Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



* Adobe Reader letöltése (PDF fájlokhoz)

 
4.67 MB
2018-04-12 15:34:40
 
 

application/pdf
Nyilvános Nyilvános
406
1238
Rövid leírás | Teljes leírás (80.58 KB)

A Nagykanizsai M. Kir.
Állami El. Népiskolák
három igazgatósági körzetének
értesítője
az 1940-41. tanévről
XLII. évfolyam
Közlik: a körzeti igazgatók
Nagykanizsa - 1941
Kiadták az áll. elemi népiskolák igazgatóságai Nagykanizsán


A következő szöveg a füzetből keletkezett automata szövegfelismertetés segítségével:

A NAG
ÁLLAMI I
HÁROM IGAZGATÓSÁGI KÖRZETÉNEK
ÉRTESÍTŐJE
NAGYKANIZSA - 1941.
Kiadták az áll. elemi népiskol,ák tgazgatóságai Nagykanizsán
XLII. ÉVFOLYAM
KÖZLIK :
A KÖRZETI IGAZGATÓK
AZ 1940-41. TANÉVRŐL
246/
A NAGYKANIZSAI M. KIR.
ÁLLAMI EL. NÉPISKOLÁK
HÁROM IGAZGATÓSÁGI KÖRZETÉNEK
ÉRTESÍTŐJE
AZ 1940-41. TANÉVRŐL.
XLII. ÉVFOLYAM
NAGYKANIZSA - 1941.
Kiadták az áll. elemi népiskolák iga Nagykanizsán
/
atóságai
85921 Közgazdasági R.-T. Nagykanizsa nyomdája A nyomdáért felel: Zalai Károlj^"^
FeletőB kiajKnZsigmond József igazgató
Jelentés
az 1940—41. tanévről.
I
Ez évi jelentésünket hálaadó szavakkal kezdjük meg. 22 éven át nem hiába hangzott el a sok gyermeki ajkon nemzeti imádságunk, Isten meghallgatott bennünket s a Trianon megtépázta szent Haza egyes területeit újra a magunkénak mondhatjuk. Visszatért a Felvidék, vissza Erdély fele. A mienk újra Bácska, a baranyai háromszög, reméljük Muraköz is és hisszük, hogy a jövő évi értesítőbe már azt írhatjuk: Mienk újra egész Magyarország. Adassék hála Istennek,, amiért véráldozat nélkül megengedte ezt érnünk s azzal a kéréssel zárjuk
az idei tanévet, hogy váltsa valóra mielőbb legszentebb álmainkat!
*
Iskoláink —\'mint állami jellegű iskolák — a folyó tanévvel fennállásuknak 42. esztendejét töltötték be.
Beíratások. A rendes beíratások 1940. június 14., 15.-én, a pót-beíratások szeptember 2.-án és 3.-án voltak. Veni Sancte és tanévnyitó ünnepély szept. 4.-én volt. Az órarendszerinti tanítások szept. 5.-én kezdődtek, kivéve a VII. és VIII. osztályokban és a III. körzetnél az V., VI., oszt.-ban, valamint az ált. továbbképző iskolában, ahol a tanítás okt. 1.-én, illetve szept. 19.-én kezdődött.
Beiskolázás. Az 1940—41. tanévre beiratkozott:
A mindennapi iskolába: Az ált. továbbképző iskolába:
I. körzetben 509 fiú- és 351 leánytanuló; 4 fiú- és — leánytanuló.
II. „ 383 „ „ 488 „ — „ „ 36 „
III. „ 432 „ „ 390 „ 64 „ „ 98
Összesen: 1324 fiú- és 1229leánytanuló. 68 fiú- és 134 leánytanuló.
A tankötelesek iskolába rendesen jártak.
Személyi változások. Nyugdíjazások. A VKM úr saját kérelmükre nyugalomba helyezte: Béresné Ferenczy Idát 1940. július hó 1-el, özv. Hprváthné Koller Terézt 1940. okt. 1-el és Faludiné Meszarits Annát 1941. május 1-el. Mindhárom tanítónő értékes oktatói és nevelői munkát végzett hosszú éveken át. Távozásukat kartársak és növendékek egyaránt fájlalják és legjobb kívánságaikkal kisérik őket további utjukon.
Áthelyezések. A VKM úr 1940. aug. 1-i hatállyal saját kérelmükre Csépányi Gyula és Csépányi Gyuláné áll. el. isk. tanítókat Pécsre; Kraft Lajosné sümegi, dr. Vásárhelyiné Fogarasi Erzsébet csikériai, Tóth Ferenc makó-bogárzói, dr. Tardosné Klacskó Erna eleki és Pálfy József kiscsehi áll. tanítókat Nagykanizsára helyezte.
Szolgálati beosztás. Kir. Tanfelügyelő úr Iványi János, Megla Teréz és Schmidt Rezső III. körzeti áll. el. isk. tanítókat a II, körzeti
4
iskolához; Kraft Lajosné, Klacskó Erna, Tóth Ferenc és Pálfy József áll. el. iskolai tanítókat pedig a III. körzeti iskolához osztotta be szolgálattételre.
Szabadságolások. A tanév folyamán hosszabb ideig tartó szabadságon voltak az I. körz. iskolától: Faludiné Meszarits Anna, a II. körz. iskolától: özv. Horváthné Koller Teréz, a III. körz. iskolától dr. Vásárhelyiné Fogarasi Erzsébet és Kerkápolyi Ferenc áll. el. isk. tanítónők, illetve tanítók.
Rendkívüli fegyvergyakorlaton részt vettek: Zsigmond József igazgató, Kováts Miklós, Arató Boldizsár, Schmidt Rezső, Tomajy Károly, Iványi János, Szépudvary László, Fricsovszky László, Pádár Károly, Nagy Miklós áll. el. isk. tanítók.
A helyettesítéseket mindhárom körzetben az igazgatók és a testületek tagjai végezték. Zsigmond József igazgatót pedig Erdélyben teljesített katonai szolgálatának ideje alatt Németh Jenő helyettesítette.
Vallásos nevelés. Tanítótestületek a hitoktatókkal karöltve nagy gondot fordítottak a vallásos nevelésre.
A tanulók erkölcsi élete és iskolai fegyelme. A házirendet sikerült betartatni a gyermekekkel. Súlyosabb fegyelmi vétség nem fordult elő. Fegyelem kifogástalan volt. A II. körzetnél a folyó tanévben is igen értékes és preventív egészségügyi munkát végzett az iskolaorvos. Az iskolaorvosi munkát nagy hozzáértéssel és szeretettel dr. Morandininé dr. Fodor Erzsébet gyermekorvos végezte.
Hazafias és iskolai ünnepélyek. A hazaszeretetre, haza iránti kötelességekre hatványozott mértékben igyekezett nevelni Tantestület az ifjúságot. Ezt a célt szolgálták a minden alkalommal megtartott iskolai ünnepélyek is, melyeket a szülők meleg érdeklődése kisért.
Értekezletek. Minden körzet a saját kebelében tartotta meg értekezleteit, melyeken pedagógiai kérdéseket tárgyaltak és ismertették a hivatalos rendeleteket. A szépen látogatott, kedvelt szülői értekezleteken pedig tájékozódást nyertek a szülők gyermekeik előmenetelét illetően s nevelői kérdésekben megbeszéléseken vehettek részt a Tantestülettel.
Iskolalátogatások. A tanév folyamán dr. Angyal Béla t. titkár, Lippenszky Árpád körz. iskolafelügyelő és Kiss István esperes-plébános látogatták meg az iskolákat, a körzetek igazgatói pedig minden hónapban.
Az iskolák tanszemélyzete. A három körzet iskoláiban 53 tanerő működött, kik közül 3 igazgató és 50 osztálytanító. Körzeti beosztás a következő :
I. körzetnél 1 igazgató és 17 osztálytanító (9 nő, 8 férfi).
II. „ 1 „ „ 17 „ (9 „ 8 „ III. „ 1 „ „ 16 „ (6 „ 10 „
Összesen: 3 igazgató és 50 osztálytanító (24 nő, 26 férfi).
Állami isk. gondnokság. Az iskolák gondnoksága szükséghez képest tartott ülésein költségvetési, számadási és egyéb iskolai ügyeket tárgyalt meg, illetve intézett el.
Diákkaptár. A III. körzeti iskola, valamint a diákkaptárvezető tanító az eredményes működésért elismerő okiratban részesült. Többen arany és ezüst jelvényt, 1 tanuló pedig 5 P pénzbeli jutalmat kapott.
A tantestületi tagok iskolánkivüli működése. Filó Ferenc igazgató az I. és II. kerület népművelési gondnoka egy analfabéta
5
tanfolyamot és két ismeretterjesztő tanfolyamot szervezett. Elsőt Pálfy József, utóbbiakat Óvári József és Tóth Ferenc áll. el. isk. tanítók vezették. A belterületi ismeretterjesztő tanfolyamon mint előadók közreműködtek Arató Boldizsár és Béres János áll. el. isk. tanítók is.
Népkonyha. Zöldkeresztes tej- és cukorakció. A Keresztény Jótékony Nőegylet vezetése\' alatt álló népkonyhán naponta 240 szegény tanuló ebédet és a Stefánia utján körzetenként 100—100 gyermek több héten át 2 5 dl. tejet és egyenként összesen 2 5 kgr. cukrot kapott.
Jótékonyság. Pénzbeli adományokat adtak: özv. vitéz Borsfay Józsefné 60.— P-t, Nagykanizsai Takarékpénztár Rt. 40.— P-t, Zalamegyei Gazdasági Takarékpénztár\'Rt. 30 P-t, a Dunántuli Gazdasági Szeszgyárak Szeszfinomító Rt. 20.— P-t, Nagy Rezső állomásfőnökhelyettes 10.— P-t, Csetneki Istvánné 10.— P-t és özv. Varga Ferencné 5.— P-t.
A jótékonysági egyesületek természetbeni ruhaadományaikkal lehetővé tették, hogy többszáz szegény gyermek zavartalanul járhatott iskolába. Sajnos, a rendelkezésre álló kevés pénz miatt szűkre szabott értesítőben nincs módunkban a nemesszívű adakozókat névszerint felsorolni.
Fogadják ezúton is a Tanítótestületek hálás köszönetét.
Jutalmazások. Az egyes körzetek az adományokat írószerek, füzetek beszerzésére fordították. — Több szorgalmas és jómagaviseletű tanuló könyvjutalomban részesült.
Ifjúsági egyesületek működése. Mindhárom körzetben igen szépen működtek az Ifj. Vöröskereszt Csoportok.
Cserkészet. Az I. körzetnél a 375. sz. Kanizsai István cserkészcsapat fejtett ki eredményes munkát. Parancsnoka Nádor György áll. tanító, cserkésztiszt. Vezető Kemenesy István áll. tanító. Tiszteletbeli parancsnok Horváth József áll. tanító.
A II. körzetnél a 377. sz. Rozgonyi István kiscserkész-csapat működött. Parancsnoka Iványi János. Eredményesen dolgozott a csapatnál Bányai István öregcserkész.
Tanítói és ifjúsági könyvtár. Mindhárom körzetnek van tanító és ifjúsági könyvtára. A könyvtárak állománya:
I. körzetnél tanítói könyvtár 750 kötet, 708 mű; ifjúsági könyvtár 265 kötet.
II. körzetnél a „Nagykanizsai II. körz. áll. el. népiskola Brauner Lajos nevét viselő tanítói könyvtár" 1900 kötet, 1840 mű; az ifjúsági könyvtár 745 kötet.
III. körzetnél a tanítói könyvtár 721 kötet, 636 mű; az ifjúsági könyvtár 403 kötet, 372 mű. Az iskola kezelésében levő népkönyvtár 441 kötet, 421 mű, a .Dunántuli Közművelődési Egyesület 5. számú vándorkönyvtára 344 kötet.
Az I. és II. körzet tanítótestülete ezúton mond köszönetet Brauner Lajos nyug. áll. isk. igazgatónak a tanítói könyvtárak részére adott nagyértékű könyv-adományokért.
Kölcsönkönyvtár. Örömmel állapítható meg, hogy a kölcsön-könyvtárak oly szép eredménnyel működnek, hogy tankönyvvel csaknem minden szegény tanulót elláthatnak.
Kirándulások, nyaraltatás. Az egyes osztályok gyakran tettek kirándulásokat, hogy a várost és környékét minél jobban megismerjék.
6
Az I. körzeti iskola tanulóinak nagyobb csoportja Murakereszturra, a II. körzeti iskola növendékei pedig Homokkomáromba rándultak ki. A missziós nővérek felügyelete alatt 30 tanuló négy hétig Balaton-b erényben nyaralt.
