Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



* Adobe Reader letöltése (PDF fájlokhoz)

 
6.49 MB
2018-04-26 12:27:58
 
 

application/pdf
Nyilvános Nyilvános
636
1563
Rövid leírás | Teljes leírás (92.59 KB)

A Nagy-kanizsai áll. segélyezett községi Népiskolák növendékeinek név- és érdemsorozata
az 1898-99. tanévről.
Közli: Récsey György népiskolai igazgató.
Nagy-kanizsa,
nyomtatott ifj. Wajdits József Könyvnyomdájában
1899.

A következő szöveg a füzetből keletkezett automata szövegfelismertetés segítségével:

A NAGY-KANIZSAI-
ÁLL. SEGÉLYEZETT
KÖZSÉGI NÉPISKOLÁK
NÖVENDÉKEINEK
NÉV- ÉS ÉRDEMSOROZATA
AZ
1898—99. TANÉVRŐL.
KÖZLI :
RÉCSEY GYÖRGY
NÉPISKOLAI IGAZGATÓ.
NAGY-KANIZSA,
NYOMATOTT 1FJ. WAJDITS JÓZSEF KÖNYVNYOMDÁJÁBAN 1899.
A NAGY-KANIZSAI
all. segelyezett
KÖZSÉGI NÉPISKOLÁK
NÖVENDÉKEINEK
NÉV- ÉS ÉRDEMSOROZATA
AZ
r rr
1898—99. TANÉVRŐL.
KÖZLI :
RÉCSEY GYÖRGY
NÉPISKOLAI IGAZGATÓ.
NAGY-KANIZSA,
NYOMATOTT IFJ. WAJDITS JÓZSEF KÖNYVNYOMDÁJÁBAN 1899.
¡ PEV93
«BV 2010
MTA \' ^nVlA^Ábol
átengedett mű
I.
A takarékosság iránti hajlam fölébresztése és fejlesztése a gyermekben.
Jelen korunkban, midőn az elszegényedés napról-napra jobban terjed, a takarékosság iránti hajlam ápolásának fontosságát nem igen szükséges fejtegetnem. Szegények vagyunk! hasztalan takargatjuk, s ez megdöbbentő való. Az álszemérem, mely azt bevallani átallaná, gyenge jellemre mutatna.
A napjainkban mindinkább terjedő pauperismus, vagyis elszegényedésnek főforrása: a takarékosság hiánya. Manapság pedig a takarékosságot, az életbölcsesség e kedves szülöttjét, vajmi gyéren találhatjuk fel. Pedig ugy egyesek, valamint az államok vagyona, függetlensége, felvirágzása is a takarékosság elvén alapszik. Tékozló és igy elszegényedett népek ép úgy tönkre jutnak, mint egyesek. Emlékezetre méltók Zalamegye nagy fiának, — a haza bölcse — Deák Ferencznek, ki maga is takarékos s egyszerű volt, eme szavai: „Igen rosszul vélekednek — mond — ki azt hinné, hogy csak harczok zivatara sodorhat el egy nemzetet ; van még egy más lassúbb, de dísztelen és aljas nemzeti halál is: a közeiszegényülés, vagy nemzeti sorvadás. Ettől hazánkat megóvni legszentebb kötelességünk."
A legrégibb államokat, mint Assiriát, Babyloniát, Perzsiát, csak a takarékosság hiánya söpörte el a föld színéről ... . Megelégedés teszi az embert boldoggá, s az ehhez vezető út az egyszerűség, mely a takarékosságnak szülő anyja. Ez volt némely régi népnek fő erénye. így Spártá-nak 400 éves szívós életereje s kitartása ebben rejlett. Ez teszi Anglia és Amerika roppant erejét, melyet nem pazarol el hiába való haszontalanságokra, hanem latba veti ott, ahol szükséges és jónak látja, de a tékozlástól, fecsérelés-től oly messze áll, mint a fösvénységtől, s a közép uton
*i
4
halad. A takarékosság az élet szükségleteit ok nélkül nem szaporítja, míg a meglevő szükségeseket a kellő határok közt egyszerűen kielégíti. Mindig kövessünk közép utat a fösfénység és tékozlás közt, mely ut a bevételt a kiadással arányba hozza, köztük az egyensúlyt fentartja. A takarékosság bizonyos műveltségi fokot, gondos előrelátást, nem ritkán bizony önmegtagadást is föltételez; azért többnyire művelt, akarat erős, jellemes és higgadt eszű "egyének és népek tulajdona. Tudjuk, hogy a vad néptörzsek mily pazarlók, s ez onnét van, mert nincs előre látásuk. Fáráó nemzetségei egyik nap vendégeskednek, másnap kéregetnek.
A takarékos nemcsak a maira, hanem a holnapra is gondol, mert csak ugy biztosithat magának és családjának jólétet és nyugalmas életet még öreg napjaira is. Őrizkedik a könnyelmű és szükségtelen kiadásoktól, de azért nem tagadja meg maga és családjától az élet elérhető kellemeit. Kevéssel beéri s igy sokat nem kiván s zavarba nem jő. A takarékosságnak főelve a jó háztartás, mert csak ennek ege alatt nyilhat derült és megelégedett élet. Munkakedv, szorgalommal és erélylyel párosulva vezet bennünket a va-gyonosodáshoz. Ehhez pedig ugyancsak nem szükséges valami nagy tudomány, szellem és olvasottság, hanem csak életbölcsesség. A ki az emberi tudás három elemében, t. i. az irás, olvasás és számolásban jártas, az józan esze mellett sokra viheti.
Takarékos lehetett azon angol lord, ki négy millió dollár évi jövedelme mellett, leszált lováról, mert kabátjának egy gombja elveszett, s útját csak akkor folytatta, mikor azt megtalálta.
A chinai nép is hires takarékosságáról, a chinai napszámos még Amerikában is tud félretenni valamicskét keresetéből, holott más nemzetbeliek csaknem éhhalállal küzdenek.
Őseink is értettek a takarékos háztartáshoz. Szabályuk-volt, csak az évi jövedelem kétharmadát kiadni, a többit félretenni. Pénzt nem igen adtak olyasmiért, mit maguk is megtudtak készíteni. Az anyák büszkeségnek tartották, ha férjhez menendő leányaik számára, vagy unokáiknak nyaláb számra adhatták a jó házi vásznat. Egyszerű volt élet-
módjuk s emellett lehetetlen volt elszegényedniük. Mig mai napság éppen az ellenkezőjét látjuk, fényes háztartás, pompás ruházkodás, könnyelmű költekezés szükségtelen dolgokra, végre az örvény szélére juttatja a legvagyonosabbat is. Az életben már annyi gazdag férfit láthatunk, akik pazarlás miatt utoljára annyira jutottak, hogy mások könyörületes-ségére szorultak. Nem emlitem e helyütt főurainkat, pedig hány ősi név bukott le a magasból az esztelen pazarlás miatt. Millióikat a külföld nyelte el, mert itthon nem tudták elkölteni, s csak mikor már nem volt semmi, amit pazarolhattak volna, akkor visszahozta őket, a tékozló fiukat az igaz kenyér, az édes haza szerető keblére, de mily állapotban ? . . . . Nézzük inkább a közép és alsó osztályt. A magyar kisebb földbirtokosok, őszintén és nyiltan szólva, mindent szeretnek tudni, csak gazdálkodni nem. Legjobban a politikával szeretnek foglalkozni. A községben imponál, a zöld asztalnál szónokol, benéz néha az országházba is, de csak azért, hogy napidiját felvegye. Elve: tagja lenni minden néven nevezendő egyletnek. A fecskét röptében ledurrantja, a bankot kitűnően szétrobbantja, szóval minden ilyen dolgokhoz ért, csak egyhez nem, a mi pedig a fő: a jövedelem helyes beosztásához.
Ez már nem magyar embernek való ; ő nem lesz senki kedvéért sem angollá, sem németté. Ha jó termést ad az Isten, a gyapjúnak jó ára van, akkor aztán semmi sem drága, bő asztal, költekezés, az asszonyi ruhatár kibővitése és rendbehozása elmaradhatatlan, mert hisz van miből. Ha a jó esztendőre következik egy rossz, természetesen ez őt készületlenül találja, nincs más mód, mint kölcsönt felvenni. Az adósság pedig mindinkább fölemészti vagyonát, tönkre megy akkor, midőn öregségére már minden állásra képtelen. Ilyen esetek számtalanszor ismétlődnek napjainkban s innét lesz az általános elszegényülés. Nálunk igen sok házból ki van zárva a takarékosság és ezzel karöltve az egyszerűség. A pazarlás nagyban költ, ez pedig könnyelműség, kevélység szülöttje, mely semmiképpen sem illik be napjaink szük keretébe.
5
6
II.
Az elmondottak után valóságos korszükségnek fogjuk találni, hogy a jelen társadalmi bajt gyógyítani egyedül csakis a nevelés van hivatva, mely a gyermek szivébe idejekorán belecsepegtesse a takarékossági hajlamot.
Valamint minden tulajdonságot már kis korában szokja meg a gyermek, legyen az jó vagy rossz, épp azért a takarékossághoz is e korban kell a gyermeket sz\'oktatni; mert az e korban kezdett s folytatott nevelési irány többnyire állandóan fog a gyermekben megmaradni, mert a milyen uton kezdtük vezetni, azon fog tovább haladni. Mihelyt a gyermek odáig fejlődött, hogy kezd szemlélni, öntudatra ébredni, amit meglát, már e korban azt birni óhajtja, s ez akaratát, hogy még inkább érvényesíthesse, elkezd sírni, lármázni, kezét kinyújtja utánna és ha megkapta, azt senkinek át nem engedi addig, mig benne kedvét leli. Később megtanulja, hogy a mi az övé, az ő tulajdona egyedül, az nem másé, és viszont, a mi a másé ahhoz ő neki joga, köze nincs, ahhoz igényt nem tarthat.
Itt kezdődik a forduló pont. Most meglátszik a gyermekben, hogy mi lakik benne. Ilyenkor lehet szemlélnünk, hogy az egyik szívesen megosztja a mivel bir, mig a másik féltékenyen őrzi sajátját, s ha valaki csak érinti is, van sirás, lárma. Ekkor áll be azon idő, hogy rávezessük a középutra, mely a fösvénység és pazarlás közt halad. A már fogékony gyermeket ismertessük és győzzük meg a vagyonnak szükségessége, becse, haszna és kellemességéről mint emberbaráti, mint társadalmi, mint kenyérkereseti szempontból. Miként bánjon azzal, amije van, a vagyont, a mellyel bir, vagy birni fog megbecsülje. Mintegy természetté váljék a gyermekben a rendszeretet és takarékosság. Ezt különösen észlelhetjük, hogy és miként viseli gondját játékszereinek, könyveinek, ruhájának s egyébb jószágainak? Ha néha tőlünk, vagy másoktól pénzt kap, mire fordítja azt; nincs-e hajlama a pazarlásra vagy fösvénységre ? Nagyobb gyermekeknél különösen nehezen ver gyökeret a takarékosság, de ha környezete, szülői jó példáját látják, lehetetlen, hogy ne kövessék. Egyszerre keveset adni a gyer-

