Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



* Adobe Reader letöltése (PDF fájlokhoz)

 
5.41 MB
2019-01-04 13:14:59
 
 

application/pdf
Nyilvános Nyilvános
542
1402
Rövid leírás | Teljes leírás (74.14 KB)

A Nagy-Kanizsai Községi Népiskolák növendékeinek név- és érdemsorozata
az 1897-98. tanévről.
Közli: Récsey György népiskolai igazgató.
Nagy-Kanizsa,
nyomtatott Fischel Fülöp Könyvnyomdájában 1898.

A következő szöveg a füzetből keletkezett automata szövegfelismertetés segítségével:

A NAGY-KANIZSAI
KÖZSÉGI NÉPISKOLÁK
NÖVENDÉKEINEK
NEV- ÉS ÉRDEMSOROZATA
AZ
1897-98. TANÉVRŐL.
KÖZLI:
RÉCSEY GYÖRGY
NÉPISKOLAI IGAZGATÓ.

NAGY-KANIZSA,
NYOMATOTT FISCHEL FÜLÖP KÖNYVNYOMDÁJÁBAN 1898.
A NAGY-KANIZSAI
KÖZSÉGI NÉPISKOLÁK
NÖVENDÉKEINEK
HÉV- ÉS ÉRDEMSOROZATA
AZ
1897 98. TANÉVRŐL.
RÉCSEY GYÖRGY
NÉPISKOLAI IGAZGATÓ.

NAGY-KANIZSA,
NYOMATOTT FISCIIEI. FÜLÖP KÖNYVNYOMDÁJÁBAN 1898.
\\
Az 1897—98* tanév rövid története.
Alig záródott be az 1896-97. tanítási év, az iskolaszéknek már a szünidő tartama alatt intézkednie kellett a tanintézet igazgatójának helyettesítéséről. Az iskolaszék, tekintettel Németh Ignác beteges állapotára, 1897. julius 24-én tartott ülésében hozott határozatával Récsey György népiskolai tanitót bizta meg az igazgatói tennivalók teljesítésével, különösebben meg-jelölten pedig az 1897— 98. tanévi beírások végzésével.
A tanulók beírása ang. 30-ikáu kezdődött és tartott szeptember 9-éig. Ekkor ünnepies »Veni Sancte«-val megkezdődtek a rendes előadások a város minden kerületének osztályaiban — a központi leányosztályok és a Hunyady-ntcai osztályok kivételével, melyek építkezés alatt állottak. Ezekben az előadások csak november elején kezdődtek meg.
Mindjárt a tanév kezdetén gyász érte intézetünket; betegeskedő igazgatónk: Németh Ignác október 6-ikán meghalt. A tanítótestület külön gyászjelentést adott ki; az elhunyt ravatalára koszorút helyezett; özvegyéhez részvétiratot küldött és Szalay Sándor tanítót megbízta, hogy a sírnál a testület nevében búcsúzzék el a tanítói pályán 30 évig működött kartárstól.
A Németh Ignác halálával megüresedett igazgatói állást az iskolaszék pályázat utján töltötte be; november 24-iki ülésében 15 pályázó közül nagy szótöbbséggel Récsey György, addigi helyettes igazgatót választotta meg igazgatóvá. Ugyanezen ülésében aként intézkedett, hogy Récsey György osztályába Poredus Antal tanítót helyezte, ennek osztályához Mágot Józsa kisegítő tanítónőt állandó működésre beosztotta, kisegítőül pedig Szabó Gizella oki. tanítónőt hívta meg Felső-Rajkról.
Az igazgató-választást követő napon, november 25-ikén, éppen midőn a tanítótestület az új igazgató üdvözlésére egybegyűlt, váratlan csapás történt: Tóth Istvánt, a központi 4.
1*
4
fiúosztály tanítóját s az iparos-iskola igazgatóját szélhűdés érte. Egy hét múlva, december 3-ikán már ravatalon feküdt a rendkívül munkás, derék kartárs. E szomorú és váratlan halálesettel szemben is éppen oly módon fejezte ki kegyeletét a tanítótestület, mint Németh Ignác igazgató elhunyta alkalmával.
Tóth István halála után az iskolaszék aként intézkedett, hogy a 4. fiúosztályhoz Erdősi Bálint tanítót helyezte át, az ő osztályához pedig Amtmann János oki. tanítót hivta meg Eetenyéről. Ugyanezen a gyűlésen a VI. és VII. kerületi osztályokhoz szervezett új tanítónői állásra Nyakas Viktória oki. tanítónőt hivta meg.
A tanítás folytonosságát ez év tartama alatt semmi külső vagy belső akadály nem zavarta meg; semmiféle ragályos baj nem lépett fel s ennek a kedvező iskolalátogatási körülménynek köszönhető, hogy a miniszteri tantervben kijelölt tananyagot teljesen feldolgozhatták még azokban az osztályokban is, amelyek a tanítási év elejére be nem fejezett építkezések miatt két hónapot veszítettek a tizhónapi szorgalmi időből.
Legtöbb mulasztás, különösen pedig igazolatlan mulasztás a VI. és VII. kerület (Kis-Kanizsa) osztályaiban fordult elő és pedig a miatt, hogy nagyobb mezei munka idején a szülők erővel otthon tartották gyermekeiket. Tekintettel a kiskanizsai földmíves nép foglalkozási viszonyaira, itt előbb-utóbb be fog állani az intézkedés szükségessége az iránt, hogy a tananyagot nyolchavi szorgalmi időre kell beosztani és a kéthónapi szünidői többletet a nagyobb mezei munkák idejére kell apránkint kiadni.
A róni. kath. tanulók ebben a tanévben is részt vettek Szent-Márk evangelista napján, a keresztjáró napokon, Ur-napján a szokásos körmeneteken, továbbá a vasárnapi isteni-tiszteleten. Ilyen alkalmakkor az egyes osztályok róni. kath. növendékeinek vezetésében az osztálytanítók segédkeztek a hitoktatóknak.
Hazafias iskolai ünnepséget két alkalommal tartott tanintézetünk, névszerinti 1898. ápr. 16-ikáu, amikor az 1848-iki törvények szentesítésének ötvenedik évfordulóját ünnepelte a tanulóság, és 1898. juu. 8-ikán, a királykoronázásának évforduló napján. Mindkét ünnepség oly szellemben volt rendezve, hogy az elemi-iskolai tanulók értelmi színvonalához mért hatásokkal a hazaszeretet és al-kotmáiiytiszteletmagvai hintessenek a fogékony gyermek-lelkekbe.
Iskolaszékünk a már említett intézkedéseken kivül még a következő intézkedéseket foganatosította:
5
a) A párhuzamos I. leány-osztályok közöl egyet beszüntetett és helyette egy párhuzamos II. leányosztályt állított.
b) Szigorúan ellenőriztette, hogy az iskolaköteles gyermekek beiratkoztak-e és járnak-e rendesen előadásokra. Az igazolatlanul mulasztók és az iskolába nem járó tankötelesek névsorát intézkedés végett minden alkalommal beterjesztette a városi tanácshoz.
c) Az I. leányosztályokban a kézimunka tanítását beszüntette.
d) December 31-iki ülésében meghívta Erdősi Bálint népiskolai tanítót, kinek külön tornatanítói oklevele is van, hogy Pongrácz Adolf tornatanítótól 3 elemi-osztály tornatanítását külön tiszteletdíj mellett vegye át.
Dr. Ruzsicska Kálmán kir. tanácsos, tanfelügyelő tanintézetünket több izben is meglátogatta s az igazgatóval az iskola beléletére vonatkozó intézkedések tárgyában értekezett; egy izben pedig huzamosabb itt tartózkodása alatt a 31 tanteremben elhelyezett 32 osztály mindegyikét külön megvizsgálta, és az egész intézet tanítási és nevelési szelleméről teljes, tiszta képet nyerve, az igazgatót megbízta, hogy külön tantestületi ülésen fejezze ki a tantestületnek elismerését.
Az iskolaszék tagjai közöl minden osztályhoz volt kiküldve úgynevezett iskolaszéki biztos, akinek a törvény értelmében hetenkint legalább egyszer meg kell látogatni osztályát, melyhez kiküldetik. Iskolaszékünk tagjai a körülményekhez képest elég buzgalommal teljesítették e kötelességöket, amennyiben a törvényben célozott felügyeleti kötelesség tanintézetünknél tulajdonképpen az igazgató tennivalóinak keretébe tartozik.
Az igazgató e felügyeleti kötelességének eleget is tett, amennyiben az egyes osztályokat a tanításügy érdekeinek szem előtt tartásával többször is meglátogatta. A látogatások alkalmával szerzett közérdekű tapasztalatait a tanítótestület havi értekezletein terjesztette elő.
Az évzáró vizsgálatok junius 16-ától—27-éig folytak le. Minden osztályhoz egy-egy vizsgálati biztost küldött az iskolaszék.
A tanulók jótevői.
A tek. városi tanács és iskolaszék. Váguer Ignácz és neje szül. Dámpf Klára, kik végrendeletileg 3oo irtot hagyományoztak. A nagy-kanizsai takarékpénztár, mely évenkint 200 frtot ajándékoz. Blau Mór alapítványa czimén 3ooo írt oszt. járadék 5Ü 150 írt.
6
Ezen szives adományokból a tanév elején több tanuló tankönyvvel, a karácsonyi ünnepekre pedig téli ruhával láttatott el; ugyanekkor a „Keresztény jótékony Nőegylet" 7 fiút és 10 leánykát, az „Első nagy-kanizsai magyar asztaltársaság" 7 fiut és 5 leánykát teljesen felruháztak. Tandijelengedésben részesült 1073 tanuló. A szegények tápintézetében a tél folyama alatt 2oo tanuló részesült ebédben. Szorgalmas, szegény és jómagaviseletü tanulók buzditására Győrffy János ur 5 frtot bocsájtott rendelkezésre. Végre ifj. Karczag Béla ur 200 frtos alapítványt tett, melynek kamata egy legszorgalmasabb, legjobb magaviseletű szegény elemi iskolai tanulónak adatott. Fisehel Fülöp könyvkereskedő ur 20 drb. és Mair József könyvkereskedő ur 24 drb. jutalomkönyvet ajándékoztak a szorgalmas tanulók megjutalmazására. A szives adakozók fogadják az ifjúság nevében a tantestület hálás köszönetét.