A tanév tartama. A tanév 1940. szeptember 4-től 1941. június 13-ig tartott.
Iskolai hatóságok.
a) Szombathelyi tankerület:
Tankerületi kir. főigazgató: Dr. Simon László.
b) Kir. tanfelügyelőség:
Kir. tanfelügyelő: Dr. Medve István.
Körzeti Iskolafelügyelő: Lippenszky Árpád áll. el. isk. igazgatótanító.
c) Gondnokság:
. Elnök: bogáti dr. Hajdú Gyula kormányfőtanácsos, ügyvéd. Gondnok Filó Ferenc. Gondnoksági jegyző Zsigmond József.
Kinevezett tagok: Dr. Krátky Istvánné, dr. Hegyi Lajosné, dr. Szabó Istvánné, Kovács Illésné, Szomolányi Gyuláné, Horváth Ferencné, Bagonyai Lászlóné, dr. Fodor Áladár, Kened i Imre, ifj. Knortzer György és Polonyi György.
Hivatalból: Dr. Krátky István polgármester, P. Gulyás Gellért plébános, Horváth Olivér ág. ev. lelkész, Kádár Lajos. ref. lelkész, dr. Winkler Ernő főrabbi, dr. Desseő Mihály m. kir. tisztiorvos, dr. Szabó István, dr. Bittera Zoltán városi orvosok, Zsigmond József I. körz., Filó Ferenc II. körz. és Kovács Illés III. körzeti igazgatók, Horváth József, Nádor Györgyné, Arató Boldizsár, Óvári József, Bogdán Dezső és Kerkápolyi Ferenc áll. tanítók a tantestületek képviselői.
7
I. Igazgatói körzet.
Igazgató: Zsigmond József. Tantestület:
AJ A Vécsey Zsigmond-utcai iskolában:
1. Zsigmond József igazgató, körzeti iskolafelügyelő. Működési éveinek száma Nagykanizsán 11, összesen 31.
2. Horváth József, az I. fiúosztály tanítója. Működési éveinek száma Nagykanizsán 22, összesen 37.
3. Tabányi Margit, a II. fiúosztály tanítónője. Működési éveinek száma Nagykanizsán 18, összesen 18.
4. Kemenesy István, a III. fiúosztály tanítója. Működési éveinek száma Nagykanizsán 19, összesen 20.
5. Németh Jenő, alV. fiúosztály tanítója. Működési éveinek száma Nagykanizsán 20, összesen 30.
6. Nádorné Szabó Mária, az I. leányosztály tanítónője. Működési éveinek száma Nagykanizsán 30, összesen 30.
7. Dénes Gizella, a II. leányosztály tanítónője. Működési éveinek száma Nagykanizsán 22, összesen 24.
8. Kenedi Aura, a III. leányosztály tanítónője. Működési éveinek száma Nagykanizsán 25, összesen 25.
9. Horváthné Pécsy Margit, a IV. leányosztály tanítónője. Működési éveinek száma Nagykanizsán 22, összesen 33.
B) Teleki-uti iskolában:
10. Lehoczky Mária, az I. vegyesosztály tanítónője. Működési éveinek száma Nagykanizsán 17, összesen 17.
11. Faludiné Meszarits Anna, a II. vegyesosztály tanítónője. (II./1-ig.) Működési éveinek száma Nagykanizsán 18, összesen 33.
12. Berti Gizella, a III. vegyesosztály tanítónője. Működési éveinek száma Nagykanizsán 21, összesen 32.
13. Gábossy Gizella, a IV. vegyesosztály tanítónője. Működési éveinek száma Nagykanizsán 22, összesen 27.
C) Petőfi-utcai iskolában:
14. Kováts Miklós, az V. fiúosztály tanítója. Műküdési éveinek száma Nagykanizsán 19, összesen 23.
15. Juhász István, a VI. fiúosztály tanítója. Működési éveinek száma Nagykanizsán 14, összesen 34.
16. Nádor György, a VII. fiúosztály, február 1-től a VII—VIII. fiúosztály tanítója. Működési éveinek száma Nagykanizsán 17, összesen 22.
17. Sikabonyi Dezső, a VIII. fiúosztálynak február l-ig, majd a II. vegyesosztály tanítója. Működési éveinek száma Nagykanizsán 4, össszesen 36.
D) A barakk-telepi iskolában:
18. Szerdahelyi Győző, az I—IV. vegyesosztály tanítója. Működési éveinek száma Nagykanizsán 3, összesen 5.
Hitoktatók: P. Horváth Adorján, P. Barbély Honor, Orbán József, róm. kat., Horváth Olivér az ág. hitv. ev., Pomothy Dezső ref. és Lázár Artúr az izr. vallású tanulók hitoktatója volt.
Iskolaszolgák: Rendesi Kálmán (napibéres) a Vécsey-utcai, Szemes János (kisegítő) a Teleki-utcai, Viola Gyula (napibéres) a Petőfi-utcai és Sajóvölgyi Frigyes (szegődményes) a Kávégyári iskolában.
8
ÉRDEMSOROZAT
az I. körzeti állami elemi fiú- és leányiskolában.
Vécsey Zsigmond-utcai I. fiúosztály.
Osztályvezető: Horváth József.
Kitűnők: Czulek László, Kenedi Pál, Kopár József, Nádasi László, Németh Lajos, Schrammel Imre, Wagner Ottó.
Jelesek: Bogdán Domonkos, Deák Tibor, Fischer Kálmán, Gálos Pál, Gerócs József, Kelemen) Ferenc, Márkus Zoltán, III. Németh László, Samu Zoltán, Soproni Tibor, Szerinek Ottó, Tar József, Vass Ottó, Várfalvi Ferenc, Vársz3;>ij Tibor.
Jók: Arnóczy Zoltán, Bányai György, Dianiska Béla, Erdélyi Lajos, Gorza István, Herjavecz István, Herjavecz József, Horváth János, I. Németh László, II.( Ném th László, Nóvák Miklós, Rezísőfi László, Szepesi Sándor, Varga Ferenc Varga János.
Elégségesek: Csontos Imre, Böröcz István, Horváth István, Horváth Lajos, Kátal Tóth; István. ,
Elégtelenek: Boros József, Borsos János, Grafl Valter, Holecz János. \'j i , j
Beteg: Dérfalvi Imre. Elköl\'.öztek: Dömötör György, Fullér Gyula, Gergely Zoltán, Keresztes Ferenc, Kovács János, Lebár Ferenc, Nagy Tivadar, Bécséi József, Szőke Lajos, Varga József. Nem osztályozható: Magyar Ferenc. Az osztály létszáma : 58.
Vécsey Zsigmond-utcai II. fiúosztály.
Osztályvezető: Tabányi Margit.
Kitűnők: Boross Antal, Dobri Ferenc, Fendler Károly, Gyi-mesi Tibor, Horváth Ferenc, Kenedij Imre, Orbán József, Szabó József, Szunyogh László.
Jelesek: Balog Tibor. Biró Ferenc, Dombos László, Gellén József, Katona János, Kövesi Jóisef, Ivrausz Tibor, Lehel Ferenc, Lomoga Mátyás, Pataki Ferenc, Saskőy Alfonz, Szép Miklós, Szőke István.
Jók: Deák Ferenc, Gerencsér Oltó Ferenc, Hajas Kálmán, Horváth Lajos, Kiss János, Oztsválh Lajos, Simon László, Varga István, Wohlráb Tibor Sándor. V
Elégségesek: Cseh Antal, Földes József .^Gyuricza István, Horváth János, Kulcsár Lajos, Magyar)(Károly, Simonics Imre, Solymosi István, Sötét Ervin, Steinauer János, Szakáll Géza, Vékási József.
Elégtelenek: Deák József, Hal ász Ferenc, Horváth Antal, Horváth József. 1 j
Elköltöztek: Arató Gyula, BelarJts József. Erdős János, Kont-recz Sándor. Nem osztályozhatók: Magyar János, Pl ¡ha István.
Az osztály létszáma : 53.
9
Vécsey Zsigmond-utcai III. fiúosztály.
Osztályvezető: Kemenesy István.
Kitűnők: Csetneki István, De;ső László, ifj. Kiss László.
Jelesek: Balogh Tibor, Csesztregi József, Deák Gábor, Hege László, Hetyeii Tivadar, Járosi Károly, id. Kiss László, Molnár, József, Móricz János, Nemecz József, Soós László, Tatai Tamás, Tislér István, Tóth József, Tóth Tibor, Vass Iván, Vaska Zoltán, Viola István. ■
Jók: Benkő János, Devecseri József, Gölles Ferenc, Kele Ottó, Kovács József, Márkus József, Nagy Lajos, Pirity Sándor, Szabó László, Vass János, Vas Béla.
Elégségesek: Altman István, Bálits Lajos, Harasztos Ferenc, Horváth János, Iván István. Kozinszk^ József, Kurverger János,, Malek Artúr, Németh Imre,í Pintér László, Timár Gyula, Viola Kálmán, Zaabb József.
Elégtelenek: Főző Endre, Galambos Pál.
Elköltözött: Bolin László, Galambos,\'Ferenc, László Béla, Molnár Sándor, Murányi Tibor, Nagy Vitold, Poór Dezső, Zónay István,
Az osztály létszáma : 55.
Vécsey Zsigmond-utcai IV. fiúosztály.
Osztályvezető: Németh Jenő.
Kitűnők: Párdy György, Schultz László, Szántó Zoltán, Temesi Ödön, Tóth György, Vass György. \'
Jelesek: Kemény Gyula, Nagy Tibor, Németh Imre, Tihanyi István, Tóth Iván, Tóth József, Varga József.
Jók: Báüls Károly, Berki László, Bertalan Lajos, Borza Dezső, Deák Károly, Gedai Béla, Gellén Endre, Göllesz Jenő, Horváth József, Kele Ferenc, Németh Láscló, Ozsváth Sándor, ötvös Gyula, Serfőző Ferenc, Varsányi Lajos. <
Elégségesek: Arnóczi László, Bojloi Tibor, Geszler József, Grosinger Ferenc, Horváth Tibor, Kövesi József, Molnár János, Topler László, Vida János, Vincze Ferenc.
Elégtelenek: Bencze István. U^ász László, Kiss Béla, Marton-talvy Béla, Szabó József, VirágíTmre-.
Magántanuló : Nagy Bezső kitűnő.
Beteg: Surányi Jenő, Elköltözött: Dlabacsek Ferenc. Nem osztályozható : Hollender Ferenc.
Az osztály létszáma : 49.
Vécsey Zsigmond-utcai I. leányosztály.
[Osztályvezető: Nádorné Szabó Mária.
Kitűnők: Alpár Zsuzsanna, Boda Györgyike, Borsányi Éva, Párdi Anikó, Petermann Magdo\'na, Pujceek Magdolna, Simon Márta, Tamás Margit, Varga Blanka, Vámos Mária, Vida Magdolna.
Jelesek: Aradi Anna, Bakonyi Piroska, Gazda Éva, Gerócs Magda, Kalmár Éva, Rercsrnár Mária, Királyfalvi Katalin, Németh Erzsébet, Szabadi Anna, Tihanyi Erzsébet, Trejer Magdolna, Simon Katalin.
10
Jók: JBősze- j\\fargil, Bujlor Erzsébet, Gs^rép Erzsébet, Dely Erzsébet, Érdekli Hona, Érsek Renotta Gallay Irén, Köveskáli Teréz, Kurveger Katalin, Németh Ilona, Pataki Mária, Pauer Zsu\'-zsanna, Pintér Mária. Rohs Klára^ Subics Magdolna, Tollár Gizella, Vékáfeí Mária, Vida Margit
fclégséqesek ■ Gerencsér Rozália, Holecz Anna, Schleger Anna
Elégtelenek •\' Jakabfi Magdolna, Magyar Ilona.
■Beteg: Szűcs Ilona. Elköltöztek: Bielasics Gizella. Dianiska Szidónia, Győrvári Franciska, Halász Ilona, Hegyi Ilona, Horváth Mária, Kazal Éva, Lakner Magdolna, Moór Anna, Szabó Katalin, SzipőCs Anna, Vörös Anna, Yilmarin Margit, Zónai Teréz.
Az osztály létszáma : 61.
Vécsey Zsigmond-utcai II. leányosztály.
Osztályvezető: Dénes Gizella.
Kitűnők: Bányai Gabriella, Csetneki\' Zsuzsanna, Dolmányos Mária, Golenszky Éva, Hegedűs Rózsa, Kemenesy Erzsébet, Nóvák Emma, Szitlár Mária, Szvetecz Mária.