7
mek rendelkezésére ez a fő. Kívánjuk és követeljük meg tőle, hogy amihez jut, vagy amivel bir, azt egyszerre el ne tékozolja, mert különben pazarlóvá fog válni. Sok szülő helytelenül cselekszik, különösen a tehetségesebb szülők, hogy kisebb gyermekeiket mindenféle ujabbnál ujabb, drága, eddig nem látott játékszerekkel, ruhákkal, bőséggel veszik körül, sőt elhalmozzák; evvel akarják kedvüket keresni, úgyannyira, hogy a gyermek végre már semminek sem tud igen örülni, s valami nagyobb becsben sem tartja, s ebből az következik, hogy unalmában tör, zúz, tép, a mi kezébe akad, miután tudja, hogy ezért ugy sem éri büntetés. Miért is becsülje meg, hisz holnap lesz helyette más uj. Ne adjunk tehát a gyermek kezébe soha felesleg semmit, csak annyit, amit használni, megőrizni képes. Tanulja és szokja meg kevéssel beérni és azt a keveset is megbecsülni, mert gyermeknél a sok felesleg mindig pazarlásra vezet.
A pénz szeretetét ne említsük előtte sem magasztaló-lag, sem pedig kicsinylőleg, hanem csak úgy, mint eszközt, mellyel okos s józan használat mellett sok jót, hasznosat cselekedhetünk. Ha zsebpénze van és soha sem kérdezzük, mire fordította azt, akkor azt hiszi, nincs becse s pazarlóvá lesz, — tehát mindig számon kell kérni tőle, mire fordította azt, — s ha olyas valamire adta ki, a mi szükségtelen, intsük meg, hogy máskor ne adja pénzét arra, hanem más hasznosabbra fordítsa. Vannak szülők, kik előkelő állásuk, nagy birtokukról beszélnek folyton s e mellett .bőven költenek ; ez a gyermeknek ingerül szolgál, hogy ő is hasonlólag tegyen, s nem sok idő múlva épp úgy fogja szórni, pazarolni a pénzt, s hozzá dicsekedő dölyfös lesz. mint szülői. Leginkább arra szoktassuk a gyermeket, hogy a felesleges kiadásoktól mindig óvakodjék, mert akkor a nagyobbra csak nehezen fogja magát adni. Tehát addig óvjuk, mig -keveset fogyaszt. Amint igaz, hogy a tenger roppant nagy tömege cseppekből áll, ép úgy a milliók is krajczárokra válthatók fel. A krajczárra tehát ép úgy vigyáznunk kell, mint a gyermekre; a forint, mint felnőtt ember úgyis megőrzi jobban magát. De nem is a pénz, a krajczár itt a fő, hanem hogy általa takarékossá váljék, mire azután a krajczárokból idővel forintosok lesznek.
8
Valaki például általában naponkint csak négy fillért ad ki szükségtelenül. Sok ember, kinek felesleg fillérei vannak, azt hiszi, hogy ez nem sok. De egy évben ez 730 fillért tesz, s harmincz év alatt 21-900 fillért dobott ki, ami 1095 korona s 5 fillérre megy, ami csakugyan nem kevés. Számítsuk csak például, ha valaki egy nap 20 krt (40 fillért) ad szivarra, ötven év alatt a tőke kamattal együtt 20 ezer forintot (40 ezer koronát) füstöl el. Más ismét naponkint 2 órát hasztalanul és henyeségben tölt el, s mindig azzal vigasztalja magát: hiszen ma csak megjárta. Ez tehát egy év alatt 730; harmincz év alatt 21-900 órára számitódván, 912 napot vesztettünk rövid életünkből. És ez, ha jól fel-veszszük, 1095 koronánál többre rug. XVI. Lajos király játék közben egy aranyat elejtett és a kamarásnak, ki kereste, világított. Erre Condé herczeg egy marokkal söpört az asztal alá és nem engedte összeszedetni : „Ön teheti\', jegyzé meg a király, mert gazdag ember ; de én alattvalóim után élek." Ez valódi királyi felelet volt, melyre később a pazarló főúr is visszaemlékezett. Ne engedjük meg a gyermeknek soha, hogy egyet-mást elajándékozgasson, ha erre tőlünk előbb engedélyt nem kapott. Tanulja és tudja meg idején, hogy mindent, amivel bir, szülői jóvoltából élvezi, nincs tehát joga azok beleegyezése nélkül bármit is odaadni.
Ha a gyermek jószivü, ezért ne dicsérgessük sokat, mert farizeussá válhatik, ki később majd csak azért fog jót cselekedni, hogy az emberek lássák és dicsérjék. Ha a gyermek ad másnak, azt ne pótoljuk neki helyébe, csak idővel, mert akkor érezni fogja, hogy a jótett önmegtaga-dást kiván és áldozattal jár.
A takarékosság a középhelyet foglalja el a pazarlás és fösvénység között, vigyázzunk, hogy sem egyik, sem másik szélsőségbe be ne essék. Egy vigyázatlan lépés elég, hogy a fösvénység csirája lelkében megfogamodjon. Elejét vehetjük ennek, ha a gyermeket nemcsak arra szoktatjuk, hogy megbecsülje azt, amit bir, hanem arra is, hogy jóra, hasznosra fordítsa.
Ne azért takarítson, hogy legyen, hanem, hogy annak idején hasznát vehesse. Igen üdvös és hasznos intézmény hazánkban, — habár nem is igen van elterjedve ; az iskolai
*9
takarékpénztárak keletkezése, mely intézmény, ugy nemzet-gazdászati szempontból, valamint a takarékossági ösztön megkedveltetése és ápolása, fejlesztése szempontjából felette hasznos. Midőn a gyermek már tanuló ifjúvá fejlődött, a kis korában megszokni kezdett takarékossági hajlamot, ösztönt az iskolában, mintegy folytatásképen tovább gyakorolhatja. Fillérjeit az iskolai takarékpénztárba időközönkint beteszi, és az ott kamataival együtt végre kis tőkévé nő. Bármily csekély legyen is az, - a czél el van érve, a takarékossági ösztön a gyermekben igy folyton évről-évre erősbödik, s mint megszokott erényt, ha kilép az életbe, — szintén fogja gyakorolni ; s nem fog könnyelmű pazarlóvá válni, mert hisz tudja, hogy csak takarékossággal biztosithat magának megelégedett életet, mely minden embernek legfőbb törekvései közé tartozik.
Adja Isten, hogy édes hazánk leendő polgárai minél megelégedettebbek, vagyonosabbak és boldogabbak legyenek, mert csak ugy lehet erős és hatalmas édes magyar hazánk. De mindenek előtt takarékosságra ! ez legyen mindig jelszavunk.
Kováts Miklós.
m
. Adatok az 1898|99. tanév történetéhez.
A tanév az 1898/99. szeptember 1-ével nyílt meg. A tanulók szept. 1-től 12-éig Írattak be. A beírások eredménye részletesen áttekinthető a megfelelő helyen közölt statisztikai táblázatból. Ekkor ünnepélyes „Veni Sanete"-val megkezdődtek az előadások a város összes népiskoláiban.
E tanévben is történtek a tantestület személyzetében változások. Ugyanis 1899. január 31-iki Iskolaszéki ülésből kifolyólag Páros Endre kartárs 5 havi szabadság időt kért, mit az Iskolaszék megadott, s igy 111. osztálya vezetésével Dolmányos Ferencz I. osztályú tanitó bízatott meg. Orbán István VII. ker. tanitó pedig behivatott az I. osztály vezetésére. A VII. ker. I. fiúosztályba Szalay Dénes VI. ker. tanitó helyeztetett. Az eddigi helyettes tanítónő Szabó Gizella segédtanitónőül lett megválasztva a VII. ker. I. leányosztályba. Kisegítő tanítónőül pedig Némethné, Fülöp Krisztina okleveles tanítónő hivatott meg.
A VI. és VII. kerületben az Iskolaszék intézkedése folytán a tanév elejétől kezdve Szabó István vezető tanítónak lett megválasztva, külön
tiszteletdíj mellett. Piehler Pál szt.-ferenezrendü áldozár, hitoktató 14 évi eredményes működése után a rend által Segesdre házfőnöknek neveztetvén ki, intézetünktől megvált, helyébe Rasztics Eáfáel szt.-ferenezrendü áldozár neveztetett ki, úgyszintén Szabó István szt.-férenczrendii áldozár, hitoktató 5 évi működése után a rend intézkedése folytán szintén megvált az intézettől, s helyébe Treiberics Titusz szt.-fcrenczrendii áldozár helyeztetett hitoktatóul.
A tanitás folytonosságát az egész tanév folyása alatt nem zavarta meg semmi akadály, járványos, vagy ragályos betegség nem lépett fel a tanulók között, s e szerencsés körülménynek köszönhető, hogy a kedvező iskolalátogatás mellett a miniszteri tantervben kijelölt tananyagot az összes osztályokban teljesen feldolgozhatták.
A tantestület kebelében azonban fájdalom nem volt oly kedvező az egészségi állapot. Két tagját huzamosabb ideig kellett helyettesíteni. Kisebb mérvű megbetegedések is fordultak elő időközönkint. Mindazonáltal a tanitás menete semmi fönakadást e miatt nem szenvedett. Mulasztások szórványosan, legtöbb azonban ós pedig igazolatlan a VI. ós VII. ker. (Kis-Kanizsa) osztályaiban fordult elő. De ennek is megvan a maga oka, mert az ottani lakosok általában foldmivelő nép, és igy a nagyobb mezei munka idején a szülők erővel kényszeritik gyermekeiket az otthon maradásra. Nagyon czélszerü és a tanitásügy érdekében is kívánatos intézkedés lenne, a kiskanizsai nép foglalkozási viszonyaira való tekintettel a tananyagot 8 havi szorgalmi időre fölosztani, és a két hónapi szünidői többletet a nagyobb mezei munkák idejére kell aprónkint kiadni.
A tanulók valláserkölcsi nevelését, minthogy az iskola egyik legfontosabb feladatai közé tartozónak ismervén, a róni. kath. tanulók számára a hitoktató lelkész urak szeptembertől novemberig, s ápriltól a tanév végéig vasárnaponkint reggel szent misét tartottak, melyen mindkét nembeli tanulók tanitóik vezetése ós felügyelete mellett resztvettek. A templomi isteni tiszteleten kivül a róm. kath. tanulók még Sz. Márk evangélista napján buza szentelósen, — a keresztjáró napokon, Űrnapján a szokásos körmeneteken tanitóik vezetése és felügyelete mellett szintén résztvettek. Továbbá mindkét nembeli tanulók teljesítették a szokott időben a karácsonyi és húsvéti ünnepek előtt a gyónást és áldozást. Azonkívül okt. 4-én 0 Felsége születés napján, ápril 11-én a szentesitett törvények emlékére, valamint junius 8-án a koronázási emléknap alkalmával tartott hálaadó isten tiszteleteken is részvettek.
Az ifjúság hazafias ós nemzeti érzületének felébresztésére és erős-bitesére szolgáló iskolai ünnepély 3 alkalommal tartatott. 1898. szept. 19-én boldog emlékű Erzsébet királyné nagyasszonyunk tragikus ós megdöbbentő halála mély gyászba borította a magyar nemzet minden fiát, e napon lelki üdveért mély gyász istentisztelet tartatott, melyen a tanuló ifjúság is részt vett. A gyász istentisztelet után pedig minden osztályban a tanítók növendékeik előtt méltatták és ismertették a megdicsőült erényeit, jóságát és a magyar nemzet iránt érzett nagy szeretetét. 1899. ápril 11-én az 1848-iki törvényalkotások emlékére, ós végül junius 8-án 0 Felsége a király koronáztatási évfordulója alkalmából rendezett emlékünnepély. Ez utóbbi különösen szép ós lélekemelő volt, mert a tanulók
10
11
értelmi színvonalához levén alkalmazva, azt szívvel, lélekkel átérezték, s fogékony lelkükben gyökeret vert a hazaszeretet és alkotmány tisztelet magvai. A tanulók erkölcsi magaviselete ós az iskolai fegyelem általában kielégítő és az iskolai rendtartás és fegyelem szabályainak megfelelő volt, amennyiben nem fordult elő egy esetben sem komolyabb természetű vagy súlyosabb beszámítás alá eső erkölcsi vétség. A tanítási órák előtt ós szünetek közt, az iskolai jórendnek fentartása czóljából minden osztályban a tanerők közül napi felügyelők voltak kijelölve, akik a tanítási órák kezdete előtt 1/i órával az iskolában megjelentek, s óra közben adott szünetek alatt is az udvarra bocsátott tanulókra felügyeletet gyakoroltak.
Mint minden évben, ugy e tanévben is az Iskolaszók tagjai közül minden osztályhoz volt kiküldve egy Iskolaszéki biztos, akinek a törvény értelmében hetenkint legalább egyszer látogatást kell tenni kijelölt osztályában. Iskolaszókünk tagjai a körülményekhez képest elég buzgalommal teljesítették kötelességüket, amennyiben a törvényben érintett felügyeleti kötelesség tanintézetünknél tulajdonképen az Igazgató tennivalóinak keretébe tartozik. Ebbeli kötelességének az Igazgató tőle telhetőleg eleget is tett, az egyes osztályokat a tanitásügy érdekeinek szem előtt tartásával többször meglátogatta. A látogatások alkalmával szerzett tapasztalatait a tantestület havi értekezletein terjesztette elő.
Az évzáró vizsgálatok junius 19-étől 27-óig folytak le. Az egyes osztályokba az Iskolaszék egy-egy vizsgálati biztost küldött ki.
A tek. városi tanács ós iskolaszék. Vágner Ignácz és neje szül. Dámpf Klára, kik vógrendeletileg 300 irtot hagyományoztak. A nagykanizsai takarékpénztár, mely évenkint 200 frtot ajándékoz. Hlan Mór alapítván ya czimén 3000 frt oszt. járadék 5°/0 150 frt. Ezen szives adományból a tanév elején több tanuló tankönyvvel, a karácsonyi ünnepekre pedig 200 tanuló téli ruhával láttatott el; ugyanekkor a „Keresztény jótékony Nőegylet" 6 fiút ós 8 leánykát, „Első Magyar Asztaltársaság" 4 fiút ós 4 leánykát teljesen felruháztak. Tandij elengedésben részesült 1070 tanuló. A szegények tápintézetében a tél folyama alatt 200 tanuló részesült ebédben. Szorgalmas, szegény és jómagaviseletü tanulók buzdítására egy névtelen jótevő 5 db. csász. és kir. aranyat és Baranesai Józsa Gábornó m. kir. honvéd őrnagyné 5 frtot bocsájtott rendelkezésre. Végre ifj. Karczag Béla ur 200. frtos alapítványt tett, melynek kamata egy legszorgalmasabb, legjobb magaviseletű szegény elemi iskolai tanulónak adatott. Mair József könyvkereskedő ur 27 drb és Wajdits József könyvkereskedő ur 10 drb jutalomkönyvet ajándékoztak a szorgalmas tanulók megjutalmazására. A szives adakozók fogadják az ifjúság nevében a tantestület hálás köszönetét.
Nagy-Kanizsán, 1899. junius 29-én