Nagy-Kanizsán, 1898. juuius 27-én.
Kécsey György,
igazgató.
Néptanodaí hatóság:
a Nagy-Kanizsa rend. tanácsú város képviselőtestületéből választott
iskolaszék. Az iskolaszék tagjai:
Elnök:
Eperjesy Sándor
Gondnok:
Faics Lajos
Dr. Bartha Gyula Dr. Bentzik Ferencz Bún Samu Csizmadia József Ebenspanger Lipót Fischl Pál Dr. Gerő József Goldschmied Dávid id. Hegedűs László ifj. Hegedűs László Knortzer György Lőwy Adolf Mikoss Géza Dr. Neusiedler Antal Oszterhuber László
Alelnök:
Dr. Pachinger Alajos
Jegyző:
Hoffmann Mór
Plosszer Ignácz Práger Béla Rapoch Gyula Remete Géza Récsey György Simon Gábor Sebestyén Lajos Stirling Sándor Szalay Sándor Szalay Lajos Dr. Szukits Nándor Tóth László Dr. Tripammer Rezső Unger-Ullmann Elek Varga Lajos Venczel Rezső
A vallásfelekezetek képviselői:
Hütter Lajos, evang. lelkész és hitoktató. Dr. Neumann Ede, izr. főrabbi és hitoktató. Seregély Dezső, ev. ref. lelkész és hitoktató. Veber Vincze, r. kath. lelkész, városi h. plébános.
Tanító-testület.
Igazgató:
Récsey György.
Osztálytanítók:
Amtmann János, a Teleky-utcza II. fiúosztály tanitója. Banekovich János, a VII. ker. III. fiúosztály tanítója. Banekovichné Nyakas Viktória, a VII. ker. III. és IV! leányosztály és ugyanott a IV. osztály kézimunka tanítónője. Dol 111 ányos Ferencz, az Bötvös-téri I. fiúosztály tanitója. Erdősiné Nóvák Lujza, a III. leányosztály tanítónője. Erdősi Bálint, a IV. fiúosztály tanitója. Farkas Vilma, a IV. leányosztály tanítónője. Gergye Sándor, a VI. ker. I. fiúosztály tanitója. Horéuyi Pál, a VII. ker. II. fiúosztály tanitója. Juk Etelka, a Hunyady-utczai párhuzamos II. leányosztály és ugyanott a kézimunka tanítónője.
Kaan Irma, a párh. III. leányosztály tanítónője. Kovács né Csillag Ilona, a Teleky-utczai I. leányosztály tanítónője.
Kovács Miklós, a Teleky-utczai I. fiúosztály tanitója. Kottlerné Pataki Vilma, az I. leányosztály tanítónője. Lisztner József, az I. fiúosztály tanitója. Mantuano Gizella, a VII. ker. I. leányosztály tanítónője. Mantuano Janka, az Eötvös-téri I. leányosztály tanítónője. Mágot Józsa, a Hunyady-utczai párh. IV. leányosztály tanítónője.
Orbán István, a VII. ker. I. fiúosztály tanitója.. Páros Endre, a párh. III, fiúosztály tanitója. Poredusné Szakonyi Irma, a II. leányosztály és ugyanott a kézimunka tanítónője.
«
9
Poredus Antal, a III. fiúosztály tanítója.
Reiner Mária, a VII, ker. II. leányosztály és ugyanott a kézimunka tanitónője.
Szabó Gizella, helyettes tanítónő.
Szabó István, a VII. ker. IV. fiúosztály tani tója.
Szalay Dénes, a VI. ker. I. leáuyosztály tanítója.
Szalay Sándor, a párh. IV. fiúosztály tanítója.
Ujváriné Gerócs Anna, a párh. II. leányosztály és ugyanott a kézimunka tanitónője.
Váryné Szakonyi Józsa, az Arany János-utczai I. leányosztály tanitónője.
Váry József, az Arany János-utczai I. fiúosztály tanítója.
Venczel Rezső, a II. fiúosztály tanítója.
Vlasits József, a Hunyady-utczai I. fiúosztály tanítója.
Hitoktatók:
Háukó Henrik, szent Ferenczrendi áldozár, a VI. és VII. ker. hitoktatója.
Kondor József, az izr. vallású tanulók hitoktatója.
Pichler Pál, szent Ferenczrendi áldozár, hitoktató.
Szabó István, szent Ferenczrendi áldozár, hitoktató.
Szaktanítók és tanítónők.
Horváth Róza, a VII. ker. III. leányosztály kézimunka tanitónője.
ifj. Janda Károly, népiskolai kertész.
Erdősi Bálint, a IV., a párh. IV. és a III. fiúosztály torna-tanítója.
Pongráez Adolf, a párh. II. és III. és a II. fiúosztály torna-tanitója.
Pránger Károlin, a párh. IV. leányosztály kézimunka tanitónője.
özv. Vágnerné Paukovics Lujza, a III., IV. és a párh. III. leányosztály kézimunka tanitónője.
Rövidítések magyarázata.
Tantárgyakhói: kit = kitűnő, jel = jeles, elégs = elégséges, elégt = elégtelen.
Használt rövidítések még : ht = beteg, vm = vizsgálatlati maradi, ív = tanodát változtatott, km = kimaradt, mt = magántanuló, mh = meghalt, ifj — ifjabb, közb = közbenső, id = idősb, ism = ismétlő.
IV. fiúosztály.
Tantárgyak: Hit- és erkölcstan, magyar olvasás, anyanyelv és irás; számtan, földrajz, rajzolás, ének, gazdászattan és testgyakorlás.
Névsor általános osztályzat Névsor általános osztályzat
Antal Sándor Auchter Ferencz Baranyai Viktor Báron Ferencz 5 Beierl Károly Berkhofer Károly Bindinger Gottfried Bernschütz Imre Brandlhofer Rezső 10 Czethófer József Czinder István Czinder János Csikós József Erdősi Ferencz 15 Farkas István Fojta Vilmos Fűzik Lajos Gavora Viktor Gréczi Péter 20 Grünbaum Ferencz Gyümölcs Lajos Hájek József Hanel Jenő Horváth Viktor 25 Heine Richárd Hodics István Holzlieim Károly Horváth Boldizsár Horváth József 30 Horváth Mihály jel elégt t. V. elégt elégt elégt jó elégt jó elégt jó jó kin. kit. elégt elégs elégt jó jó jel jel jó elégs km. elégs km. jó jel jel jel Horváth Sándor Jockel Lajos Karlott Antal Kalocsai Ödön 35 Kattauer Jenő Katzenbach Kornél Kerber István Kiss György Kocsiás Antal 40 Koller Rezső Kolossá József Kovács Lajos Kofler Péter Krátky István 45 Knortzer Sándor Lukesch István Magyar József Maschanzker Ferencz Málovecz János 50 Málovecz Mihály Molnár Ferencz Molnár György Németh Lajos Noll Lajos 55 Oszeszly Kálmán Pálfy Alajos Pápai József Pávelkovics Béla Pilvax László 60 Páros Károly jel elégs jel elégt jel jó elégt elégt jel elégt elégt elégt elégs kit. elégs t. V. elégs elégs jó jó elégs elégs elégt elégs elégt jó elégt jó elégt km.
12
Párhuzamos IV. fiúosztály.
Tantárgyak: Hit- és erkölcstan, magyar olvasás, írás, nyelvtan, számtan, földrajz, gazdászattan, szépírás, rajz, ének és tornászat.
Névsor általános osztátyzat Névsor általános i osztályzat
Roth Béla jó Szetler Antal elégt
Ricliter Jenő elégs Szobolics József km.
Sárecz Béla J° Szűcs Ferencz elégt
Sárecz Lajos kit. Sclivarz József elégs
65 Stirling László kit. 75 Tálosi Lajos J°
Sinkó János elégt elégt Íó Topolics Ferencz elégs
Scherer László Veishauz Aladár kit.
Schável Aladár Vnkászovics Alajos elégs
Schott Adolf elégs jó Vastagh István t. V.
7o Szabó István
Névsor általános osztályzat Névsor általános osztályzat:
Amtmann Antal jó Fischer Gyula km.
Ágoston József jó Fűzik Dozső elégt
Argent Jáaos jó Gerócs György jó
Balogh Imre km. Gerócs János jel
5 Bajzáth Ignácz jel 25 Gózony Aladár kit.
Baranyay Lajos km. Graff Gyula jó
Bánáss László t. V. Graff József jó
Berdó Károly km. Hoffer Lajos elégs
Bertalan Lároly jó Horváth Gyula jó
10 Bezák Lajos elégs 30 Horváth István jel
Bürger György jó Horváth János jel
Brutki József km. Imrey Ferencz elégt
Cserép Pál elégt Jaberics Ferencz elégt
Csorba Ferencz jel Kalcsics István elégt
15 Dávidovics Lajos elégt 35 Kálmán József jó
Dervalies József km. Keömives Izidor jó
Detrich Dezső jó Kiss János jó
Farkas István elégs Kiucselecz Lajos elégs
Ferk György jó Kopfmahler Ferencz elégs
20 Ferk Mihály jel 40 Kvicsák János elégs
13
László Lajos Lillik Béla Lőrincz Sándor Magyar József 45 Mák György
Medgyesv Ferencz Meskó György Mittennajer Ferencz Müller János öo Nagy Imre Ifj. Nagy Lajos Id. Nagy Lajos Németh István Pápay István 55 Perger Béla Pimpár István Pongrác/. Elemér Reinits Lajos Réniann Gyula 6o Rózsás János Sásváry József
J° t. v. jó jó jel jó jel jó km. kit. elégt elégt
jel jó jó km. jel jó elégs jel jó
Selymes József Schermann Nándor Simon Győző 65 Siposs Ferencz Sipos János Schless István Schreiber József Szabados Andor 70 Széphegyi Gáspár Tauczenberger Fer. Tánczos Gergely Tersztenyák István Tobik János 75 Tomasics F\'erencz Tomasics János Tomasics József Totola József Vellák Kálmán 80 Wimmer József Wiudisch József Zsohár Vincze
jel jó elégt elégt
jo
elégs jel jel elégs elégi jó jó elégs elégs jó elégs jó jel
elégs
jel
jel
III. fiúosztály.
Tantárgyak: Ilit- és erkölcstan, magyar olvasás és irás, nyelvtan, számtan, földrajz és kertészeti gyakorlatok, rajzolás, ének és
testgyakorlás.