Jelesek : Kovács Ilona, Lehel Mária, Palkó Veronika, Pelermann Erzsébet, Radi.es Katalin, Tamás Ilona.
Jók: Balogh Ibolyka, CsehhMagdolna, Havasi Ilona, Hegyi Erzsébet, Horváth Emma, Hóbor Mária, Köveskáli Margit, Labrilz Ilona, Németh Ilona, Siklósi Ilona, Vincze Jolán, Vincze Margit, Vincze Mária, Virág Magda.
Elégségesek: Bajzik Margit, Béres Mária, Böröcz Magdolna, Hegyi Rózsi, Kelemen Valéria, Labrilz Irén, Sasvári Gizella, Sker-nyák Anna, Szabó Anna, Varga Irma, Vastag Klára.
Elégtelenek: Halász Margit, Németh M. Magda, Németh Mária, Tóth Teréz.
Elköltözött: László Ida, Nagy Irén.
Az osztály létszáma : 46.
Vécsey Zsigmond-utcai III. ieányosztály.
Osztályvezető: Kenedi Aura.
Kitűnők: Böröcz írén, Dolmányos Zsuzsanna, Farkas Gizella, Kemenesy Éva, Malics Rózsa, Németh Magda, Szvetecz Erzsébet, Tegzes Erzsébet, Tóth Mária, Vargaa, Mária, Weinrich Éva.
Jelesek: Balázs Erzsébet, Balogh Piroska,^ Bognár Ilona, Bróz Anna, Grünvald Magda, Hajdú Margit, Molnár Zsuzsanna,
Jók: Anda Katalin, Árkus Juliánná, Bujlor Anna, Enlz Teréz, Farkas Emma, Gáletics Mária, Hirt Magda, Juhász Nagy, Jolán, Kiss Mária,, Ladeczky Erzsébet, Marics Erzsébet/, Papp Anna, Tar Éva, Tjslér Magda, Varga Mária, Vérén Katalin, Vidéki Etelka, Wieder-mann Viktória.
Elégségesek: Kelemen Ilona, Lakatos Etelka, Nagy Margit, Oszkó Magda; Ruha Ilona, Sáfárf Katalin, Solymosi Anna, Soós Mária, Szabadi Júlia, Szabó Mária, Szekrény Magda, Szekrény Zsuzsanna, Tillinger Magda, Vajkó Mária, Zábó Erzsébet.
Elégtelenek: Bányai Anna, Farkas Éva, Kulcsár Mária.
Elköltöttek: Gábor Zsuzsanna, Kocán Ilona, Szép Etelka, Trejer Erzsébet. Beteg : Bábái Teréz.
Az osztály létszáma . 59.
11
Vécsey Zsigmond-utcai IV. leányosztály.
Osztályvezető: Horváthné Pécsy Margit. r\\..A x-\'n
¡, { ■ \' >:, ;t;tv . .*, ■ \' A üjtl,*;i .(;<\'!í*:jjnl\'l ^üíii^
Kitűnők: Battisweiter Irma, Hajdú Zsuzsanna, Hegedűs Magda, Horváth Olga, Lontay Ivetta, Porogi Erzsébet, Varga Teréz, Viola Magda. •.
Jelesek: Engelleiler Éva, Für jes Éva, Gerencsér Piroska, Hart-mann Klára, Horváth Lujza, Kovácsi Mária, Miczók Anna, Stramecz Klementin, Szablics Stefánia.
Jók: Bézsenyi Erzsébet, Danilz Aranka, [)lask Margit, Gedai Teréz, Labritz Magda, Lepnyák Erzsébet, Siklósi Rozália, Schless Gertrúd, Tállay Irén, Vojkovits Klára, Zajer Rózsi.
Elégségesek: Árvái Ilona, Bognár Irén, Borsos Terézia, Erdőfi Erzsébet, Földes Ilona, Gazda Irma, Horváth Matild, Láng Katalin, Meyer Erzsébet, Németh Teréz, Pintér Mária, Rosch Évi, Virág Anna^
Elégtelenek: Kiss Erzsébet, Sasvári Mária.
Elköltözött: Takács Irén. Nem osztályozhatók: Tollár Rózsi, Topler Gizella. ,
Az osztály létszáma: 47. \' í
Teleki-úti I. vegyesosztály.
Osztályvezető: Lehoczky Mária.
Kitűnők: Benkő György, Czi«ány Ferenc, Guta László, Mikó Éva, Sabján Magda, Tóth Magdolna.
Jelesek: Farkas Ferenc, Gerócs Lajos, Árok Mária, Gyöngyösi Erzsébet, Horváth Edit, Szuromi Ilona.
Jók: Fuksiits István, Németh Imre, Soós József, Vádász József, Varga László, Bráda Margit, Kálmán Anna, Kulcsár Márta, Metz Teréz, Nikitsch Margit, Péter Gizella.
Elégségesek: Horváth István, Horváth Károly, Horváth Zoltán, Kribusz Béla, Németh József, Németh Miklós, Páros József, Pintér István, Tahin Ferenc, Virág Dezső, Farkas Júlia, Herczeg Mária, Honfi Erzsébet, Kupovics Anna, Spingár Margit, Vlasics Ilona.
Elégtelenek: Csere János, Varga Mihály. J
Beteg : Farkas Magdolna. Elköltözött: Ilolecz György, Horváth István, Söre István, Horváth Mária, Illés Katalin, Sipos Júlia. Nem osztályozható : Kertész János, Takács Mária.
Az osztály létszáma : 50.
Teleki-uti II. vegyesosztály.
Osztályvezető: Faludiné Meszárits Anna.
Kitűnők: Szuromi János, Kaufmann Margit.
Jelesek: Ágoston Ferenc, Kiss László, Pőcze János, Reseterics Lajos, Bráda Jolán, Czigány Mária, Szekszárdi Erzsébet, Vargha Anna. \' ,
Jólc Borosán László, Horváth FerencA Kósek László, Lakatos Béla, Lőrincz István, Madarász János, Németh Lajos, Nóvák Károly, Szőke Ferenc, Hegedűs Gizcila, Kustán Rozália, Metz Mária, Takács Györgyi.
12
Elégségesek: Görcsi László, Horváth István, Horváth Sándor, Joós Lajos. Kolongya János, Kovács László, Lovrencsics Ferenc, Sebestyén János, Tóth László, Turi Ferenc, Vlasits Imre, Gécsek Éva, Gether Mária, Horváth Anna, Ivankó Mária, Vellák Mária, Tóth Etel.
Elégtelenek •\' Göttinger József, Kovács József, Kovács Károly, Vas József.
Elköltözött: Németh István, Ró.íSa Ferenc,, Sipos János, Kovács Júlia, Kulcsár Rozália, Lehár Margit, Zsankó Erzsébet.
Az osztály létszáma : 51.
Teleki-úti III. vegyesosztály.
Osztályvezető: Berti Gizella.
Kitűnők: Hegyi Pál, Bo jtor Ilona, Fuksics Ilona, Simon Anna.
Jelesek: Keller János, Mohácsi László, Szerdahelyi József, Bá-náti Rózsi, Gerócs Erzsébet, Horváth Anna,, JJorváth Erzsébet.
Jók: Büki László, Czoffer József. Dolmányos István, Horváth József, Németh Sándor, Rózsa József, Sasvári Jenő, Selák Sándor, Takács László, Tomasics Károly, Gécseg Ilona, Farkas Erzsébet, lstiván Ilona, Kustán Erzsébet, Tahin Erzsébet, Takács Mária, Salamon Ilona, Bele Mária.
Elégségesek: Horváth Károly, Spingár József, Velner Sándor, Pintér Juliánná, Vass Anna, Vida Éva, Vokoun Mária.
Elégtelenek: Dancs László, Honfi Ernő, Kribusz István, Vla-sics György, Hol tender Ilona, Kovács Margit, Sáfár Erzsébet, Takács Gizella.
Elköltözött: Győrvári Erzsébet, Holecz Teréz, Vízvári Rózsi.
Az osztály létszáma : 47.
Teleki-úti IV. vegyesosztály.
Osztályvezető: Gábossy Gizella.
Kitűnők:
Jelesek: Gábor József, Marosi József, Sabján Ferenc, Velner József^ Ágoston Ella. Fuksics Irma, Hajdinás Rózsi, Kukor Erzsébet.
Jók: Bizony József, Éder György, Kenessey Budolf, Mendli Ferenc, Szabó László, Takács Géza, Halász Anna, Kó.sek Katalin, Kaufmann Gizella, Mikó Mária, Németh Júlia, Spingár Mária, Szerdahelyi Erzsébet.
Elégségesek: Büki István, Gál János, Horváth Zoltán, Jordán Ferenc, Pintér József, Vojkovics György, Tóth Imre, Hegedűs Mária, Herczeg Ilona, Horváth Mária, Kelemen Mária, Metz Erzsébet, Péter Erzsébet, Tóth Anna, Szőke Mária.
Elégtelenek: Bognár István, Kálmán Pál, Kribusz György, Wielánd János, Seláf József, Horváth Ágota, Horváth Margit.
Elköltözött: Agg János, Stágl János, \'Árvái Ilona.
Az osztály létszáma : 46,
13
Petőfi-úti V. fiúosztály.
Osztályvezető: Kováts Miklós.
Kitűnő : Málék József.
Jelesek: Dobos György, Gazda István, Gáti József, Mohácsi Lajos, Sasvári József, Sziva Péter.
Jók: Altman Lajos, Bükli Józs ef. Csontos Ferenc, Ivánkovics István, Leveli János, Lukvár Ferenc, Olasz Lajos, Stankovics Miklós.
Elégségesek: Balogh János, Benedek László, Bognár László, Farkas János, Farkas Tibor, Filák Géza, Garami Árpád, Gáspár László, Gerencsér János, Gerócs György, Gyuricza József, Halász István, Horváth Gyula, Horváth István, Horváth Sándor, Kasza Tivadar, Lusztig Viktor, Musil Ferenc, Nagy Dezső, Pap István, Pintér Ernő, Sárközi Ernő, Skvorcz Ernő, Tislér László, Vida László, Vlasics Ferenc, Vlasics Lajos.
Elégtelenek : Cser József, Gyitnesi Ferenc, Iíircz Lajos, Kovács Ferenc, Magyar Imre, Simonics György, Sümegi Lajos.
Elköltözött: Farkas Ferenc, Horváth András, Pék Imre, Takács Zsigmond. Kimaradt: Árok János. Sok mulasztás miatt nem osztályozható : Gödinek Ferenc. A II. körzeti iskolába osztattak ál: Bagó Katalin, Balogh Piroska, Birkás Margit,"Büki Anna, Cseh Klára, Fullér Erzsébet, Gergelics Krisztina, Gécseg Juliánná, Hegyi Mária, Honfi Magda, Imre Zsuzsanna, Imrei Mária, Király Erzsébet, Ko-mánovics Anna; Kondákor Rozália.Kustán Mária, Lusztig Hildegard, Nagy Mária, Németh Irén, Nóvák1 Mária, Rikli Erzsébet, Simonits Erzsébet, Szabadi Margit, Tálosi Katalin, Tánczos Anna, Tomasids Anna, Tomasics Erzsébet, Tompos Margit, Tóth Éva, Varga Anna, Varga Betlehem Júlia, Vass Mária, Vilcsek Mária, Vlasics Ilona, Vokun Erzsébet.
Az osztály létszáma : 90.
Petőfi-úti VI. fiúosztály.
, Osztályvezető: Juhász István.
Kitűnők: Hegedűs József, Jóna György.
Jelesek: Fekete Ferenc, Jóna János,ÍSohár Ferenc, Schermann József.
Jók: Bali Ferenc, Benczik György, Erdődi János, Farkas Tivadar, Gudovics Károly, Hegybíró László, Hoffer Tibor, Horváth József, Illés József, Katona Zoltán, Kiss Ferenc, Kovács József, Ko-zinczky Károly, Lakatos Géza, Lukács József, Losonczi Árpád, Mi-hátics Sándor, Odor Tibor/Pál János, Pápai Ferenc, Polgár István, Sáfár István, Sárecz Lajos, Sípos Ferenc, Strényi György, Tollár Ferenc.
Elégségesek: Beke István, Bódi GjTulax Fehér Antal, Ferenc István, Fiiczkó Ervin, Gazdag János, Gál Gyula, Gudricza Sándor, Hegybíró György, Németh János, Biebner László, Simonics Sándor, Szabó Kálmán, Turkoly László, Vida Antal, AVeisz József, Werner Ferenc, Zákonyi Alajos.