A tanulók jóltevői:
Récsey György
igazgató.
Népiskolai hatóság:
Nagy-Kanizsai rend. tanácsú város képviselőtestületéből választott
iskolaszék. Az iskolaszék tagjai:
Elnök :
Eperjesy Sándor
Gondnok:
Simon Gábor
Dr. Bartha Gyula Bun Samu-Elek Lipót Faics Lajos Grünhut Henrik Dr. Hauser János ifj. Hegedűs László öreg Hegedűs László Knortzer György Lőwy Adolf Dr. Mayer Ferencz Mikoss Géza Dr. Neusiedler Antal Nith Norbert Plánder György Plosszer Ignácz
Alelnök :
Dr. Bentzik Ferencz
Jegyző : Hoffmann Mór
Práger Béla Eapoch Gyula Dr. Rátz Kálmán Remete Géza Rócsey György Réti Lajos Dr. Botschild Jakab Sebestyén Lajos öreg Steszlin Ferencz Szalay Lajos Szalay Sándor Tóth László Dr. Tripammer Rezső Unger Ullman Elek Varga Lajos Venczel Rezső
A vallásfelekezetek képviselői:
Hütter Lajos, evang. lelkész és hitoktató.
Dr. Neumann Ede, izr. főrabbi.
Seregély Dezső, ev. ref. lelkész és hitoktató.
Veber Vincze, róm. kath. lelkész, városi li. plébános.
Tanitó-testület.
Récsey György, népisk. igazgató. Működési éveinek száma 43, ezen iskolánál 43.
Almási János, a Teleky-utczai prh. II. fiúosztály tanítója. Tantestületi jegyző. Működési éveinek száma 3, ezen iskolánál 2.
Bánekovichné Nyakas Viktória, a VI. ker. I. leány-osztály tanítónője. Működési éveinek száma 2, ezen iskolánál 2.
B á n e k o v i c h J á nos, a VI. ker. I. fiúosztály tanítója. Működési éveinek száma 7, ezen iskolánál 6.
Dolmányos Ferencz, az Eötvös-téri prh. III. fiúosztály tanítója. Működési éveinek száma 22. ezen iskolánál 22.
Erdős iné Nóvák Lujza, a III. leányosztály tanítónője. Működési éveinek száma 16, ezen iskolánál 16.
E r d ő s i B á I i n t. a IV. fiúosztály tanítója. Működési éveinek száma 17, ezen iskolánál 16.
Farkas V i 1 m a. a IV. leányosztály tanítónője. Működési éveinek száma 12, ezen iskolánál 12.
G e r g y e S á. n d o r, a VII. ker. III. fiúosztály tanitója. Működési éveinek száma 4, ezen iskolánál 4.
H o r é n y i Pál. a VII. ker. II. fiúosztály tanitója. Működési éveinek száma 39, ezen iskolánál 33.
J u k E t. e 1 k a. a Hunyadi-utczai II. leányosztály ós ugyanott a kézimunka tanitónője. Működési éveinek száma 5, ezen iskolánál 4.
Kaan Irma, a prh. III. leányosztály tanitónője. Működési éveinek száma 19, ezen iskolánál 19.
Kovácsné Csillag Ilona, az Eötvös-téri I. leányosztály tanitónője. Működési éveinek száma 18. ezen iskolánál 18.
Kovács M i k 1 ó s, a Teleky-utczai I. fiúosztály tanitója. Működési éveinek száma 16; ezen iskolánál 13.
Kottlerné Pataki V i 1 m a. az 1. leányosztály tanitónője. Működési éveinek száma 14. ezen iskolánál 12.
L i s z t-n e r József, az I. fiúosztály tanitója. Működési éveinek száma 41, ezen iskolánál 25.
Mantuano G i z e 11 a, a VII. ker. III—IV. leányosztály és a IV. leányosztály kézimunka tanitónője. Működési éveinek száma 8, ezen iskolánál 3.
Mantuano Janka, a Teleky-utczai I. leányosztály tanitónője. Működési éveinek száma 6, ezen iskolánál 6.
M á g o t J ó z s a, a prh. IV. leányosztály tanitónője. Működési éveinek száma 2, ezen iskolánál 2.
14
Orbán István, az Eötvös-téri I. fiúosztály tanítója. Működési éveinek száma 9, ezen iskolánál 5.
Páros Endre szabadságon van. Működési éveinek száma 47, ezen iskolánál 47.
Poredusné Szakonyi Irma, a II. leányosztály tanítónője. Működési éveinek száma 10, ezen iskolánál 10.
P o r e d u s Antal, a III. fiúosztály tanítója. Működési éveinek száma 11, ezen iskolánál 10.
E e i n e r Mária, a VII. ker. II. leányosztály ós ugyanott a kézimunka tanítónője. Működési éveinek száma 8, ezen iskolánál" 3.
Szabó Gizella, a VII. ker. I. leányosztály tanítónője. Működési éveinek száma 6, ezen iskolánál 1.
Szabó István, a VII. ker. IV. fiúosztály ós a VI—VII. ker. iskolák vezető-tanítója. Működési éveinek száma 13, ezen iskolánál 12.
Szalay Dénes, a VII. ker. I. fiúosztály tanítója. Működési éveinek száma 5, ezen iskolánál 4.
Szalay Sándor, a prh. IV. fiúosztály tanítója. Működési éveinek száma 23, ezen iskolánál 23.
Újvár yné Gerócs Anna, a prh. II. leányosztály és ugyanott a kézimunka tanítónője. Működési éveinek száma 14, ezen iskolánál 14.
Váryné Szakonyi Józsa, az Arany János-utczai I. leány-osztály tanítónője. Működési éveinek száma 22, ezen iskolánál 22.
V á r y József, az Arany János-utczai I. fiúosztály tanítója. Működési éveinek száma 25, ezen iskolánál 24.
Venczel Eezső, a II. fiúosztály tanítója. Működési éveinek száma 31, ezen iskolánál 29.
Vlasits József, a Hunyady-utczai I. fiúosztály tanítója. A tantestület könyvtárának őre. Működési éveinek száma 7, ezen iskolánál 4.
Németh né Fülöp Krisztina kisegítő tanítónő.
Hitoktatók:
Háuko Henrik, szent Ferenczrendü áldozár, a VI. és VII. ker. hitoktatója. Működési éveinek száma ezen iskolánál 5.
Kondor József, izr. isk. tanító, az izr. .vallású tanulók hitoktatója. Működési éveinek száma 23.
K a s z t i c s E a f a e 1, szent Ferenczrendü áldozár, hitoktató. Működési éveinek száma 1.
Treiberics T i t u s, szent Ferenczrendü áldozár, hitoktató. Működési éveinek száma ezen iskolánál 1.
Szaktanítók és tanítónők:
Horváth Róza, a VII. ker. III. leányosztály kézimunka tanítónője. Működési éveinek száma ezen iskolánál 24.
ifj. Janda Károly, népiskolai kertész. Működési éveinek száma 6.
15
Erdősi Bálint, a IV. prh. IV. és a III. fiúosztály torna-tani-tója. Működési éveinek száma 2.
Pongrácz A d o 1 f, a prh. II. és III. és a II. fiúosztály torna-tanitója. Működési éveinek száma 31.
P r á n g e r K á r o 1 i n, a prh. IV. leányosztály kézimunka tanitó-nője. Működési éveinek száma ezen iskolánál 3.
özv. Vágnerné Paukovics Lujza, a III. IV. és a prh. III. leányosztály kézimunka tanitónője. Működési éveinek száma 24.
Rövidítések magyarázata.
Tantárgyakból: kit = kitűnő, jel = jeles, elégs = elégséges elégt = elégtelen.
Használt rövidítések: bt = beteg, vm = vizsgálat la n maradt tv — tanodát változtatott, km == kimaradt, mt — magántanuló, mh == meghalt, ifj ifjabb, közb = közbenső, id = idősb, ism = ismétlő.
IV. fiúosztály.
Tantárgyak: Hit- ós erkölcstan, magyar olvasás, anyanyelv és irás; számtan, földrajz, rajzolás, ének, gazdászattan és testgyakorlás.
N é v s o r általános osztályzat Névsor általános osztályzat
Anhófer György kit Láng Ferencz jó
Argent János km Lichtfusz Kornél jó
Bakos László elógt 35 Lumnitzer Béla kit
Báron Ferencz ism. elógs Málovetz Ferencz jeles
5 Benczik Mihály • kit Mischon Károly elégs elégt
Bencze Kálmán km Major János
Bencze Sándor jeles Nagy Lajos elégt elégs jó
Bedekovics Gyula km 40 Nóvák Vilmos
Beierl Károly ism. elógs Pintér Nándor
10 Bojtor József elégs elógt elégt Pilvax László ism. elégs
Bogáti Dezső Poszovecz János jó
Bürger György Polczer János jó
Czukelter Iózsef eiégt 45 Raffai Gyula elégt
Encz János jó Raffaeli Bálint jó
15 Ferencz József elégs Radli Mihály elógs
Figlár Jenő elégi Róth Béla jeles
Folkniaier Antal jó Szettler Antal elégs
Geőcze Károly jó 50 Szondi Aladár elógt
Győri Lajos jó Schuch Károly jeles
20 Hegedűs József jó jó Scherer László ism. jó jó
Horák Béla Slovák Géza
Hobinka Károly elégs Schvarz József ism. elégs
Horváth Béla jó 55 Tivolt Imre jó jó
Jockel Lajos ism. jeles Tomasics Ferencz
25 Kálmán József jó Turkovics Imre km
Kalocsai Ödön ism. elégs jó Thobik János elégt
Kálód Frigyes Vargha József jó
Koller Rezső ism. jó 60 Vekási Károly Veisz József jó
Kovácsics Antal kit elógt
30 Kovács Lajos ism. elégt Veiszhaus Mihály kit
Kovács László kit Zábó Sándor elógs
Kucsera Károly jeles
lil. ért
2
Párhuzamos IV. fiúosztály.
Tantárgyak: Hit- és erkölcstan, magyar olvasás, nyelvtan,
számtan, földrajz, gazdaságtan, szépírás, rajz, ének és tornászat. - ———
Névsor általános osztályzat Névsor általános osztályzat
kit ■
Aczel Géza Krámer Menyhárt elégs
Ágoston János Jó Kvicsák János km
Baglady József jeles 35 László Boldizsár elégt
Balogh János elégt Maray Dezső elégt
5 Benko Pál jeles Máy Lajos jó
Berger Jenő jó Mercz Gyula jeles
Bernschütz Dezső jeles Mészáros József jó
Bernschütz Imre jó 40 Milhotfer Ödön elégt
Betlehem József elégt Muszty György jeles
10 Bezák Lajos jó Id. Nagy Lajos km
Bicsák Géza elégs Ifj. Nagy Lajos .jó
Czethófer József elégt Nagy Sándor jeles
Czulek Lajos jó 45 Neumeister Ferencz jó
Cserép Pál elégs Nowotny Henrik jó
15 Farkas István jó Oszeszly Kálmán jó
Freivogel Ferencz kit Páros Károly .jó
Gerencsér János km Pittner Ferencz jó
Gomhert István jó 50 Reinits László jeles
Haha Ferencz elégt Stanitz József jeles
20 Hanel Jenő jeles Schlesinger Ernő jó
Hartmann Károly elégt Széphegyi Gáspár jeles
Hodics István jeles Takács Ferencz elégs
Horváth Gergely km 55 Tanczenberger Ferencz km
Id. Horváth János elégt Tomasics József km
25 Ifj. Horváth János jó Torma Antal jó
Kaufmann József jó Torma Gyula jeles
Kálcsics Ferencz elégt Id. Tóth Ferencz jeles
Kelemen Ferencz jeles 60 Ifj. Tóth Ferencz. km
Kemény Imre jeles Trsztenyák Jőzsef jó
30 Kiss Géza jó Varga Imre jó
Kostein Ferencz jeles .jó Verlics László jó
Kovács János Véber Dezső. elégt
19
III. fiúosztály.
Tantárgyak: Hit- és erkölcstan, magyar olvasás és irás, nyelvtan, számtan, földrajz ós kertészeti gyakorlatok, rajzolás, ének és testgyakorlás.
Névsor általános osztályzat Névsor általános osztályzat
Androsecz Ernő elógs elógt 40 Lőrincz Ferencz jó
Auchter István Májer Ferencz elégs
Albrecht Vilmos km Málovetz György jeles
Aszvolt Ferencz km Misehon Béla nlógs
5 Bedő Ferencz elógs Németh István elógt
Bokány Károly jeles 45 Németh Károly km
Bruncsics János km Németh József jó
Bruncsics József km Németh Vincze tv
Buday János jó Pauer Béla jeles
10 Buváry Béla elógs Pálfy Elemér jeles
Bürger Károly elógs 50 Pál Gyula jó
Ooufál Imre jó Petrics József jeles
Czulek Pál jó Peti Lajos \' jeles
Csertők György jó Pietrovszky Károly jeles
15 Cseré}) Imre elógs Rathmann Lajos .jó
Cséte Lajos ieles 55 Reimund Lajos jó
Csiszár Ferencz elégt Ritter Rezső jeles jó
Dávid István tv Sáfrárt József
Fitzkó Gyula elógs Sárközi Béla elégs
20 Futó József elógs Semrán József jó
Gerócs József jó 60 Simon Pál jó
Giber György .elégs Schiller József .jó
Gráf Jenő elégs Schuchel Lajos jeles
Handrik Lajos jeles Skorjanecz József jó
25 Hájek Lajos jeles Spiegel Viktor elégt
Haám János kit 65 Steinberger Károly kit
Hamburg Róbert jeles Schveinzger Ferencz jó elégs
Hermán János jó Sveitzer Ernő
Herczeg Ferencz elégs Szakon Károly jeles
30 Hudi József jeles Szedlacsek Gyula jeles
Jeszenszky Győző kit 70 Szieger Károly jó
Kelemen Gyula jó Tanner Rudolf jó
Kiss Károly km Tóth József .jó
Kolarits Géza jó Trinkl Mátyás jó
35 Kovács János jeles ünger U. Viktor kit
. Koch Viktor jeles 75 Vass Sándor elégs
Lakatos Vincze jó Veisz Sándor jó
Leitner Károly elógt Veisz Zsigmond jó
Lemmer Ágoston jó Virág István Vittmann Gyula km jeles
20
Párhuzamos III. fiúosztály.
Tantárgyak: Hit- és erkölcstan, magyar olvasás, irás és nyelvtan, számtan, földrajz, gazdasági és kertészeti gyakorlatok, rajzolás, ének és
testgyakorlás.
Névsor általános osztályzat Névsor általános osztályzat
Ács Gyula km Mészáros György jeles
Ágh István elógt Nagy Kálmán jó
Báró Jenő elégs Nagy Károly Németh Imre km
Balogh Géza elégs 35 elégs
5 Bedenek József jó Orbán Gyula elégt
Berger Miksa jó Pakandl János km
Brinner Antal elógt jó Polgár István km
Czenger László Polecz József jeles
Cseh Gyula km 40 Polin Elek jeles
10 Csordás József kit Rathmann Imre jeles
Dani Ferencz jó Szabó József jó
Farkas Ferencz jó Szekeres József jeles
Fábián József elégs Szekeres Lajos jó
Folkmaier Gyula jó 45 Táncsics László jó
15 Freund Sándor km Taschner József km
Gábor Ferencz ism. jó Taschner Rezső . elégs
Gerócs István elégs Tilpák Boldizsár kit
Haba Béla jó Topolics Imre jeles
Horváth Gyula jó 50 Totola Ferencz jó
20 Horváth Imre jó Tóth Péter elégs
Illés János ism. km Töllősy József jó
Kálmán György elégs Valentin József ism. jó
Kálovits György jó Varga Imre jó
Kiss Gergely ism. ,jó 55 Veber Lajos jeles
25 Kohári Boldizsár jó Vellák Jenő km
Koosz Gyula jó Vellák Sándor kit
Kulcsár József elégs Vimmer Ferencz elégs
Lórai Ferencz elégs Villand János elégs
Magyar Lajos jó 60 Vojkovits Ferencz elógt
30 Marton János elégs Zsoldos Gyula jeles
Meskó József jó
21
II. fiúosztály.
T a n t á r g y a k : Hit- és erkölcstan, magyar olvasás és irás, beszéd- és értelemgyakorlat, anyanyelv, számtan, ének és testgyakorlás.
N é v s o r általános | osztályzat: Névsor általános osztályzat
Ámstein József elégt 40 Kuhár Ottó jeles jó
Átal Lajos krn Krátki József
Acsmán János ism. elégs Kranszki Henrik elégs elégs elégs elégs
Bakos Lajos elégs Krenusz Ferencz id.
5 Bellena József elégs Krenusz Ferencz itj.
Berónyi Ernő elégs 45 Kristóf Károly
Herényi László ism. .jó Ivristofoletti István elégs
Behm Gyula elégs Laszits Rudolf elégs
Bolf János elégs Lenk József jeles
10 Brandlhofer Antal elégs Lichtfus Ottó elégs
Döme Lajos ism. .jó 50 Luczu József Magyar János jó
Einspinner Pál jó jó
Farkas Ferencz elégs Magyar Lajos jeles
Fábik Károly jó Máté József elégs
15 Fehér László km Móger Károly jeles
Gáspár József elégs 55 Mezei Lajos jó
Gogl Jenő jeles Méhes Rezső elégt elégs
Gráf Győző jeles Mihályka István
Hauser János jeles Misebon Emil elégs
20 Hubai László jó Meiszner Frigyes elégs elégs
Horváth Lajos ifj. jó 60 Nagy Ferencz ism.
Horváth István jó Nagy Jenő elégs elégs
Horváth János elégs Nagy Imre
Horváth Ferencz elégs Nagy Sándor Németh József tv
25 Horváth József jó elégt
Horváth Lajos id. jó 65 Pataki István jeles
Hege Ferencz elégs elégs Péntek Béla elégs
Heine Eezső Piotrovszki Béla elégs
Hordós Yincze jeles Rehberger Elek elégs
30 Kantz Jenő jeles jó Ross István jó
Kálód József 70 Sótonyi János elégs elégs
Kobáld István jeles Sey Gyula ism.
Kocsiás József elégs Steiner Antal tv
Kocsis László elégs Stern Miksa tv
35 Kováts József elégs Schulez Gábor jeles
Kováts Lajos jó 75 Schwanzger Dezső elégs elégs
Koch Károly elégs Szabó Árpád ism.
Kiss József elégs Szabó József tv
Kirschner Béla tv Szuharda Ede elégs
22
Párhuzamos II. fiúosztály.
Tantárgyak: Hit- és erkölcstan, magyar okasás és irás, beszéd és értelemgyakorlat, magyar nyelv, számtan, ének és testgyakorlás.
Névsor általános osztályzat Névsor általános osztályzat
Strasser Antal 80 Tasnádi Mihály ism. Tézer János Ugor Ferencz jó jeles elégs jeles Waligurszky Béla Weltinger Győző 85 Wittman Mátyás Zsoldos Antal jeles jó elégs tv
Névsor általános osztályzat Névsor általános osztályzat
Andri István km Keszericze Imre km
Andri József elégs Kirehknopf Ernő elégs
Albrecht Gyula km 30 Kiss István jó
Bedenek János km Klauz Kudolf tv
5 Bentzik Sándor jeles Knausz Gyula elégs
Belloni József tv Kósa József .jó
Blazsur István elégs .jó Kovács Imre tv
Bukvis István 35 Kovács László Jó jeles
Czethoffer János jó Köő János
10 Czigány József jeles Körmendi József \' tv
Czimbalak Viktor •jó Ladilla György jó jó
Oseke József elegs Lapat Mihály
Dávid János jó jó 40 Lasics József elógt
Pliszár János Laski Ferencz elégs
15 Fransics József jeles Magori Vendel elégs
Gaál József elégs Mayer Jenő jeles
Gerócs Boldizsár .jó 45 Mayer Lajos jeles
Gerócs József jó Marvalics József elégt
Glavák József elógt Mák Lajos elégs
20 Goór János elógt Mersics Ede elégt jó
Gyöngy Károly mh Meskó Ferencz
Halász József elógt 50 Mórocz-József jó
Hoffer József km Németh János tv
Horvát h György elégs Neusiedler Jenő jeles
25 Jáberics Károly jó Nyakas Pál .jó
Kaizer Károly jó Oszter István km
Káli János tv 55 Pálti Géza | elógt
23
I. fiúosztály.
Tantárgyak: Hit- ós erkölcstan, magyar olvasás ós irás, beszéd- ós órtelemgyakorlat, számtan, ének és testgyakorlás.
Névsor általános osztályzat Névsor általános osztályzat
Pimpár Venczel elégs 70 Szántó József elégt
Pint Ferencz elógs Szekeres Boldizsár jó jó
Popesnyák István km Szerdahelyi Gyula
Eathmann Jenő jó Szíjgyártó Gyula km
60 Sárecz Ferencz elégs Tasch Károly km
Sáffer Péter elógs 75 Tóth József tv
Selymes György elógs Tóth Károly jó
Sermánn Gyula elégs Török János jó
Sermánn József jó Uitz Ferencz elégt
65 Sipos István jó Varga Lajós .jó
Sipos Károly elégs 80 Veizinger Gyula elégs
Sipos László elógs Vei Iák József elógs
Somogyi József elógs Vojkovics György jó
Steril Sándor elógt Vrábl István jeles
Névsor általános osztályzat Névsor általános osztályzat
Végzők: id. Horváth Kálmán elégs
Hordos Aladár elégs
Beierl Antal elógs Horváth György elégs
Beterl János jó \' 20 Horváth Dénes jeles
Babics József elégs Hámburg Sándor jeles
Babics Lajos elógt Jergler Jakab elégs
5 Bogenrie\'der Ferenc jó Kobáld József jó
Buvári László jó Kocsi Gyula jeles
Beier Géza elégs 25 Krizs Mátyás elégs
Berghofer István elégs Kutnyák Imre elégs
Dominó Antal elógs Lenk Antal jó
10 Dominó György elógs Morándini Román jeles
Döme István elógs Mezgár Lajos jeles
Ferencz Győző elégs 30 Marvalics Ferencz elégs
Friedl Boldizsár elégs Orbán Vincze jeles
Gavora Pál kit Polgár Sándor jó
15 Göllesz Ferencz elógs Polák Károly mh
Győrfiy Zoltán jeles Schvarcz Károly jó
24
Névsor általános osztályzat Névsor általános osztályzat
35 Schiller Ferencz elégs Hermán György elégs
Szőr Lajos elégs 55 Horák Feri elégt
Szuharda Ferencz elégs Jerzse Károly elégs
Spiegl Kálmán elégs Jergler Rezső elégs
Szecső Károly jó Kocsiás János elégs
40 Szitár Antal jeles Mezei Elek elégs
Tscheiek Lajos jeles 60 Nemes, Pál elégs
Várbogyai Győző jeles Nóvák Béla jó elégs
Vittek Emil elégs Piszár József
Ritter Károly elégs
Haladók: 65 Szeiler József Szabó István elégs elégs
Berghofer Gyula elégs Schinkó Sándor elégs
45 Bouda Antal elégs Szedlácsek Béla elégs
Csikós Rezső elégs Szupper Pál e elégs
Dánielisz László elégs Simon József o elégs
Fráncsics Zsiga elégs 70 Tóth Ernő elégs
Goldstein Károly jó Tóth József elégs
50 Gréczi Ferencz jó Tóth Gyula elégs
Grosinger József elégs Varga Sándor elégs
ifj. Horváth Kálmán jó Virágh Gábor elégs
Horváth József jó 75 Zalai József o elégs
Arany János-utczai
I. fiúosztály.
Tantárgyak: Hit- ós erkölcstan, magyar olvasás és irás, számtan, beszéd- ós értelemgyakorlat, ének és testgyakorlás.
Névsor általános osztályzat Névsor általános osztályzat
V é g z ő k : Augenfeld Béla Auchter Lajos Androsecz Károly Baranyay István 5 Baracsics István Bedő János elégs jó jó kit elégs elég-. Berényi Géza Buday Ferencz Czápáry János 10 Czulek Antal Döme Pál Férst József Funtek József Gáspár István elégs jeles jó jó kit elégs .jó jó
25
Névsor általános osztályzat Névsor általános osztályzat
15 Godina Gyula Martinaim Lajos tv jó Torma Ferencz Tollár József elégs jó