Névsor C/i cz 0 f: -M « N ■ce 0 Névsor általános osztályzet
Ászvolt Ferencz Bagladi József Balog János Bedő Ferencz 5 Bencze Sándor Bernschütz Dezső Bicsák Géza Bojtor József elégt jó elégs elégt •jó elégs jó jó Buvári Béla 10 Czulek Lajos Erdődi Imre Farantai Géza Ferencz József Figlár Jenő 15 Folkmeier Antal Freifogl Ferencz elégt elégs t. V. km. elégs elégs elégs jó -
14
Párhuzamos III. fiúosztály.
Tantárgyak: Hit- és erkölcstan, magyar olvasás, irás és nyelvtan, számtan, földrajz, gazdasági és kertészeti gyakorlatok, rajzolás,
ének és testgyakorlás.
Névsor általános osztályzat Névsor általános osztályzat
Gerencsér János elégs Nagy Gyula km.
Giber György elégt 45 Novotni Henrich jó
Győry Lajos elégs Oláh Lajos tv.
20 Hartman Károly Hegedűs József jó jó Petliő Imre Peti Lajos elégs elégt
Hermán János elégt Pintér Nándor jó
Hobinka Károly jó 5o Raffay Gyula elégs
Horák Béla jó Raffaeli Válentin jó
25 Horváth Béla elégs Slovák Géza jó
Horváth Lajos Horváth János km. Stanitz József tv.
elégs Schlesinger Ernő jó
Horváth Mihály elégs 55 Schlich Károly jó
Haufmann József jó Szabó József elégt
30 Kálód Frigves jó Szabó Lajos tv.
Keszthelyi Géza elégt Szondi Aladár elégs
Kiss Géza elégs Tersztenyák József elégs
Kuesera Gyula jel 60 Tivolt Imre jó
Kovács László kit Toniáschek Pál jó
35 Lichtfuss Kornél jó Torma Antal elégs
Lumuitzer Béla jel Torma Gyula jel
Marai Dezső elégs Tóth Ferencz jó jó
Major János elégs 65 Varga József
Mercz Gyula jel Veber Dezső elégs
40 Mersits Gergely km. Veber Lajos elégt
Mischon Károly jó Verlies László jó
Mi 111 off er Ödön elégs Weishaus Mihály jó
Muszti György jó
Névsor általános osztályzat Névsor általános j osztályzatj
Anhoffer György András Lajos Ágoston János ,jÓ km. elégs Bedekovits Gyula 5 Bencze Kálmán Benczik Mihály elégs elégs kit
J
15
II. fiúosztály.
Tantárgyak: Hit- és erkölcstan, beszéd- és értelenigyakorlat, magyar olvasás és irás, anyanyelv, számtan, ének és testgyakorlás.
Névsor > általános osztályzat Névsor általános osztályzat
Bernyák Ferencz km. 30 May Fajos elégs
Betlehen József elégs Mészáros József elégs
Brunesics József ism. km. Nagy József elégs
IO Czukelter József Dávid István elégs elégs Nagy Lajos Nagy Sándor elégs jó
Farkas Boldizsár km. 35 Neumeiszter Ferencz elégs
Gábor Ferencz Vili. Nóvák Vilmos elégs
Gomhert István elégs Pint István km.
15 Haba Ferencz vm. Pittner Ferencz jó
Hajmási József km. Poszovecz János jó
Holpár Ferencz iel 40 Rathmanu Imre elégt
Horváth Gergely elégs Reinits László jel
Horváth Jenő elégs Rothmanu Lajos elégt
20 Illés János elégt Simon Pál km.
Kálcsics Ferencz elégs Szekeres József Szíjgyártó József km.
Kiss Gergely elégt 45 elégt
Kiss Jenő Kovács János km. Takács Ferencz elégs
jel Tináker Lajos km.
25 Kovácsics Antal Kostein Ferencz jel jel Tóth József Varga Imre elégs elégs
Krámnier Menyhért elégs 50 Valentin Ferencz elégt
László Boldizsár elégs Vékási Károly Zábó Sándor jó jó
Magyar Ferencz km.
Névsor általános osztályzati Névsor : általános 1 i osztályzat j
Ácsmánn János Auchter István Albrecht Vilmos ism. Bajor Gyula 5 Baranyai Márton ism. Berényi László Borsos Ferencz elégt elégs jó elégs tv. elégt elégs Bokány Károly Bolf János 10 Budai János Bürger Károly ism. Czofál Imre Czulek Pál Cserép Imre jel elégt elégs jel jel elégs elégs
16
Névsor általános osztályzat Névsor általános osztályzat
i5 Csete Lajos jó Pálfy Elemér ism. jó
Csizmadia József tv. Petrics József jel
Csertok György jó Piotrovszky Károly jó
Csiszár Ferencz elégs 50 Pauer Béla jó
Döme Lajos elégt Rejmund Lajos jel
20 Futó József jó Ritter Rezső elegs
Fleiscliakker Benő tv. Sáfráu József jó
Gráf Jenő elégs Sárközi Béla jel
Hamburg Róbert iel 55 Sauerveiu Ödön elégs
Handrik Lajos jel Semráu József jó
25 Hájek Lajos Hudi József jó jel Sey György Siller József elégt jel
Kiss Károly elégs Stern Miksa elégt
Kiss István elégt 60 Spiegl Viktor elégs
Kováts János jel .Skorjánetz József elégs
30 Kollarits Géza elégs Steinberger Károly jel
Lakatos József elégs Schuhel Lajos elégs
Leinmer Ágost ism. elégs Swauzger Fer. ism. elégs jó
Leitner Károly ism. elégs 65 Szakon Károly
Lőriucz Ferencz jó Szabó Árpád Szieger Károly elégt
35 Marton János elégs elégs
Máté József elégt Szőllősi Győző tv.
Málovecz György jel Tass Károly elégt
Maier Ferencz jó 70 Tasnádi Mihály elégt
Mison Béla jó Tánuer Rezső ism. je/
40 Nagv Ferencz 0 - elégt Tóth József elégs
Németh István elégs Trinkl Mátyás elégs
Németh József jó Unger Viktor jel
Németh Károly elégs 75 Vass Sándor ism. elégs
Neu Béla jó Virág István jó
45 Pap Ferencz bt. Wittinann Gyula ism. jó
Pál Gyula elégs
17
Párhuzamos II. fiúosztály.
Tantárgyak: Hit- és erkölcstan, magyar olvasás és irás, magyar nyelv, számtan, beszéd- és értelemgyakorlat, ének és testgyakorlás.
Névsor általános osztályzati Névsor általános osztályzat
Ács Gyula ism. jó 40 Kohári Boldizsár jó jel
Ágh István elégs Koósz Gyula
Andri Boldizsár ism. km. Kósek József elégt
Andri István ism. km. Kulcsár József elégs
5 Androsecz Ernő elégs elégs Fórai Ferencz jó
Balogh Géza 45 Magyar Fajos ism. jó
Báró Jenő elégs Meskó József elégs
Bedenek György km. Mészáros György jel
Bedenek József jó Nagy Kálmán elégs
io Behm Gyula elégt Nagy Károly ió
Brinner Antal elégs 50 Németh Imre elégs
Bruncsics János jó jó Orbán Gyula elégs
Czenger Fászló Oszter István elégt
Cseh Gyula elégs Polin Elek jó
15 Cseke Sándor ism. km. Pólecz József jó
Csicskó József ism. tv. 55 Polgár István jel
Csordás József jó Saffer Jenő km.
Dani Perencz jó Saffer Péter elégt
Dávid István jó Simon Zsigmond tv.
20 Dragon Antal tv. Sipos Károly elégt
Farkas Ferencz elégs 60 Sipos Fászló elégt
Fábián József elégs Szekeres Fajos jó
Fiiszár János elégt Táncsics Fászló elégs jó
Foclit Jakab tv. Taschner József ism.
26 Folkmayer Gyula jó Taschner Rezső elégs
Freund Sándor ism. jó 65 Tilpák Boldizsár jel
Galia János km. Tóth Kálmán jó
Gerócs Boldizsár elégs Topolics Imre jel jó
Gerócs István jó Totola Ferencz
30 Gerócs József jó Töllőssi József jó
Grósz József tv. 70 Vargha Imre elégs
Hám János kit Vellák Jenő jel
Horváth Gyula elégs Vellák Sándor kit
Horváth Imre ism. jel Verbovecz János km.
35 Jáberics Károly elégt jó Veszter József elégs
Kállovics Károly Kálmán György 75 Villant János elégs
elégs Vimmer Ferencz elégs
Keszericze Imre km. Vojkovics Ferencz elégs
Kirchuopf Ernő elégt Weisz Sándor isin. elégs
2
18
I. fiúosztály.
Tantárgyak: Hit- és erkölcstan, beszéd- és érteleingyakorlat, magyar olvasás és irás, számtan, ének és testgyakorlás.
Névsor általános osztályzat
Végzők:
Atal Fajos elégs
Blazsur Fajos elégs
Báczinger Péter jó
Belena József jó
5 Dukász Jenő jó
Engel Kálmán jel
Einspinner Pál elégs
Gráf Győző jó
Hauser János jel
IO Heine Rezső elégs
Hordos Vincze jó
id. Horváth Fajos elégs
ifj. Horváth Fajos elégs
Hubai Fászló jó
15 Kaucz Jenő jel
Kobáld István jó
Kristofoletti István jó
Kocsiás József elégs
Kovács Fászló jó
20 Kárlod József jel
Kaiser Károly jó
Fenk József JÓ
Faschki Fajos. elégs
Fuczu József jó
25 Fichtfuss Ottó elégs
Méhes Rezső elégs
Magyar János jó
Morocz József elégs
Mischon Emil elégs
30 Meizner Frigyes elégs
Nagy Jenő elégs
Németh József elégs
Névsor általános osztályzat
Pataki István jel jó
Petrofszki Béla
35 Schvánczker Dezső elégs
Strásser Antal elégs
Szuliorda Ede elégs
Vittman Mátyás elégs
Váligurszky Béla jel
40 Veltiuger Győző Haladók: jel
Beierl Antal elégs
Bokor Imre elégs
Beierl János elégs
Babies Fajos elégs
45 Buvári Fászló elégs
Berger Rezső elégs
Dominó Antal elégs
Dominó György elégs
Döme István elégs
5° Erei ti cs Károly jó
Ferencz Győző jó
Fleischhaker Pál jó
Göllesz Ferencz elégs
Horváth Károly elégs
55 Jergler Jakab jó
Kutnyák Imre elégs
Morándiui Román jó
Mihálka István jó
Mezgár Fajos ■ jó elégs
60 Marvalics Ferencz
Pollák Károly elégs
Szuharda Ferencz elégs
19
Arany János-utczai
I. fiúosztály.
Tantárgyak: Hit- és erkölcstan, magyar olvasás és irás, számtan, beszéd- és értelemgyakorlat, ének és testgyakorlás.