Elégtelenek: Büki Tibor, Csutorás József,rEtelvári Ferenc, Ifjú Dezső, Szabó József, Szakáll Árpád, Virág Gyula.
Elköltözött: Billege György, Kovács Ferenc, Leyer István, Schneff Györg}\'. Nem osztályozható : Görcsi Sándor.
Az osztály létszáma : 62.
14
Petőfi-úti VII. fiúosztály.
Osztályvezető: Nádor György.
Kitűnők: Fordán Lajos, Illés Károly, Pávlicz Lajos, Unger József.
Jelesek: Benkő Istvájn, Németh Antal, Sebestyén József, Szekszárdi József, Szokol József, Vineze Károly.
Jók: Bogár Ferenc, Boros József. Enlz János, Kálcsics János, Kiszela klstván, Tánczos János, Tol a Károly, Tóth József.^
Elégségesek: Arnóczi József, Benedek János, Egyed János, Farkas János, Fehér Ferenc, Galambos József, Halász György,"Hársing Jenő, Horváth Sándor, Kucskó Lajos, Melz Ferenc, Pintér József, Porkoláb János, Tillinger Ferenc,, Török Jenő.
Elköltözött: Bárány Márton, Elder László, Eszter József, Kimaradt : Tollár László.
Az osztály létszáma : 38.
Petöfi-uti VIII. fiúosztály.
Osztályvezető: Sikabonyi Dezső.
jelesek: Kishegyi György, Táncsics Lajos, Vaska Márton.
Jók: Beke József, Birkás Lás.íló, \'Gáspár József, Kator András, Kolarics László, Szekrény József, Tóth Ernő.
Elégségesek: Altman György, Beke Ernő, Benedek Ferenc, Horváth Tibor, Kiss István, Koczor Ferenc, Kovács Ferenc, Németh Budolf, Szekeres József, Tóth Józ>ef.
Kimaradt: Németh István, Pintér Ferenc.
Az osztály létszáma : 22.
Kávégyári I—IV. vegyesosztály.
Osztályvezető: Szerdahelyi Győző. .
I. vegyesosztály.
Kitűnő : Hársing Margit. Jelesek\': Arnóczi Mária, Tóth Aranka. Jók: Sajóvölgyi Lajos, Tóth Lajos, Paizs Vilma. Elégségesek: Tá-losi Margit, Zákonyi Irma. Elégtelenek: Dóra Sándor, Gyimesi Klára, Sájóvölgyi Teréz, Tóth Anaa. Elköltözött: Hajas Teréz. J.
II. vegyesosztály.
Kitűnő: —. Jeles: —. j^: Kovács Mária. Elégséges: Arnóczi László, Gyiiihesi Antal. Elégtelen: —.
III. vegyesosztály.
Kitűnő: — Jeles: Dómján Imre Elégségesek:. Dóra
István, T.ótli György, Tóth Erzsébet. Elégtelen:
mí- i > IV. vegyesosztály.
Kitűnő: —. Jelesek: Dómján István,,(Hársing Erzsébet. Jó: EU-fis^ge^ek ;> Paizs László, Tóth József. Elégtelen:,
I.—IV. vegyesosztály létszáma . 24.
15
II. Igazgatói körzet.
Igazgató: Filó Ferenc. Tantestület.
1. Filó Ferenc igazgató, körzeti iskolafelügyelő. Működési éveinek száma Nagykanizsán 20, összesen 31.
2. Arató Boldizsár, a Rozgonyi-utcai IV. fiúosztály tanítója. Működési éveinek száma Nagykanizsán 22, összesen 30.
3. Béres János, az Arany János-utcai II. vegyesosztály tanítója. Működési éveinek száma Nagykanizsán 23, összesen 36.
4. Bőczyné Németh Ilona, a Rozgonyi-utcai 111. vegyesosztály tanítónője. Működési éveinek száma Nagykanizsán 11, összesen 23.
5. Özv. Cavalloniné Szalay Ida, a Rozgonyi-utcai IV. vegyesosztály tanítónője. Működési éveinek száma Nagykanizsán 33, összesen 33.
6. Danitz Sándor, a Rozgonyi-utcai III. fiúosztály tanítója. Működési éveinek száma Nagykanizsán 17, összesen 25.
7. Erdélyiné Ábrahám Katalin, a Rozgonyi-utcai V, leányosztály tanítónője. Működési éveinek száma Nagykanizsán 40, összesén 40.
8. Gogl Mária a Rozgonyi-utcai VI. leányosztály tanítónője. Működési éveinek száma Nagykanizsán 22, összesen 28.
9. Iványi János, az Arany János-utcai I. fiúosztály tanítója.
10. Megla Terézia, a Rozgonyi-utcai VII. leányosztály tanítónője. Működési éveinek száma Nagykanizsán 6, összesen 25.
11. Nagyné Kun Renée, a Rozgonyi-utcai I. leányosztály tanítónője. Működési éveinek száma Nagykanizsán 31, összesen 36.
12. Nuzsy Stefánia, a Rozgonyi-utcai II. leányosztály tanítónője. Működése éveinek száma Nagykanizsán 22, összesen 30.
13. Ortutay Gyula, körzeti iskolafelügyelő, a Rozgonyi-utcai I. fiúosztály tanítója. Működési éveinek száma Nagykanizsán 25, összesen 31.
14. Ortutayné Lovass Laura, a Rozgonyi-utcai IIL leányosztály tanítónője. Működési éveinek száma Nagykanizsán 25, összesen 34.
15. Óvári József, a Rozgonyi-utcai II. fiúosztály tanítója. Működési éveinek száma Nagykanizsán 20, összesen 38.
16. Schmidt Rezső, a Rozgonyi-utcai V. vegyesosztály tanítója. Működési éveinek száma Nagykanizsán 5, összesen 23.
17. Tomajy Károly, a Rozgonyi-utcai I. vegyesosztály tanítója. Működési éveinek száma Nagykanizsán 9, összesen 23.
18. Tomajyné Anda Ilona, a Rozgonyi-utcai IV. leányosztály tanítónője. Működési éveinek száma Nagykanizsán 9, összesen 22.
Hitoktatók: Meisl István, Orbán József intézeti hitoktatók a róm. kath., Horváth Olivér az evang., Pomothy Dezső
a ref. és Lázár Artúr
az izr. vallású tanulók hitoktatására.
Iskolaszolgák: Magyar József és Fenyves József II. oszt. altisztek és Heffer Géza szegődményes szolga.
16
ÉRDEMSOROZAT
a II. körzeti állami elemi íiú- és leányiskolában.
Arany János-utcai I. fiúosztály.
Osztályvezető: Iványi János.
Kitűnők: Büki József? Kirschner István, Szejlli József, Tóth
Jelesek: Baranyai Ferenc, IIosszu István, Tóth Zoltán József, Vlaszák Flórián Béla.
Jók: Balázs Ferenc, Bauer István, Bereczki József István, Biczó Lajos, Bognár János, Hertelendi József, Kator Béla, Kovács József, Németh György, Sebők Antal, Szép József.
Elégségesek: Dobri István, Egri Alfréd, Farkas István, Hertelendi György, Horváth Mihály Gyula, Masek Nándor, Kiss Tibor, Kopeczkó József, Nagy Tibor, Németh János, Németh József, Németh Lajos, Szentes József, Tóth László, Verner Emil, Zsirai László.
Elégtelenek: Horváth Jenő, Leitner Ferenc, Skvorcz István.
Felmentve : Horváth István. Elköltözött : Horváth Kálmán Tibor, Paszinger József, Sőre István.
Az osztály létszáma : 42.
Rozgonyi-utcai I. fiúosztály.
Osztályvezető: Ortutay Gyula.
Kitűnők: Kapoli István, Kovács Miklós, Magasházi József, Mo-randini Tamás, Noll Ferenc.
Jelesek: Ács János, Feliler Lajos,. Fenyves János, Györvári István, Hau kJózsef, id. Horváth József, Kinyó Gábor, Kovács László, Petri Vilmos, Pichler József, Szakony János.
Jók: Czotter József, Horváth János, Kálcsics János, Laski Ferenc, Lukvár Tibor, Molnár István, Nagy Tivadar, Noll József, Ritter Róbert, Városi József.
Elégségesek: Békés József, Boncz Sándor, Csutorás Bélaa, Fe hér László, Feiiler László, Gálosházi Imre, Kertész István, Kincses László, Kopun István, Líébár Ferenc, Leveli István, Nagy Gyula, Bécséi József, Sipos István, Sziva József.
Elégtelen :
Elköltözött: Szunics István, Tóth József. Nem osztályozható•,: ifj. Horváth József. Felmentve: \\ idovics György. Magántanuló : Benedek József.
Az osztály létszáma : 46.
17
Rozgonyi-utcai I. leányosztály.
Osztályvezető: Nagyné Kun Renée.
Kitűnők: Antalics Márta, Bojtos Klára, Gyimóthy Éva, Kenyeres Éva, Pózvári Zsuzsanna, Sipos Mária, Tamás Bóza, Török Erzsébet.
Jelesek: Csornai Brigitta, Fürjes Etelka, Koltai Mária, László Karolin, Peresztegi Mária, Revilz Györgyi, Szilvási Matild, Szűcs Márta, Újlaky Ilona.
Jók: Gál Ilona, Horváth Júlia, Koronya Anna, Kovács Ernő, Mészáros Hona, Peterka Erzsébet, Simon Mária, Szuromi Anna, Tokai Magda, Völgyi Irén. ,
Elégségesek: Fábián Róza, Horváth Anna, Horváth Mária III., Németh Mária, Szabó Katalin, Vas, Ilona.
Elégtelenek: Büki Erzsébet, Horváth Mária I., Halász Ilona.
Elköltözött: Farkas Terézia, Szabó Ildikó. Felmentve: Halász Erzsébet, Vincze Teréz. Beteg : Horváth Mária II., Tóth Rozália.
A\', osztály létszáma : 42.
Kitűnők: Krug Mária, Lakner Magdolna, Tímár Magdolna, Závár Klára.
Jelesek: Pusztai, György János, Dene Vilma, Fodor Ibolyka, Krajcsovics Márta, Néber Erzsébet Magdolna
Jók ■\' Bah István, pájier József, Skanecz István, Balogh Rozália, Horváth Máriaa, Jánoska Mária, Lakatos Rozália, László Mária, Mikó Anna, Nyerki Magdolna, Protár Ilona, Simon Zsuzsanna,\'Sümegi Magdolna, Tizedes Klára, Tóth Mária, Vas Mária.
Elégségesek: Büki Ferenc, Szokol Károly, Dianiska Szidónia, Horváth Margit, Kovács Magdolna Magyar Erzsébet, Nagy Anna, Németh Magdolna, Németh Mária Magdolna, Simon Magdolna.
Elégtelenek: Horváth László, Szulák Gyula, Skvorcz Rozália, Szipőcz Anna.
Elköltözött: Balha József, Sár/ó Rozália., Sok mulasztása miatt nem osztályozható : Knábel Ilona. Feln enive : Moór Anna.
Az osztály létszáma : 43. i
Kitűnők: Böjti József, Filipovits László, Kaufmann Péter, Lukács Ottó, Reisch Béla, Varga Imre, Vas István, Vit Ferenc.
Jelesek: Bedő László, Joós István, Koltai Károly, Kun Ernő, László Tibor, Nemes Ferenc, Nénielh, Lajos, Skodnik László, Tömpék Alajos.
Jók : Babos Pál, Balázs Miklós, Bognár Lajos, HorváLh Ferenc, Lencz Mihály, Leveli József, Markó József, Vereczkei Nándor, Zabó
Rozgonyi-utcai I. vegyesosztály.
Osztályvezető: Tomajy Károly.
Rozgonyi-utcai II. fiúosztály.
Osztályvezető: Óvári József.
Tivadar,
Elégségesek: Andri Józsjef^ Bekc ,Sírc«.crti|psulorás László, Dau-tanecz László, Domonkos Zoltán, Ételvári József, Gazda Ferenc, Henczler Ferenc, Horváth Rezső, Káicsics József, Kertész Lajos, Kutasai László, Magyar Károly, Menyhárt József, Metz Ferenc^Orbán iLítjflS, Ödoí\'. Rezső, Pataky József, Pető István, Rózsavölgyi István. 8. Elégtelenek: Kovács György, Perkó József, Szabó Mihály, Takács János.
;>], Elköltözött: Farkas István, Farkas Rezső, Ferenc József, Földes JóZSef) Hajas, Kálmán, Leier János,; Molnár Elemér. Áz osztály létszáma : 57.