Hodics László elégs Vajda Lajos jeles
Horváth János jó jó 45 Weisz Henrik elégs
Iszák Kálmán Zavilla Adolf jeles
20 Kengyel Gyula Koller Károly Kövi István jeles jeles jeles Zsován Ferencz Haladók: jó
Krátky György jó elégs
Marczin Antal km Bakos Sándor
25 Máté István km Bedenek János elégs
id. Németh Ferencz jeles 50 Csányi Gyula elégs
ifj. Németh Ferencz \' tv Dolmányos György elégs
Németh János jeles Férst János elégs
Nagy István kit Gergály Gyula jó
30 Nagy Imre jó Kováts György kin
Orbán Ferencz jó 55 Kováts István jeles
Papp József elégs Mersics Gyula elégs
Peti István jeles Őri Kálmán elégs
Raffay István elégs jeles Ritter Antal jó
35 Sáfrán Lajos Szabó Kálmán elógt
Schuszter Gyula jó 60 Szobocsán Lajos elégs
Stanitz Fereecz jó Tinacker József jó
Szalay István jó Tinacker János elégt
Szabó József elégs Vojkovics István elégs
40 Takáls József Tánczenberger Lajos jó elégs Wimmer Ferencz elégs
26
Teleky-utczai
I. fiúosztály.
Tantárgyak: Hit- és erkölcstan, magyar olvasás és irás, számolás, beszéd- ós értelemgyakorlat, ének és testgyakorlat.
Névsor általános osztályzat Névsor általános osztályzat
Végzők: Szekeres Gyula Thobik Béla .jó
Ágoston István 30 jeles
jó Thomán Győző \' kit
Bagladi László jó Thomán Kálmán jó
Balogh István km Tóth János tv
Balogh József jeles Unger Emil jeles jó
5 Báni Károly jó 35 Valaschek Gyula
Bódog Ferenci Erős József jó Varga Lajos elégs
jó Viland Ferencz elégs
Farkas János Farkas József .jó jeles Vojkovics János elégs
10 Fodor Béla Goldíinger (Groisz) Ágost. elégs elégs Haladók:
Győrfy Pál tv Balogh György Fitos József jó
Halász Vendel elégs 40 elégs
Herki Gyula elégs Gerócs Jenő elégs elégt
15 Horváth Kálmán tv Gezárd Mihály
Keszericze Pál jó Horváth János elégs
Kováts Gyula .jó Kováts György elégs jó
Kolongya István elégs 45 Kozinszky Dezső
Kozinszky Károly jeles \' kit Lasky Jenő .jó
20 Markó Gyula Mák Kálmán elégs
Peti Lajos jó Mittermáyer Kálmán elégs
Pirbos Károly .jó Papszt Béla Tollár József elégs
Polin Nándor elégs 50 jó
Popovics József jeles Tomasics György elégt
25 Popovics Lajos .jó Tomasics Károly elégt
Kákics Antal tv Tüske József elégt
Sifkovics István jó Varga István elégs jó
Szabó Ödön tv Vugrinecz János
Eötvös-téri
I. fiúosztály.
Tantárgyak: Hit- és erkölcstan, magyar olvasás és irás, beszéd- és értelemgyakorlat, számtan, ének és testgyakorlás.
Névsor általános osztályzat
Végzők:
Ágoston .József elégs
Ács Boldizsár .jó
Ács János jó
Benkő József elégs
5 Borbély György jó
Bruner Gyula elégs
Csányi László jó
Dávid György elégs
Dávidovics Ferenc elégs
10 Dervalics György jó
Farkas István .jó
Farkas József tv
Gaal István elégs
Gerócs György elégs
15 Hollender Károly elégs
Horváth Ferencz elégs
Horváth György elégs
ifj. Horváth József kit
id. Horváth József jó
20 Kálovics Gábor jó
Kleinger Ferencz tv
Kovács István elégs
Ködbaum István .jó
Ködbaum Lajos elégt
25 Kranicz József •jó
Krug Ferencz elégs
Laidli Jenő jeles
Selner János elégt
Mátyás István elégs
30 Mészáros Pál elégs
Miklóska Nándor .jó
Nagy Győző .jó
Névsor általános osztályzat
Prikler Károly jó
Pujer Imre ,ió
35 Behn Ferencz jeles
Rumi József .jó
Ruprecht Lajos jeles
Somogyvári György elégs
Szeligman Róbert tv
40 Tengerdi Ferencz jó
Tesztor István jeles jó
Topler \'Ferencz
Török István jeles
Vanier Lajos km
Haladók:
45 Bedenek György elégt
Bedenek István jó
Benkő János elégs
Betlehem György jó
Bogár János elégt
50 Borbély István elégt
Borsód István elégs
Farkas György elégs
Gyöngy Károly km
Hollender Péter jó
55 Klein Győző elégt
Kleinger Lajos tv
Kolman József elógs
Mátyás János jó
Németh József elégs
60 Sermann József elégs
Takács Gyula km
Vojkovics György jeles
27
28
Hunyadi-utczai
fiúosztály.
Tantárgyak: Hit- és erkölcstan, magyar olvasás és irás, beszéd- és értelemgyakorlat, számtan, ének és testgyakorlat.
Névsor általános osztályzat
Végzők:
Auchter József jó
Bagladi Lajos •ió
Czenger Géza elégs
Csete József jó
5 Dervalics József jó
Földi János jó
Gerócs Ferencz jó
Horváth Ferencz elégt
Horváth István jeles
10 Horváth János elégs jó
Knausz György
Knausz László jeles
Móger Géza elégs
Németh Kristóf jeles
15 Németh Béla jó
Németh Lajos elégs
Odrovics Rezső kit
Orbán József jó
Rozgonyi Lajos elégs
20 Sárecz János elégs
Sauermann Béla jó
Szervei Ferencz jó
Névsor általános osztályzat
Szieger Lajos elégs
Takács István jó
25 Tomacsics György elégs
Vóber Emil \' jó
Vidovics Boldizsár kit
Vindt Ernő jó
Zsubori István elégs
Haladók:
30 Bálint Ignácz .jó
Ficzkó Béla . Jó
Gummilár Kálmán jeles
Horváth Károly km
Horváth Gusztáv elégs
35 Kenesey Gáspár km
Kukovecz István jó
László Ferencz - km
Molnár József elégt
Móger Ferencz elégt
40 Németh István elégt
Sali Kálmán jeles
Vincze Ferencz kin
IV. leányosztály.
Tantárgyak: Hit- és erkölcstan, magyar olvasás, irás, nyelvtan, számtan, földrajz, gazdaságtan, női kézimunka, rajz ós ének.
Névsor általános osztályzat Névsor általános osztályzat
Ács Erzsi jó 35 Kráusz Erzsi jeles
Ács Ilona •jó Kuttnyák Erzsi km
Bartal Malvin km Kuhár Klára jó
Berényi Gabriella elégs Knortzer Erzsi jeles
5 Bihály Teréz jeles Lévai Laura km
Bindinger Teréz jó jeles 40 Lemmer Emilia elégs
Breuer Sarolta Márksz Mari jeles
Brúder Mari .jó Mezgár Mari jeles
Budai .Júlia jeles Mester Anna elégs
10 Csákány Ilona jó Molnár Ilona jeles
Einspinner Valéria elégs 45 Nőthig Józsa jó
Farantai Mari elégs Nyitrai Rózsa jó
Fabick Paula jeles Obláth Miranda kit
Franczia Amália jeles Okolicsányi Viktória jó
15 Glögner Irén jeles Oszeszly Mártha jó
Glögner Margit elégs 50 Rozs Erzsi jeles
Goldstein Irén elégt Roszkos Rózsa kit
Goldfinger Hermin # jó\' Rotter Júlia jó
Gubicza Róza kit Schapringer Ilona jeles
20 Háhn Ilona elégt Schlőgl Mari jó
Hencz Mari elégs 55 Sótonyi Mari jeles
Holczheirn Ella jó Steiner Gizella jeles
Ifcsics Mari jó Suchel Mari jeles
Junker Mari jó Szupper Irma jó
25 Jergler Irma km Taschner Ida jó
Kálin Irma elégt 60 Talafausz Mari mh
Király Malvin . jó •Torma Mari jó
Király Irén jó Vellák Katalin km
Kovácsics Margit jó Varga Rózsa kit
30 Koller Klementin jó Vegele Vilma kit
Koréin Róza elégs 65 Vincze Lujza jeles
Koch Irén jó Weltinger Mari jeles
Korchmáros Meláni elégs Weisz Hermin km
Kráusz Sarolta jeles
30
Párhuzamos IV. leányosztály.
Tantárgyak: Hit- és erkölcstan, magyar olvasás, irás, magyar nyelvtan, számtan, földrajz, gazdászattan, női kézimunka, rajz és ének.
Névsor általános osztályzat
Ágii Aranka jó
Bakos Ilona kit
Balogh Jolán jó
Buzády Julilka jeles
5 Ozenger Ilona elógs
Czvetkó Anna jó
Osobod Erzse kin
Darázs Mariska elégt
Detrich Jolán kit
10 Ficzkó Ilona elégt
Galambos Júlia jeles
Gerencsér Júlia km
Heisler Gizella km
Horváth Rozália jó
15 Kaiser Irma jó
Kaufmann Róza jeles
Kengyel Jolán jó
Kolman Anna elógs
Knausz Erzse jó
20 Latzin Lujza jó
Lasky Gizella km
Lehotzky Erzse Lőrincz Teréz jó
jó * . \' •{
Névsor általános osztályzat
Marvalics Teréz km
25 Mayer Klotild jó
Metz Margit jó
Mohovics Mariska jeles
Nyakas Erzse jeles
Papp Gizella jeles
30 Pflanezer Inna jó
Pongráez Kornélia kit
Purger Károlin jó
Szabó Mariska kit
Szilly Mariska Takács Anna jeles
35 elógs
Táncsics Mariska jeles
Thobik Teréz elégs
Topler Margit elégt
Verbanchich Magda • jó
40 Weisz Lujza jeles
Wellák Róza km
Zimitz Ilona jó
Magántanuló:
Horváth Erzse
31
III. leányosztály.
Tantárgyak: Hit- és erkölcstan, magyar olvasás, irás, magyar nyelvtan, számtan, földrajz, kertészet, rajz, ének és női kézimunka.
Névsor általános osztályzat Névsor általános osztályzat
Atzél Margit tv Kovács Ilona jó
Baksa Matild jó Kovács Irón elégs
Bárdos Teréz elógs 40 Kristóf Etelka jó
Bertalan Mari tv Kápolna Róza jó
5 Bernstein Mari .jó Krausz Gizella jeles
Bognár Margit jeles Király Flóra jeles
Bogár Teréz elógs Lenkey Margit jeles
Broch Elza jeles 45 Lendvay Erzse elégs
Biró Mari jó Mikoss Anna kit
10 Csányi Mari Dukász Róza elógs jó Miklós Mari Marvalics Margit jó jó
Farkas Erzse elégt Mauthner Paula jeles
Füspök Irén jó 50 Mayerhoffer Margit \' tv
Funtek Mari jó Major Mari elógs
15 Geizl Lili jeles Mair Margit jó
Gavora Irma jó Merpits Ilona jeles
Gábrosek Mari elégs Méhes Olga elégt elégs
Groisz Róza jó 55 Mórocz Mari
Goldstein Gizella elégt Németh Anna elégt
20 Golenski Mari elégt jó Nemes Juliska jeles
Gubicza Gizella Okos Juliska jeles
Giber Lujza elógs Purger Róza km
Gyümölcs Erzse jó 60 Pulay Mariska .jó
Hári Katalin jó Pollák Izabella elégt
25 Holczheim Józsa .jó Pethi Szidónia elégs
Horváth Borbála jeles jó Simon Tinka jeles
Horváth Szidónia Spitzer Irma jeles
Hermán Anna elégs 60 Stern Laura \' tv :
Hirschk Erzse elégt Sárecz Róza elógs
30 Hilcz Mari • jó Straszer Irma .jó
Hilcz Gizella jó Szupper Anna elógs
Herczeg Anna jó Szeitl Jolán elógs jó
Illés Emilia jó 70 Szabó Julcsa
Jugh Mari jó Szabó Margit jeles
35 Jersche Irma jeles Szőlősi Róza elégs
Kovács Anna jó Szalay Erzse .jó
Kovács Erzse jó Szabocsán Anna jó
Névsor általános osztályzat Névsor általános osztályzat
75 Tanczenberger Julia Tscheik Ilona Vagner Mari .jó kit elógs Veisinger Teréz 80 Vellák Júlia Vegele Margit elégs elógs kit
Verlies Ilona elógs Vimmer Katalin - elégs
Párhuzamos III. leányosztály.
Tantárgyak: Hit- ós erkölcstan, magyar olvasás, irás, nyelvtan, számtan, földrajz, rajz, ének ós női kézimunka.
Névsor általános osztályzat Névsor általános osztályzat
Babics Lujza km Jakabfi Katalin elógs
Baksa Mari elégt Jurmics Júlia jeles
Bedenek Margit jeles Katzbeck Krisztina jeles
Benedek Paula jeles Kenesei Anna jó
5 Betlehem Anna elégt 30 Knausz Karolin elégt
Csányi Margit elógs Kneisel Katalin jó
Cseke Mari km Kolongya Róza elégs
Gseke Teréz elégt Kuti Júlia jó
Csizmadia Ilka km Laky Anna kit
10 Dávidovics Teréz jó 35 Leidli Mariska elógs elégt
Farkas Erzsi jeles elégs Markotán Etelka
Farkas Mari Mercz Anna m h
Fűzik Irma elégt elégs Miklóska Mari elégs
Geiszler Frida Molnár Erzsi jó
15 Gill Róza elégs 40 Molnár Irén jeles
Glavák Katalin jeles Molnár Mariska \' kit
Gogl Mariska jeles jó Molnár Teréz km
Harta Margit •Munkácsi Emma elógs
Herczfeld Ilona elógs Nagy Teréz km
20 Herczfeld Paula elógs 45 Németh Anna km
Horváth Mari jeles Németh Teréz tv
Horváth Anna elógs Pápai Róza jó
Horváth Róza elégs Pajor Mari km
Iván Mari km Persovics Júlia elégs jó
25 Jaberics Róza elégt 50 Prikler Adél
33
Névsor általános osztályzat Névsor általános osztályzat
Polczer Margit elógs Topolics Júlia Tüskés Mari jeles
Rabinek Gizella elégt jó
Rehn Mariska jeles ünger Lujza elógs
Salamon Erzse jeles 65 Varga Mari elógs
55 Staab Katalin elógs Viertl Anna jeles
Szalay Ida jeles Völker Karolin jó
Szekeres Anna jeles elógs Weiss Kornélia elógs
Takács Teréz Weissenstern Mari elégt
Tánczos Mari elógs 70 Weichsel Erzse elógs
60 Tollár Mari elógs Wittmann Teréz elógs
Tomasics Szidónia elógt
II. leányosztály.
Tantárgyak: Hit- és erkölcstan, magyar olvasás és irás, magyar nyelvtan, beszéd- és értelemgyakorlat, számtan, kézimunka és ének.
Névsor általános osztályzat Névsor általános osztályzat
Aesmann Katalin jó 20 ifj. Horváth Margit jeles jó
Bencze Ágnes jó id. Horváth Margit
Benkő Anna jó Horváth Rozália jó
Bencsics Gizella tv Hütter Anna kit
5 Bokány Ilona elógs Illés Juliána jó
Bódi Juliána km 25 Illés Károlin elógt jó
Brinner Terézia jó .Taeger Ilonka
Csikós Ilona mh Józsa Ilonka kit
Döme Anna jó Kálmán Lujza elógs
10 Farkas Ilona elégt jó Kerber Gizella kit
Feiler Teréz 30 Killer Margit Kiss Teréz jeles
Feschler Erzsébet jeles \'kit
Figlár Verona kit Koller Mari jeles elégs elégs
Francsics Margit jeles Korzó Anna
15 Gaál Szidónia \' tv Kutnyák Magda
Gerausch Irma jó 35 Kvieton Erzse kit
Gróczi Júlia jeles Lemmer Erzse elégt
Gulyás Margit jeles Lőrincz Margit jó
Horváth Anna elógs Mair Katalin elégs
El. ért 3
34
Névsor általános osztályzat Névsor általános osztályzat
Marksz Paula jeles Schapringer Etelka kit
40 Mautner Elfrida kit Scherz Lenke jeles
Máté Katalin jeles Szitár Paula jeles
Mergenthaller Vilma kit 55 Szkupil Anna Talafausz Margit" jó
Müller Amália tv jó
Nagy Mari 45 Németh Katalin jeles Tamás Mari jeles
kit Tscheik .lanka kit
Pávelkovics Anna elégs Tscheik Károlin kit
Pálfy Etelka kit 60 Vass Mari jó
Pál Teréz jó Varga Margit bt
Pelcz Ibolyka kit Vitelz Mari jó
50 Rasztics Margit jeles Zolder Anna bt
Sinkó Mari elégs
Huny adi-utczal
II. leányosztály.
Tantárgyak: Hit- és erkölcstan, magyar olvasás és irás, magyar nyelvtan, beszéd- és értelemgyakorlat, számtan, kézimunka és ének.
Névsor általános osztályzat Névsor általános osztályzat
Benedek Ilonka jó Kátzbeck Gizella jó
Blazsúr Róza jó Keller Róza jó
Borda Anna jó Kostein Mariska jó
Cserép Katalin elégs 20 id. Kovács Anna elégt
5 Pólegyházy Aranka jó ifj. Kovács Anna km
Ginzer Erzse elégs Kovács Juliska jó
Godina Jolán tv Leitner Gizella elégs
Golenczky Paula elégs Major Teréz elógt
Heisler Margit elégs 25 Markovics Anna elégt
10 Hertelendy Ilonka elégt Mágics Etelka jeles
Hirschel Olga jeles Megyesy Anna jeles
id. Horváth Mariska jó Meilinger Mariska mh
ifj Horváth Mariska kit Melár Mariska elégs
Horváth Paula jeles 30 Milhofer Aranka elégs
15 Jankovics Emilia jó Molnár Anna elégt
Kálmán Rózsa elégs Molnár Mariska jó
35
Névsor általános osztályzat Névsor általános osztályzat
Nagy Margit jó Szabó .Juliska jeles
Németh Teréz jó 45 Szabó Mariska jeles
35 Novotny Leopoldin jó Szecső Mariska \' kit
Olasz Anna tv Szigethy Edith jeles
Pauer Rozika jeles Szummer Gizella elégs
Peti Rozália jó Tatár Róza tv
Purger Teréz jó 50 Turek Terka elégs
40 Radosztics Mariska jeles Viltner Jolán jó