2*
Névsor általános osztályzat Névsor : általános osztályzat
Végzők: Haladók:
Albrecht Gyula jel 35 Augenfeld Béla jó
Baranyay István km. Auchter Fajos jel
Bakos Ivajos jó Babics Fajos km.
Berényi Ernő elégs jel Bakos Sándor elégt
5 Cseke József Bedő János elégs
Farkas Ferencz elégs 40 Berghofer István jó
Farkas Fajos tv. Bedenek István elégt
Fabick Károly jel Bedenek Zsigmond elégs
Kószák Gyula tv. Buday Ferencz jel
io Gáspár József elégs Czápáry János jó
Grünbaum Fajos jel 45 Férst József jó
Grünbanm Dezső jó Friedenthal Károly jó
Gyöngy Károly elégs Flórián József elégs
Hege Ferencz jó Gáspár István jel
15 Horváth István jel Gergál Gyula elégt
Horváth Ferencz elégs 5° Hartmanu Fajos elégs
Kocsis Fászló elégs Horváth János jel
Kováts József jó Hodics Fászló elégt
Kováts Fajos jel Keglovics János jó
20 Krátky József jó Kövi István jel
Kiss József jó 55 Koller Károly jel
Kirschner Béla jel Kengyel Gyula elégs
Id. Krénusz Ferencz jó Máté István elégt
Ifj. Krénusz Ferencz jó Németh Ferencz jel
25 Mezey Fajos jó Orbán Péter elégs
Móger Károly jel 60 Peti János jel
Nagy Imre jel Raffay István jó
Péntek Béla jó Sáfrán Fajos jel
Ross István jel Suszter Gyula elégt
30 Sótonyi János jó Szobocsán Fajos elégt
Torma Gyula tv. 65 Takáts József jel
Ugor Ferencz jó Tolár József elégs
Vellák József elégs Zalai József elégt
Zsoldos Antal jel Zsováu Ferencz elégs
20
Teleky-ittcza.
I. fiúosztály.
Tantárgyak: Hit- és erkölcstan, magyar olvasás és irás, számolás, beszéd- és értelemgyakorlat, testgyakorlat és ének.
Névsor általános osztályzat Névsor általános osztályzatj
Végzők : Haladók:
Belloni József kit. 30 Bám Károly jó jó
Bentzik Sándor kit. Balogh István
Dávid Géza kit. Balogh József elégs
Grosz Antal t. V. Farkas János jó
5 Gerencsér György t. V. Farkas József elégs
Gerócs József jel 35 Győrfi Pál jó
Horváth György jó Halász Vendel elégs
Kláuz Rudolf jó Horváth Kálmán jel
Köő János kit. Herky Gyula elégs
10 Kovács Imre jó Kováts Gyula elégs
Körmendi József elégs 40 Kolougya István elégs
Kósa József jó Kozinszky Károly jel elégt
Krischtóf Károly jó jel Keszericze Pál
Ladila György Markó Gyula jel
15 Mák Fajos elégs Mittermayer Kálmán elégt
Mayer Fajos kit 45 Nemes István jó
Meskó Fereucz kit Papszt Béla elégt
Nagy Viktor km. Popovics József jó jel
Német György tv. Pirbos Károly
25 Pálfi Géza elégs Szekeres Gyula elégs
Pint Ferencz jó 50 Thobik Béla jel
Rathmann Jenő jó Unszusz Fajos elégs
Sárecz Ferencz elégs jó Unger Emil jel
Sipos István Viland János elégs
25 Szerdahelyi József jó Varga Fajos jó
Tóth János tv. 55 Vojkovics János elégt
Tóth József jó
Tóth Károly jel
Vojkovics György jó
21
Eötvös-téri.
I. fiúosztály.
Tantárgyak: Hit- és erkölcstan, magyar olvasás és irás, beszéd-és értelemgyakorlat, számtan, ének és testgyakorlás.
Névsor általános osztályzat Névsor általános osztályzet
Végzők: Haladók:
Andri József jó Ács Boldizsár elégs
Bedenek János elégs Andri József elégs
Bukvis István elégs Bedenek István elégs jó
Fehér Fászló elégs Bruner Gyula
5 Francsics József jel 35 Cziráki Gábor jó
Friedli Gyula km. Dávidovics Ferencz elégs
Gaal József elégs Farkas József elégs
Glavák József elégs Friedli Boldizsár jó
Goor János elégs Hamkó György km.
10 Hanny Fajos jó 40 Hollender Károly elégs
Horváth József elégs Horváth József elégs
Knáusz Gyula elégs Horváth Ferencz elégs
Kukovecz István km. Kovács István elégs
Fapat Mihály jó Felner János elégs
15 Fakics István km. 45 Fajdli Jenő jó
Faski Ferencz jel Mátyás Antal elégs
Faszics Rudolf elégs Mátyás János elégs
Magori Vendel jel Mészáros Pál jó
id. Németh János km. Pecsics György km.
20 ifj. Németh János jó 50 Puer Imre jó
Popesnyák István elégs Reen Ferencz jel
Scherinan Gyula jó Ruprecht Fajos jel
Scherman József jel Somogyvári György elégs
Selymes György jó Textor István elégs
25 Somogyi József jó 55 Topler Ferencz elégs
Török János jó Török István jó
Váner Fajos elégs Veisz Henrich elégs
Varga Fajos jó
Vastag György km.
30 Vrábel István jó
22
H nnyadi-iitozai.
II. fiúosztály.
Tantárgyak: Hit- és erkölcstan, beszéd- és értelemgyakorlat, magyar olvasás és irás, számtan, ének és testgyakorlat.
1 Névsor általános osztályzat Névsor általános osztályzat1
Végző k: Czetlioffer János Czethoffer Ferenez Czigáuy József Gógl Jenő 5 Halász József Klein Rezső Kuli ár Ottó Eacsics József Mersics Ede io Marvalics József Neusiedler Jenő Nyakas Pál Pimpár Venczel Réberger Elek 15 Schultz Gábor Szántó József Szekeres Boldizsár Veizinger Gyula Véber Emil Haladók: 20 Auchter József Bálint Ignácz Barasics István jel km. jó jó elégs kit. jó elégs elégs jó jel jó elégs elégs kit elégs kit elégs elégt elégs elégt elégt Bolf György Czeuger Géza 25 Dervalics József Hérics Mihály Horváth Peren ez Horváth István Horváth János 30 Iszák Kálmán Iínáusz György Marcziu Antal Molnár József Nagy Viktor 35 Németh Kajos Orbán József Peck Károly Polgár Sándor Sárecz János 40 Schwarcz Károly Szerviz P\'erencz Szieger Ivajos Szeliegmanu Róbert Takács István 45 Tomasics György Tináker József Vidovics Boldizsár Vitek Bohumil km. jó jó km. elégt jel elégt elégs jó elégt jel jel jó elégs km. jó elégs km. jó elégt jó jó jel elégt jó elégt
IV. leány osztály.
Tantárgyak: Hit- és erkölcstan, magyar olvasás, irás, nyelvtan számtan, földrajz, gazdaságtan, női kézimunka, rajz és ének.
Névsor általános osztályzat
Achter Róza jó
Bay Irén jó
Barnert Katalin jó
Baksa Verona km.
5 Berényi Ella elégt
Biba Mari jó jó
Bogenrieder Mari
Borteleky Elvira jel
Brúder Mari km.
IO Büky Mari jó
Czápári Anna elégs
Csákány Ilona elégs
Dénes Erzsi jó
Fitos Erzsi jel
15 Fogl Károlin jó
Fried Mari jó
Furtinger Vilma kit
Fuksics Mari kit
Geizl Gabriella jel
20 Győri Mari jó
Goldstein Margit jó
Grózinger Anna jó
Grunner Emilia kit
Hajek Mariska kit
25 Holczheim Gabriella elégs
Hoch Gizella jó
Horvát Katalin elégs
Jelenics Irma jó
Kanász Jolán jó
30 Keller Ella jel
Király Malvin elégs
Király Irén elégs
Knortzer Anna jel
Killer Vilma jó
Névsor általános osztályzat
35 Kovács Jolán jel
Kutnyák Katalin jel
Fichtfusz Paula jó
Mautner Zóra kit
Mayerlioffer Francz. kit
40 Mersics Teréz km.
Nagy Teréz elégt
Németh Mari elégs
Németh Erzsi elégs
Németh Vilma elégt
45 Noll Viktória jó
Oberhoffer Anna km.
Pelcz Ida jel
Petliő Teréz jel
Pliclita Mari jó
50 Ritter Mari jó
Rotter Mari jó
Rotter Júlia elégt
Seliott Anna jel
Schlőgl Emilie elégs
55 Spitzkopf Olga km.
Stanicz Róza tv.
Suchel Mari jó
Szabó Erzsi jó
Szalay Gizella kit
60 Számek Klementin jó
Szőllősy Erzsébet i el
Tasnády Róza km.
Véber Gizella elégs
Vincze Fujza elégs
60 Weisz Hermin jó
Veltinger Ilona jó
Veltinger Mari elégs
Zalay Fujza elégs
24
Párhuzamos IV. leányosztály.
Tantárgyak: Hit- és erkölcstan, magyar olvasás, irás, magyar nyelvtan, számtan, földrajz, gazdászattan, női kézimunka, rajz és ének.
III. leány osztály.
Tantárgyak: Hit- és erkölcstan, magyar olvasás, irás, magyar nyelvtan, számtan, földrajz, kertészet, rajz. ének és női kézimunka.
Névsor általános ] osztályzati Í Névsor általános 1 osztályzati
Androsetz Gizella elégt jó 5 Berecz Teréz km.