-•?!\'! oirt.v .0!.\',.,
Rozgonyi-utcai II. leányosztály.
Osztályvezető: Nuzsy Stefánia.
Kitűnők i Gábriel Ilona, Hencz Anna, Horváth Mária, Hiibner Hedyig, Lakatos Sarolta, Padányi Mária.,,
Jelesek: Andri Gabriella, Beke Anna, "Borpataki Margit, Buza Ibolya, Gróx Éva, Héjjas Éva, Horváth Erzsébet, Horváth Gizella, Jordanics Mária, Kosa Erzsébet, Lébár Margit, Mátyás Irma, Sebestyén Magdolna, Sikabonyi Teréz, Szűcs Margit, Tóth Irén, Vargyas Margit.
Jók: Ball Mária, Balogh Mária,, Bárány Gabriella, Czyetkó Erzsébet, Csákányi Mária, Fehér Mária, Horváth Gabriella, Horváth Ilona, Kiss Magdolna, Kapun Júlia, Kovács Rozália, Pál Katalin, Szomi Mária, Takó Mária.
Elégségesek: Holló Anna, Kovács Ágnes, Páli Mária, Pergel Mária Seres Erzsébet. A
Elégtelenek: Bártáti Mária, Benkő Magdolna, Horváth Júlia, Klingeif. Margit, Kovács Erzsébet, Kribusz Borbála, Zsankó Erzsébet.
■•\'^Költözött: Gombás Mária, May Margit, Nyérki Zsuzsanna, Sárzó ídá, Tiszai Éva, Varga Mária. Az osztály létszáma : 56.
Arany János-utcai II. vegyesosztály.
\' \' ! Osztályvezető: Béres János.
.íitím
É&iÉtők\'í Bencze Károly, Günsberger György, Mantuáno József, Máté Károly, Pózvári Árpád, Ehmann Anna.
!i 0\' J$tesek: T)öme László, Hegyi József, Kele József, Lelkó Jenő, MarósfSilVi József, Punger József, Szakony Gyula, Ehmann Kata, Horváth Juliska, Szűcs Mariska.
Jók •\' Birkás Sándor, Erdödii Ferenc, Karafiát Mihály, Magyar József, Nóvák Ferenc, Simon János, Szécsenyi Tivadar, Dene ErzséL bet, Horváth Rozika, Marton Margit, Pergel Anna, Tóth Teréz.
Elégségesek: Beke József, Csis ;ár István, Erdődi József, Geyer Sándor, Ifjú Férenc, Kovács Ferenc, Lakatos Istváii, Lakatos Bezső, Lancsák István, Műik Pál, Németh Lajos, Oszvald Lajos, Pápai Jó-zsef.iVárlmllny Antal. Wrijer Zoltán, Viinmer László, Siket Erzsébet\'
ElégtelenHorváth Ferenc, ¡x\')! Elköltözött: Horváth István, Kulcsár Lajos, Rózsa Ferenc, Sütő Kálmán, Gerics Mária.
Az osztály létszáma : 51.



Rozgonyi-utcai III. fiúosztály.
-•¡űri > • (¡1 .1 .1 > i"i Iiiii!jt>,\\ , uíTWwUOÍt .oIsKííJ VWIH;!
Osztályvezető: Danitz Sándor, -mn-rl TjJsDnoH
\' ■ ••• 4. . f :;•: ff/. ;\\ö{, hí ú-rprui .vlmj;!-! .ÖlsafcJ UniuJÍ
Kilünők : Andris György^ Bogdán György, \'Garamé Gyítfá, H&töái Endre, Mohácsi László, Skrivalist Béla, Tarján Pál, Tófrh \'László, Hegyi Gyula, Bán László. .¿ouhí v.\'»i:i
Jelesek: Balázs József, Boncz László, Farkas Károly; Hóbör Józsefi\', Kesken István, Kiss József, Kocsis István, Lelner;Eítiő,1 Pró^ Proszonyák Ferenc, Richl Béla,» Szűcs Zoltán. " n/
Jók: Böröcz Ernő, Dervalits László* Dobos László, Szabó Elemér, Török József, Bedő József, Nagy Vitold.
Elégségesek: Bedő László, Cser József, Fejes Ferenc, Gazdag László, Grafl János, Henez Ferenc, Kisgergely László, Kovács István, Magyar István, Maráczi László, Néaeth József, Perendi Gyula, Pin-terics József, Bittér József, Staakóvics Láiszló, Schwarez József, Szabó Károly, Szűcs Jenő, Sztankönvszky József, Tóth István, Veí-hár Ferenc, Viida Károly, Pető János, Lindner Miklós, \' Elégtelen:— : ?f
Elköltözött: Buini György, Sárzó Vilmos. ¡Magántaküló í RMseh Ervin, Tamás József. \'
Az osztály létszáma: 56. Ugfni-
■ ■. J;>cfv.\':n
Rozgonyi-utcai III. leanyosztaly. .>< ^
Osztályvezető: Ortutayné Lovass Laura.
Kitűnők: Bérezés Mária, Horváth Gizellái, Madarász Éva, Pau-loviits Gabriella, Strém Margit, Szemes Margit, Tüttő Amália
Jelesek: Arany Teréz, Berényi Jolán, Ferencz jjdíti..^lemen Katalin, Kósa Mária, Németh Rozália, Sándor Erzsébet, [rői^ajy Éya.
Jók: Békés Mária, Borpataki Anna, Gerócs Magda, Issa Jtüíia, Kertész Teréz, Kékkövi Mária, ifj. Kiss Anna, id. Kiss Anna, Kőbán Ida. páternoszter Mária, Sümeghv Jolán.,
Elégségesek: Dezsényi Gizella, Fahner Anna, Kovács Mária, Kőszegi Mária, Pejer Magdolna, "Pintér Katalin, Polgár Piroska, Rilter Margit, Szintai Erzsébet, Végvári Ilona, Vidovics Irina.
Elégtelenek : Farkas Erzsébet, Matek Mária, N^gy,Orbán Valéria. t \'/f\'otfi \'"<* •
Nem osztályozható: Horváth Rozália. EÍköltf\\z:öÍfco$iombar Klára, Makarész Margit, Serényi Judit, Szabó Ágnes
vács Éva. % ^íiul lítóvs
Az osztálv létszáma: 47. 1 ,5
i d&votf Ráesői.
Rozgonyi-utcai III. vegyesosztály. ! <;
Osztályvezető: Bőezyné Németh Ilonái s, iíí. .
Ól. ifiqíi\'í ,?,<>i.nJ bUrmO ,8oj.tiJ db-niéVi Ji^f >íiuM .njjvJgl >íí;«onfiJ ! h)■< Ktf úMk : Nicinger János, Kovács Emil. ZlátiiiczkyKlísWáh, Fbiső Gizella, Büki Éva. . • s.V/fo1 nstoVtVÁ
• Jelevek\': Fekete József, Szerecz László,PoszváriVMikfó«\\\\Tulezi István, Balog Ilona, Szatai Márta. ■ ■ M ¿••hf>yt .uurn?>\'C
Jók: Babos István, Hácklofszky László, Mátyás F^röne,. Németh
20
József, Protár József, Várhalmi Béla,, Benedek Mária, Fónai Mária, Kállay Mária, Sós Erzsébet, Skorcz Margit, Szőke Magda, Tanberger Erzsébet.
Elégségesek: Bedi István, Csik György, Fala József, Gudricza Imre, Hódosi Ferenc, Horváth György,i \'Horváth István, Kovács József, Németh László, Sümegi Aladár, Vajdai György, Vimmer József, Gállosházi József, Szentes Ilona* Szép Etel, Simon Mária.
Elégtelenek: Nyirő Mária, Sebesi Teréz, Halász Mária.
Elköltözött: Kulcsár Mária. Felmentve : Végh János.
Az osztály létszáma : 45.
Rozgonyi-utcai IV. fiúosztály.
Osztályvezető: Arató Boldizsár.
Kitűnők: Haspel Miklós, Kirsehner Béla, Ivósa Tibor, Magas-hási Andor, Perl István, Simon Ferenc, Szenlirmai József.
Jelesek: Filipovits László, Hoffer Zoltán, Horváth József, Markotán Benedek, Molnár Tibor, Németh György, Papp Mmaiy, Péter János, Raffai Ottó, Sándor László, Szegedi György, Szépréti Miklós, Tillinger József.
Jók: Cseli János, Fábián JóZsef, Gazda József, Horváth István, Horváth Zoltán, Lukvár László, Maráczi Zoltán, Nagy József, Németh István, Nóvák József, Sánta György, Szabó László, Tiller József. i
Elégségesek: Bécs Ferenc, Etelvári György, Gálosházi Antal, Ivusza József, Lógó Ferenc, Mogyorósi, István, Műik Sándor, Nagy Károly, Rezneki László, Szabó Imre, Szécsényi István, Szépudvary Lajos, Uíjlaki Béla.
Elégtelen; —
Elköltözött: Fiala Kornél, Sárközi Béla. Sok mulasztás miatt nem osztályozható : Gudricza Miklós, Sárközi Mihály. Magántanuló : Pálfy András, Beisch Alfréd.
Az osztály létszáma : 52.
Rozgonyi-utcai IV. leányosztály.
Osztályvezető: Tomajyné Anda Ilona.
Kitűnők: Biró Zsuzsanna, Detk Ilona, Horváth Éva, Kovács Anna, Kovács Gizella, Madarász Mária, Beisch Mária.
Jélések: Dencs Katalin, Dencs Magaa,. Fcilcr Edit, Gróf Mária, Kovács Margit, Mikula Márta, Rétii Éva, Varjas Erzsébet.
Jók: Bereczky Mária, Gazda Margit,/ Halasi Mária, Jakab Magda, Jobbágy Erzsébet, Kálcsics Júlia, Kiss Teréz, Móger Mária, Orbán Anna, Safra Éva, Szabó Edit, Varga Magdolna, Vojkovics Ilona.
Elégségesek: Benkő Júlia, Cser Rozá,ia, Horválh Elvira, Horváth Rozália, Kálovics Gizella, Kovács Magdolna, Magyar Margit, Polai Anna, Salamon Mária, Szamosvári Erzsébet, Tislér Erzsébet, Tóth Rozália.
21
Elégtelenek: Illés Ilona, Leveli Irma,^Mészáros Zsuzsanna, Né\' meth Mária.
Elköltözött: Czupi Magdolna. Grál Gertrúd, Horváth Mária, Pulai Anasztázia.
Az osztály létszáma : 18.
Rozgonyi-utcai IV. vegyesosztály.
Osztályvezető: özv. Cavalloniné Szalay Ida.
Kitűnők: Fider Emilia, Szollár Gizella, Vellák Erzsébet, Horváth József.
Jelesek: Iharosy Ilona, Lakó Vera, Németh Anna, Pintér Stefánia, Szobocsány Mária, Tófej Gizella, Unger Ilona.
Jók: Balázs Teréz, Békés Magda, Haron Irén, Kocza Anna. Kapun Mánia, Sárközi Anna, Szentes\' Anna, Szmodics Mária, Unger Frzsi. Gerics László. Horváth József, Németh József, Sásdi Lajos, Tóth János, Haszon János.
Elégségesek: Bognár Anna, hurka Mária, Hertelendi Anna, Hertelendi Erzsi, Horváth Anna, Horváth Irén, Horváth Júlia, Illés Margit, Németh Ilona, Sebesi Anna, Sebők Róza, Skvorcz Ilona, Tóth Ilona, Vágner Mária, Gzindrich Gyula, Györkös József, Kappel György, Kovács István, Nyakas Károly, Horváth Gyula.
Elégtelenek: Masznyák József, Szuromi József.
Elköltözött: Schneff Ilona.
Az osztály létszáma : 49.
Rozgonyi-utcai V. leányosztály.
Osztályvezető: Erdélyiné Ábrahám Katalin.
Kitűnők: Farkas Margit, Herezeg Mária, Horváth Róza, Kovács
Jelesek : Raloídi Anna. Raj Erzsébet, Deutsch Éva, Györkös Erzse, Móger Erzsébet, Szabó Ilona, Szokol Teréz. Anna, ifj. Kovács Anna. Kiss Erzse, Németh Verona, Ollár Mária, Schwarcz Mária, Szabó Margit, Szobolics Erzse.