Rákos Anna jó Vindt Vilma tv
Saly Gizella elégs Vositz Jolán tv
Szabó Etelka jó
Teleki-utczal
Párhuzamos II. leányosztály.
Tantárgyak: Hit- ós erkölcstan, magyar olvasás, irás, anyanyelv, beszéd- és értelemgyakorlat, számtan, ének és női kézimunka.
Névsor általános osztályzat Névsor általános osztályzat
Bedenek Teréz km Geiszler Aranka elégs.
Bodzái Erzsébet jeles 20 Hackler Mari jó
Boda Anna jeles Harer Anna elógs
Bogdán Angella \'kit Hoffer Mari jó
5 Cseke Erzsébet jó Horváth Anna jó jó
Czukelder Róza jó Horváth Róza
Dávid Teréz jeles jó 25 Horváth Katalin jeles
Dervalics Mari Horváth Lenke jeles
Detrich Ilona kit Kalmár Katalin km
10 Donyán .Róza km Knausz Károlin .jó
Farkas Anna km Kolmann Júlia jeles jó
Fáner Lujza . jó 25 Kovács Katalin
Franberger Anna jeles Kovács Margit jeles
Gábor Anna jó Lőrincz Anna km
15 Gábor Mari jeles Magyar Magdolna jeles
Gaál Róza jeles Nagy Roza elégt
Gáspár Erzsi jó 30 Németh Mariska elégs
Gerócs Teréz jó Pap Mari jeles
3*
36
Névsor általános osztályzat Névsor általános osztályzat
Pápai Mari jó Taródi Katalin jó
Papszt Katalin elégs 45 Tálosi Anna km
Schnetter Ilona jeles jeles Tálosi Katalin jeles
35 Sipos Katalin Topolics Erzsébet- jeles
Sifkovics Anna jó Tóth Katalin km
Somogyi Apolonia jeles Vági Erzsi elégs
Soinogyvári Katalin jó 50 Yellák Anna kin
Szabó Júlia elégt Yölker Anna jeles
40 Szalai Mari jó Yerbovecz Júlia Ú\'les
Szternát _Teréz jeles Zábó Mari jeles
Takács Ágnes jó Záchránicsek Katalin jó
Takács Mari jó
I. leányosztály.
Tantárgyak: Hit- és erkölcstan, magyar olvasás és irás, beszedés értelemgyakorlat, számtan, és ének.
Névsor általános osztályzat Névsor általános osztályzat
Baranyai Szidónia jeles Keszei Karolina jó
Báron Ilona jeles 20 Kincses Katicza elégs jó
Beznicza Julcsa jó Klapper Karolina
Buzek Ida jó Kósa Róza km
5 Czufall Margit jó Mauthner Margit jeles
Oseke Erzsi tv Mayer Irma jó
Cseke Jolán tv 25 Meiszner Mariska jeles jó
Danielisz Flóra jeles Pintér Mariska
Emerich Ella \' tv Pollák Erzse jeles
10 Etényi Mariska jeles Raffai Mari elégs
Feuler Mariska jó Rakovszky Jolán jeles
Gerausch Karolin elégs 30 Rátnik Erzsi jeles
Göllesz Anna elógs Sebők Erzsi jó
Gráf Teréz elégs Stern Laiticia tv
15 Hajek Krisztina jeles Schott Emilia .jó
Handrik Katicza jó Szabados Rózsa jeles
Harangozó Ilona elógs 35 Szabó Mariska elégs
Horváth Irma jó Szabó Erzsi jeles
37
Arany János-utczai
I. leányosztály.
Tantárgyak: Hit- ós erkölcstan, magyar olvasás, irás, beszédes értelemgyakorlat, számtan és ének.
Névsor általános osztályzat Névsor általános osztályzat
Végzők: Augenfeld Janka Ádlovics Gizella Atal Margit Berecz Juliánná 5 Bodiczky Irma Csertők Katalin jeles jeles elógs elégs kit elégs Dávid Mari Dömötörfy Mari Dukász Elza 10 Fabick Lujza Farantay Fáni Ficzkó Mari Glavina Ilona km bt elógs tv elégs jó-jó
Névsor általános osztályzat Névsor általános osztályzat
Szeitl Erzsi jó Kovács Ilona jeles
Takács Lujza jó 55 Krausz Jolán jeles
Tárnok Mariska jó Kristofoletti Anna elógs elégs
40 Tóth Teréz elógs Lipovics Mari
Tóth Mariska elégs Méhes Aranka elégs
Vajda Stefánia jeles Molnár Verona jeles
Vágner l\'aula jeles 60 Nérnelh Margit elégs
Vegele Eniilia jeles Nóvák Marianna jó
45 Virág Róza Wottava l\'aula jó jeles Okos Irma Pauer Margit jeles jó
Zábráczky Jolán km Pokorni Anna jeles
65 Polgár Mariska jeles
Haladók: Rotter Teréz jó
Biczó Teréz elégs Sebők Mari km
Suchel Lujza Schultz Teréz elégs
50 Bojtor Mariska elégs o jeles
Piglár Margit jó 70 Schwanczker Mari elégs
Gizmann Etelke elégs Trinkl Karolina jó jó
Halász Margit elégs Vadlya Virginia
Junker Hermina jó Vojnovics Róza jeles
38
Névsor általános osztályzat
Gyümölcs Mari jeles
15 Hetiinger Mari km
Herczeg Katalin elégs
Horváth Anna elégs jó
Horváth Julianna
Kovács Mari km
20 Kováts Teréz jó
Kreznár Mari tv
Mersics Mari elégs elégs jó
Milhofer Erzse
Nagy Gizella
25 ifj. Nagy Rozália jeles jó
id. Nagy Rozália
Németh Rozália elégs
Oláh Ella tv
Oszvald Anna jeles
30 Papp Mari jó
Papp Etelka jó
Pápay Katalin kit
Pfeiffer Franciska jó
Popesnyák Anna elégs
35 Rátz Mari jó
Radosztics Anna jó
Névsor általános osztályzat
Spiegl Elza elégs
Szabó Magdolna jeles
Szabó Mari jó
40 Szakony Mari . jó
Szttts Teréz elégs jó
Torma Etelka
Tóth Mari km
Haladók:
Bodiczky Jolán jeles
45 Czofál Anna elégs
Csordás Anna jó
Devecsery Róza elégt
Dombi Mari jó
Hege Verona km
50 Horváth Mari jó
Kállay Ella jó
Oszvald Mari jó
Szabó Ilona jó
Vass Erzsébet jó
55 Vers Julianna elégs
39
Eötvös-téri
I. leányosztály.
Ta-ntárgyak: Hit- és erkölcstan, magyar olvasás és irás, beszéd-és értelemgyakorlat, számolás, ének.
Névsor általános osztályzat
Végzők:
Andri Mari elégs
Balázs Margit jó
Bognár Mari elégs
Borsod Ernilia elégs
5 Csányi Katalin jeles
Damedler Borbála jeles
Farkas Gizella elégs
Fábián Anna .jó
Ferk Ilka jó
10 Gerócs Anna jeles
Hegedűs Anna km
Horváth Mari jó
Horváth Ilka jó
Kálcsics Anna elégs
15 Kengyel Anna jó
Keizer Heléna elégs
Kováts Júlia elégs
Kószák Anna elégs
Kohlmann Júlia jeles
20 Krug Mari elégt
Lehoczki Paula jeles
Léránd Katalin jó
Lerand Júlia elégs
Magyar Anna elégs
25 Metz Anna elégs
Mertz Mari km
Muther Ilka .jó
Németh Ilka elégs
Nóvák Rozália jó
30 Nyakas Terézia elégs
Névsor általános osztályzat
Pint Erzsébet elégs
Poszavetz Rozália jeles jó
Szilli Katalin
Sztupár Margit elégs
35 Tornán Mari elégs
Valentin Anna jeles •jó
Válent Mari
Veszter Teréz elégs .jó
Vimmer Anna
Haladók:
40 Áts Anna tv
Ágoston Mari elégt
Bedenek Rozália elégs
Ozethofer Rozália elégs
Flesh Jolán elégt
45 Fullér Rozália elégs
Goor Rozália elégt
Horváth Ida elégs
Major Anna .jó
Molnár Mari jeles
50 Nagy Ilka jeles
Németh Rozália elégs
Pecsics Teréz elégs
Szijjártó Katalin elégt
Szemlics Anna elégt
55 Tollár Mari elégs
Török Anna elégs
Vass Rozália jó
Veszter Mari elégt
40
Teleky-utczai
I. leányosztály.
Tantárgyak: Hit- és erkölcstan, magyar olvasás és irás, beszéd-és értelemgyakorlat, számolás és ének.
Névsor általános osztályzat Névsor általános osztályzat
Y é g z ő k: Tóth Mari jó
Bognár Róza jeles 30 Tóth Hermin km
Tilpák Júlia Turek Mariska jó ió
Csizmadia Anna jeles
Czófál Mariska \' kit Yókási Anna J jeles
Czérk Teréz jeles
5 Erős Mari jó Haladók:
id. Gerócs Mari jó
Geizler Irén elégs jó Andri lika elégt
Gáspár Mari 35 Betlehem Mari jó
Hajmási Anna elégs Brinner Margit vm
10 Hild Anna jó Csizmadia Mari elégs
Horváth Júlia kit Gerócs Mari elégs
Jakabli Emma elégs Gerócs Ilka elégs
Kolongya Juli .jó 40 Halász Júlia jó
Ivollarics Adél jó Kalmár Róza elégs jeles
15 Kollarics Éva jeles Kovácsics Gizella
Klauz Irén km Meyer Etel mh
Klauz Mari km Nóvák Mari elégs
Mihály Róza jeles 45 Németh Anna jó
Mák Erzse \' kit Sárecz Róza jó
20 Nagy Mari jó Sipos Anna elégt
Rabinek Lenke jó Sümegi Teréz elégt
Rathmann Matild jó jó Strober Mari elégt
Sásvári Róza 50 Tomkha Irén bt
Seláf Mari ism. jeles Tomasics Anna elégs
25 Schuch Júlia elégs Varga Mari •jó
Szobodics Anna Vili Vadász Róza jeles jó
Takács Mari jeles elégs Vókási Erzse
Tüske Mari
A VI. VII. kerület értesitője.
VII. kerület.
IV. fiúosztály.
Tantárgyak: Hit- és erkölcstan, magyar olvasás, irás és nyelvtan, számtan, földrajz, kertészeti gyakorlatok, rajz, ének, testgyakorlás.
Névsor általános osztályzat Névsor általános osztályzat
Anek Ferencz jeles 25 ifj. Kuzsner László km
Hajomi István tv Lenkovics József elógs
Bander László elégt Loboda Lőrincz . j()
Bogdán Károly jó Marczinecz József jeles
5 Bolf László km Mihálecz Ferencz jeles
Gödinek Ferencz elégt J6 30 Milei József km
Gödinek György Nagy György jó
Gozdán László jeles Plánder György jó
Hajdú László km id. Plánder József elógs
10 Herczeg János .jó ifj. Plánder József elógs
Horvát József jó 35 Plánder Ferencz jó
Jakupánecz József km Polai László elógs
Jankovics György elógs Poszovecz István jó
Jámbor József jó Sárdi Lajos jó
15 Kálovics Ferencz jó Sásvári Ferencz jó
id. Kálovics György elógs 40 Sneff György jeles
ifj. Kálovics György i«légs Simon József jeles
Kiss Ferencz jó Steszlin György elógs
Kiss János km Szabó József elégt
20 Kocsis Ferencz jó Szerdahelyi Károly elégt
Kók György elógs 45 Szokol János elógs
Kuzsner György km Szmodics József jeles elógs elégs
Kuzsner József jó Tánczos István
id. Kuzsner László km Vajda Antal
42
III. fiúosztály.
Tantárgyak: Hit- és erkölcstan, magyar olvasás, irás és nyelvtan, számtan, földrajz, rajz, ének, testgyakorlás ós kertészeti gyakorlatok.
Névsor általános osztályzat Névsor általános osztályzat
Anek László jeles Krisztián György jó
Baa László jeles Magyar János elégs
Baj József elógs Martinecz József elégs
Berke Lajos jeles 35 Matalics József jó
5 Bili ege József elégs Mátés Ferencz jó
Bolf György elógt Milei László .jó
Borbély Gyula jó Nagy László jeles jó
Bunczom László elégs Ország János
Dadai József tv- 40 Plánder Antal elógs
10 Dolmányos Béla jel es Plánder György jó
Dolmányos Ferencz km Plemmer József elógs
Faics Ferencz jeles ifj. Polai Ferencz jeles
Ftirst István .jó id. Polai Ferencz jeles
Gerócs Ferencz kit 45 közb. Polai Ferencz ■ tv
15 Gödinek György elégs Polai György elógs
Gudlin Antal .jó Poszovecz István jó
Haba Béla tv Samu József jó
Haba Ferencz jó Savanyu György elégs
Hideg János elégs 50 Szmodics Ferencz jó
20 Horváth János _ kit Tislér László jeles
ifj. Horváth László elégs Tiszai István jeles
id. Horváth László\' elógt elégs Tiszai Iózsef elégs
Humán Ferencz Tóth Ferencz elégt
Imrei József .jó 55 Törő László elégs
25 Jankovics József jó Vadász Ferencz km
Kálovics György jó Vajda József jó
Kálovics József jeles ifj. Varga György elégt
Kálovics László jó id. Varga György jeles
Kiss Mihály jó 60 .közb. Varga György \' kit
30 Kók József jeles Varga József jeles
Kovács István jeles Zákonyi Lajos elégs
43
II. fiúosztály.
Tantárgyak: Hit- és erkölcstan, magyar olvasás és irás, nyelvtan, beszéd- és értelemgyakorlat, számtan, ének és testgyakorlat.
Névsor általános osztályzat Névsor általános osztályzat
Baj László jó Kálovics József jó
Baa István jó Kiss Károly jó
Balog János jeles Kiss József jó
Borbély György jó 40 Knáusz György elégs
5 Bajomi János km Kocsis János jeles jó
Benczik József jó Kuzma János
Biliege Ferencz elógs Magyar József jeles
Beneze János km Matalics István elégs
Bogdán József jó 45 Matalics László elógs
10 Dani József jeles ifj. Milei Ferencz jó
Dávid József jeles id. Milei Ferencz elégs
Dávidovics József jeles Mujzer János elégs
Dolmányos József jó Muczer Ferencz elégs elégs
Dukai József elégs 50 ifj. Nagy József
15 Erdélyi,János elégs id. Nagy József jeles
Filák István elógs Nagy László jeles
Flumbort József jó • Németh György jeles
Fiirst József jó Németh József jó
Gödinek László jó 55 Nováth István elégs
20 Godina György jó Ötvös József km
Gyulai István jó ifj. Plánder György jó
Hajdú Ferencz elégs id. Plánder György jó
Hanzsalics Sándor jó Poszovecz Sándor jó
Hobor Kálmán elégs 60 Polai György km
25 ifj. Horváth József elégs Pongrácz István jó
id. Horváth József elégs Szántó János ■jó
ifj. Horváth Ferencz jó Szmodics György jó
id. Horváth Ferencz jó jeles Szollár Ferencz jó
ifj. Horváth György 65 Szokol Ferencz elégs
30 Id. Horváth György km Szokol György jó
Horváth István elégs Takács József elégs
Imrei László .jó Tánczos József jeles
Imrei János jó Tóth Ferencz jó
Jankovies László km 70 Török István jeles
35 Kangyalics László jó Török György jeles
Kangyalics József jeles Yarga József elégs
44
I. fiúosztály.
Tantárgyak: Hit- és erkölcstan, beszéd- és értelemgyakorlat, magyar olvasás és irás, számtan, ének és testgyakorlás.
Névsor általános osztályzat
Végzők:
Hali György jó
Bagonyai György jeles
Baj Sándor elégs
Boif József jó
5 Dani József jeles
Dani István jeles
Dani Mihály elégs
Grahovecz József jó
Gyergyák Ferencz jó
10 Horváth Ferencz jeles jó
Horváth László
Kangyalics János jeles
Kálovics Ferencz jó
Kálovics József elégs
15 Kálovics László jeles
Kis István jó
Knausz László jó
Marton László elégs
Mát ós Vendel elégs
20 Milei Ferencz jó
Milei József jó jeles
Molnár József
id. Muczer László jó
ifj. Muczer László jeles
25 Nováth György jeles
Pávics György jeles
Plánder Ferencz jeles
Polai Ferencz kit
Poszovecz Vendel elégs .jó
30 Rejneker Ferencz
Steszlin József kit
Névsor általános osztályzat
Szabó István jeles
Szokol József jeles
Szokol Ferencz jó
35 Tiszai József jó
Vajda Ferencz jó
Varga Ferencz jó
Varga József elégs
Veiner Lajos jeles
40 Vilt Imre\' jó
Vinczek György jeles
Haladók:
Baj József jeles
Dávidovics Károly elégs
Dukai János jeles
45 Faics Ferencz jó
Gaál Ferencz elégs
Horváth Pál jó
Horváth Vendel jó
Imrei József km
50 Kellerman Mihály elégs
Kovács László km
Kunics György jó
László János elógt
Lenkovics József jeles
55 Molnár László —
Nagy Ferencz elégs
Németh Sándor elégt
Pintér Ferencz elógt jó
Sneff Ferencz
60 Steinicz Gyula elégs
Tenk Ferencz elógt
45
Rácz-utcza.
I. fiúosztály.
VI. kerület.
Tantárgyak: Hit- ós erkölcstan, magyar olvasás ós irás, beszéd- és értelemgyakorlat, számtan, ének ós testgyakorlás.
Névsor általános osztályzat Névsor általános osztályzat
Végzők: Szmodics János elógs elégs. jó elógs
Bartol László Borbély Lajos Brukner Lajos jeles jó tv Szollár György Vajda György Varga György
Dolmányos Ferencz .jeles Haladók:
5 Fekete József jeles
Gozdán József elégs Baj Károly. jeles
Gödór Ferencz jeles Bander György elégs
Gudlin András jeles Flnmbort György elégs
Günsberger Zsigmond elégs Gudlin György elégs elégs
10 Győré János jó Godina József
Hajdú Ferencz jó 40 Gödinek Ferencz elógs
Hajdú József jó Günsberger Vilmos elép*s