Ács Erzsébet Bili ál Teréz kit
Ács Ilona elégs Bindinger Teréz 10
Bellovits Teréz tv. Breuer Sarolta jel
Névsor általános osztályzat Névsor általános osztályzat
Antal Margit Vili. Köö Anna jó
Ádlovics Amália . * ]0 Kuhár Lujza jel
Bakos Ilona jó 25 Kulcsár Júlia t. V
Beznieza Emma elégs Magyar Erzse Mák\' Mariska elégs
5 Csobod Erzse tv. jel
Chinorányi Mari elégs Mohovics Mari elégs
Dervalics Anna km. Neumeiszter Mari elégt
Deutsch Teréz elégs 3o Patsics Anna elégs jó
Erdősi Lujzika kit Pintér Margit
IO Farkas Margit kit Seliütz Ilona jel
Farkas Mari km. Simon Mari km.
Gogl Gabriella jó Skrilecz Rozália kit
Günsberger Margit iel 35 Striczkó Mariska jel
Haba Júlia elégs Széphegyi Margit jel
r5 Horváth Ilona jó Tiucz Verona jel
Kaufmann Róza elégt Tomor Irén elégs
Kecskés Margit km. Topolics Róza elégt
Kollarics Paula jó 40 Torma Mari km.
Kollmann Mari elégs Varga Mariska jel jel jó
20 Koosz Katalin Kosteiu Júlia Kovács Róza mh. jó km. Weber Szidónia Vugrinecz Anna
25
Névsor általános osztályzat Névsor általános osztályzal
Buváry Gizella tv. 40 Femner Emilia elégs
10 Buzádi Juliska jó Marksz Mari kit
Buday Juliska kit Mester Anna elégs
Bokor Ida elégs Mezgár Mariska jel
Einspinner Valéria jó Molnár Ilona jó
Fabick Paula jel 45 Nőtliig Józsa jel
Farautai Mari jó Oberlioffer Irma tv.
Ficzkó Ilona jó Okolicsányi Viktória jó
Férst Anna km. Orbán Teréz elégt
Geizl Fih jel Oszeszly Mártha jó
Gerencsér Julia jó 5o Pécsi Irén t. V.
20 Gubicza Róza jel jó Pollák Gizella elégt
Goldfinger Hermina Ring Teréz km.
Goldstein Irén elégs jó Rozs Erzsébet kit
Hálin Ilona Roszkos Róza jel
Hilcz Mari elégt 55 Sáfráu Mari m li.
25 Heizler Gizella kit Steiner Gizella kit
Heucz Mari jó Sótouyi Mari jel
Hirschl Ilona jó Sclilögl Mari jó
Jergler Irma jó SzalayAnna km.
Junker Mari jó 60 Szupp Borbála km.
3° Kaiser Irma jó Szupper Irma elégs
Kálin Irma elégs jó Torma Mari jó
Kengyel Jolán Talafausz Mari elégs
Keszey Anna elégt Táncsics Mari jel
Kovács Anna km. 65 Varga Rózsi ka kit
35 Koller Klementin jó Vellák Katalin elégs
Kovácsics Margit jel Vegele Vilma kit
Kuortzer Erzsébet jel jó Válluer Antónia tv.
Kuttnyák Erzsébet Zolder Teréz km.
Fasky Gizella jó
Párhuzamos III. leányosztály.
Tantárgyak: Hit- és erkölcstan, magyar olvasás, irás, nyelvtan, számtan, földrajz, rajz, ének és női kézimunka
Névsor általános osztályzat Névsor általános osztályzat.
Audri Anna Ágh Aranka kill. elégs Babies Lujza Balogh Jolán elégt kit
3
2í;
II. leány osztály.
Tantárgyak: Hit- és erkölcstan, magyar olvasás és irás, magyar nyelvtan, számtan, beszéd- és értelemgyakorlat, kézimunka és ének
Névsor általános osztályzat Névsor általános osztályzat
5 Benedek Paula elégs Metz Margit J°
Boda Mari jó Novaesek Janka jó
Czenger Ilona jó Nyakas Erzse jel
Czvetkó Anna elégs 30 Nyitray Róza elégs
Darázs Mari elégs Persovics Júlia elégt
IO Dervalics Anna kin. Petliő Mari jel
Detrich Jolán kit Pflanczer Irma jel
Freitics Hajnalka km. Pongrácz Kornélia kit
Galambos Júlia jel 35 Purger Karolin elégs
Halni Júlia jel Rácz Júlia elégs
15 Horváth Róza jel Salamon Erzse km.
Knausz Erzse elégs Simon Katalin elégt
Kolmaun Anna elégs Szabó Mariska kit
Korchmáros Melanie elégs 40 Szili Mariska jel
Kuhár Klára jó Takács Anna elégs
20 Laczin Lujza jel Thobik Teréz jó
László Mari elégs Topler Margit elégs
Lehoczky Erzse jó Török Margit km.
Lőrincz Teréz jó 45 Vei Iák Róza elégs
Marvalics Teréz elégs Wágner Mariska elégi
25 Márkovics Mari elégs Weisz Lujza kit
Mayer Klotild jó Zimicz Ilona jó
Névsor ! általános osztályzat; Névsor általános osztályzat
Aczél Margit Ácsmaun Katalin Baksa Mária Bánás Margit 5 Bárdos Teréz Beck Róza Berghoffer Lujza Bernstein Mária Biró Mária jó elégt jó km. jó elégt jó jó jel 10 Csányi Mari Dukász Róza Farkas Károlin Feiler Teréz Püspök Irén 15 Fűzik Irma Gavora Irma Gábrusek Mária Giber Lujza jó jó jó elégt jó jó jel elégs elégs
27
Hunyady-utczai.
II. leányosztály.
Tantárgyak: Hit- és erkölcstan, magyar olvasás, irás, nyelvtan, számtan, beszéd- és értelemgyakorlat, női kézimunka és ének.
Névsor i általános j osztályzat Névsor általános osztályzat
Bali Mari Balogh Anna Bertalan Mariska Bogár Teréz 5 Cseke Mari Csizmadia Ilka Farkas Bözsike Garai Júlia elégt km. jó elégs elégs jó jel km. Gáspár Teréz io Gill Róza Gogl Mariska Golenczki Mari Gyümölcs Erzsi Hilz Gizella 15 Horváth Apollónia Jugh Mariska jó elégs jel jó jó jó km. jó
3*
Névsor általános osztályzat Névsor általános osztályzat
Gubicza Gizella jó Mercz Anna jel
20 Herczeg Róza jel Mersits Ilona jel
Hermáim Anna elégs Méhes Olga elégs
Hirschl Erzsébet elégs Mikoss Anna kit.
Holczheim Józsa jó 45 Miklós Mária km.
Horváth Borbála jel Mórocz Mária jó
25 Horváth Mária jel Nemes Juliánná kit
Horváth Szidónia jel Okos Juliánná jó
Illés Emilia jel Pajor Mária jó
Kápolna Róza elégs 5° Pnlai Mária jel
Király Flóra kit Rótli Irén jel
3° Kis Teréz elégs Sárecz Róza jó
Kovács Erzsébet jel Spitzer Irma jó
Kovács Mari jó Stern Faura elégs
Krausz Gizella jel 55 Strasser Irma elégs
Krenusz Mária jel Szeitl Jolán jel
35 Lenkei Margit kit. Szupper Anna elégs
Mair Margit jel Tóth Anna elégs
Major Mária jó Vass Mária jel
Marvalics Margit jel 60 Vegele Mária kit
Mautner Paula kit. Virtl Anna jel
40 Máté Katalin bt. Vindt Vilma elégt
28
Teleki-n tczai.
Párhuzamos II. leányosztály.
Tantárgyak: Hit- és erkölcstan, magyar olvasás és irás, nyelvtan» számtan, beszéd- és értelemgyakorlat, női kézimunka és ének.
Névsor : általános | osztályzat Névsor általános osztályzat
Andri Anna Bettleheim Anna Boda Anna Bedenek Margit 5 Bognár Margit Baksa Mária Csányi Margit Cseke Teréz Durcsák Erzse 10 Dávidovics Teréz Doniján Róza Farkas Anna Farkas Mari km. elégs km. jel jel elégs jó elégs jel jó km. elégt jó Fölkér Káról in 15 Geiszler Friderika Glavák Katalin Gábor Mari Grojsz Róza Herczfeld Ilka 20 Herczfeld Paula Hartha Margit Horváth Anna ifj. Horváth Róza id. Horváth Róza 25 Iván Mari Jakabfi Katalin kit jó jel km. jel elégs jó jó jó km. jó jó elégs
Névsor általános osztályzat Névsor általános osztályzat
Jurmics Julis jó 35 Purger Rozália jó
Katzbeck Krisztina jel Szalay Erzsi elégs jó
Kálmán Rózsa elégt ifj. Szekeres Anna
20 Kenesei Anna jel id. Szekeres Anna jel
Knáusz Károlin elégs Szobocsán Anna elégs
Kovács Anna elégt jó 40 Szommer Gizella km.
Kovács Irén Szobolics Rozália km.
Kuti Júlia jó Szőllősi Rozália jó
25 Fakatos Anna elégt jó Tanczeuberger Jnlia jó
Faki Anna Tánczos Mariska jó
Fendvay Erzsi jó 45 Tinnaker Mari elégs
Major Rozália elégs jó Tollár Mari elégs jó
Molnár Teréz Tüskés Mari
3° Munkácsi Emma elégs elégt Vellák Mari jel
Nagy Margit Vellák Júlia elégs
Németh Anna jó 50 Veisz Kornélia elégs
Parti Au 11 a km. Verlics Ilona elégs elégs
Polczer Margit elégs Vimmer Katalin
29
1. leányosztály.
Tantárgyak: Hit- és erkölcstan, beszéd- és értelemgyakorlat, magyar olvasás és irás, számtan és ének.
Névsor általános osztályzat Névsor általános osztályzat
Jabelics Róza jó Pint Róza km.
Jerzse Irma jel Rémann Teréz mh
Kneizel Katalin jó jó Rehn Mari jel
30 Kristóf Etelka 50 Rabinek Gizella elégs
Kovács Katalin elégt Schnátter Czeczilia jel
Kovács Anna km. Szalay Ida kit
Kovács Ilona jó Szabó Júlia jel
Kollarics Róza jel Simon Aranka tv.
35 Kolongya Róza jel 55 Somogyi Apollónia km
Leidl Mari jó Takács Teréz jó
Molnár Mária kit Topolics JuJia jó
Molnár Irén kit Tóth Katalin km.
