesek: Godina Károly, Plander László, Szmodics József, Venczli Vilmos. i
7Vem osztályozhatók: Darvasi József, Gerócs László, Godina János, Holl István, Juták József, Pati Ferenc, Szentes Sándor, Szerdahelyi Imre, Széphegyi Károly, Varga Károly.
Az osztály létszáma: 34.
Általános továbbképző iskola. III. leányosztály.
Osztályvezetők: Koronczy Rudolf és Krafft Lajosné.
Kitűnők: Anek Katalin, Bagonyai Mária, Bali Anna, Egyed Júlia, Fekete Júlia, Godina Magdolna, Horváth Teréz, Kiss Júlia, Kummer Júlia, Kuzsner Júlia, Tiszai Anna.
Jelesek: Baj Júlia, Bolf Erzsébet, Dara Margit, Faics Mária, ,Gazdag Mária, Kálovics Erzsébet, Kóh Katalin, Kunics Katalin, Mikó Katalin,, Pálmai Júlia, Plánder Mária, Sneff Julianna, Szokol! Katalin, Törölj Katalin.
Jók: Bogár Teréz, Dervalics Katalin, Domonkos Margit, Horváth ¡Már^a, Kálovics Katalin, Kovács Katalin, Knausz Anna, Sneff Erzsébet, Varga Katalin, Szlavecz Mária.
Elégségesek: Gödinek Erzsébet, Herjavecz Mária.
Nem osztályozhatók: Németh Ilona, Szabó Mária, Tóth Margit.
Felmentve: Krisztián Anna.
Az osztály létszáma: 41.
Tudnivalók a jövő iskolai évre.
Az 1942—43. tanévre a rendes beíratások szeptember 1., 2. és 3-án lesznek. A tanulók szüleikkel vagy felnőtt hozzátartozójuk kíséretében kötelesek a beíratásnál megjelenni, magukkal hozván Értesítőkönyvecskéjüket. Az I. osztályba iratkozó kezdők pedig születési idejükről kiállított Tanúsítványt, amit az anyakönyvi hivatal iskolai be-íratás céljaira díjtalanul állít ki.
Beíratásildíj ...................... ... 1 - P
Éwégi nyomtatott értesítőre ............ 2\'— P
Üzenet-könyvecskére .................. —\'20 P
Javító-vizsgálatok szeptember 1-én d. u. 3 órakor lesznek.
Veni Sancte és a tanév ünnepélyes megnyitása szeptember 4-én lesz, a rendes tanítás szeptember 5-én kezdődik.
Felesleges kiadások elkerülése végett felhívjuk a szülőket, hogy előre ne vásárolják meg a füzeteket és írószereket, mert a gyermekek az első tanítási órán fogják megtudni, hogy milyen füzeteket és írószereket kell beszerezni.

Insert failed. Could not insert session data.