Hajdú László elégs Haszon Károly jó
Horváth Ferencz jeles Haszon László elégs
15 Kangyalics György elégs Kangyalics György elógs
Kállovics György jeles 45 Krisztián József elógs
Kállovics István elégs Mózsi József jeles
Krisztián György elégs Plánder Ferencz elégs
Krisztián József elégs Plánder József elógs
20 Krisztián László jeles Steril Lajos jeles
Magyar Ferencz jeles 50 id. Szmodics László elégs elégs
¡íj. Magyar József jó ifj. Szmodics László
id. Magyar József jó Tislér György elégs
Molnár István jó Tóth László elógs
25 Mózsi Ferencz jeles Vajda János elégs
Palkó József jeles 55 Varga Boldizsár elégs
Pávics József jó Varga István elégs
Plánder László km Varga János jó
Poszovecz János jó Varga József jó
30 Szmodics Ferencz km
46
VII. kerület.
IV. leány osztály.
Tantárgyak: Hit- ós erkölcstan, magyar olvasás, irás, magyar nyelvtan, számtan, földrajz, női kézimunka, rajz és ének.
Névsor általános osztályzat Névsor i általános 1 osztályzat
Bálics Ilonka elégt Godina Katalin km
Bunczom Katalin elógs Hajdú Júlia jó
Dani Mariska jeles Horváth Jolán jeles
Dolmányos Rozália jó 10 Juss Karolin jeles
5 Faics Katalin elégt Sándor Júlia elégs
Flumbort Katalin jó Szmodics Anna elégt
III. leányosztály.
Tantárgyak: Hit- ós erkölcstan, magyar olvasás, irás, magyar nyelvtan, számtan, földrajz, rajz, ének és női kézimunka.
Névsor általános osztályzat Névsor általános osztá lyzat
Bartol Anna elégs jó ifj. Horváth Katalin km
Bedenek Rozália 20 Horváth Vilma jó
Bencze Júlia elégs Horváth Anna elógs elégs
Bolf Júlia jó id. Horváth Anna
5 Csanádi Teréz Dobosi Júlia jó jó ifj. Horváth Anna Igler Katalin elógs elegs
Dolmányos Anna elógs 25 Kálovics Anna jeles
Farkas Anna jó Kiss Katalin jeles
Farkas Károlin jó Knausz Rozália elégs elégs
10 Fekete Katalin jó Koók Katalin
Fürst Rozália kit Kovács Erzsébet jeles
Gaál Júlia elógs 30 Kozári Mariska jeles
Gréczi Rozália km Krisztián Júlia jó
Gréczi Mari jeles Miliálecz Katalin kit
15 Gödinek Éva elégt Neumajer Katalin elégt
Gödinek Júlia jó Németh Katalin jeles
Gozdán Rozália elégs elégs 85 Németh, Anna \' kit
Horváth Katalin Perkó Éva km
47
Névsor általános osztályzat Névsor általános osztályzat
Péntek Júlia elégt Szlávecz Teréz km
Péntek Katalin elégt 45 id. Szmodics Júlia jó
Pintér Katalin elégt ifj. Szmodics Júlia elógs
40 Polai Erzsébet elégs Tislér Katalin jeles
Plánder Rozália elégs Tóth Anna kin
Sándor Mariska jeles jeles Vinczek Katalin elégs
Szíjártó Rozália
II. leány osztály.
Tantárgyak: Hit- és erkölcstan, magyar olvasás és irás, nyelvtan, számtan, beszéd- és értelemgyakorlat, kézimunka és ének.
Névsor általános osztályzat Névsor általános osztályzat
Baa Rozália jeles Ifcsics Mária elógs
Baj Katalin jeles Jakupánecz Katalin jeles
Bali Katalin jó 25 Kovács Katalin elégs jó
Balog Katalin elógs Lenkovics Júlia
5 Bagonyai Katalin jeles Liplin Borbála elégt
Bencze Katalin elégs Marton Katalin elégs
Bunczon Rozália elégt Major Jutia jó
Bunczon Júlia jó 30 Major Anna bt
Dani Anna jó Major Erzse jeles
10 Dervarics Anna jó Málék Borbála kit
ifj. Dolmányos Júlia kit Mihálecz Júlia jó
id. Dolmányos Júlia elógs Mihálecz Éva .jó
Dolmányos Mária elégt 35 Miilei Anna elégs
Farkas Anna jó Munkácsi Mária jó
15 Flumbort Éva jó Ötvös Júlia bt
ifj. Flumbort Katalin elégs Ötvös Anna elégs jó
id. Flumbort Katalin elégs Plánder Júlia
Fürst Katalin jeles 40 Polai Erzse jeles jó
Gozdán Borbála jó Polai Rozália
20 Horváth Júlia .jó Samu Katalin elégs
ifj. Horváth Rozália jeles jó Sneff Anna jó
id. Horváth Rozália Szabó Mária kit
I 1
48
Névsor általános osztályzat Névsor általános osztályzat
45 Szabó Anna .jó Varga Katalin kit
Szakos Mária jeles Varga Teréz .jó
Szerecz Anna elégt Vajda Júlia elégs
Szilajka Anna jeles Vinczek Júlia jeles
Tiszai Júlia jó 55 Zákonyi Mária elégs
50 Varga Anna .jó
I. leányosztály.
Tantárgyak: Hit- ós erkölcstan, magyar olvasás, irás, számtan, beszéd- ós órtelemgyakorlat és ének.
Névsor általános osztályzat