Molnár Erzsi jel Tomasics Szidi elégs
40 Markotány Etelka jó 60 Unger Lujza jó
Miklóska Mari jel Verbovecz Júlia km.
Nagy Teréz jó Veehzel Erzsi jel
Németh Teréz jó Vörös Róza jó
Prickler Adél jó Veizinger Teréz jó
45 Pápay Róza jó 65 Vittmaun Teréz jó
Poszovecz Anna jel
Névsor általános osztályzat Névsor általános osztályzet
Végzők:
Bencze Ágnes Blazsur Róza Bokány Ilona Erinner Teréz 5 Csikós Ilona Döme Anna Fesler Erzse Figlár Verona Gerauseh Irma 10 Gráf Teréz Gréczi Juliska jel jó jó jó jó jel jel jel jel km. jel Gulyás Margit Hajdú Vilma Horváth Margit 15 Horváth Anna Hütter Anna Illés Karolin Illés Juliska Jaukovich Emilia 20 Jobbágy Róza Katzbeck Gizella Kálmán Lujza jel kit jel jó jel elégs jó jó jel jó jó
30
Arany János-utczai
I. leány osztály.
Tantárgyak: Hit- és erkölcstan, magyar olvasás és irás, számtan, beszéd- és értelemgyakorlat és ének.
Névsor általános osztályzat Névsor általános osztályzat
Végzők: Áldovics Gizella Bajor Teréz elégs t. V. Borda Anna Czethofer Anna 5 Cserép Katalin Dömötörfi Mari jel mh. jó bt.
Névsor általános osztályzat
Killer Margit jel
Kerber Gizella kit
25 Kntnyák Magda jó
Kwieton Erzsi jel
Lemmer Erzsi elégs
Lőrincz Margit jel
Mair Katicza jel
30 Mágics Etelka jel
Mautner Elfrida jel
Márksz Paulina i el
Megygyesi Anna jó
Müller Katicza jó
35 Nagy Mariska jel
Németh Katicza kit
Novotni Feopoldina jó
Pálfy Etelka jel
Pelcz Amália jel
40 Pollák Erzse km.
Scherer Feuke jel jó
Sinkó Mariska
Szkupil Anna jel
Szitár Paulina jó
45 Talafausz Margit jó
Takács Ágnes jó
Tamás Mari jó
Vass Mariska 1 jel
Névsor általános j osztályzat
Haladók:
Átal Margit elégs
50 Baranyai Etelka km.
Buzeh Ida elégs
Bruder Erzse km.
Feiler Mari elégs
Geräusch Karolin jó
55 Gizmann Etelka elégs jó
Hajós Sarolta
Handrik Katalin elégs
Horváth Irma jó
Kincses Katalin elégs
60 Klapper Karolin jó
Koller Mariska jel
Sipovics Mari elégs
Meiszner Mari elégs
Németh Margit elégs
65 Pintér Margit jó
Raffay Mari elégs
Sehott Emilia jó
Szabó Mariska elégs
Szeitl Erzsi jó
70 Vukászovics Ilona jel
Zábráczky Jolán jó
31
Névsor általános ; osztályzat Névsor általános osztályzat
Farkas Ilona elégs Purger Teréz jó
Félegyházy Aranka elégs 40 Rákos Anna elégs
Gál Szidónia elégs Rasztics Margit elégs
10 Ginser Erzsébet jó Szabó Mari jel
Gyümölcs Mari elégs Szabó Juliánná jel
Hanzsel Mari t. V. Tatár Rozália jó
Hirschel Olga jel 45 Vajda Mari jó
Hertelendy Ilona elégs Viltner Jolán jó
15 Heisler Margit jó Zolder Mari elégs
ifj. Horváth Mari jel
közb. Horváth Mari tv. Haladók:
id. Horváth Mari jó
Horváth Rozália jel Ágoston Mari elégt
20 Keller Rozália jó Berecz Juliánná elégt
Kiss Teréz jel 50 Bodiczky Irma jó
Kováts Anna elégs Farantai Fáni elégs
Kováts Juliánná jó Faics Mari elégt
Feitner Gizella jó Ficzkó Mari jó
25 Marai Erzse elégs Keszey Károlin elégs
Major Teréz elégs jó 55 Kováts Mari km.
Melár Mari Kováts Teréz elégs
Meilinger Mari jó Mersics Mari elégs
Milhofer Aranka elégs Németh Rozália elégs
30 Munkácsy Mari km. Popesnyák Anna elégs
Nagy Rozália elégs 60 Papp Mari jó
Németh Teréz jó Szabó Magdolna elégs
Oláli Mari tv. Szakony Teréz jó
Pál Teréz jó Szüts Teréz elégs
35 Pávelkovics Anna jó Venczelicz Mari km.
Pauer Rozália jel 65 Vers Juliána km.
Percsevics Vilma 111 h. Virág Rozália jó
Peti Rozália 1 jel
32
Eötvös-téri.
I. leányosztály.
Tantárgyak: Hit- és erkölcstan, magyar olvasás és irás, számtan, beszéd- és értelemgyakorlat, ének.
Névsor általános osztályzat Névsor | általános 1 í osztályzat
Végzők: 35 Vastag Anna tv.
Varga Margit elégs jó
Benkő Anna jel Zukelter Róza
Benedek Ilona jel
Benedek Teréz Bogdán Angella jel jó Haladók:
5 Cseke Teréz jó Andri Mari jó
Dervalics Mari jó Bognár Mari jó jó
Dettrieh Ilona jel 40 Borsód Mili
Fáhner Lujza elégs jó Dánielisz Flóra jó
Godena Jolán Gór Róza elégt jó
10 Gerocs Teréz jó Gerócs Anna
Gábori Anna elégs Horváth Juli km.
Horváth Paula jel jó 45 Horváth Ilona jó
Horváth Anna Hild Anna jó
Harrer Anna jó Hetiinger Mari elégs jó
15 Hegedűs Anna km. Kengyel Anna
Kohlmann Juli jó Kovács Juli elégs
Knausz Fiua jó 5° Kálcsics Anna elégs
Kosteiu Mari jó Fehoczky Paula jel
Főrincz Anna jó Metcz Anna km.
20 Markovics Anna elégs Mntlier Ilka jó
Magyar Mari jel Magyar Anna elégs
Molnár Anna jó 55 Németh Róza elégt
Molnár Mari jó Nóvák Róza jel jó
Németh Mari elégs Nyakas Teréz
25 Pápai Mari jó Pesti Julia km.
Sternát Ilona jó Pecsics Teréz elégs elégs
Somogyváry Róza jó 60 Török Anna
Szigethy Edith Sipos Kati vm. Simon Anna km.
jó Sebők Mari km.
30 Sebők Erzsi elégt Sifkovics Juli km.
Szabó Juli jó Sztupár Margit jel
Vellák Anna elégs jó 65 Vékási Anna jó
Vági Erzse Vellák Anna km.
Vőlker Anna jó Veszter Teréz elégs
33
Teleky-ntcza.
I. leány osztály.
Tantárgyak: Hit- és erkölcstan, magyar olvasás és irás, számolás, beszéd- és értelemgyakorlat és ének.
4
Névsor általános osztályzat Névsor általános osztalyzat
Végzők: Tálosi Katalin jel
Benkő Mari km. 35 Tóth Rozália km.
Bodzái Erzsébet jel Topolics Erzse jel
Dávid Terézia J ió Vittek Mari jó
Fehér Katalin j km. Zalirauicsek Katalin jó
5 Francsics Margit elégs Zábó Mari jel
Gaál Róza jel
Gábor Anna jó Haladók:
Gáspár Erzse jó
Golenszky Paula elégs 40 Audri Rozália elégt
io Hakler Mari elégs Balázs Margit elégs
Horváth Katalin elégs Bedenek Rozália elégs
Horváth Fen ke jó Bognár Róza elégs
Kertész Erzse elégt Czérk Teréz jel
Korzó Anna jó 45 Ferk Ilona ió
15 Mészáros Erzse jel ifj. Gerócs Mari jel
Nagy Rozália elégs id. Gerócs Mari elégs
Nemes Mari jel Hajmási Anna km.
Olasz Anna jó jó Halász Jnlia elégs
Papp Mari 5° Jakabfy Emma elégs
20 Papszt Karol in elégs Klauz Irén jó
Rabinek Fenke elégt Kolarics Éva jel
Saly Gizella elégs Kollarics Adél jó
Seláf Mari jó Kolongya Júlia jel
Sifkovics Anna jel 55 Mák Erzsébet jel jel
25 Sinkovics Mari km. Nagy Mari
Schuatter Ilka jó Rathmann Irma elégs
Szabó Etelka jó Ratlimann Matild jó
Szalay Mari jel Sásvári Róza elégs
ifj. Takács Mari jó 60 Sehuch Júlia elégt
30 id. Takács Mari elégs Tüske Mari elégi
Táródy Katalin jó Tóth Mari jó jó
Turek Terézia elégs Tilpák Júlia
Tálosi Anna jel Vékási Anna elégs
A VL VIL kerület értesítője.
VII. kerület.
IV. fiúosztály.
Tantárgyak: Hit- és erkölcstan, magyar olvasás, irás, nyelvtan, számtan, földrajz, ének, testgyakorlás, kertészeti gyakorlatok.
Névsor általános i osztályzat! Névsor általános : osztályzat
Baa Károly jó Kuzsner György jó
Baj György- km. Magyar Ferencz km.
Balog József jó Marton György jel
Bogdán Lajos km. Mátés Ádám elégs
5 Bolf László jó jó 3° id. Mihalecz Ferencz jó
Faics József ifj. Mihálecz Ferencz jó
Flumbort József jel Mihálecz György Mihálecz József jó
Godina János km. jó elégs
Gödinek József elégs Mihálecz Károly
TO Gudlin József km. 35 Nagy István elégt
Hegedűs János km. Nagy József jel
Herczeg István elégt Ország György km.
Ilóbor Antal elégs Paocsa László km.
Horváth György km. Plánder Ferencz km.
15 Jámbor György jó 40 Plánder János km.
Kaminál" Mihály km. Plánder Károly elégs
Karalics Károly km. Polai József km.
Kálovits István elégt Poszovecz Károly jó
Kiss György elégs Steszlin Ferencz km.