Jók: Baranyai Anna, Benczik Anna, Gazdag Júlia, Gulyás Gizella, Horváth Mikó Erzse, Imre Zsuzsanna, Kocsis Anna, vKo~ vács Teréz, Lukács Erzse, Németh .Tulia Pálfalvi Anna, Sásdi Mária, Sebesi Erzse, Táncsos Anna, Tóth Ilona,
Elégségesek: Benkő Anna, Farkas Anna, Gergelics Krisztina, %GécseI: Júlia. Hóbor Mária, id. Kopács Anna, Kosztyánkó Klára, Tíosztyánkó Éva, Miilei Margit, Nagy Teréz, Sásdi Róza, Szépudvary Mária, Tálosi Irén, Túri;/Margit.
Elégtelenek: Horváth Júlia, Sánta Margit.
Sok mulasztása miatt nem osztályozható: Ruvári Anna Papp Anna. Sárecz Mária. Elköltözött: Bedenek Erzse, Hollender Borbála, Pap Elvira. Felmentve: Sztojkó Ilona.
Az osztály létszáma : 56.
2/
Rozgonyi-utcai V. vegyesosztály.
Osztályvezető 5. Sckmidt Rezső.
Kitarnk: Lakatos Vilmos, Stróbe\'r Sándor.
¿K"Telekejr?- Óseh Klári, Imrei Mária, Kincses Rozália, TotnasicS Annit, Toíripos Margit, Varga, Anna, Varga B. Júlia, Röröcz György, Sebestyén István, Szabó László.
Jók ;■ Bagó Katalin, Balogh pjroska Fullér Erzsébet, Hegyi Mária, ¡.Kuístán Mária, Lusztigj Hildegard, Németh Irén, Rikli Erzsébet\'"SÍmaííics Erzsébet, Sztankovszky Katalin, Tóth Éva, Tóth Mária, VassfMária, Vilcsek Mária, Wlasics Ilona, Wokoun Erzsébet, Fischer László, Fodor Ferenc, Nagy György, Németh Sándor, Szőllőssy Fe-renv, Takács Zsigmond, Zadravecz Ferenc.
Elégségesek: Birkás Margit, Büki Anna, Honfi Magda, Király Erzsébet, Nagy Emma, Nagy Mária, Szabady Margit, Tállossy Katalin, Tomasics Erzsébet, Gáspár Miklós, Gudricza Ferenc, Horváth Sándor, Wimmer Ferenc.
Elégtelenek : Kálmán Mária, ívomanovics Anna, Ivárosi Tibor, Tóth János, Weisensterri László,
Elköltözött : Takács László.
Az osztály létszáma : 54.
Rozgonyi-utcai VI. leányosztály.
Osztályvezető: Gogl Mária. .
■ Kitűnők : Andri Klára, Ehma \\n Magdolna, Gölles Ilona.
• Jelesek: Árkus Mária, Berki Mária, Borpataki Ilona, Iloffer Ilona,¡JíálOvies Mária, Iíolarics, Mária, Mátyás Ilona, Miháczi Mária, Mogyorósi Jolán. Sós Irén, Szabó Magda, Tarnóczky Mária, Tomasics Ilona, V-égh Hona, Vojkovics Gizella, Völgyi Ilona, Werner Juliit. .\',••..!
Jók: Balázs Mária, FodoriKornélia. Hegyi Ilona, HorváthJrén, Horváth Klára, Horváth Kornélia, Joós Margit, Kincses Ilona, Kiss Erzsébet. Kovács Irén, Kurverger liona, Lengyel Magdolna, Man-tuano Gizella, Németh Ilona, Ruha Mária, Sipos Ilona. >
Elégségesek: Bagó Erzsébet, Bárdos Gizella, Bedő Etel, Békés Júlia, Bor Irma, Gaál Ilona, id. Horváth Mária, Knábel Mária, Nemes Anna, Petőházi Ilona, Pintér Mária, Perkó Anna, Takács Magdolna, Tóth Piroska.
Elégtelenek: Fábián Katalin, Sáfár Ilona.
Sok mulasztás miatt nem\\osziólijozható: Borsos Mária, Galamj-bos Bóza, Gáspár Ilona, Vinkler Györgyi. Elköltözött: Kiss Bóza.
Az osztály létszáma : 58.

23.
Rozgonyi-utcai Vli. leányosztály.
Osztályvezető: Megla Terézia.
Kitűnők: Gazda Anna, Horváth Margit. Katonai Jelenek: Bakos Ilona, Kovács Anna. id. Kovács Mária, Margit, Mohácsi Mária, Móricz Zs 3fia, Nemes Magdolna,, ifj* Néi^elji Erzsébet, Veszter Mária, Zábó Anna. vi • ¡iV I ,1!
Jók: Árkus Ilona, Benedek Róza, Büki Magdolna, Gsapó,Magdolna, Horváth Katalin, Hoffer Gizella, Kálovics MárÍas\\Ki;sge>rgely Ilona, Leitner Anna, Menghárt Ilona, id. Németh Erzsébet, Némqlb. Vera, Pliha Mária, Bohoska Katalin, Sáfár Mária, SipQS Aranka/ Szekrény Etel, Tóth Ilona, Vida Mária, Vinczek Katalin. ,
Elégségesek: Babos Mária, Büki Gizella, Földes Auna, Kiss Aranka, it\'j. Kovács Mária, Modrovus Katalin, Németh Mária, Npvák Mária, Varga Katalin. , .V.<
Elégtelen : —
Sok mulasztás miatt nem osztályozható : Miháczi Anna. Elköltözött: Vidák Erzsébet. Felmentve : László Mária.
Az osztály létszáma: 45. :->\'i
Továbbképző-iskola I.—II.—III. leányosztály.
Osztályvezetők: Nagy Béláné, Nuzsy Stefánia, Bőczy Antalné és Ortutay Gyuláné.
I. osztály: Garami Margit, Las\'-y Katalin, Németh Mária, Pintér Erzsébet, Stojkó Ilona, Szép Irma.
II. osztály: Ács Erzsébet, Balogh Mária, Benkő Ilona, Berghofer Ilona, Cser Mária, Juhász Rózsa, Kálcsics Mária,, Kövesi Rozália, Köveskáli Ilona, Metz Rozália, Nagy Erzsébet, Nagy Ilona, Nóvák Ilona, Polgár Erzsébet, Simon Ilona, Somogyi Teréz, Szabó Margit,; Szobolics Ilona, Tamás Anna^Taiíiás Katalin, Tóth Zsuzsanna, Vass Margit. \' \' i
III. osztály: Garai Rozália,, Molnár Ilona, Tollár Erzsébet, Tüi-der Júlia. ••\'•«;?! VYt
Összesen: 32. >■"\' .ui : \'
i;y,-o>] .Jad^jaí! .t:!i \\tí) óimul
. __r ¡1 VoH " .ühi,
\'-h\'l ,1: fitt A ssam , ri ritóT .íínlob
:V.ök\\$Tt /\\o?< .;?.£!v) jESÖB ÜOd
, \\!í.i:<«o sA
l
24
III. Igazgatói körzet.
Igazgató: Kovács Illés. Tantestület.
1. Bogdán Dezső, a Templom-téri iskola II. fiúosztály tanítója. Működési éveinek száma Nagykanizsán 11, összesen 31.
2. Bogenriederné Pelcz Amália, a Nagyrác-utcai IV. leányosztály tanítója. Működési éveinek száma Nagykanizsán 4, összesen 4.
3. Borvári József, a Templomtéri III. fiúosztály tanítója. Működési éveinek száma Nagykanizsán 4, összesen 18.
4. Czeglédyné Hanty Júlia, a Templom-téri III. fiúosztály tanítója. Működési éveinek száma Nagykanizsán 4, összesen 11.
5. Fricsovszky László, a Nagyrác-utcai III. vegyesosztály tanítója. Működési éveinek száma Nagykanizsán 2, összesen 23.
6. Kerkápolyi Ferenc, a Templom-téri VII. vegyesosztály tanítója. Működési éveinek száma Nagykanizsán 5, összesen 22.
7. Kissné Körmendy Karolin, a Templom-téri V. leányosztály tanítója. Működési éveinek száma Nagykanizsán 11, összesen 24.
8. Kovács Illés igazgató, Működési éveinek száma Nagykanizsán 23, összesen 34.
9. Krafftné Lakos Erzsébet, a Templom-téri I. vegyesosztálytanítója. Működési éveinek száma Nagykanizsán 1, összesen 15.
10. Nagy Miklós, a Nagyrác-utcai VI. fiúosztály tanítója. Működési éveinek száma Nagykanizsán 3, összesen 12.
11. Németh Béla, a Templom-téri I. fiúosztály tanítója. Működési éveinek száma Nagykanizsán 1, összesen 1.
12- Pádár Károly, a Templom-téri V. fiúosztály tanítója. Működési éveinek száma Nagykanizsán 2, összesen 23.
13. Pálfi József, a Nagyrác-utcai IV. fiúosztály tanítója. Működési éveinek száma Nagykanizsán 1, összesen 2.
14. Szépudvary László, a Nagyrác-utcai V. vegyesosztály tanítója. Működési éveinek száma Nagykanizsán 19, összesen 23.
15. Dr. Tardosné Klacskó Erna, a Templom-téri IV. leányosztály tanítója. Működési éveinek száma Nagykanizsán 1, összesen.
16. Tóth Ferenc, a Nagyrác-utcai I. vegyesosztály tanítója. Működési éveinek száma Nagykanizsán 1, összesen 3.
17. Dr. Vásárhelyiné Fogarasi Erzsébet, a Templom-téri II. leányosztály tanítója. Működési éveinek száma Nagykanizsán 1, összesen 4.
Hitoktatók: P. Halmos Fortunát és P. Murai Frigyes róm. kath.
Iskolaszolgák: Búzás József és Mocsári Lajos a Templom-téri, Szekeres József a Nagyrác-utcai iskolában.
25
ÉRDEMSOROZAT
a III. körzeti állami elemi fiú- és leányiskolában.
Templom-téri I. fiúosztály.
Osztályvezető: Németh Béla.
Kitűnők: Bodnár Béla, Bodnár Béla Géza, Horváth Ferenc, Horváth József, Iviss László, Kurucz Ferenc, Peresztegi Gyula, So-
.1 elesek: Borbély Ferenc, Fülöp Antal, Horváth Lajos, Kisfür-mogyvári Ferenc, Tóth Ferenc, Vágó László.
jesi József, Kovács József, Kunics György, Kunics István, Kovácso-vics József, Pap György, Polai Antal, Simon Ferenc, Szomolányi István, Vörös István.
Jók: Adonyi László, Farkas László, Godina Ferenc, Herczeg Ferenc, Imrei József, Magyar Ferenc, Marion Károly, Mulasics József, Samu László, Sneff Ferenc, Tóth Antal.
Elégségesek : Áur Vendel, Dávid György, Hokmann László, Kepe Boldizsár, Kisfürjesi László, Peti József, Szokol József.
Elégtelenek: Andri Antal, ifj. Kepe Ferenc, id. Kepe Ferenc, Kummer József, Simon Lajos, Szerdahelyi József, Szmodics György, Szokol Károly, Szukovics György.
Az osztály létszáma : 50.
Templom-téri I. vegyesosztály.
Osztályvezető: Krafftné Lakos Erzsébet.
Kitűnők: Ács Ilona, DanivAnaa, Grátz Éva, Cirózner Zsuzsanna, Herczeg Irma, Horváth Erzsébet, Kiss Katalin, Kuzsner Mária, Lad-ványi Terézia, Sneff Ilona, Szilajka Mária, Albert Ferenc, Sneff László.
Jelesek: Búzás Mária, Ferk Magdolna, Gólya Mária, Gyergyák Rozália, Horváth Anna, Horváth Julianna, Kiss Erzsébet, Kovács Anna, Miilei Mária, Plánder Mária, Polai Erzsébet, Szokol Magdolna, Szollár Katalin, Zsiga Ilona, Zsohár Anna, Bézsenyi József.
Jók: Anlauf Juliánná, Daróczi \'Emília, Dávidovics Mária, Hegyi Mária, Kangvalics Rozália, Magyar Juliánná, Peti Rozália, Hegedűs József, Kunics Ferenc, Nothnágel Ferenc.
Elégségesek: Ivisdeli Mária Magdolna, Zalavári Anna.
Elégtelenek: Kisgergely Erzsébet, Varga Mária, Nyiresi Ferenc, Tarsoly János.
Felmentve: Niczinger Juliánná, Kele Ferenc Más iskolába
26
ment: Illés Katalin, Takács ..Mária. Elköltözött; Nagy Rozália, Varga Erzsébet.
Az osztály létszáma: 51.
¡ÉHj^oiosÜl ttíbyisM (IJkvo/j. .iiiíjjl. fiiViisáííH nft$fípj[ Ho\'.I 1 Nagyrác-utcai I. vegyesosztály.