Végzők:
Bottyán Anna km
Bartol Anna km
Csatlós Júlia elégs
Dani Katalin jeles
5 Dani Róza \' kit
Dávidovics Róza jó
Dávid Erzsébet jeles
Fodor Fáni km
Gudlin Júlia jeles
10 Gyertyák Katalin km
Hoffer Júlia elégs
Horváth Katalin elégs
Horváth Júlia jó
Horváth Erzsébet jó
15 id. Horváth Mária kit
ifj. Horváth Mária elégs
id. Horváth Róza jó
ifj. Horváth Róza jó
Hajdú Anna jeles
20 Herjávecz Éva .jó
Igler Anna jeles
Jámbor Katalin jó
Névsor általános osztályzat

Kálovics Erzsébet jó
Kongyolics Júlia jeles
25 Kuzsner Róza elégs
Lervencz Anna km
Léránd Katalin tv
Lóránd Júlia tv
Loboda Etelka kit
30 Martinecz Apollónia kit
Mózes Anna jeles
Munkácsi Terézia jó
Nagy Róza Jó ,
Nagy Anna elégs
35 Oswald Anna tv
Osvald Mária tv
Perkó Júlia km
id. Polai Katalin elégs
ifj. Polai Katalin jeles
40 Plánder Anna jó
id. Sneff Katalin jeles
ifj. Sneff Katalin jeles
Szabó Júlia elégs
Szakos Anna, jó
45 Szedi mayer Éva elégs