20 Kiss István elégs 45 Szabó György jó
Kók József km. Szokol Antal\' jel
Knáusz Fászló km. Szokol Sándor elégt
Krisztián Ferencz elégs Tislér János jel
Krisztián Fászló elégs elégt Török Ferencz jel
25 Kubát Jenő 50 Zákouyi Károly elégsj
35
III. fiúosztály.
Tantárgyak: Hit-és erkölcstan, magyar olvasás, irás és nyelvtan, számtan, földrajz és kertészeti gyakorlatok, rajzolás, ének és testgyakorlás.
4*
Névsor általános j osztályzat Névsor általános j osztályzat -
Anek Fereuez jel jó Foboda Főrincz jel jel
Bajomi István Martinecz József
Banda Fászló elégs Matalics Józsel elégt
Bogdán Károly elégs Milei József elégs
5 Bolf József km. 40 Nagy György jel
Bregovics János elégs Nagy Fászló km.
Bregovics József km. Németh János km.
Filák János km. Neumayer István km.
Gerócs György km. Plander György elégs
io Godina Fászló km. 45 ifj. Plánder József jó
Gödinek Ferenez elégs id. Plánder József elégs
Gödinek György jó Polai György elégt
Gozdán György km. Polai Fászló jó
Gozdáu Fászló jel ifj. Poszovecz István jel
15 Gödér György km. 50 id. Poszovecz István elégt
Hajdú Fászló jó Samu József elégt
Herczeg János jó Sárdi Fajos jel
ifj. Horváth József km. Sásvári Ferenez jó
id. Horváth József jel Simon József jel
20 Jankovics György elégs 55 Sneff György jó
Jámbor József jel Steszlin György jó
Jakupánecz József jó Szabó József elégs
Kállovics Ferenez jel Szakos József jó
ifj. Kállovics György jó Szmodics György km.
25 közb. Kállovics Gy. elégs 60 Szmodics József jel
id. Kállovics György elégt ifj. Szokol János elégs
Kállovics János km. id. Szokol János km.
Kiss János jó Tánczos István elégs
Kiss Ferenez jel Török József elégs
30 Kocsics Ferenez kit 65 Vajda Antal elégs
Kók György elégs ifj. Vajda József elégt
Kursner József elégs id. Vajda József km.
ifj. Kuzsner Fászló jó Viuczek János km.
id. Kuzsner Fászló jel Zákonyi Fajos elégt
35 Fenkovics József elégs
36
II. fiúosztály.
Tantárgyak: Hit- és erkölcstan, beszéd- és értelemgyakorlat, magyar olvasás és irás, nyelvtan, számtan, ének és testgyakorlás.
Névsor általános osztályzat Névsor általános osztályzat
Anek László jel Kálovics György elégs
Auer Ferencz elégs Krisztián György jó
Baj József jó 40 Knáusz György jó
Baa Fászló jel ifj. Kók József jel
5 Barbély György elégt id. Kók József jó
Barbély Gyula jó Kovács István jó
Batyányi János km. Magyar János elégs
Berke Fajos jel 45 Martineez József jó
Bencze József elégs Mátés Ferencz elégs
10 Biliege József jó Milei József km.
Bolf József elégs Miley Fászló elégs
Borovics József elégt Nagy Fászló jel
Bunczoin Fászló elégs 50 Ország János jó
Dadai József jel Ötvös József elégt
15 Dolmányos Béla jel Papp Ferencz tv.
Dolmányos Ferencz elégs Páti István km.
Faics Ferencz jel ifj. Plánder György elégt
Farkas Ferencz km. 55 id. Plánder György jó
Farkas József km. Plánder Antal jel
20 Fürst István jel jel Plemmer József jó
Gerocs Ferencz ifj. Polai Ferenz jó jel
Gödinek György elégs id. Polai Ferencz
Gudlin Antal jel 60 Savanyu György elégs
Gyulai István elégt Savanyu György km.
25 Haba Ferencz jó Szmodics Ferencz jó
Hári Ferencz km. Szollár Ferencz km.
Hideg János jó Tiszai József jó
Horváth János jel 65 Tiszai István jel
ifj. Horváth Fászló elégs jó Tislér Fászló jel
30 id. Horváth Fászló Tóth Ferencz jó jó
Horváth György elégt Törő Fászló
Humán Ferencz jó ifj. Varga György elégs
Imrei József jó 70 id. Varga György közb. Varga György jel
Jankovics József elégs jel
35 Jankovics Fászló km. Varga József jó
Kálovics József jó Vadász Ferencz km.
Kálovics Fászló jó
37
1. fiúosztály.
Tantárgyak: Hit- és erkölcstan, beszéd- és értelemgyakorlat, irva-olvasás, számtan, ének és torna.
Névsor általános osztályzat
Végzők:
Bajomi János jó
id. Balogh János jó
Beneze József elégs
Benczik József jó
5 Bogdán József jó
Biliege Ferencz elégs
Gertner Imre jó jel
Gödinek Fászló
Grahovecz József elégt
io id. Dani József jel
Dávid József jó
Dávidovics József jel
Dukay József jó
Flumbort József jel jel
15 Hanzsalics Sándor
Hajdú Ferencz elégs
Hóbor Kálmán elégs jó
Horváth K. Ferencz
Horváth György jel
20 ifj. Horváth József elégs
id. Horváth József jel
Horváth István elégs
Imrei György jó
Imrei János jó
25 Imrei Fászló jó
id. Kálovits József jó
Kálmán György km.
Kocsis János jó
Kiss József jó
30 Kiss Károly jó
Kuzma János jel
Magyar József jel
Matalics István jó
Matalics Fászló jó
35 ifj. Milei Ferencz jó
id. Milei Ferencz elégs
Névsor általános osztályzet
M11 ezer Ferencz elégs jó
ifj. Nagy József
id. Nagy József jó
40 Nagy Fászló jel
Németh György kit
Nováth István jó
Plauder György jó
Polai Ferencz jó
45 Polai György elégs
Poszovecz Sándor jel
Szokol Ferencz elégs jó
Szokol György
Szmodics György jó
50 Takács József elégs
Tánczos József jó
Török György jel
Török István jel
Tóth Ferencz elégs
55 Varga József elégt
Haladók:
Bagouyai György jó
Baj Sándor elégs
ifj. Balogh János elégs
Bolf József jó
60 Gaál Ferencz elégs
ifj. Dani József jó
Gyergyák Ferencz jó
Hajdú József jel
Horváth B. Ferencz jó
65 Horváth D. Ferencz jó
ifj. Kálovics József elégs
Kálmán Ferencz elégt
Kiss István elégt
Knausz Fászló elégs
70 Fászló János elégt
Marton Fászló elégs
38
Névsor általános osztályzat Névsor általános | osztályzal
Mátés Vendel elégs Plánder Ferencz jel
Milei József elégs Steszlin József kit
Muczer Ivászló elégs 80 ifj. Szokol Ferencz elégs
75 Nagy Ferencz elégt Szokol József .1«
Novátli György lo Varga Ferencz jo
Pávics György jó Wilt Imre Jó
liííez-utüza. VI. kerület.
I. fiúosztály.
Tantárgyak: Hit- és erkölcstan, beszéd- és érteleingyakorlat, irva-olvasás és irás, számtan, ének és testgyakorlás.
Névsor általános osztályzat Névsor általános osztályzat1
Végzők: Vajda György elégt
Baa István jel 25 Varga József elégs
Baa Fászló jó Haladók:
Borbély Fajos elégt kit
Dolmányos József jó Bartol Fászló
5 Erdély János jel Bolf György t. V.
Filák István jó Fekete József jel
Fürst József kit Gödinek Ferenc elégs
Godina György jel 3° Gozdán József elégs
Horváth Ferencz kit Gödér Ferencz jó
10 Horváth József km. Günsberger Vilmos elégs
Knausz György elégs Gtidliu András jó
Kongyolics József jel Győré János jel
Kongyolics Fászló jel 35 Hajdú Fászló jó
Krisztián Fászló elégs Haszon Fászló elégt
15 Magyar József elégt Kálovics György jel
Mujzer János jó Kálovics István jó-
Németh József jel Kongyolics György jel
Palkó József elégs 40 ifj Kongyolics György elégt
Plánder Fászló km. Krisztián József elégs
20 Poszovecz János elégs Krisztián György jel
Stern Jenő jel ifj. Magyar József jó
Szántó János jel Magyar Ferencz jel
Szolár György elégt 45 Mózsi Ferencz jel
39
Névsor általános osztályzat Névsor általános osztályzat
Molnár István Pávics József Plánder Ferencz Raffay István 50 Szmodics Ferencz jó jó km. tv. elégs Szmodics János Szmodics I/ászló Tiszai József Varga György 55 Varga János elégs elégs jel jó elégs
III. leány osztály.
Tantárgyak: Hit- és erkölcstan, magyar olvasás, irás, nyelvtan, számtan, földrajz, rajz, ének és női kézimunka.
Névsor általános | osztályzat Névsor általános osztályzat
Balogh Anna Berke Mária Bolf Erzsébet Borbél)\' Rozália 5 Bolf Anna Bregorics Anna Bunczom Katalin Czimmermaun Anna km. jel km. jó jel jel jó km. Csanádi Terézia 10 Csordás Rozália Dani Mária Dávidovics Anna Dolmányos Rozália Faics Borbála 15 Faics Katalin Flumbort Katalin elégt km jel km. elégs km. elégs jel
VII. kerület.
IV. leányosztály.
Tantárgyak: Hit- és erkölcstan, magyar olvasás, irás, magyar nyelvtan, számtan, földrajz, női kézimunka, rajz és ének
Névsor általános osztályzat Névsor általános osztályzat
Baj Juliánná Borbély Anna Bogdán Gizella Farkas Szidónia 5 Fekete Juliánná Gáli Katalin kit km. jó íel jel jó Gudlin Rozália Győré Katalin Herjávecz Katalin 10 Muczér Anna Tislér Rozália kit elégt jel elégs km.
40
II. leányosztály.
Tantárgyak: Hit- és erkölcstan, magyar olvasás, irás, nyelvtan, számtan, beszéd- és értelemgyakorlat, női kézimunka és ének.