<,j f j. (| !\'((\',( | | \' J\'i \'
Osztályvezető: Tóth Ferenc.
■£ . i !, \\ > í i
Kitűnők: ;>Furdán Júlia, Kiss Erzsébet, Meggyesi Júlia, Rado-novics Sándor.
leleqqk;; Bencze László, Dómján Ferenc, Flórián Gyula, Fuksz József, Godina Mária, Gödinek György, Gönlér Anna, Horváth Mária, Kálovics Ferenc, Kálovics Boldizsár, Kovács József," Kovács János, Marton Katalin, Mátai György, Nagy Katalin, Neumayer György, Paizs Erzsébeti Paszinger József, Somodi János, Szmodics Mária, Vajda Ferenc, Varga György.
Jók: - .Borbély Anna, Dómján Mária, Godina Antal, Hársfalvi Mária, Horváth Boldizsár, Knausz Ferenc, Kovács Mária, Szollár Erzsébet, Tiszai Gizella.
Elégségesek: Bolf Ferenc, Büki Antal, Harangozó Ferenc, Hó-bor Béla, Krisztián Erzsébet, Mihalecz József, Rózsahegyi László, Szélig Ferenc, Szabó Kálmán, Varga Katalin.
Elégtelenek: Buza László, Knausz Boldizsár, Kovács Anna, Miilei Anna, Mihalecz Boldizsár, Papp Katalin, Rózsahegyi Katalin, Szélig Ilona, Szentgyörgyvári Júlia, Szimics István, Tesinczki György. Felmentve : Mátés Anna. Az osztály létszáma : 58.
Templom-téri II. fiúosztály.
t Osztályvezető: Bogdán Dezső.
• \'••"11. P /I vVfX\'p-^ \\ { :
Kitűnők: Dénes Ferenc, Grácz Endre, Kurucz István, Rado-nOVics Károly.
Jelesek: Bencze Ferenc, Bodnár Miklós, Farkas Gábor, Gémes Fei\'ehC, Kálovics László, Polai Sándor, Sárdi László, Szabó Józsefi, Szerdahelyi Imre, Szollár György, Horváth Ferenc.
Jók: Balog György, Barlol Antal, Csordás József, Dolmányos László, Erdélyi György, Erdélyi Károly, Flinger József, Fülöp György, Fülöp József, Gaál .György, ii\'j. Horváth József, id. Horváth József, Kálovics Ferenc, Kisdeli .Imre, Lakner István,\' Lendvai Jó-„zsef, Major László, Vadász József, V\'jncze Zsigmond, Kiskőrösi Jenő.
Elégségesek: Daróczi Jenő, Dervalics József, Dénes Jenő, Fürdős Lajos, Galambos Gyula, (Grácz Ferenc, Kurucz János, Lenkovics László, Miilei József, Pápai ■ (Károly, Saskői György, Sinkovics¡Tibor, Szabó István, Szokol Ferenc, Tarsoly Ferenc, Véber József, Vörös György. s,
Elégtelenek: Busa György, Farkas József, Godina Antal, Kepe Miklósi Laki József, PőczeJ"Sándor, Soós Tibor, Szokol János- Horváth István. ■\'!■; ! .
Elköltözött: Varga István. Felmentve .-.(Szmodics József.
Az osztály létszáma : (¡3.
2&
Templom-téri II. leányosztály.
■ :. / x; l
Osztályvezető: dr. Vásárhelyi Sándorné.
Kitűnők: Bolf Kata/in, Krisztián Júlia, Novath Magda, Szmodics Ilona, Szölöskei Júlia, Vild (Anna.
Jelesek: Bágonyai Júlia, Biliege Mária, Bolf Júlia, Dolmányos Júlia, Fülöp Mária, Gál Margit, Godina Rozália, Gyöngy Katalin, Horváth Anna Zsuzsanna, Horváth M ária, Kapoli Mária, Kis Rozália, Mátés Mánia, Mucer Katalin, Nyakas Jolán, Sati Mária, Petőfi Anna, Süle Rozália, Végvári Mária.
Jók: Adonyi Katalin, Bagóchv Mária, Dávidovics Mária, Göntér Magda, Gudlin Mária, Hári Anna, Horváth Erzsébet, Kálovics Teréz, Kocsis Mária, Lepsényi Mária, Nagyidai Erzsébet, Párti Mária, Pólai Mária, Szedő Mária, Szmodics Anna, Tóth Rozália, Varga Júlia.
Elégségesek: Daróczi Rozália, Gyergyákf Mária,. Igri Mária, Juhász Anna, Kontor Katalin, Kuzma Katalin, Munkácsi Anna, Neu-mayer Erzsi, Nagy Mária, Proszonyák Anna, Szalai Mária, Szabó Margit, id. Szentes Mária, Szélig Mária, Szmodics Júlia, Tamás Mária.
Elégtelenek: Patakfalvi Katalin, ifj. Szentes Mária» Szíjártó-\' Júlia, Szmodics Erzsébet.
Nem osztályozható : Sneff Erzsébet, Sneff Katalin.
Az osztály létszáma : 64.
Templom-téri III. fiúosztály.
Osztályvezető: Borvári József.
Kitűnők: Grozner István, Mitó József, Nagy Lajos, Tóth Sza-niszló.
Jelesek: Anek József, Bézsenyi Ferenc, Dávidovics Gyula, Kuzs-ner Ferenc. Pálmai György, Szépligeti József, Varga Nándor,
Jók: id. Anek József, Borsits József, Buspataki László, Kan-csalics Győző, Kálmán János, Kovics József, Kunics Sándor, Krisztián György, Mocsári Lajos, Polai László, Szilajka Sándor, Tisléír József. Tóth József, Véber Boldizsár.
Elégségesek: Bognár István, Gerócs Antal, Grácz József, Holl Ferenc, Imrei Antal, Jutási László, Lutár József, Pintér Ferenc, Varga György, Varga József, Vörös István, Zsohár Vendel.
Elégtelen : Kovács Ferenc, Horváth József.
Nem osztályozható: Czethoffer Ferenc. Elköltözött: Varga Ferenc. • \'
Az osztály létszáma : 43.
Templom-téri l|l. leányosztály.
Osztályvezető: Czeglédyné Hanty Júlia.
■jq Kitünőlc:,Gyergyák Mária, Gyöngy Erzsébet, Imrei Anna.
tjelesek: Dávid Erzsébet, Endrei Katalin, Fülöp Erzsébet, Kiss \' Erzsébet, Kiss Mária, Mihálecz Katalin, Plander Júlia, Sneff Ánila, Schvarcz Teréz, Szomolányi Mária, Tiszai Katalin.
Jók: Ács Gizella, Bogár Ilona, Borbély Rozália, Dávidovics
28
Mária, Farkas Mária, GerócscAnna, Gyimesi Mária, Horváth Mária, Hokman Mária, Hóbor Mária, id. Kovács Mária, ifj. Kovács Mária, Parti Rozália, Simonka Anna.,
Elégségesek: Andri Anna, Auer Anna, Bagonyai Mária, Bolf Anna, Fekete Katalin, Horváth Júlia, Kangyalics Mária, Kisgergely Ilona, Matalics Júlia, Nagy Mária, Nyiresi Mária, Szabó Katalin, Szalai Júlia, Tóth Anna,
Elégtelenek: Farkasfalvi Katalin, Imrei Rozá,ia, Magyar Mária, Nagy Teréz, Szlávecz Rozália, Varga Mária.
Elköltözött: Martinecz Éva. Nem osztályozható: Kepe Mária. Az osztály létszáma : 50.
Nagyrác-utcai III. vegyesosztály.
Osztályvezető: Fricsovszky László.
Jelesek: Bencze József, Marton József, Tóth István, Tóth József, Simon Anna, Szerecz Mária, Szollár Anna, Újvári Magdolna, Varga Mária. L ! |
J^k : Bakon László, Czinderics György, Dani Ferenc, Dolmányos György, Horváth József. Imrei Ferenc, Mihalecz Károly, Szerecz György, Tollár Ferenc, Váss! László, Bolf Júlia, Cserfő Mária, Horváth Anna, Igri Júlia, Tvovács Erzsébet, Magyar Mária, Papp Teréz.
Elégségesek: Baj Károly, Baj Feienc, Cserfő József, Gödinek Antal, Nagy István. Szedő István, Szíjártó Józsefe Varga György, Godina Mária, Gödinek Erzsébet, Tgri Katalin, Kálovics Mária, Major Katalin, Mihalecz Anna, Sinkovics Erzsébet, Szabó Margit, Tiszai Mária.
Elégtelenek: Kovács István, Millei József, Kangyalics Bozália, Szentgyörgyvári Mária.
Felmentve (betegség miatt) : Makói József.
Az osztály létszáma : 48.
Nagyrác-utcai IV. fiúosztály.
Osztályvezető: Pálfi József.
Kitűnők: Megyeri Ferenc, Sneff György.
Jelesek: Búzás József, Farkas Sándor, Ferk Árpád, Fülöp János, Horváth György I., Nagy László, Szegvári László, Szollár László, Varga Ferenc I., Végvári, (Tislér) Ferenc.
Jók: Anek Ferenc, Csuka Gyula, Dávidovics Sándor, Erdélyi Péter. Hegyi József, Hóbor János, Kunics Ferenc, Magyar József, Mátyás László, Övári Jenő, Sneff Józseff, Szerdahelyi Lajos, Varga László I., Varga László\'H.
Elégségesek: Bagonyai Ferenc, Balogh Ferenc, Faics Antal, Farkas Antal, Góber Ferenc, Hegedűs Gyula, Horváth Ferenc, Horváth György III.. Kálovics Boldizsár, Kálovics Gvörgy, Kepe István, Kertész László, Knausz László,/Kovács József, Kunics József, Kuzs-ner József, Liplin József, Marton Ferenc, Molnár József, Németh Ferenc, Papp Lajos, Patakfalvi István, Pókecz Tivadar, Tesincki Lajos, Vajda Ferenc, Vinczek Károly.
29
Elégtelenek: Bakonyi, Dávidovics György, Gudlin Boldizsár, Hóbor Ferenc, Hóbor Gyula, Horváth György II., Kurucz József, Liplin Ferenc, Oswald László, Szokol László, Varga Ferenc.
Elköltözött: Kovács István, Saskői János, Meghall: Pávics György. Nem osztályozható: Dani László, Godina Antal, Övári Tibor, Szabó József, Szukoyics Károly, Varga József, Vincze József. Az osztály létszáma : 74.
Templom-téri IV. leányosztály.
Osztályvezető: dr. Tardos Lászlóné Klacskó Erna.
■Kitűnők: Bogdán Margit, Galanuos Mária, Horváth Erzsébet, Krafl\'t Eszter, Novalli Teréz, Paur Teréz, Szokol Zsuzsanna, Vimmer Erzsébet. 1
Jelesek: Gudlin Katalin, Gudlin Mária, Harangozó Rozália, Horváth Mária Erzsébet, Igri Erzsébet, Jakopánecz Mária, Krafft Mária, Kiss Júlia, Lenkovics Júlia, Nagy Margit, Németh Anna, Polai Anna, Varga Margit. „, |
Jók: bognár .Mária, Czupi\'Magdolna, Dolmányos Katalin, Dolmányos Teréz, Galambos Júlia, Horváth Rozália, Jáger Erzsébet, Jáger Teréz, Kók Katalin, Marton Anna I., Marton Júlia, Pati Katalin, Pete Katalin, Simon Anna, Varga Mária I., Varga Mária II., Varga Mária III., Vidovics([Mária.
Elégségesek: Bánkuti Mária, Fürdős Mária, Horváth Mária Magdolna, Igri Katalin, Imrei Mária, Kálovics Katalin, Kiss Anna, Major Mária, Tóth Erzsébetx\\Tóth Katalin.
Elégtelenek: Dani Erzsébet, Marton \'Anna II., Varga Mája IV Felmentve : Kummer Ilona. Az osztály létszáma : 53.
Temlom-téri V. fiúosztály
Osztályvezető: Padár Károly.
Kitűnő : ifj. Knausz József.
Jelesek: Gyergyák Ferenc, Lenkovics György, Varga György I.
Jók: Bali Károly, Balogh (György, Dénes Sándor, Fekete József, Galambos János, Gerócs István, iGerócs József, Kuzina Ferenc, Tóth Károly.
Elégségesek: Bácskai József, Dávid László, Farkasfalvi János, Farkas Ferenc, Gaál József, Kurucz József, Magyar Lajos, Mujzer Ferenc, Pápai Jenő, Polai József, Soós István, Szmodics Ferenc, Törő Ferenc, Vadász Ferenc, Varga György II.