49
Névsor általános osztályzat Névsor általános osztályzat
Szokol Katalin elégs Hajdú Apollónia .jó
Tislér Eóza jeles .jó Hunka Mária elégt
Vajda Anna Kook Katalin elégs
Varga Róza km Marics Éva 60 Magyar Erzsébet elégt elégt
Haladók: Marton Anna elégt
50 Anek Anna Bolf Jnlia Németh Júlia jeles
jó Plánder Terézia km
jó Stokker Róza elégs
Osondor Róza Dani Terézia jó .jó 65 Stokker Borbála Szollár Terézia elégs elégs
Dávidovics Anna elégs
5 Hajdú Irma jeles
Rácz-utcza. VI. kerület.
I. leányosztály.
Tantárgyak: Hit- és erkölcstan, magyar olvasás, irás, számtan, beszéd- és értelemgyakorlat ének.
Névsor általános osztályzat Névsor általános osztályzat
Végzők: Mihálecz Rozália jeles
Balog Katalin Bencze Katalin Berke Rozália elégs km jeles Nagy Anna Nóvák Juliánná Plemmer Katalin 20 Poszovecz Katalin jeles jó elégs km
Bolf Katalin jó Tóth Victória elégs jeles jeles
5 Borbély Juliánná Dani Anna Gödinek Juliánná jeles .jó elégs Vajda Katalin Varga Katalin
Horváth Juliánná jó elégs Haladók:
Igri Juliánná
10 Josich Anna jeles Baj Erzsi jeles
Jankovich Anna jó 25 Farkas Katalin elégs
Kamenár Erzsébet jeles Gunyhó Katalin elégs
Kállovics Anna jó Gyergyák Erzze \' jó
Knáusz Erzsébet jeles Igri Katalin Istéf Mari elégs
15 Lang Katalin jó jeles
El. Ert.
4
50
Értesítések az 1899—900-iki tanévről.
A jövő 1899—900-iki tanévre a beírások szeptember 1—10-ig tartatnak reggel 8—11-ig és délután 2—5 óráig a központi fiúiskolák helyiségében.
Az I. osztályba csak azon tanulók vétetnek fel, kik a 6. évet betöltötték, illetve kik 1893. évben születtek, mit keresztlevéllel igazolni is tudnak és a kiken az oltás sikeresen eszközöltetett, a mi oltási bizonyit-ványnyal igazolandó.
A többi osztályra való felvétel pedig az előző osztály sikeres végzését igazoló bizonyítvány alapján történik.
Tandíj a helybeli tanulók részére évi 3 frt, a vidéki és magántanulóknak pedig 5 frt.
Ezenkívül mindenegyes tanuló a beirás alkalmával, a nagym. vallás-és közokt. m. kir. miniszter urnák 1892. évi 37290. sz., a nagym. pénzügyi m. kir. miniszter urnák pedig 1892. évi 29554. sz. rendeleteikkel kiadott „Utasítás"-ok szerint az orsz. tanítói nyugdíj- és gyámintézet kötelékébe tartozó népoktatási tanintézetekbe járó tankötelesek után hozzájárulás czimén évenként ós fejenként 15 krt tartoznak fizetni.
Az igazgatóság.
Névsor általános osztályzat Névsor általános osztályzat
30 Hajdú Katalin jeles 35 Mihálecz Teréz km
Kállovics Erzse J° Németh Juliánná tv .
Kovács Anna elégs Steiner Julia tv
Krisztián Rozi jó Steiner Mária tv
Lang Mári elégs Tislór Anna jó
51
Statisztikai táblázat.
a) Fiúosztály.
A növendékek száma Vallásra nézve f|emze iség szerint
Osztály jí\\z iÖ9S/99-iki tanévre beiralkozotl kimaradt tanodát változtatott meghalt maradt az év végén róm. kath. | ág. ev. ev. ref. izraelita magyar német tót Összesen
Központi I. osztály Arany J.-utczai I. , Hunyady-utczai I. „ Eötvös-téri I. , Teleky-utczai I. „ Központi 11. „ Párhuzamos II. , Központi III. „ Párhuzamos III. „ Központi IV, „ Párhuzamos IV. „ VI. kerületi I. VII. , I. „ VII. „ II. „ VII. „ III. „ VII. „ IV. „ 75 64 42 62 55 86 83 79 61 63 64 58 61 73 62 48 3 4 3 1 3 9 8 9 5 7 2 2 6 2 8 2 4 4 5 7 2 1 1 3 1 - 1 I 1 1 1 - 1 1 i 1 1 1 II 1 74 59 38 55 50 78 66 69 52 58 57 55 59 66 57 39 69 61 41 61 54 83 80 66 59 58 51 55 59 72 61 48 4 1 1 1 2 7 1 1 1 1 1 1 1 1 1 2 2 1 1 5 1 4 5 3 2 74 64 42 62 55 86 82 79 61 62 64 58 61 73 62 48 1 1 1 1 II 1 1 " 1 1 1 II 1 1 1 1 75 64 42 62 55 86 83 79 61 63 64 58 61 73 62 48
Összesen . 1036 72 30 2 932 985 19 6 26 1033 2 1 1036
b) Leányosztály.
Központi I. osztály 73 2 5 66 59 7 2 5 72 1 73
Arany J.-utczai I. „ 55 6 2 — 47 51 — — 4 55 — — 55
Eötvös-téri I. „ 58 2 1 — 55 57 — — 1 58 — — 58
Teleky-utczai 1. n 55 7 o 1 48 51 2 1 1 55 — _ 55
Központi II. 63 1 3 1 58 55 4 ! 3 63 — — 63
Hunyady-utczai II. » 53 1 5 1 46 48 — — 5 52 1 — 53
Teleky-utczai II. n 54 9 ,— — 43 51 2 l — 54 — — 54
Központi III. V 82 1 4 — 77 70 2 — 10 82 — — 82
Párhuzamos III. 9 71 8 1 1 61 64 2 — 5 71 — _ 71
Központi IV. V 67 5 — 1 61 51 1 ■ — 16 66 1 _ 67
Párhuzamos IV. ■ 43 6 — — 37 40 — — 3 43 — _ 43
VI. kerületi . I. „ 39 3 3 — 33 37 — — 2 39 — _ 39
VII. „ I * 66 8 4 — 54 66 — — — 66 — — 66
VII. „ II. W 55 10 — — 45 55 — —. — 55 — _ 55
VII. „ III-1V. * 61 6 — — 55 61 — — — 61 — — 61
Összesen . 895 73 30 5 .787 815 20 5 55 892 3 — 895
Fiuk . 1036 72 30 2 932 985 19 6 26 1033 2 1 1036
Leányok . 895 73 30 5 787 815 20 5 55 892 3 — 895
c) Összesítés :
Összesen . ||l93l| |145| 60 | 7 j 1719|j 180o|391 11 81 ¡1925 5 ] 1 ¡1931
id

Insert failed. Could not insert session data.