Névsor általános j osztályzat] Névsor I általános osztályzat
Baa Teréz kit Gödinek Éva elégs
Balog Katalin bt. Gödinek Júlia kit
Bartol Anna elégs Gozdán Rozália jó
Bolf Julia jel Hári Katalin jel
5 Bencze Julia jel 25 Horvát Irma jel
Bencze Katalin elégt ifj. Horvát Katalin elégs
Benedek Rozália jel id. Horvát Katalin elégs
Dervarics Katalin jel Horvát Katalin jó elégs
Dobosi Júlia elégs Horvát Anna
IO Dolmányos Júlia elégt jó 30 Igler Katalin jó
Dolmányos Anna Jakupánecz Kata elégt
Dolmányos Katalin elégs jó Kiss Katalin jel jó jel
Fekete Katalin Krisztián Júlia
ifj. Farkas Anna kit Kálovics Anna
id. Farkas Anna elégs 35 Kuausz Rozália jó
Farkas Fina jel Kovács Teréz jó
Fürst Rozália jel Kovács Júlia elégt
Gaál Júlia jó Kovács Frzse jel
Gréczi Rozália jel Kozári Mária jel
20 Gréczi Mária jel | 40 Kók Katalin jel
Névsor általános osztályzati Névsor általános osztályzat
Furdán Rozalia km. Pláuder Erzsébet bt.
Godina Katalin elégs 3° Plánder Rozália km.
Gödinek Rozália km. Pláuder Katalin km.
20 Hajdú Juliánná jel Sándor Juliánná elégs
Horváth Ilona jel Szerdahelyi Anna elégs
Horváth Anna km. ifj. Szmodics Anna jó
Kiss Karolin jel 35 id. Szmodics Anna kin.
Kuuics Erzsébet elégt Szokol Anna km.
25 Málék Erzsébet km. Tislér Rozália km,
Mihálecz Katalin elégs Vajda Juliánná jel
Németh Anna km. Vajda Anna elégs
Perkó Katalin jel
41
I. leányosztály.
Tantárgyak: Hit- és erkölcstan, magyar olvasás és irás, számtan, beszéd- és értelemgyakorlat és ének.
Névsor általános osztályzat Névsor általános osztály za ti
Lenkovies Júlia elégt Polai Júlia _ kit
Liplin Katalin jó Poszovecz Éva jó
Liplin Éva elégs 60 Samu Katalin elégt
Málék Anna jó Sándor Mária kit
45 Mihálecz Katalin kit. Sneff Anna elégt
Mujzer Anna jó jó Szlávecz Teréz jó
Neumájer Katalin Szijártó Rozália kit
Német Katalin kit 65 ifj. Szmodics Júlia jel
Német Anna elégs id. Szmodics Júlia jel
50 Pá vei Anna jó Tislér Katalin jel
Perkó Éva kit Tóth Anna jel
Péntek Júlia elégs Vajda Júlia elégt
Péntek Katalin elégs 7o Vajda Rozália elégs
Pintér Katalin elégs Varga Anna elégt
55 Polai Rozália elégt Varga Éva elégt
Pongrácz Katalin elégs Véber Anna jó
Polai Erzse jó Vinczek Katalin elégs
Névsor általános osztályzat Névsor általános osztályzat
Végzők: 15 Marton Katalin elégs jó
Bali Katalin jó Munkácsi Mariska
Bagonyai Katalin Csatlós Júlia jó Nagy Anna elégs
elégt Plánder Júlia jel
Dani Anna jó Polai Erzsébet kit
\' 5 Dávidovics Rozi elégt 20 Polai Katalin elégt jó
Dervalics Anna jó Polánecz Katalin
Dolmányos, Júlia kit Sitnonka Júlia jel
Flumbort Éva jel Sneff Anna jó
Horváth Júlia jel Szabó Mariska jel
10 ifj. Horváth Rozália jel 25 Szakos Mariska kit.
id. Horváth Rozália elégs Szilajka Anna jó
Kovács Katalin jó Tislér Katalin jó jó
Liplin Borbála elégs Vincék Rozália
Major Erzsébet jel Vincék Júlia elégs
42
Rdcz-ntcza.
VI\' kerület
I. leány osztály.
Tantárgyak: Hit- és erkölcstan,magyar olvasás és irás, számtan, beszéd- és értelemgyakorlat, ének.
Névsor általános osztályzat Névsor általános osztályzat
Haladók: 40 Faboda Etelka jel
30 Balog Anna Bottyán Anna 10 Munkácsi Teréz íel
elégs Marton Anna elégt jó
Dani Rozália jel Nagy Rozália
Fodor Fáni elégs Osvald Anna íel
Gyertyák Katalin elégs 45 Plánder Anna elégs
35 Horváth Erzsébet elégs Perkó Júlia elégt
Horváth Mariska jel ló id. Sneff Katalin jo
Hoffer Júlia ifj. Sneff Katalin jo
Igler Anna íel Szabó Júlia jo
Kálovics Erzsébet elégs 50 Szokol Katalin 1 jó
Névsor általános osztályzat Névsor általános osztályzat
Végzők: 20 Mihálecz Éva jó
Baa Rozália jel Nagy Anna jó
Baj Katalin jel Ötvös Júlia jel
Bencze Katalin km. Ötvös Anna jó
Bunczon Rozália jel Szerecz Anna elégs
5 Buuczom Júlia jó 25 Szmodics Anna bt.
Dolmányos iMari jó Szabó Anna jó
Farkas Anna jó Tiszai Júlia jó
Farkas Katalin jó jó Tóth Viktória elégt
Farkas Rozália Varga Teréz jó
10 PTumbort Katalin jó 30 id. Varga Katalin elégt
Fürst Katalin jel ifj Varga Katalin jel
Gozdán Borbála jó Zákonyi llari jó
Gödinek Rozália elégs
Ifsics Mari jó Haladók;
15 Major Anna jel Balog Katalin elégs
Major Júlia jó Dani Anna jel
Málék Borbála kit 35 Gödinek Júlia elégs
Milei Anna jó Horváth Júlia jó
Mihálecz Júlia jel Ifsics Anna elégs
43
Névsor állalános osztályzat Névsor általános osztályzat
Igri Júlia Jankovics Anna 40 Kállovics Anna Kaminár Erzsi elégt jó jó jó Mihálecz Rozália Poszovecz Katalin Poszovecz Anna 45 Teszi tori Mari jel km. km. elégt
A jövő tanév kezdete*
A jövő 1898—99. tanév folyó év szeptember hó i-én veszi kezdetét.
A szülőkhöz*
A nagyméltóságú vallás- és közoktatásügyi m. kir. miniszter urnák 1892. évi 37290. — a nagyméltóságú pénzügyi miniszter urnák pedig 1892. évi 29554. számú magas rendeleteikkel kiadott »Utasitás«-ok szerint az orsz. tani tói nyugdíj- és gyámintézet kötelékébe tartozó népoktatási tanintézetekbe járó tankötelesek után hozzájárulás czimén évenként és fejenként 15 kr. befizetési kötelezettsége az 1892—93. tanév kezdetével életbe lépvén, felhivatnak a t. szülők és gyámok, hogy ezen 15 krajczárokat a beiratások-11 ál okvetlen lefizessék.
Az iskolaszék határozata folytán a beirás legkésőbb szeptember hó 15-ig tart; a később érkezők hatósági uton és esak kivételes esetben, pl. betegség vagy más fontos okkal eszközölhetik felvételüket. A szülők tartoznak azt is igazolni, hogy a beírandó gyermekek be vannak ojtva, mert ellenesetben az intézetbe föl nem vehetők.
A vidéki rendes és magántanulók beiratáskor 5 frt tandíjat fizetnek.
u
Statisztikai táblázat
a) Fiúosztályok.
b) Leány osztály.
Központi I. osztály G9 61 3 4 1 67 2 69
Arany J.-utczai I. 66 1 0 5 — 1 — 66 _ _ _ 66
Eötvös-téri I. fT 66 65 — l — — 66 __ _ _ 6tí
Teleky-utczai I. ÎT 66 64 1 1 — — 66 _ _ — 66
11 )) 62 51 10 1 — — 62 — — — 62
Hunyady-utczai II. „ F> 2 50 1 1 — — 52 — __ _ 52
Teleky-utcza II. „ 68 52 3 3 — — 68 — — — 68
III. * T 69 00 7 2 — — 69 — — __ 69
Párhuzamos nr. \') 48 45 3 — — — 47 — 1 _ 48
IV. 1Î 68 51 12 2 — — 66 2 — — 68
Párhuzamos IV. ÎÏ 43 39 4 — — — 43 — __ _ 43
VI. i. )J 45 45 — — — — 45 — — .— 45
VII. „ 1. 1Ï 50 f.O — — — — 50 — — __ 60
VII. ., n. 74- 74 — — — — 74 — — _ 74
VII. „ III- IV. , ! 4-9 49 — — — 49 - 49
Összesen . 895 1829 49 ló 1 1 89U 4 1 — 895
Fiuk ■ 1047 993 29 19 5 1 1045 _ 1 1 1047
Leányok . 895 829 49 15 1 1 s9ü 4 1 — i 895
c) Összesítés:
Összesen
II 1912 ¡118221 78 , 31
2 19:35 4 I 2 | 1 1942
1
Az 1897—98 tanév végén; a lélszám j Vallásra nézve Nemzetiség szerint
Osztály rom. kath. izraelita ágostai helvét gör kel. j magyar német horvát olasz Összesen
Központi I osztály Arany J.-utczai I. „ Hunyady-utczai I. „ Kötvös-utezai I. „ Teleky-utcza I. „ II. „ Párhuzamos 11. ,, III. „ Párhuzamos 111. „ IV. ., Párhuzamos IV. „ VI. kerületi I. „ VII. I. „ VII. „ n. ,. VII. „ 111. „ VII. IV. .. 62 6S 49 57 55 77 52 70 52 8d !-2 55 8:1 73 69 5\'\' 56 ii2 47 56 52 67 63 63 50 71 79 53 83 72 69 ro 1 5 1 1 5 1 5 4 1 2 1 1 1 1 4 1 1 1 5 2 1 1 2 1 1 m 1 1 1 1 - 1 1 1 1 1 1 ! 1 62 68 4-9 55 77 65 68 52 80 f-2 55 1 83 73 69 50 1 1 1 1 1 1 ! ! 1 1 1 1 II II 1 1 M 1 i II ~ 1 1 ■ 1 1 1 1 1 62 68 49 57 55 77 65 70 52 80 82 55 83 73 69 50
Összesen . 1017 ¡99.) 1! 29 19 5 11 1045 — 1 1 1017
Halis István Városi Könyvtár Nagykanizsa
0000002498218

Insert failed. Could not insert session data.