Elégtelenek: ifj. Bolf László, id. Bolf László, Dávidovics(László, Kátai László, id. Knausz József, Miilei József, Munkácsi Lajos, Sárecz György, Tóth Árpád, ifj. Varga József, id. Varga József, Zalavári Lajos.
Kimaradtak: Lervencz János, Nagy József.
Az osztály létszáma : 42.
<30
1 \'xu\' \' Templom-téri V. leányosztály.
Osztályvezető: Kissné Körmendy Karolin.
Kitűnők: Grahovecz Mária, Horváth Rozália, Mikó Mária, Tiszai Katalin, Tuzó Katalin.
» Jelesek: Aur Mária, Fekoíe(Mária, Illés Anna, Kiss Teréz, Kon-tor Magdolna, Kovács Júlia, Pávics Mária, Peti Anna, Somogyvári Rozália. Szalai Margit, Yild Anna.
Jók: Albert Katalin, Raj Eva, Bánkuli Erzsébet, Bartel Anna, Gsorídor Mária, Erdélyi Katalin, Fülöp Rozália, Gál Anna, Kele Juliaj Kunics Júlia, Kunics Magdolna, Niklesz Anna, Polai Júlia, Sneff Mária, Szlávecz Anna, Tarsoly Mária, Vugringcz Erzsébet.
Elégségesek: Farkas Magdolna, Kálmán Anna, Polai Teréz, Szalai Mária, Tiszai Erzsébet, Tiszai Júlia, Kovács Mária.
Elégtelenek: Sneff Katalin, Vajda Rozália, Hollender Borbála.
Nem osztályozható: Peti Mária. Más iskolába mentek: Imrei Mária, Kálovics Mária. Elköltözött: Németh Erzsébet.
Az osztály létszáma : 47.
Nagyrác-utcai V. vegyesosztály.
Osztályvezető: Szépudvary László.
Kitűnők: Filák Margit, Török Mária.
Jelesek: Bedők István, Tóth Boldizsár, Varga György, Benczik Bozália, Mázsa Katalin, Badics Klára, Varga Mária, Vucsák Anna.
Jók: Csöndör József, Szmodics László, Dervalics Mária, Endrei Rozália, Gémesi Mária, Goti ina Erzsébet, KI inger Mária, Németh Erzsébet, Sneff Júlia, \\(ucsák Teréz.
Elégségesek: Baj József, Csertan József, Endrei János, Farkas László, Gödinek László, Kiss (Sándor, Ivnausz József, Kökényes Zoltán, Marics Ferenc, Neumajer Ferenc, Rózsás György, Török György, Jakabfi Katalin, Kálovics Erzsébet, Kiss Rozália, Kovács Rozália, Plánder Magdolna, Polai Magdolna, .Sinkovics Rozália.
Elégtelen : Sneff Erzsébet.
Az osztály létszáma : 40.
Nagyrác-utcai VI. fiúosztály.
Osztályvezető: Nagy Miklós.
Kitűnők: Gyergyák György, Nagypataki Imre, Sándor József.
Jelesek: Bolf József, icLHorváth György, Jakabfi József, Paizs István.
Jók: Ágoston József, Bah József, Baj Károly, Farkas József, Gödinek József, Kangyalics József, Kálcsics József, Károsi József, id. Kiss József, ifj. Kiss József, Kunics József, Kummer József, Neumajer József, Neumajer Sándor, Pecsics József, Pőcze István, Sneff József, Soós József, Yida Ferenc.
Elégségesek: Daróczi IsLván, Dolmány»« Boldozsár, Gudlin László, Harangozó Gyula, Hársfilvi Ferenc, Igri Ferenc, Jakabfi Ferencj Kangyalics Ferenc, Liplin Ferenc, Mátyás Gyula,\' Patakfalvi Antal, Samu József, Szabó Ferenc, Szöllöskei József, Varga $ándoi-László, Gáspár György.
81
Elégtelenek: it.t- Horváth György, Illés Mván, Marton József, Szélig László.
Nem osztályozható : -Kálmán F erenc, Vargá Gytíla.
•Az osztály létszáma.: 18. - . . ) ;
\' i \' .¡nlöínE ÍG\\aiT
Nagyrác-utcai VI. leányosztály.
Osztályvezető: Bogenriederné Pelcz Amália.
Kitűnők: Dani Juliaj Horváth Katalin, Kálovics Katalin* Kálövi cs Mária, Kök Rozália", LanCsák Mária, Matalics Teréz, Ivnausz Erzsébet.
.Jelesek : Bolf Katalin, i f j, Török Júlia.
Jók: ifj. Baj Erzsébet,/Baj Mária, id. Bolf Katalin, Büki Júlia, Dani Erzsébet, Godina Júlia, Ivuzsner Júlia, Major Erzsébet, Toma)-sics Bozália, Varga Júlia,!Varga Magdolna.
Elégségesek: id. Baj Erzsébet, Bakonyi Katalin, Bolf Mária, Dervalics Rozália, Gödinek Klára, Gudlin Júlia, Hokman Etelka,1 Horváth Erzsébet, Kuzma Mária, Pintér Júlia, Sneff Katalin, Szélig Edit, Bakonyi Rozália, Szukovics Anna, Krisztián Katalin.
Elégtelen : Varga Anna.
Nem osztályozható : Bororiiisza Anna, Gödinek Anna,
Az osztály létszáma : 39.
Nagyrác-utcai VII. vegyesosztály.
Osztályvezető: Kerkápolyi Ferenc.
Kitűnők: Baj Bozália, Endrei Anna Káíovics Erzsébet,\' Kovács Ilona.
Jelesek: Férhezli Károly, Horváth Ferenc, Horváth László, Kuzsner Ferenc, Polai László, Saskői Árpád, Tislér .ípzséf^ Balogh Bozália, Furdán Mária, Jáger Anna, Kövesi Júlia, Lancsák lloua. Patakfalvi Erzsébet, Soós Anna, Szokol Margit.
Jók: Bencze Károly, Dávid József, Fürj esi Boldizsár, Hökman Ferenc, Jankovics Ferenc, Jámbor Ferenc, Jutási József, Lehkovics Sándor, Lenkovics Zoltán, Magyar József, Martinecz László, Mázsa György, Pálfi József, Rózsahegyi György, Szerdahelyi György, Tóth Károly, Varga Ferenc, Bolf Mária, Gyergyák Anna, Jakupanecz KaL talin, Kiss Júlia, Kummer Magdolna, Bózsafi Katalin, Varga Katalin, Zalavári Mária. \'ÁÖ5\\nUÁ
Elégségesek: Mátés László, Kovács Teréz. ÍJ
Elégtelen : Kisgergely László. n . v-i
Nem osztályozható : Sárecz Ferenc.
Áz osztály létszáma : 48. U»i>
■ " ■;•■■\' >i -SSŐl 83Í/1 M
Továbbképző-iskola I.—II. fiúosztály.
Osztályvezetők: Bogdán Dezső és Tóth Ferenc.
Jelesek: Andri Boldizsár, Bagocski József, Bolf József, Dawasi József, Gaál Györg"y, Godina János, Gödinek Károly,\' Horváth Ká-roly, Ign József, KelefAntal, Kunics Férenc, Kiskőrösi Ferenc,; Pali
32
Ferenc, Miilei László, Németh Jenő, Ország János, Simonka József, Szerdahelyi Ferenc, Szilajka Anlal, Varga Károly, Veszeli Vilmos.
Elégségesek: Büki Lajos, Hársfalvi Nándor, Holl István, Julák József, Kálovics József, Krisztián József, Plander József, Plander László, Marton György, Mulasics László, Sasvári Győző, Sárdi Gyula, Szalai János, Szerdahelyi Imre, Szmodics József, Tislér György, Övári János.
Nem osztályozható : Munkácsi József Széphegyi Károly, Ferk Elemér, Kocsis János, Godina Károly, Nagyidai Boldizsár, Szentes János, Varga József, Godina Károly, Gerócs László.
Az osztály létszáma : 50.
Továbbképző-iskola III. fiúosztály.
Osztályvezetők: Borvári József és Németh Béla.
Kitűnő : Szabó József. Jeles : Dani Imre.
Jók: Csatlós József, GaáL József, Kálovics István, Kiss György, Kunics Boldizsár, Mátés Józset, Plander Boldizsár, Polai Imre Boldizsár, Polai László, Török László, Varga Ferenc. Elégségesek : Bolf Ferenc, Varga József. Az osztály létszáma : 15.
Továbbképző-iskola I.—II. leányosztály.
Osztályvezetők: Krafft Lajosné és dr. Tardos Lászlóné.
Kitűnők: Bagonyai Mária, Baj Júlia, Bali Anna, Egyed Júlia, Ferk Margit, Gazdag Mária, Godina Magdolna, Horváth Teréz, Kiss Júlia Rozália, Kummer Júlia, Kuzsner Júlia, Tiszai Anna.
Jelesek: Anek Kaíalin, FaicSj Mária, Fekete Júlia, Iíók Katalin, Kövesi Mária, Kunics Katalin, Mikó Katalin, Szokol Katalin, Tóth Mária, Kovács Katalin.
Jók: Domokos Margit, Horváth Mária, Kálovics Katalin, Krisztián Anna, Nemes Zsuzsanna, Németh Ilona, Pálmai Júlia, Plander Mária, Sneff Erzsébet, Sneffi Julián iá, Szabó Mária, Török Katalin, Szlávec\'5 Mária, Bolf Erzsébet.,
Elégségesek: Dara Margit, Der^alics Katalin, Gödinek Erzsébet, Herjavecz Mária, Kálovics Erzsébet, Knausz Anna, Knausz Mária, ötvös Júlia, Saskői Erzsébet, Sásvári Erzsébet, Vajda Erzsébet, Varga Katalin, Marton Klára.(
Nem osztályozhatók: Bogár Terézia, Lenkovics Aranka, Tóth Aranka, Tóth Margit. Elköltözött: Kiss Júlia, Nagy Júlia, Körösi Erzsébet.
Az osztály létszáma: 56.
33
Továbbképző-iskola III. leányosztály.
Osztályvezetők: Czeglédy Lajosné és dr. Vásárhelyi Sándorné.
Kitűnők: Fülöp Mária, Imrei Júlia, Mujzer Mária-
Jelesek: Bolf Erzsébet, Gyulai Rozália, Jáger Ilona, Kálovics Katalin, Kiss Mária, Major Anna, Szmodics Mária, Thurzó Teréz.
Jók: Auer Rozália, Ágoston Mária, Bakanov Mária, Borbély Katalin, Borsfai Ilona, Dani Mária, Dervalits Teréz, Dolmányos Mária, Farkas Katalin, Gerlei Katalin, Gödinek Anna, Harangozó Margit, Hokmann Ilona, Horváth Rozália, Igri Júlia, Illés Katalin, Kiss Júlia, Kisgergely Mária, Kocsis Katalin, Kunics Katalin, Dervalits Mária, Vimmer Mária.
Elégségesek: Fürdős Anna, GóberTVÍária.
Nem osztályozható: Liplin Júlia, Neumajer Ilona, Sztankovics Mária, Hutai Mária. Meghalt: Proszonyák Rozália.
Az osztály tétszámaa : 40.
34
f
Tudnivalók a jövő iskolai évre.
Az 1941—42. tanévre a rendes beiratások júniús 13-án délután és 14-én délelőtt lesznek. A tanulók szüleikkel vagy felnőtt hozzátartozójuk kíséretében kötelesek a beiratásnál megjelenni, magukkal hozván Értesítőkönyvecskéjüket. Az I. osztályba iratkozó kezdők pedig születési idejükről kiállított Tanúsítványt, amit az anyakönyvi hivatal iskolai beiratás céljaira díjtalanul állít ki.
Pótbeiratások 1941. szeptember 1. és 2-án lesznek.
Beiratási díj ..................... 1.— P
Évvégi nyomtatott értesítőre ............ 1.50 P
Üzenet-könyvecskére .................. —.20 P
Javító-vizsgálatok szeptember 1-én délelőtt 8 órakor lesznek.
Veni Sancte szeptember 3-án lesz, a rendes tanítás szeptember 4-én kezdődik.
Füzeteket és írószereket előre ne vegyen senki, mert a vallás-és közoktatásügyi Miniszter úr egyöntetű füzetek és írószerek használatát rendelte el. A gyermekek az első tanítási órán fogják megtudni, hogy milyen füzeteket és írószereket kell beszerezni.

Insert failed. Could not insert session data.